Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 59

Θέμα: Ρε την παλεύουν...???

άσχετο μέλος Το avatar του/της fethry
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    [BΔεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι «βλαμμένοι» που πάνε και στο περίπτερο με το ΙΧ , αλλά ο πολύς κόσμος θα χρησιμοποιούσε τα ΜΜΜ αν ήταν της προκοπής. [/B]
    Ότι έχει ράγες μιά χαρά κινείται (στην αθήνα τουλάχιστον)... Μόνο το τράμ είναι αρκετά αργό και δε συμφέρει...
    Το διάστημα που είχα πουλήσει τη μηχανή μου μέχρι ν'αποκτήσω τη νέα, χρησιμοποιούσα καθημερινά ΗΣΑΠ και μετρό και ήμουν πολύ ικανοποιημένος...
    if it's stupid and it works, it ain't stupid

ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 72
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    ΕΠΕΙΔΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑ, ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑ 75

Ρε παιδιά ψυχραιμία ….ξέρετε πολλούς που μπορούν να παίρνουν μετρό και να πηγαίνουν με Ι.Χ. ???
    ναι!
    Ξέρετε πολλούς να που μπορούν να πηγαίνουν με ένα οποιοδήποτε ΜΜΜ στην δουλεία τους π.χ. σε 20 λεπτά , και να προτιμούν το αυτοκίνητο τους και να κάνουν 1 ώρα ???

ναι!
    σε ποια χωρα ζεις?

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι «βλαμμένοι» που πάνε και στο περίπτερο με το ΙΧ , αλλά ο πολύς κόσμος θα χρησιμοποιούσε τα ΜΜΜ αν ήταν της προκοπής.

σε γενικες γραμμες ειναι σε αξιοπρεπη επιπεδα τα ΜΜΜ πλεον. Η προοδος ειναι εκθετικη την τελευταια 10ετια. Μια βασικη τροχοπεδη ειναι η ελλειψη σεβασμου στους λεωφοριοδρομους απο τους αδηγους 4τροχων.

Αν υπήρχε ένας σοβαρός κρατικός σχεδιασμός και προπαντός ΘΕΛΗΣΗ για να λυθεί το κυκλοφορικό πρόβλημα της Αθήνας ,η Αθήνα θα ήταν μια ανθρώπινη πόλη ….αλλά είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά από φόρους στην βενζίνη, στα τέλη ,στην ταξινόμηση κ.λ.π.
    Είναι πολλά τα «συμφέροντα» που θα «αντιδράσουν» (αντιπροσωπίες, ταξιτζήδες, παρκαδόροι κ.λ.π)….και έτσι , για μια ακόμη φορά το εκπληκτικό μας κράτος θυσιάζει τους πολίτες του στο βωμό της «μικρομπακαλίστικης» νοοτροπίας του
    γενικευεις, απλουστευεις και υπερβαλλεις. Η αλλαγη νοοτροπιας ειναι περισσοτερο θεμα του καθενος απο εμας, παρα του κρατους. Αν το καταλαβαιναμε αυτο...

Ρε παιδιά ψυχραιμία ….ξέρετε πολλούς που μπορούν να παίρνουν μετρό και να πηγαίνουν με Ι.Χ. ???
    Ξέρετε πολλούς να που μπορούν να πηγαίνουν με ένα οποιοδήποτε ΜΜΜ στην δουλεία τους π.χ. σε 20 λεπτά , και να προτιμούν το αυτοκίνητο τους και να κάνουν 1 ώρα ???

Ξερω παρα πολλους...π.χ. ο φιλος μου ο Λευτερης...

Αν και μενει διπλα στο μετρο Χαλανδριου....παει πειραια καθε μερα 1 ωρα κ 30 λεπτα με το αυτοκινητο και το γραφειο του ειναι διπλα στον ηλεκτρικο..αλλα βλεπεις στο μετρο θα πληρωσει 80 λεπτα απο την τσεπη του ενω το εταιρικο καρο ειναι τζαμπα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsofras
    Ενταξεί ρε παιδιά δυστυχώς δεν μπορούν να πάρουν όλοι το μετρο.
    Εγω μένω Π. Φάληρο και για να πάω στη δουλειά στο Μαρούσι πρέπει :
    1) Λεωφορείο μέ Δάφνη
    2) Μετρό μέχρι Σύνταγμα
    3) Μετρό μέχρι Μαρούσι
    4) Προαστιακό μέχρι Δαχτυλίδι
    5) 10 λεπτά περπάτημα.

