Σελίδα 2 από 11 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 162

Θέμα: Τι θα γίνει με τα κινητά επιτέλους?

Παλαιό μέλος
    Συγγνώμη κιόλας! Ποια είναι η πιο σημαντική παράβαση κατά τη γνώμη σου; Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση ή η παραβίααη φωτεινού σηματοδότη;;;
    Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσεις πως δεν είναι επικίνδυνο να περάσεις με κόκκινο;;; Που γράφει στον κ.ο.κ. για υποκειμενική τήρηση των διατάξεών του; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αποφασίσεις πως αν εσύ περάσεις με κόκκινο, τα οχήματα που κανονικά έχουν προτεραιότητα, δεν κινδυνεύουν; Λες δεν υπήρχε κίνδυνος, είχε μεγάλη ορατότητα, είσαι ο Valentino Rossi σε αδικημένη έκδοση και λοιπές μπούρδες! Μα τότε γιατί συμβαίνουν ατυχήματα;;; Όλοι έτσι λένε!!! "Εγώ όταν πίνω οδηγώ καλύτερα! Εγώ τρέχω, αλλά προσέχω γιατί έχω καλύτερα αντανακλαστικά από τους κοινούς θνητούς. Εγώ δε γρατζούνισα ποτέ ούτε τον προφυλακτήρα μου!" Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω! Δε σε εμπιστεύομαι και δε σου δίνω το δικαίωμα να αποφασίζεις για το πότε θα τηρήσεις τους κανόνες κυκλοφορίας και πότε θα νομίσεις εσύ πως αν παραβιάσεις το κόκκινο δεν κινδυνεύω εγώ, ο φίλος μου, ο γνωστός μου ή ο κάθε έλληνας!
    Για πήγαινε ρώτησε έναν που μιλάει στο κινητό του να δούμε τι θα σου πει.. "Εγώ είμαι σίγουρος όταν μιλάω, βλέπω παντού, έχω μάτια στην πλάτη, έχω κάμερες στο αυτοκίνητο ολόγυρα" και άλλα πολλά σαν το "έχω κάνει τις μαλακίες μου...και έχω μάθει από αυτές, αλλά ουδέποτε προκάλεσα ατύχημα ή οδήγησα με τρόπο που να διακινδυνεύω τις ζωές των άλλων, ακόμη και όταν στρίβω γρήγορα το κάνω σε στροφές που αν τις χάσω δεν θα βγω στο αντίθετο και στο δρόμο άλλου οδηγού".

