Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 103

Θέμα: MP3 Piaggio με δίπλωμα Ι.Χ.;;;;;

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Αν όμως πάνω σε ενα ΜΡ3 κινηθεί με την ίδια νοοτροπία μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε τούβλινο τοίχο μπροστά σου ή σε πολιορκητικό κριό στο πλάι σου. Μέσα στην "άτυπη" λωρίδα διύθησης.
    Mάγε υπερβάλεις. Εχεις δει ΜΡ3 να κάνουν διήθηση; Νομίζεις ότι χωράνε;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    hymador...

μαζι σου.. .το δικό μου σημείο αμφιβολίας απλά είναι οτι δεν υπάρχει μεταβατικό στάδιο ή έστω ενας μικρός τυπικότατος έλεγχος ικανότητας οδήγησης μεταξύ Ι.Χ. και μηχανής (ακόμα και αν αυτή είναι τρίκυκλη).

Και κάπου εκεί λέω πως καλά να κινδυνεύουμε κάθε μέρα απο τα 4τροχα, που ας πούμε οτι κατά ενα 30% προβλέπουμε την παπαριά τους... Σε ενα όχημα που κινείται σαν δίκυκλο με την ίδια τακτική που κάνει ο οδηγός του στο Ι.Χ. , αυτό το ποσοστό θα μειωθεί στο 5%.. Γιατί να ρισκάρω λοιπόν εγώ/αυτός ή ο άλλος για να μπορεί κάποιος να οδηγήσει μηχανή χωρίς να ξερει τι είναι μηχανή και πως κινείται στους "ποιοτικότατους" δρόμους που διαθέτουμε;

Εκεί είναι η ένσταση μου και οχι φυσικά στο να οδηγήσουν όσο μπορούν περισσότεροι μηχανή/γουρούνες και 3κυκλα.

Νομίζεις ότι χωράνε;

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Να πω οτι δεν έχεις δίκιο;... το έχεις...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    καλα μην το δενετε κιολας !
    το AUTO TRITI το ειπε ( ή μαλλον το εγραψε) δεν ειναι και 100% σιγουρο λοιπον !

να ξεκαθαρίσουμε καταρχάς ότι ένα mp3 μπορεί κάλλιστα να κάνει διήθηση. δεν είναι φαρδύτερο απο τα μεγάλα σκουτερ, έχοντας ταυτόχρονα πολύ καλύτερο έλεγχο, μιας και ισορροπει ....

μπορεί να απευθύνονται σε οδηγούς αυτοκινήτου, αλλά η ''μοτοσυκλέτα' θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος!

μερικές χιλιάδες ανθρώπων, θα αλλάξουν άποψη για την μετακίνηση με μηχανή απο τη μέρα στην άλλη! (για κάποιους μπορεί να μην θεωρείται μοτοσυκλέτα, στα μάτια των ''αυτοκινητάδων'' όμως είναι!)
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Ότι νάνε….

Με την ίδια λογική να μην βγει κανένας νέος οδηγός στον δρόμο γιατί είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του (πρώτα απ’όλα) και για του έμπειρους που κυκλοφορούνε γύρω του.

Συγνώμη αλλά και εγώ όταν οδήγησα μοτοσικλέτα είχα 3 χρόνια αυτοκίνητο….. απαράδεκτος???

Και σε ποιο manual σωστού μοτοσυκλετιστή γράφει ότι εάν είναι να περάσεις ανάμεσα από αυτοκίνητα πρέπει να το κάνεις με ταχύτητα και χωρίς φρένα???

Να ξεκαθαρίσω κάτι..

Δεν μιλώ για το δικαίωμα κίνησης. Μιλώ για το πόσο επικίνδυνος είναι κάποιος όταν οδηγεί μηχανή για τους υπόλοιπους.
    Όσο οποιοσδήποτε νέος οδηγός

Γιατί φίλε μου .. .αλλό κάποιος που οδηγεί μηχανή αρκετά χρόνια και γνωρίζει πως να αντιδράσει απο εμπειρία.
    Η εμπειρία είναι επίκτητη κανείς δεν γεννήθηκε με αυτή

Άλλο η Ρούλα/Κούλα/Μήτσος/Κώτσος που θα ανέβουν στο scooter και θα κινούνται με τον τρόπο που το κάνουν με το SUV αφού δεν θα έχουν καν το ελάχιστο μάθημα που κάνουν για να πάρουν δίπλωμα μηχανής. Ακόμα και αν αυτό είναι στοιχειώδες.

