Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Arai RX-7 ή viper gt ?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Άρη, σε καθημερινή χρήση - εντός πόλης - τι ταχύτητες να πιάσουμε? προσωπικά όταν φοράω το δικό μου ρχ7 στη πόλη δεν καταλαβαίνω θόρυβο.
    +954

Μέσα στην πόλη έτσι κι αλλιώς θες να ακούς το τι γίνεται τριγύρω σου και να μην είσαι "απομονωμένος" από τον υπόλοιπο κόσμο όπως σε ένα ταξίδι....

Εξαερισμός (κι ουχί αερισμός ) απλά κορυφαίος, αεροδυναμική γαμάτη, εφαρμογή (αν σου κάνει) τέλεια, είναι απο τα βαρύτερα κράνη αλλά όταν το φοράς δεν νοιώθεις τίποτα.

Σε υψηλές και πολύ υψηλές ταχύτητες ο θόρυβος με τους αεραγωγούς ανοιχτούς είναι εκκωφαντικός ειδικά αν η εξάτμιση δεν ειναι μαμά αλλά με ένα ζευγαράκι ωτοασπίδες τον κατεβάζεις σε ανεκτά επίπεδα.

Το Viper GT συγκρινόμενο με το RX7 απλά δεν συγκρίνεται..... αν είσαι πίσω από μία ζελατίνα είσαι οκ. Αν βγάλεις κεφάλι, θα καταλάβεις τι λέω.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Άρη, σε καθημερινή χρήση - εντός πόλης - τι ταχύτητες να πιάσουμε? προσωπικά όταν φοράω το δικό μου ρχ7 στη πόλη δεν καταλαβαίνω θόρυβο.
    Συμφωνώ, αλλά και πάλι εγω δεν το φοράω στην πόλη εκτός απο Ανοιξη καλοκαίρι κι αυτο γιατί δεν εχω σταθερό δρομολόγιο.

Δεν εχω σταθερο μερος που δουλευω, κι ετσι ενω εχω παει πχ στο Μαρούσι, αν ειναι να βγω ξαφνικά Αττική οδό ναπαω πχ Μαγουλα και να την ακούσω, γιατί δεν θα πηγαίνω με 120, προτιμω να βαλω απο την αρχή το άλλο.

Επίσης προσοχή στις ωτοασπιδες, πρέπει να αλλάζονται συχνά αλλιώς μυκητίαση στ αυτί.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από power hornet
    πλακα κανεις ε?οσο αφορα με τα χρονια μερικη κωφωση,ωχ δεν το ηξερα οτι μπορει να γινει κατι τετοιο.
    Όχι δεν κάνω καθόλου πλάκα. Τα επίπεδα θορύβου σε μια μοτοσυκλέτα που κινείται (κυρίως του αεροδυναμικού θορύβου, αλλά όχι μόνο) είναι τέτοια που κάνουν την μερική κώφωση πολύ πιθανή μετά από κάποια χρόνια συχνής έκθεσης. Τις περισσότερες φορές η κώφωση αυτή εμφανίζεται ως απώλεια ακοής σε συγκεκριμένες συχνότητες (συνήθως στα άκρα του φάσματος) και ίσως να μην είναι ιδιαιτέρως ενοχλητική (μπορεί να μην την καταλάβεις καν). Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, πιο σπάνιες βέβαια, που μπορεί να επέλθει σημαντική εξασθένιση της ακοής σε όλο το ακουστικό φάσμα, ακόμη και πλήρης κώφωση. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα είναι αθροιστικά και μη-αναστρέψιμα. Η χρήση ενός "πιο ήσυχου" κράνους είναι παντελώς ανεπαρκής γιατί, έτσι κι αλλιώς, ο θόρυβος είναι πάρα πολύς.

Γενικώς μια χοντρική κλίμακα αποδεκτών επιπέδων θορύβου είναι η ακόλουθη:

- 110 dB: Τακτική έκθεση για πάνω από 1 λεπτό, πιθανώς οδηγεί σε μόνιμη απώλεια ακοής

- 100 dB: Δεν συστήνεται έκθεση για πάνω από 15 λεπτά.

- 85 dB: Τακτική, παρατεταμένη, έκθεση οδηγεί σε σταδιακή απώλεια ακοής.

Το πόσο θόρυβο δέχεται ένας αναβάτης πάνω σε μοτοσυκλέτα (ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης), μπορείτε να το δείτε στο επισυναπτόμενο γράφημα.

Η τακτική χρήση ωτασπίδων είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος προστασίας και σχεδόν μηδενίζει τις πιθανότητες αρνητικών συνεπειών. Ιδιαίτερα σε ανθρώπους που η ποιότητα της ακοής τους παίζει σημαντικό ρόλο (λόγο, π.χ. της φύσης της εργασίας τους) η χρήση ωτασπίδων σε όλες, πέρα από τις πλέον σύντομες, διαδρομές είναι επιβεβλημένη. Όλοι μας, πάντως, πρέπει να φοράμε ωτασπίδες, αν χρησιμοποιούμε συχνά την μοτοσυκλέτα, τουλάχιστον όταν διανύουμε πολλά χιλιόμετρα στην εθνική.