Σκεπτόμενο Μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Συγγνώμη κιόλας! Ποια είναι πιο η σημαντική παράβαση κατά τη γνώμη σου; Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση ή η παραβίααη φωτεινού σηματοδότη;;;
    Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσεις πως δεν είναι επικίνδυνο να περάσεις με κόκκινο;;; Που γράφει στον κ.ο.κ. για υποκειμενική τήρηση των διατάξεών του; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αποφασίσεις πως αν εσύ αποφασίσεις να περάσεις με κόκκινο τα οχήματα που κανονικά έχουν προτεραιότητα, δεν κινδυνεύουν; Λες δεν υπήρχε κίνδυνος, είχε μεγάλη ορατότητα, είσαι ο Valentino Rossi σε αδικημένη έκδοση και λοιπές μπούρδες! Μα τότε γιατί συμβαίνουν ατυχήματα;;; Όλοι έτσι λένε!!! "Εγώ όταν πίνω οδηγώ καλύτερα! Εγώ τρέχω, αλλά προσέχω γιατί έχω καλύτερα αντανακλαστικά από τους κοινούς θνητούς. Εγώ δε γρατζούνισα ποτέ ούτε τον προφυλακτήρα μου!" Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω! Δε σε εμπιστεύομαι και δε σου δίνω το δικαίωμα να αποφασίζεις για το πότε θα τηρήσεις τους κανόνες κυκλοφορίας και πότε θα νομίσεις εσύ πως αν παραβιάσεις το κόκκινο δεν κινδυνεύω εγώ, ο φίλος μου, ο γνωστός μου ή ο κάθε έλληνας!
    Για πήγαινε ρώτησε έναν που μιλάσει στο κινητό του να δούμε τι θα σου πει.. "Εγώ είμαι σίγουρος όταν μιλάω, βλέπω παντού, έχω μάτια στην πλάτη, έχω κάμερες στο αυτοκίνητο ολόγυρα" και άλλα πολλά σαν το "έχω κάνει τις μαλακίες μου...και έχω μάθει από αυτές, αλλά ουδέποτε προκάλεσα ατύχημα ή οδήγησα με τρόπο που να διακινδυνεύω τις ζωές των άλλων, ακόμη και όταν στρίβω γρήγορα το κάνω σε στροφές που αν τις χάσω δεν θα βγω στο αντίθετο και στο δρόμο άλλου οδηγού".
    Αφού με ρωτάς (αν και έχω ήδη απαντήσει) θα σου ξαναπώ αγαπητέ φίλε, ότι κατά τη γνώμη μου είναι ασφαλέστερο να περάσεις με μοτοσυκλέτα ένα κόκκινο ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΡΗΜΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΞΕΙ αριστερά σου με ορατότητα τουλάχιστον 200 μ... Και σε παρακαλώ να με συγχωρήσεις που "φώναξα", αλλά δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι σόι κίνδυνο μπορεί να προκαλέσει η ενέργεια μου αυτή και πώς τολμάς να την συγκρίνεις με το να μιλάς στο κινητό οδηγώντας ή μεθυσμένος!!! Όχι δεν είμαι o Rossi ούτε το παίζω τέτοιος; και εκτός αν είσαι μπάτσος ή ο μοναδικός Έλληνας που οδηγεί με λιγότερα από 120 στην Αττική οδό, ή με 70 στην παραλιακή, σε παρακαλώ άσε το κύρηγμα γι αυτούς που μας έχουν βάλει σημάδι να περάσουν από πάνω μας... Αλήθεια, οδηγείς μοτοσυκλέτα?
    never ride faster than your angels can fly

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από agelosmarinis
    Αφού με ρωτάς (αν και έχω ήδη απαντήσει) θα σου ξαναπώ αγαπητέ φίλε, ότι κατά τη γνώμη μου είναι ασφαλέστερο να περάσεις με μοτοσυκλέτα ένα κόκκινο ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΡΗΜΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΞΕΙ αριστερά σου με ορατότητα τουλάχιστον 200 μ... Και σε παρακαλώ να με συγχωρήσεις που "φώναξα", αλλά δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι σόι κίνδυνο μπορεί να προκαλέσει η ενέργεια μου αυτή και πώς τολμάς να την συγκρίνεις με το να μιλάς στο κινητό οδηγώντας ή μεθυσμένος!!! Όχι δεν είμαι o Rossi ούτε το παίζω τέτοιος; και εκτός αν είσαι μπάτσος ή ο μοναδικός Έλληνας που οδηγεί με λιγότερα από 120 στην Αττική οδό, ή με 70 στην παραλιακή, σε παρακαλώ άσε το κύρηγμα γι αυτούς που μας έχουν βάλει σημάδι να περάσουν από πάνω μας... Αλήθεια, οδηγείς μοτοσυκλέτα?
    Τα λες όλα εδώ! Σε ξαναρωτάω ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζεις και να έχεις γνώμη για το που θα τηρήσεις τον κ.ο.κ. και που όχι! Δεν απάντησες και σε ξαναρωτάω για το ίδιο θέμα. Κατά τη γνώμη σου, την οποία αμφισβητώ, όλα ήταν αγγελικά πλασμένα στο φανάρι που παραβίασες. Και μέχρι την Κίνα να είχες ορατότητα, πάλι η παράβασή σου είναι κατακριτέα και δε σου δίνει το δικαίωμα, εφόσον την κάνεις ή την έχεις κάνει, να κατακρίνεις κανέναν άλλο που κάνει παραβάσεις, είτε αυτές είναι πιο σοβαρές είτε αμελητέας σοβαρότητας (κατά τη γνώμη σου). Και μέχρι τη σελήνη να είχες ορατότητα, πάλι θα ήθελα να είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά όταν θα αποφάσιζες πως κατά τη γνώμη σου, δεν κινδυνεύει κανείς απ' την παράβασή σου. Γιατί η δική σου γνώμη είναι πιο αξιόπιστη και πιο έγκυρη από αυτή του κάθε καραμπουζουκλή, σκυλά, Καρβέλα, που κατά τη γνώμη του δε θα προκαλέσει ατύχημα όταν παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη; Ποιος αποφάσισε πως εσύ είσαι πιο λογικός, πιο σοβαρός και πιο ικανός οδηγικά, ώστε να κατακρίνεις τους άλλους ενώ εσύ να παίρνεις άφεση από τη σημαία; Και σε ξαναρωτάω... Εφόσον δικαιούμαστε όλοι να έχουμε γνώμη, γιατί συμβαίνουν ατυχήματα;
    Τι σημασία έχει αν οδηγώ μοτοσυκλέτα ή όχι;;; Αν οδηγώ, κάνει σε κάτι πιο αξιόπιστη τη γνώμη μου; Αν δεν οδηγώ, δε δικαιούμαι να έχω γνώμη; Εξηγήσου! Για να σε προλάβω, θέλω στην απάντησή σου να μου πεις αν την εξήγηση που θα δώσεις, την είδες κάπου γραμμένη, την άκουσες κάπου, τη διάβασες ή απλώς είναι η γνώμη σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    Ναι είναι θέμα παιδείας καθαρά. Στη Γερμανία αν σε δει άλλος οδηγός τηλεφωνεί απευθείας στην αστυνομία κι η οποία σπεύδει.
    +1000