Ε φανταστείτε πόσοι άλλοι είναι στην θέση μου
    Εχεις σκεφτει να παρεις τον ηλεκτρικο απο το Φαληρο - μοσχατο εως νερατζιωτισα...

Μια γραμμη 35 λεπτα...!!!

Θα μπορουσες...αλλα δεν βαριεσαι...

Αυτοι ειμαστε...οι "δε βαριεσαι" της Ευρώπης...

βολτάδικο μέλος
    Εμένα παρόλο ότι με βολεύει πάρα πολύ το μετρό για να πάω στην δουλειά (διαδρομή αγ.αντώνης - δάφνη), με την μηχανή δεν πάω γιατί φοβάμαι μην δεν την βρω μετά, ενώ με το αυτοκίνητο πρέπει να κάνω τάμα για να βρω να παρκάρω στον Αγ. Αντώνη. Οπότε κάνω με την μηχανή το πετρούπολη-δάφνη και με πολύ χαλαρή οδήγηση το κάνω γύρω στα 25 με 30 λεπτά, ανάλογα το πρωινό πήξημο.

Λέτε να βγάλω το ποδήλατο απ την αποθήκη και να κατεβαίνω στο μετρό με αυτό; Θα μου βγαίνει η γλώσσα να ανέβω στο γύρνα την πετρουπόλεως
    ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    εγώ μετακόμισα 200 μέτρα από τη δουλειά

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ggs,....

Ακόμα και τότε φίλε μου, θα έλεγαν οι υπόλοιποι γιατί δεν παίρνουν οι "άλλοι" τα ΜΜΜ για να κυκλοφορούν αυτοί το Ι.Χ. τους. Οι Νεο-Έλληνες έχουν ενα περιέργο σύνδρομο με το Ι.Χ. τους καθώς το έχουν συνδυάσει με το κοινωνικό status quo.

Έλα να δείς πάντως πόσοι (ή καλυτερα πόσες) κατεβαίνουν απο Β.Π. με "τεθωρακισμένα" SUV μόνο και μόνο για καφέ και ψώνια (στις 11.00 αμφιβάλω αν πάνε για δουλειά) στο κέντρο ή αλλού και θα καταλάβεις τι λέω. Είναι η "ψωνάρα τους".

Άσχετο αν βάζουν 10-15? στο ρεζερβουάρ του Θηρίου που χωράει 150? για να γεμίσει κανονικά. Τι λέμε τώρα... ποζάκηδες.

Προσωπικά , ειλικρινά το λέω... αν έρθει το ΜΕΤΡΟ (Προαστιακός) όπως λέγεται μέχρι τον Αγ.Στέφανο.. θα παίρνω το ποδηλατάκι και θα πηγαίνω δουλειά.. ούτε την μηχανή δεν θα παίρνω. Πιο οικονομικό, πιο γρήγορο και πιο ασφαλές είναι το τραίνο απο όποιο μέσο.

Για την θέληση έχεις καντάρια δίκιο... αλλά βλέπεις.. είναι πολλά τα λεφτά Αρη.

tsofras.. αρκετοί ειναι αλλά οχι όλοι.. και ειδικά σε ώρες "μη-αιχμής".

Gandalf
    Συμφωνούμε φίλε ,

Δυστυχώς , οι νέο-ελληννο- πλούτοι θέλουνε κρέμασμα στο σύνταγμα για παραδειγματισμό ….αλλά αυτοί ΔΕΝ είναι ο πολύς κόσμος που είναι «εργάτες» και «εργάτες πολυτελείας» που πάνε και έρχονται κάθε πρωί και απόγευμα στα παλιά και «σύγχρονα» «εργοστάσια»…νομίζω ότι όλοι αυτοί δεν έχουν κανένα θέμα «ποζαρίσματος» ….το μόνο που θέλουν είναι να πάνε γρήγορα στην δουλεία τους και να γυρίσουν γρήγορα σπίτι τους …όποιο μέσο θα το κάνει καλύτερα , αυτό θα πάρουν….

Τέλος πάντων όλοι δίκιο έχουμε ,το να το κουβεντιάζουμε μεταξύ μας (ειδικά οι μοτοσικλετιστές) δεν έχει και πολύ νόημα ..το κυκλοφορικό είναι ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα αυτής της απάνθρωπης (έτσι όπως την έχουν καταντήσει οι «αρμόδιοι») πόλης…πραγματικά σου λέω ότι είμαι ΠΟΛΥ απογοητευμένος από τις συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά ,αλλά αν κατηγορώ μια φορά τους νεοέλληνες , κατηγορώ 1000 φορές το κολοκράτος μου…

[, κατηγορώ 1000 φορές το κολοκράτος μου…
    [/B]
    Εμεις δεν ειμαστε το κρατος ρε συ....