Αυτό που είπε ο Άρης, σχετικά με την υγιεινή των ωτασπίδων είναι επίσης σωστό. Πρέπει να είμαστε σχολαστικοί με την καθαριότητά τους. Η απλούστερη λύση για αυτό είναι η χρήση ωτασπίδων τύπου "αφρού" (foam-type) τις οποίες πετάμε μετά από, το πολύ, δυο-τρεις χρήσεις (ιδανικά, αλλά όχι απαραιτήτως, μετά από κάθε χρήση).

Πηγές και περαιτέρω πληροφορίες:

- National Institute on Deafness and Other Communication Disorders (NIDCD), "How loud is too loud"
    - American Speech-Language-Hearing Association (ASHA), "Noise and Hearing Loss"
    - Univ. of Southampton, ISRV consulting, "Noise levels under motorcycle helmets"
    - webBikeWorld, "Motorcycle Helmet Noise"
    - webBikeWorld, "Ear Plugs - Hearing Protection"

[Τι κάθετε και γράφει ο άνθρωπος αν δεν έχει δουλειά να κάνει...]

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	noise-levels.gif 
Προβολές:	238 
Μέγεθος:	4,8 KB 
ID:	150520

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τα δύο μου κολλήματα συνεχίζουν. Μιάς και τα χιλίομετρα τα πολλά γίνονται σε ανοικτό δρόμο (Κηφισσό) σίγουρα ο θόρυβος θα είναι αρκετός. Βέβαια αυτό παλεύεται φορόντας ωτασπίδες σε καθυμερινή βάση.

Από την άλλη κατά 99.9% όπως οδηγώ, ο αέρας με χτυπάει στο κράνος, οπότε και η αεροδυναμική είναι σοβαρότατο θέμα. Αν συνυπολογίσω και το γεγονός ότι το το RX7 είναι περίπου 100γρ ελαφρύτερο, παίρνει αρκετά ++

Αλλά και πάλι ζόρικη η απόφαση

Παλαιό μέλος
    Αφού η διαφορά είναι μόνο 60 ευρώ,πάρε το Rx-7 Corsair με κλειστά μάτια.
    Εξαιρετική ποιότητα εξωτερικού-εσωτερικού,άπαιχτη ζελατίνα.
    Μειονέκτημα η περιορισμένη κάπως περιμετρική όραση.
    Αλλά φοβερή σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και πολύ καλός εξαερισμός.
    Όσον αφορά το θόρυβο,τα είπαν μια χαρά οι συνάδελφοι.
    Ακόμα και από τα 40-50 km/h θα ακούς φσφσφσφσφς.
    Απλά μετά από λίγο καιρό θα τον συνηθίσεις και δε θα σου κακοφαίνεται.
    Δε θα σου πρότεινα το Viper GT.Είναι τουριστικό κράνος και θέλει μηχανάκι
    με ψιλή ζελατίνα.Εσύ με το FZ6s (και γω αυτό είχα) που έχεις θες κάτι που να
    περιορίζει σημαντικά τα αραιώματα και τα πυκνώματα του αέρα γύρω από το κράνος
    έτσι ώστε να μειώνονται όσο γίνεται περισσότερο οι ανεπιθύμητες ταλαντώσεις.
    Τώρα,αν έχει βάλει πιο ψιλή ζελατίνα από της μαμάς,ξα σου.

φιλικά,
    Γιώργος

Εχω το Viper GT εδω και 2 χρονια με γυμνο μηχανακι,GSR,και μπορω να πω οτι μεχρι τα 170 δεν εχω κανενα προβλημα...Απο εκει και πανω μου πιεζει το κεφαλι αρκετα...Απο θορυβο δεν παιζει τιποτα το ιδιαιτερο μεχρι και την τελικη μου,ακομα και στα 272 που ειδα στιγμιαια πισω απο την ζελατινα ενος Κ7...

Επισης σε ταξιδι 5+ ωρων καθαρης οδηγησης καλοκαιριατικα,Λευκαδα-Αγρινιο-Καρπενησι-Λαμια,με μικρες ταχυτητες(και γαμω τις διαδρομες Αγρινιο-Καρπενησι,χαζεψα),με μια σταση για βενζινη και αλλη μια εξω απο το Καρπενησι για καφε δεν ειχα απολυτως κανενα προβλημα με το κρανος ουτε την παραμικρη δυσφορια.Φοβερο συστημα εξαερισμου εκτος των αλλων.

Απο την αρχη ειχε αψογη εφαρμογη στο κεφαλι μου και πιστευω οτι αξιζε και τα 570Ε που εσκασα πριν 2 χρονια να το παρω

Παλαιό μέλος
    Thanks για τις απαντήσεις

Η απόφαση ελήφθη τελικά όταν κατάλαβα πως αν έπαιρνα το viper gt, στο πρώτο κούνημα από τον αέρα θα σιχτίριζα την ώρα και την στιγμή που δεν πήρα το RX-7.

Προχώρησα λοιπόν στην παραγγελία ενός RX-7 haga, που σαλιάριζα από παλιά. Πιστεύω την άλλη βδομάδα να το έχω

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. arai chaser vs viper gt...poies oi diafores?
    από nik_sfikas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2009, 05:02
  2. Θορυβος Arai VIPER GT;
    από panosER5 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2007, 18:43
  3. Arai VIPER GT
    από ΙΠΠΕΑΣ στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2006, 12:44

Κανόνες δημοσιεύσεων