Αλλά........................
    Εδώ και να το κάνεις αυτό θα σε πουν ρουφιάνο (προσωπικά δεν με νοιάζει) αλλά και η τροχαία
    κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κάνει τίποτε!

Όταν δω τέτοιο καραγκιόζη που μιλάει δλδ στο κινητό και το αμάξι πάει μόνο του όπου θέλει του τη
    λέω στο πρώτο φανάρι μόλις μου δοθεί η ευκαιρία!

Και προσωπικά μερικές φορές εγώ αισθάνομαι μλκς επειδή τα έσκασα πριν ενάμιση χρόνο για να
    αντικαταστήσω το ραδιοCD του αυτοκινήτου μου με ένα το οποίο έχει bluetooth και κάνει ζεύξη
    με το κινητό μου ώστε να μπορώ να μιλάω χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου από το δρόμο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos

Και προσωπικά μερικές φορές εγώ αισθάνομαι μλκς επειδή τα έσκασα πριν ενάμιση χρόνο για να
    αντικαταστήσω το ραδιοCD του αυτοκινήτου μου με ένα το οποίο έχει bluetooth και κάνει ζεύξη
    με το κινητό μου ώστε να μπορώ να μιλάω χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου από το δρόμο!
    κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος αν νομίζεις πως με το μπλε δόντι δεν αποσπάται η προσοχή σου

ο λόγος που τα κινητά είναι επικίνδυνα ΔΕΝ είναι ότι απασχολούν ένα χέρι αλλά ότι απασχολούν ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

φυσικά είναι χειρότερα αν απασχολούν ΚΑΙ το χέρι

η κυβέρνηση επέτρεψε το μπλε δόντι κάνοντας το χατήρι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, για ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ λόγο