Αν ο καθενας μας εσφιγκε λιγο τον κ##$%κο του δεν θα ηταν ολα ομορφοτερα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
    ναι!

ναι!
    σε ποια χωρα ζεις?

[/b]
    σε γενικες γραμμες ειναι σε αξιοπρεπη επιπεδα τα ΜΜΜ πλεον. Η προοδος ειναι εκθετικη την τελευταια 10ετια. Μια βασικη τροχοπεδη ειναι η ελλειψη σεβασμου στους λεωφοριοδρομους απο τους αδηγους 4τροχων.

γενικευεις, απλουστευεις και υπερβαλλεις. Η αλλαγη νοοτροπιας ειναι περισσοτερο θεμα του καθενος απο εμας, παρα του κρατους. Αν το καταλαβαιναμε αυτο... [/B]
    Εντάξει φίλε ,ότι πεις ….θα τα ξέρεις καλύτερα εσύ που ζεις στην Αθήνα τόσα χρόνια γιατί εγώ εδώ στο μικρό χωριό των Ελβετικών Άλπεων που είμαι δεν έχω και πολύ ενημέρωση με την πατρίδα…

Πάντως , η τελευταία φράση σου
    «Η αλλαγή νοοτροπίας είναι περισσότερο θέμα του καθενός απο εμάς, παρά του κράτους. Αν το καταλαβαίναμε αυτό...»
    είναι πολύ καλή δικαιολογία και κάλυψη γι αϊτούς που πραγματικά ευθύνονται…

Καλα

περιμενε και εσυ το "κρατος" να σε σωσει.

Αγιε Νικολα ....σωσε μας......-κουνα και λιγο τα χερακια σου-!

Πες μας οτι περιμενεις και απο καποιον χαρισματικο πολιτικο να "αλλαξει " την Ελλάδα και τοτε
    θα καταλαβουμε οτι λες ανεκδοτα!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από AntoD
    Καλα

περιμενε και εσυ το "κρατος" να σε σωσει.

Αγιε Νικολα ....σωσε μας......-κουνα και λιγο τα χερακια σου-!

Πες μας οτι περιμενεις και απο καποιον χαρισματικο πολιτικο να "αλλαξει " την Ελλάδα και τοτε
    θα καταλαβουμε οτι λες ανεκδοτα!!!
    τώρα , πέτυχες και εσύ τον άνθρωπο που περιμένει το Ελληνικό κράτος να τον σώσει ή τον «χαρισματικό Έλληνα πολιτικό» να αλλάξει τα πράγματα….
    Το αν και πόσο κουνάω τα «χεράκια» μου και τι αποτελέσματα έχω δει ,άσε με να το ξέρω καλύτερα..

Αυτό που σου λέω είναι ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι (ανεξαρτήτως χώρας ,θρησκείας ,φυλής κ.λ.π) συμπεριφέρονται ΑΝΑΛΟΓΑ με το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο και υποδομές στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται ..και αυτό είναι ευθύνη του κράτους…

Ο ίδιος «Ελληναρας» που είναι «κάφρος» στην χώρα του ,σε ένα σοβαρό κράτος είναι «αρνάκι»….
    Αντίθετα ένας «ευγενης ευρωπαίος» όταν ζήσει σε μια «μπανανια» γίνεται «κάφρος»

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Δυστυχως στην Ελλαδα ειμαστε απο πλευρας νοοτροπιας 50 χρονια πισω απο την Ευρωπη και 100 χρονια πισω απο την Αμερικη.Και ολα αυτα συμβαινουν επειδη δεν εχουμε αποβαλλει απο την καρδια μας αυτο το εθνικο ελλατωμα που μας χαρακτηριζει εδω και χιλιαδες χρονια σαν λαο
    Τον υπερμετρο ατομικισμο και εγωισμο μας.

Παντα οταν μας πουν να κανουμε κατι για το κοινωνικο συνολο που θα ωφελησει και τον εαυτο μας προτασσουμε το υπερεγω μας και λεμε '' εγω θα σωσω τον κοσμο'' ? Ας το κανει πρωτα ο αλλος η ας το κανει πρωτα το κρατος η μονο αν μου το επιβαλλουν θα το κανω.

