Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 18 από 18

Θέμα: CB 400 Super Four

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Να καταθέσω κι εγώ τη μαρτυρία μου.

Έχω ένα `93 (μου το πούλησαν για `95 αλλά δεν έχει σημασία) από το 1998, παραεισαγωγή μεταχείρα. Ολα αυτά τα χρόνια το χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο για ταξίδια και βόλτες εκτός Αθηνών. Το προσέχω πάρα πολύ, και εν συνεχεία του πίνω το αίμα πάρα πολύ. Αν δεν ήμουν τόσο ψηλός, ίσως να μην χρειαζόμουν καν 2ο 'μεγάλο' μηχανάκι.

Τα VTEC όντως είναι κούκλες, αλλά αν τα είχαμε, το service θα ήταν ακριβή υπόθεση (βλέπε VFR). Γνώμη μου κι εμένα είναι να πάρεις ένα όσο παλιό να'ναι, και να το περιποιηθείς. Α, και οπωσδήποτε λάστιχο 150, όχι 140 ούτε 160.

Τόσα χιλιόμετρα και τόσα χρόνια, και ένα ψεγάδι δε μπορώ να του βρω! Ευέλικτο σαν παπί, βαρύ αλλά άνετο, και με μοτέρ που τα δίνει ψηλά... εκεί που τα θες δηλαδή για να χαρείς τις στριφτερές βόλτες. Με λίγη αγάπη και λίγα έξοδα παραπάνω (αναρτήσεις, λάστιχα --φρένα τέλεια από τη μάνα του) γίνεται θεϊκό παγωτό. Ποτέ δεν έβγαλε πρόβλημα, ούτε υποψία.

Και που καβαλάω Χαγιαμπούσα τι κατάλαβα? Το CB παραμένει <καλύτερο> μηχανάκι... και δεν μιλάω για χρήση πόλης! To μηχανάκι εδώ που τα λέμε τα κάνει όλα και συμφέρει! Ωραίο ταξίδι, άνετο σε κίνηση-πόλη, και ξύνειιιιιιιιιιιιιιιι! Όταν το πήρα, ο κολλητός πήρε Bandit 400, και φυσικά τώρα πια θέλει να το πετάξει (δεν το οδηγάει καν), ενώ εγώ συνεχίζω να το διασκεδάζω...

Το μόνο μείον είναι ότι είναι #1 στη λίστα των κλοπών, οπότε θέλει έξτρα προσοχή! Για ανταλλακτικά είχα βρει μια άκρη στην Αθήνα (δεν υπάρχει πια). Αν δε σου κλέψουν κάτι δύσκολο (π.χ. όργανα) δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί ούτε έχω πέσει ούτε έχω τρακάρει.

Quiz: με ποιό μηχανάκι πας ξύνοντας και με κόφτες (ο ήχος των 13k rpm είναι θεός) μέσα στις σε στροφές -λέγε με Επίδαυρο- και το διασκεδάζεις κιόλας?? ποιόοοο?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	cb.jpg 
Προβολές:	449 
Μέγεθος:	85,3 KB 
ID:	10278
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Racing news!

Θα ήθελα να ενημερώσω το φιλοθεάμον κοινό, ότι στο τέλος του Απριλίου (στις 24 μάλλον), το CB 400 Super Four του `93 θα μπει στην πίστα των Μεγάρων με πολύ άγριες διαθέσεις! Η εμπειρία και η πολύχρονη εξοικείωση, σε συνδυασμό με το (απ'ότι φάνηκε) ωραίο στήσιμο και έξτρα-loving συντήρηση, πιστεύω ότι θα δώσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Αυτό σημαίνει ότι κατ'αρχάς θα ΧΑΡΩ το μηχανάκι 100% στις ζηλευτές συνθήκες της πίστας, και ότι θα πεισθούν και οι τελευταίοι που νομίζουν ότι η "σπορ" εμπειρία ανήκει μόνο σε "ειδικά" μηχανάκια. Όσο για το φιλοθέαμον κοινό, ελπίζω ένα CB που πάει τέζες και μαλιοκούβαρα ανάμεσα στα τέρατα, να είναι κάτι ξεχωριστό!

Μοναδικό μείον αποτελεί ο σωματότυπός μου (193-90) που κάνει το μηχανάκι να φαίνεται μινιατούρα από κάτω μου. Ακόμα χειρότερα, με αναγκάζει σε "άτσαλες" θέσεις οδήγησης όταν το πλαγιάζω πολύ. Επίσης τα μαρσπιέ είναι τόσο χαμηλά που κάνουν τη μπότα να ξύνεται στη σόλα και όχι στην ξύστρα. Για γόνατο ούτε κουβέντα!

For the record, όλα τα ωραία γίνονται ΜΟΝΟ με Pirelli Dragon (110-150) και τα σκληρά πίσω Koni (ρυθμιζόμενα). Το εμπρός παραμένει μαλακό-normal (με WP), αλλά μετά από 10άδες χιλιάδες km δεν έχει δείξει να υστερεί σε γρήγορη οδήγηση.

Ελπίζω λοιπόν να συμπληρώσω το thread αυτό με μια πολύ ωραία supersport φωτό :hypnotize

Όνομα:	cbspeciii.jpg 
Προβολές:	423 
Μέγεθος:	30,2 KB 
ID:	11464
    ---

Μιας και είχα αφήσει την εκκρεμότητα, ας ποστάρω και μια φωτό για λόγους πληρότητας! Οι υπόλοιπες είναι στα "Καλλιστεία Τουμπάνων".

Όνομα:	_meg1.jpg 
Προβολές:	372 
Μέγεθος:	95,8 KB 
ID:	17366
    ---

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Αναρτησεις CB 400 super four
    από alx_gr στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 09/08/2019, 06:11