Σκεπτόμενο Μέλος
    Τα λες όλα εδώ! Σε ξαναρωτάω ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζεις και να έχεις γνώμη για το που θα τηρήσεις τον κ.ο.κ. και που όχι! Δεν απάντησες και σε ξαναρωτάω για το ίδιο θέμα. Κατά τη γνώμη σου, την οποία αμφισβητώ, όλα ήταν αγγελικά πλασμένα στο φανάρι που παραβίασες. Και μέχρι την Κίνα να είχες ορατότητα, πάλι η παράβασή σου είναι κατακριτέα και δε σου δίνει το δικαίωμα, εφόσον την κάνεις ή την έχεις κάνει, να κατακρίνεις κανέναν άλλο που κάνει παραβάσεις, είτε αυτές είναι πιο σοβαρές είτε αμελητέας σοβαρότητας (κατά τη γνώμη σου). Και μέχρι τη σελήνη να είχες ορατότητα, πάλι θα ήθελα να είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά όταν θα αποφάσιζες πως κατά τη γνώμη σου, δεν κινδυνεύει κανείς απ' την παράβασή σου. Γιατί η δική σου γνώμη είναι πιο αξιόπιστη και πιο έγκυρη από αυτή του κάθε καραμπουζουκλή, σκυλά, Καρβέλα, που κατά τη γνώμη του δε θα προκαλέσει ατύχημα όταν παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη; Ποιος αποφάσισε πως εσύ είσαι πιο λογικός, πιο σοβαρός και πιο ικανός οδηγικά, ώστε να κατακρίνεις τους άλλους ενώ εσύ να παίρνεις άφεση από τη σημαία; Και σε ξαναρωτάω... Εφόσον δικαιούμαστε όλοι να έχουμε γνώμη, γιατί συμβαίνουν ατυχήματα;
    Τι σημασία έχει αν οδηγώ μοτοσυκλέτα ή όχι;;; Αν οδηγώ, κάνει σε κάτι πιο αξιόπιστη τη γνώμη μου; Αν δεν οδηγώ, δε δικαιούμαι να έχω γνώμη; Εξηγήσου! Για να σε προλάβω, θέλω στην απάντησή σου να μου πεις αν την εξήγηση που θα δώσεις, την είδες κάπου γραμμένη, την άκουσες κάπου, τη διάβασες ή απλώς είναι η γνώμη σου.
    Για να τελειώνουμε: Το δικαίωμα να αποφασίζω το παίρνω μόνος μου, όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, δεν περιμένω να μου το δώσει κανένας κοκ. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι πρέπει να τηρούμε τον κοκ σε κάθε περίπτωση, ή ότι όλες οι παραβάσεις είναι εξίσου επικίνδυνες τότε μάλλον ζείς σε άλλη χώρα! Να σου θυμίσω ότι η κίνηση ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα απαγορεύεται, ή ότι μας επιβάλουν να πληρώνουμε διόδια για εθνικές-καρμανιόλες (πχ: Αθηνών-Κορίνθου) και για να γυρίσω λίγο στο θέμα της ενότητας, επιτρέπουν τα bluetooth στα κινητά παίζοντας το παιχνίδι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όπως έθιξε και ο φίλος παραπάνω...
    Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τους νόμους τσιφλίκι μου και επαναλμβάνω ότι το πρώτο μου κριτήριο όταν οδηγώ είτε το αυτκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα μου είναι η ασφάλεια. Αλλά θα επαναλάβω, κι ας γίνομαι κουραστικός, ότι σε μερικές περιπτώσεις το να παραβείς κάποιο νόμο σε ελεγχόμενες συνθήκες δεν είναι και τρομερό. Επίσης, πιστεύω ότι ειδικά όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα ΠΡΕΠΕΙ να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κρίνεις κατά περίπτωση. Όταν, για παράδειγμα, οδηγείς σε στενά δεν σταματάς ακόμη και στα στοπ του άλλου?
    Όταν ο κοκ, η τήρησή του, οι δρόμοι μας και η παιδεία μας αλλάξει δεν θα ξαναπαρανομήσω! Τελειώνοντας, πραγματικά πιστεύω ότι φανάρια σε μή αστικές περιοχές θα έπρεπε να επιτρέπεται να τα περνάμε προς τα δεξιά και επαναλαμβάνω ότι ακόμη και στην Αμερική αυτό επιτρέπεται διότι έχει αποδειχτεί ότι ΔΕΝ είναι επικίνδυνο!
    Αυτά έχω να πω φίλε VanDiemen, αν δεν είναι αρκετά ή δεν σε καλύπτουν, πραγματικά λυπάμαι. Σου εύχομαι όμως να οδηγείς πάντα πρώτα με ασφάλεια και νόμιμα όταν μπορείς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox

Προφανώς δεν έχεις κάνει ποτε οδική παράβαση(αδύνατον κατ`εμε)ή μας δουλεύεις κανονικά.