Ασε που ο εθελοντισμος και η ομαδικη εργασια ειναι στα χαμηλοτερα σημεια του ανεπτυγμενου κοσμου.

Βαλε 10 Γιαπωνεζους να δουλεψουν σαν ομαδα.Θα μεγαλουργησουν
    Αν -δε- εχουν αρχηγο Ελληνα θα κανουν θαυματα.
    Βαλε τωρα σε ομαδα 10 Ελληνες.Σε μια ωρα θα εχουν κανει 10 διαφορετικες ομαδες ,με 100 διαφορετικες γνωμες.
    Αν- δε- εχουν και αρχηγο Γιαπωνεζο σε καμμια ωρα δεν θα τον εχουν πια γιατι θα ερχει κανει χαρακιρι ο ερμος.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Μου την δινει ο πεσιμισμός....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead

Re: Ρε την παλεύουν...???

Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
    Το μετρο Δεν το εχουν ανακαλυψει ακόμα?
    Νεοέλληνας : Μπα ? Τι μας λές ? Και τα 20.000 για καινουργιο τουτου γιατι τα δώσαμε ?

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Κύριες και κύριοι... κρατήστε πολύ γερά το παρακάτω που είπε ο ggs... Είναι μια μεγάλη και τεράστια αλήθεια που την έχουμε βιώσει γερά όσοι ζήσαμε για λίγο διάστημα στο εξωτερικό.

Ο ίδιος «Ελληναρας» που είναι «κάφρος» στην χώρα του ,σε ένα σοβαρό κράτος είναι «αρνάκι»….
    Αντίθετα ένας «ευγενης ευρωπαίος» όταν ζήσει σε μια «μπανανια» γίνεται «κάφρος»

Επειδή πολύ απλά έξω δεν υπάρχει ερμηνεία νόμων κατά το συμφέρον και το δοκούν. Είναι ο ίδιος για όλους και η δαμόκλειος σπάθη πέφτει σε όλα τα κεφάλια χωρίς διαχωρισμούς. Εκεί είναι η τεράστια διαφορά. Αν μεγαλώνεις ή ζείς σε ενα τέτοιο περιβάλλον , ή συμμορφώνεσαι ή αποβάλλεσαι τόσο απλά......

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Εντάξει μή τα ισοπεδώνουμε όλα. Σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που θα πάρουν το αμάξι ούτως ή άλλως για την παραμικρή μετακίνηση(και πολλοί σίγουρα λένε 'κάτσε να το φχαριστηθώ τώρα που το έχω πρίν μου το πάρει η τράπεζα'), αλλά η υπάρχουσα κατάσταση με τα ΜΜΜ είναι άθλια. Πάλι καλά που το μετρό εξυπηρετεί και ένα αριθμό ανθρώπων που αλλιώς θα τους βρίσκαμε και αυτούς μπροστά μας.

ΔΕΝ μένει όλος ο κόσμος κοντά σε μία στάση μετρό. Και βέβαια, περιοχές που ήταν φθηνές, πλέον έχουν γίνει ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ λόγω μετρό. Γι αυτό και πολλές φορές σε αγγελίες θα δείς καλύτερες τιμές σε σπίτι ιδίων τετραγωνικών σε καλά προάστεια σε σχέση με κέντρο και σπίτια κοντά σε μετρό.

Επίσης η Αθήνα είναι άτσαλα απλωμένη και άτσαλα φτιαγμένη(...έλα...). Αυτό σημαίνει πως κάποιος που δουλεύει 'κοντά' σε κάποια στάση μετρό μπορεί να χρειαστεί αφού κατέβει απο το τρένο, να περάσει κάτω απο γέφυρες, να περάσει 2-3 λεωφόρους και ίσως καμιά υπόγεια διάβαση. Οπότε προτιμάει να φάει την ταλαιπωρία της κίνησης αλλά να είναι μέσα στη δροσούλα του/ζεστούλα του στο αυτοκίνητό του παρά να φτάνει στη δουλειά μπαφιασμένος από την ταλαιπωρία του μετρό και την ταλαιπωρία της διαδρομής από τη στάση ώς τη δουλειά.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. δεν την παλεύουν κάστανο στο bollywood
    από road spirit στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/01/2011, 23:25
  2. καλά ρε την παλέυουν???
    από la_villa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2008, 23:18
  3. Ρε την Λίτσα!!!!