Ποιός λοιπόν είναι πιο επικίνδυνος;

Οποιοσδήποτε νέος οδηγός. Και για να σου πώ την αλήθεια προτιμώ να έχω δίπλα μου την Κούλα όπως λες που πηγαίνει σας επιτάφιος γιατί δεν το ‘έχει’ ακόμα, παρά τον 19χρόνο με το GSXR που με περνάει με +80 στους δέκα πόντους. Η πρώτη απλά θα με κάνει να περιμένω μέχρι να μπορέσω να την περάσω ο δεύτερο είναι πραγματικός κίνδυνος.

Γιατί ακόμα και αυτοί που αγοράζουν όλα τα 600-1000 για να τα πάρουν πρέπει να έχουν και μια ιδέα του τι σημαίνει μηχανή ...έστω και ελάχιστη.

Δεν ανεβαίνουν απο το στρογγυλό τιμόνι κατευθείαν στην μπάρα της μηχανής. Κάτι που θα κάνουν οι απανταχού Ι.Χ. ... που ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ... είναι πολύ και απείρως πιο άσχετοι απο ενα οδηγό μηχανής που πρέπει πέρα απο την δική του ασχετοσύνη όταν οδηγεί μηχανή, να ελέγχει και εκείνον που είναι δίπλα του στο Ι.Χ. και ετοιμάζεται να κάνει την παπαριά και να τον ρίξει κάτω.
    Βλέπε προηγούμενο σχόλιο

Αφήστε λοιπόν τις ουμανιστικές ιστορίες για άλλους και σκεφτείτε τι λέω τώρα, όταν σε διύθηση και θα έχεις 4-5 ΜΡ3 μπροστά σου , σε παράταξη στύλ SUV που δεν θα ξέρουν πως και που να πάνε , αποτελώντας πέρα της αδια΄φορης καθυστέρησης (για μένα) και κίνδυνο για όλους γύρω τους...

Οδηγούς μηχανών αλλά και Ι.Χ.
    Γιατί αποτελούν κίνδυνο? Επειδή έχουν κολλήσει ανάμεσα στα αυτοκίνητα? Ή γιατί μου χαλάνε την ΜΟΤ σπίτι-γραφείο, και θέλω να τα περάσω από επάνω τα #%#$ τρίροδα που τολμούν και μου κλείνουν τον δρόμο….

Και για τον βαθμό επικινδυνότητας... χμ...

ώς απόδειξη ας πάρουμε τι παθαίνουν οι τουρίστες στην Κρήτη (ή όπου αλλού)που καβαλάνε τα γνωστά σε αυτούς mopeds (50-125cc) μόνο με το δίπλωμα Ι.Χ. ή και χωρίς αυτό που τους τα δίνουν τα γραφεία ενοικίασης εκεί.

Σκέψου οτι μιλάμε επίσης για διακοπές και οχι για κίνηση εντός πόλης...

Gandalf
    Τρανή απόδειξη, τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα παρακάτω, θα έσβηνα και ότι έχω γράψει αλλά να μην πάει τζάμπα ο κόπος.

Αλέξη αυτή η τελευταία πρόταση σου είναι η επιτομή του «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»

F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Kι εγω υπερ είμαι.
    Οτι και να ναι ειναι μηχανακι, δεν ειναι αυτοκίνητο.

Ειναι μια υπολογισμένη και πανεξυπνη κίνηση της Piaggio γα να παρει μερος της αγορας των οδηγών αυτοκινήτων.

Βέβαια αν αρχίσουν να μπαινουν στα λούκια και να σφηνώνουν, θα τ ακούνε απ ολους καθημερινά!!!