Μάλλον το δεύτερο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος αν νομίζεις πως με το μπλε δόντι δεν αποσπάται η προσοχή σου

ο λόγος που τα κινητά είναι επικίνδυνα ΔΕΝ είναι ότι απασχολούν ένα χέρι αλλά ότι απασχολούν ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

φυσικά είναι χειρότερα αν απασχολούν ΚΑΙ το χέρι

η κυβέρνηση επέτρεψε το μπλε δόντι κάνοντας το χατήρι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, για ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ λόγο
    Φίλε μου κάτι ΔΕΝ κατάλαβες καλά! ΔΕΝ μιλάω για handsfree bluetooth αλλά μιλάω για radiocd με
    ενσωματωμένο car kit bluetooth που ΟΥΤΕ την προσοχή σου αποσπάει ΟΥΤΕ το τηλέφωνο κοιτάς.
    Μιλάς χωρίς να έχεις κάτι μέσα στο αυτί (ακούς από τα ηχεία του αυτοκινήτου) και μιλας από το
    μικρόφωνο που έχει πάνω το radiocd είναι σαν να έχεις συνοδηγό και μιλάς !
    Και ΜΗ μου πείτε ότι όταν οδηγάτε το αυτοκίνητο σας και έχετε συνεπιβάτες μέσα είστε μουγκοί
    και κουφοί γιατί θα λέτε ψέματα!

Κάτι άλλο το οποίο είναι επικίνδυνο και ΑΠΟΣΠΑΕΙ πραγματικά την προσοχή του οδηγού ενός
    αυτοκινήτου μέσα στην πόλη είναι το GPS ειδικά όταν κάποιος οδηγάει σε ξένη πόλη και κοιτάει
    συνεχώς (συνήθως) την οθόνη του GPS εκεί να δεις τι γίνεται και κανείς δε λέει τίποτα γι' αυτό!

Υ.Γ. Το ραδιοCd με car kit και γενικότερα το car kit είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που επιτρέπεται από το νόμο
    και όχι μόνο το Ελληνικό νόμο και για το λόγο αυτό πλέον πολλά αυτοκίνητα το βάζουν στον
    στάνταρ εξοπλισμό!
    Το ακουστικό bluetooth είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και η τροχαία κόβει κλίση αν θέλει και μόνο αν το φοράς
    και χωρίς καν να μιλάς!

όχι κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες και ΕΠΙΜΕΝΩ πως είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνο να μιλας στο κινητό όπως ΕΣΥ περιγράφεις

χωρίς να το καταλαβαίνεις, αποσπάται ΠΟΛΥ η προσοχή σου από το δρόμο

ψάξτο σε έρευνες διεθνώς και θα δεις

Νέο μέλος
    Περισσοτερο οδηγω το αυτοκινητο μου, εχω ανοικτη ακροαση ή bluetooth - οντως μερικες φορες εχω χρειαστει να το βαλω στο αυτι μου επειδη δεν ακουω διαφορετικα - οσες φορες το εχω κανει αμεσως καταλαβαινω οτι χανω την συναισθηση με το δρομο και πηγαινω χειροτερα.......

Ειναι λαθος μας, απλα ορισμενοι δεν θελουν να το καταλαβουν και συνεχιζουν χωρις να ενδιαφερονται για τους αλλους....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Τί παναπεί "τί θα γίνει με τα κινητά;"
    Παγκοσμίως τα κινητά προκαλούν ένα σωρό ατυχήματα και θα συνεχίσουν να προκαλούν όσο χρησιμοποιούνται απ'τον οδηγό.
    Σίγουρα η ανοιχτή ακρόαση είναι ασφαλέστερη απ'το να το κρατάει κανείς.Δεν παύει όμως ν'αποσπά την προσοχή.
    Α,και μην πει κανείς "και ακούγοντας μουσική στο αμάξι αποσπάται η προσοχή". ΝΑΙ σύμφωνοι, αποσπάται αλλά όχι το ίδιο.Μουσική ακούς χύμα,πολλές φορές ακούς και μετά δε θυμάσαι ποιό τραγούδι άκουγες.Όταν μιλάς στο κινητό όμως απασχολείς μέρος της σκέψης και της συγκέντρωσής σου επειδή έχεις το νού σου ν'ακούσεις τί σου λέει ο άλλος και να του απαντήσεις.
    Προσωπικά στ'αμάξι το'χω στο αθόρυβο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    όχι κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες και ΕΠΙΜΕΝΩ πως είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνο να μιλας στο κινητό όπως ΕΣΥ περιγράφεις

χωρίς να το καταλαβαίνεις, αποσπάται ΠΟΛΥ η προσοχή σου από το δρόμο

ψάξτο σε έρευνες διεθνώς και θα δεις
    Τότε δεν πρέπει να μιλάς ούτε με τον συνοδηγό ε?

Για το GPS τι γνώμη έχεις κάνω λάθος σ' αυτό που λέω?

Σκεπτόμενο Μέλος
    Είναι σίγουρα ασφαλέστερο (για το τι είναι νόμιμο απλά αδιαφορώ) να μιλάς με car kit από οτιδήποτε άλλο, αλλά ούτε και αυτό είναι απολύτως ασφαλές διότι σου και αυτό σου αποσπά την προσοχή. Όσο για τον επιβάτη στο αυτοκίνητο συμφωνώ ότι μπορεί να είναι και χειρότερα, ειδικά αν είναι η/ο σύντροφος σου και προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματα σας

Το gps μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο και ειδικά όταν προσπαθείς να μάθεις τη λειτουργία του οδηγόντας!!! Κάτι που δυστυχώς κάνουν οι περισσότεροι. Αν το έχεις προγραμματίσει από πριν και δεν οδηγείς σα λυσσασμένος μπορείς να πλοηγηθείς άνετα και με τις φωνητικές οδηγίες...

Και μακριά από μοτο και ενδοεπιοινωνία!!! Όχι ότι είχα ή θα έχω ποτέ μου (άλλωστε συνεπιβάτη ανεβάζω μια φορά το χρόνο), αλλά εκτός του ότι είναι επικίνδυνο και μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή απ' το δρόμο και μόνο η ιδέα να μπει κάποιος ανάμεσα στο γλυκό γουργουρητό του V4 κινητήρα μου και στ' αυτιά μου, μου προκαλεί ρίγη...

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από agelosmarinis
    Για να τελειώνουμε: Το δικαίωμα να αποφασίζω το παίρνω μόνος μου, όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, δεν περιμένω να μου το δώσει κανένας κοκ. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι πρέπει να τηρούμε τον κοκ σε κάθε περίπτωση, ή ότι όλες οι παραβάσεις είναι εξίσου επικίνδυνες τότε μάλλον ζείς σε άλλη χώρα! Να σου θυμίσω ότι η κίνηση ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα απαγορεύεται, ή ότι μας επιβάλουν να πληρώνουμε διόδια για εθνικές-καρμανιόλες (πχ: Αθηνών-Κορίνθου) και για να γυρίσω λίγο στο θέμα της ενότητας, επιτρέπουν τα bluetooth στα κινητά παίζοντας το παιχνίδι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όπως έθιξε και ο φίλος παραπάνω...
    Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τους νόμους τσιφλίκι μου και επαναλμβάνω ότι το πρώτο μου κριτήριο όταν οδηγώ είτε το αυτκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα μου είναι η ασφάλεια. Αλλά θα επαναλάβω, κι ας γίνομαι κουραστικός, ότι σε μερικές περιπτώσεις το να παραβείς κάποιο νόμο σε ελεγχόμενες συνθήκες δεν είναι και τρομερό. Επίσης, πιστεύω ότι ειδικά όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα ΠΡΕΠΕΙ να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κρίνεις κατά περίπτωση. Όταν, για παράδειγμα, οδηγείς σε στενά δεν σταματάς ακόμη και στα στοπ του άλλου?
    Όταν ο κοκ, η τήρησή του, οι δρόμοι μας και η παιδεία μας αλλάξει δεν θα ξαναπαρανομήσω! Τελειώνοντας, πραγματικά πιστεύω ότι φανάρια σε μή αστικές περιοχές θα έπρεπε να επιτρέπεται να τα περνάμε προς τα δεξιά και επαναλαμβάνω ότι ακόμη και στην Αμερική αυτό επιτρέπεται διότι έχει αποδειχτεί ότι ΔΕΝ είναι επικίνδυνο!
    Αυτά έχω να πω φίλε VanDiemen, αν δεν είναι αρκετά ή δεν σε καλύπτουν, πραγματικά λυπάμαι. Σου εύχομαι όμως να οδηγείς πάντα πρώτα με ασφάλεια και νόμιμα όταν μπορείς.