και ειναι διήθηση το τσακίσατε!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Μέλος Το avatar του/της tsofras
    να κάνω και εγώ μια ερώτηση, χωρίς να σχολιάσω όλα τα παραπάνω :
    Γιατί όσοι φοβούνται να πάρουν κανονική μηχανή, να τρέξουν να αγοράσουν αυτή?
    Πιστεύω η μόνη διαφορά θα είναι να μην φάνε τα μουτρα τους σε καμιά στροφή ή απο κανα φρένο πανικού.
    Ο κίνδυνος όμως πιστεύω παραμένει ίδιος.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    καλα μην το δενετε κιολας !
    το AUTO TRITI το ειπε ( ή μαλλον το εγραψε) δεν ειναι και 100% σιγουρο λοιπον !

Έχει εκδώσει σχετικο δελτίο τύπου η Piaggiο Hellas...

για πες εσύ που είσαι 100% σίγουρος τις πηγές σου...

...πριν γράψετε ότι σας κατέβει, δεν ρίχνετε και μια ματιά σε άλλα "έγκυρα" sites;

http://www.skai.gr/master_story.php?id=97098

http://www.twowheelsblog.com/post/90...-a-car-licence

http://www.citizenside.com/en/photos...er-400-lt.html

....μερικά απο τα εκατοντάδες site σε όλο τον κόσμο που έγραψαν την όχι και τόσο σίγουρη είδηση....βαριέμαι να τα βάλω όλα...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tsofras
    Πιστεύω η μόνη διαφορά θα είναι να μην φάνε τα μουτρα τους σε καμιά στροφή ή απο κανα φρένο πανικού. Ο κίνδυνος όμως πιστεύω παραμένει ίδιος.
    Είναι πολύ μικρότερος. Το γράφεις και πιο πάνω, μειώνεις τον κίνδυνο σε στροφή και φρένα, τι μας μένει;

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Όπως προσέχαμε περισσότερο, απο τα άλλα οχήματα, τα ταξί, έτσι θα προσέχουμε και τα MP3.

Όπως, φαντάζομαι, ήδη προσέχουμε γενικότερα τους οδηγούς που κινούνται περίεργα, ανεξαρτήτως οχήματος.
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Ρε Julius...

Επιλεκτικά αγνοείς οτι οι οδηγοί που θα ανέβουν απο το Ι.Χ. σε scooter, δεν θα έχουν ιδέα...

1) Που είναι το φρένο και που το γκάζι.

2) Τι είναι scooter, τι είναι μηχανή... και πως κινείται. Οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι ποδήλατο με ρόδες.

3) Περνάς ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα σαφώς προσεκτικά αλλά χωρίς να τσαρουχώνεις τα φρένα επειδή χτυπάει το κινητό ή επειδή νομίζεις οτι δεν χωράς, αλλά το καταλαβαίνεις μόνο όταν φτάνεις στους καθρέφτες και κινδυνεύεις να τους ξηλώσεις περνώντας.

4) Πόσοι απο τους αναβάτες μοτοσυκλέτας είναι εκείνοι που δεν έιχαν έστω και παράνομα "προυπηρεσία" σε κάποιο δίκυκλο (παπάκι) μικρότεροι; Στην συγκεκριμένη μερίδα οδηγών μιλάμε για ενα καθολικό ποσοστό.

5) Συμφωνώ οτι δεν παίζει ρόλο το πόσο ηλίθιος είναι , το όχημα που οδηγά κάποιος. Αλλά αν σε αυτό προστίθεται και η άγνοια ... και αν θες και η μη-θέληση του να μάθει κάτι παραπάνω, τότε πάμε αλλού. Γιατί εκεί θα οδηγήσουν scooter απο ανάγκη και οχι απο επιθυμία. Κάτι που οι περισσότεροι νέοι αναβάτες μοτοσυκλέτας το νιώθουν... έστω και με τον λάθος τρόπο.