Το δικαίωμα το παιρνει μονος του καποιος, στην πιστα του!
    Το δρόμο τον μοιραζόμαστε δεν ειμαστε μονοι μας. Μπορει να μην εβλεπες να ερχοταν κανενα αμαξι ή μηχανη το βραδυ, μπορει ενα ποδήλατο χωρις φωτα ομως, να θεωρήσει οτι τον ειδες και να περασει.

ΟΛΟΙ οσοι εχουν προκαλέσει ατυχημα με παραβίαση κοκκινου λες οτι το κανανε επιτηδες?
    Κι αυτοι ειχανε μια χαρά ορατότητα....

Αφού ειναι γνωστό... αλκοόλ , υπερβολική ταχύτητα και κοκκινο φταίνε για τα περισσοτερα ατυχήματα... ας προσπαθήσουμε να μαθουμε απο τα λάθη των άλλων.. .δεν ειμαστε θεοι.

Κι οσο για τον αν ειναι επικινδυνο ή οχι κι αν το επιτρέπουν στην αμερικη, ας βαλουμε σε ολες τις διασταυρώσεις ΣΤΟΠ να μας βγει και πιο φθηνα...(Σε οσες διασταυρώσεις θεωρείται σχετικά σφαλές να περνας το κοκκινο , θα δεις οτι σε ωρες χαμηλης κυκλοφορίας οπως τα βράδια αναβοσβήνουν κίτρινα, που σημαινει ΣΤΟΠ )

κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Μ'αρέσουν οι "καθωσπρέπει" οδηγοί που δεν έχουν παραβεί ποτέ κανένα άρθρο του ΚΟΚ και τα χώνουν τώρα στον εύκολο στόχο του παιδιού που αποφάσισε να περάσει με κόκκινο..

Με την ίδια λογική του "ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσεις", απορώ πώς καταφέρνετε να περνάτε εσείς διασταυρώσεις όταν δεν έχουν σηματοδότη να σας πει πότε να περάσετε... Κι αν περνάει κανένα μαύρο ποδήλατο με μαύρο αναβάτη χωρίς φώτα και δεν τον πάρετε χαμπάρι; Κάντε μας τη χάρη.. αν εσείς αισθάνεστε ότι σας διαφεύγουν τέτοιες "λεπτομέρειες" τότε μη βγαίνετε στους δρόμους γιατί οι περισσότερες διασταυρώσεις είναι αφύλακτες και πρέπει μόνοι σας να αποφασίσετε πότε είναι ασφαλές να περάσετε! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αρχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας έρθει, αλλά σαφώς σε ορισμένες περιπτώσεις ο οδηγός πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίζει ο ίδιος για την ασφάλεια των κινήσεων του!

Καταρχήν ο ΚΟΚ δεν αποτελεί κανένα σημείο αναφοράς από τη στιγμή που είναι τόσο απαρχαιωμένος ώστε να μιλάει ακόμα για ζωήλατα οχήματα και για όρια ταχύτητας που καθορίζονται από τέτοια τεχνολογία!

Κατά δεύτερο έχω κι εγώ (όπως όλοι πιστεύω) περάσει με κόκκινο φανάρι και ναι παρομοίως πιστεύω ότι όχι μόνο ήταν ασφαλέστατο, αλλά και τη στιγμή εκείνη ήταν ασφαλέστερο από το να περιμένω. Όπως π.χ. σε δρόμο έρημο και νύχτα χωρίς ξεχωριστή λωρίδα αναμονής είναι προτιμότερο να περάσω έχοντας απόλυτη ορατότητα παρά να περιμένω έρμαιο στη μέση του δρόμου πότε θα με κάνει κάποιος σουβλάκι περιμένοντας ν'ανάψει ένα πράσινο που το βλέπουν μόνο οι γάτες και τα μυρμήγκια.

Και τέλος πάντων φτάνει με τη νουθεσία και το κήρυγμα δεν είναι κανένας αρμόδιος να παριστάνει τον έξυπνο στους υπόλοιπους!

Σχετικά με το θέμα τώρα, τσάμπα κόπος. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.. τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.
    Θάνος..

Σελίδα 2 από 11 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι θα γινει με τους καγκουρες με τα αυτοκινητα;
    από OrEsTiS82 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2007, 09:17
  2. Τι θα γινει με τους Βενζιναδες?
    από Lazio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2005, 12:21
  3. Απαντήσεις: 23