6) Είναι κίνδυνος σε διύθηση για τον απλούστατο λόγο οτι δεν θα γνωρίζουν πως να κινηθούν σε ενα στενό χώρο, τσαρουχώνοντας φρένα ή επιταχύνοντας πίσω σου/μου χωρίς να ξέρουν πως φρενάρει μια μηχανή...(Καμία σχέση με το Ι.Χ.).

Σύμφωνοι οτι μακροχρόνια μπορει να βελτιωθούν όπως όλοι μας άλλωστε. Αλλά μέχρι τότε θα έχεις μια μαζική εισροή αναβατών , άσχετοι με το τι εστί μηχανή, πως φρενάρει , πως κινείται κτλ... έστω και απο αυτά τα ηλίθια και στοιχειώδη μαθήματα σε σχολές οδηγών για δίκυκλα. Απλά θα αφήσουν το βολάν και θα πιάσουν την μπάρα... και θα αρχίσουν τα συγκρουόμενα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Ρε ....

Gandalf

Εσύ γεννήθηκες easy rider κι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να καβαλάνε........;

Και λίγο ντροπή δεν βλάπτει....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Σύμφωνοι οτι μακροχρόνια μπορει να βελτιωθούν όπως όλοι μας άλλωστε. Αλλά μέχρι τότε θα έχεις μια μαζική εισροή αναβατών , άσχετοι με το τι εστί μηχανή, πως φρενάρει , πως κινείται κτλ... έστω και απο αυτά τα ηλίθια και στοιχειώδη μαθήματα σε σχολές οδηγών για δίκυκλα. Απλά θα αφήσουν το βολάν και θα πιάσουν την μπάρα... και θα αρχίσουν τα συγκρουόμενα.

Gandalf
    Ρε Μάγε....

Που την είδες την "μαζική εισροή αναβατών" ???

Λέει πουθενά ότι τα χαρίζουν; Ενα σκασμό λεφτά κάνουν.... Πόσοι είναι αυτοί που θα τρέξουν να τα αγοράσουν σε τέτοιο σημείο που μιλάς για ανατροπή των συνθηκών κυκλοφορίας; Και πόσο πιο επικίνδυνοι απ΄τους εκατοντάδες "συναδέλφους" που δεν έχουν δίπλωμα-ασφάλεια θα γίνουν;

Μάκάρι να γεμίσει ο τόπος από δαύτα. Εχω σιχαθεί την Καλλιρόης και την Βασ.Κων/νου πηγμένες στα ακίνητα αυτοκίνητα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Καλά παιδιά οτι πείτε...,

Θα τα πούμε μόλις αρχίσουν να κυκλοφορούν και αρχίσουν και τα πρώτα προβλήματα.

A.. και sniper,

Που είπα οτι είμαι Easy rider;;;.... ίσα ίσα... το αντίθετο είμαι. Για αυτό και προβληματίζομαι έντονα , μιας και μετά απο 13 χρόνια πάνω σε μηχανή το διαπίστωσα τώρα... εκείνοι που θα είναι νέοι οδηγοί χωρίς καμία επαφή με το θέμα μηχανή , πόσο easy rider θα είναι.

Gandalf

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Δεν μου αρέσει που έχετε επικεντρωθεί στο θέμα της διήθησης και μόνο...Απο όσο μπορώ να καταλάβω τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται σε διασταυρώσεις, λόγω παραβίασης σηματοδότη ή προτεραιότητας, ή λόγω λαλακίας του αναβάτη, σούζες-κόντρες-επικίνδυνοι ελιγμοί-κτλ. Τι διαφορά θα έχει εαν είσαι σε 3, σε 2, σε 56 ρόδες?
    Ακόμη και εαν αγοραστούν όπως λέτε 100.000 ΜΡ3, το πρόβλημα θα είναι πάντα η λαλακία που μας δέρνει!!
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως μπορω να καβαλησω Honda bros 400 με διπλωμα Α1?
    από giorgos5192 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2011, 21:10
  2. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2009, 09:11
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/01/2009, 17:22
  4. Ερωτηση σχετικα με διπλωμα
    από NUKE στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2007, 00:49
  5. Honda FMX 650 με δίπλωμα Α1