Χαλαρωσε νεαρε![]()
Χαλαρωσε νεαρε![]()
Όλοι μας έχουμε προβλήματα και σκοτούρες άλλοι μικρότερες και άλλοι μεγαλύτερες ....
Ο καθένας έχει την γνώμη του και την άποψή του και είναι σεβαστή μέχρι το σημείο που το ζήτημα αρχίζει και παίρνει άσχημη τροπή και λέγονται βαριές κουβέντες ...
Θα παρακαλούσα προσωπικοί χαρακτηρισμοί να λείπουν - αν συνεχιστεί έτσι το θέμα θα καταλήξει στην τάφρο .
![]()
φίλτατε menos
πληροφοριακά ο Χριστός Γεννήθηκε Άνοιξη, η 25 Δεκεμβρίου ως ημερα γέννησης του Χριστού (τα σημερινά Χριστούγενα ) ορίστηκε από τους πρώτους χριστιανούς δίοτι έκεινη την ημερομηνία υπήρχε η γιορτή αλλής Θρησκείας και δη η γιορτή του Ήλιου (αν ενθυμούμε καλά).
Πολλές Χριστιανικές γιορτές τις γιορτάζουμε σε ημερομηνίες που υπήρχαν γιορτές άλλων θργσκειών.
Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις που το πάω ...........και σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνεις αναφέρομαι για τις σκοπιμότητες που υπάρχουν στα πράγματα πέρα από αυτά που βγαίνουν προς τα έξω και στην προκειμένη περίπττωση για την σκοπιμότητα που εξυπηρετούν τα Χριστούγενα σήμερα που είναι να κονομίσουν οι εκκλησίες τα εμπορικά τα νυχτερινά μαγαζιά με διπλές τιμες κ.ο.κ (αυτά τα ολίγα για τούτες τις "ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ".)
Τώρα όταν σκοτώνεται ένας αθώος άνθρωπος και δή ένα παιδί
τώρα που η κοινωνία όλη βράζει και είναι επίτέλους έτοιμη να εκραγεί και να διεκδικήσει ο κόσμος αυτά που του στερούν τόσα χρόνια
εσύ ζητάς να στρουθοκαμηλίζουμε, τι να πώ απλά με αφήνει άφωνο.
και για να σου μιλήσω στο "πνεύμα" των ημερών που προσπαθείς τόσο πολυ να διαφυλάξεις
θα σου πώ μόνο το εξής:
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΧΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΑΓΑΠΗ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΗ.
που την απόψη σου έμμεσα μας προρεπεις να κάνουμε αδιαφορόντας για όλα και όλους γύρω μας
φιλικά και καλά Χριστούγενα
![]()
HASTA
LA VICTORIA
SIEMPRE
Ο Θεός μαζί σου φίλε, άλλωστε όπως είπε και ο Κούγιας ήταν θέλημα Θεού να σκοτωθεί το παιδάκι.
Μικρή διακοπή για δολοφονία και αμέσως μετά πάλι μαζί για x-mas lifestyle
Εγώ πάντως Χριστούγεννα θα κάνω στο δρόμο στις πορείες και θα περάσω και καλύτερα.
Αντε γεια που θα παρακαλούσες κιόλας, τυφλέ θρησκόληπτε για να μη βαρύνω τους χαρακτηρισμούς.
Miketzif εχεις δικιο σε πολλα και σ'ευχαριστω που μου εδειξες αμεσα το λαθος μου
Γνωριζω αρκετα καλα την γεννηση του Ιησου Χριστου, αλλα να διακυρηξω γιατι εχει επιλεγει η 25 Δεκεμβριου, εδω δεν ειναι ο καταλληλος χωρος
Σε καμμια απολυτως περιπτωση δεν θελησα να δωσω την εικονα, του "whatever με το 16χρονο" κυριως μετα απο τοσα που εχουν γινει και τις διαστασεις που εχει παρει
Αν εδωσα τετοια εικονα ζητω ταπεινα συγνωμη
Το μονο που ζητησα ηταν να μπουμε και λιγο στο πνευμα των ημερων, ακομη και αν ειναι συμφερεντολογικο για τον καθε καταστηματαρχη ιδιαιτερα με τον τροπο που πασχιζει η οικονομια παγκοσμιως
Ακομη και τυποποιημενα χριστουγεννα μας φερνουν ενα πιο ευχαριστο αερα, που σιγουρα χρειαζομαστε, αν το χασουμε κι'αυτο, τι μας μενει;
Ποτε δεν ημουν ιδιαιτερα καλος να μεταφερω αυτα που σκεφτομαι γραπτως
και παλι συγνωμη αν εθιξα![]()
Τα είπες όλαΑρχικά δημιουργήθηκε από trumpet
Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι φέτος (και δεν είναι λίγοι) που δεν θα κάνουν Χριστούγεννα
Βλέπε όσους δεν έχουν να φάνε,
όσους δεν έχουν δουλειά,
όσους χάσανε το σπίτι τους και το όχημά τους από τις τράπεζες λόγω αδυναμίας αποπληρωμής,
όσους χάσανε ένα παιδί,
όσους θα περάσουνε τις άγιες μέρες με καμένα τα πρόσωπα από τα χημικά και σπασμένα τα κεφάλια από τα γκλόμπ με τα οποία οπλίζει αυτή η κοινωνία και το σύστημα τους επίδοξους φονιάδες μας,
όσους ξυλοκοπήθηκαν άδικα και πέρασαν -ή καλύτερα περνάνε ακόμη- ώρες και μέρες προφυλακισμένοι στα κρατητήρια της ασφάλειας επειδή θέλησαν να διεκδηκήσουν αυτό για το οποίο οι πατεράδες και οι παππούδες τους χύσανε αίμα και πικρό δάκρυ,
όσους δεν έχουν να δώσουν 10 ευρώ στα εγγόνια τους και δεν έχουν λεφτά να πάρουν φάρμακα,
όσους έχασαν την περιουσία τους από τα Βατοπέδια,
όσους δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν τα βιβλία για τη σχολή τους και η εξεταστική-λαιμητόμος έρχεται
κλπ κλπ κλπ
Ακόμη και τα Χριστούγεννα είναι μια εμπορευματοποιημένη κοινωνική δημιουργία και, θλίβομαι πραγματικά, σήμερα άκουσα-είδα στις ειδήσεις το εξής αμίμητο "άμα δεν ψωνίσουμε πως θα καταλάβουμε ότι ήρθαν Χριστούγεννα" και το βάζουν οι αλήτες να το ακούσουμε γιατί? για να μας προκαλέσουν?? Σέβομαι το ότι κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ή να αναζητούν μια ησυχία, μια ανάπαυση αυτές τις ημέρες, αλλά από μικρούς μας έμαθαν να σκεφτόμαστε αυτές τις μέρες και αυτούς που "δεν θα κάνουνε Χριστούγεννα"...
Μόνο που φέτος όλοι αυτοί είναι πιο κοντά μας από ποτέ.
Μόνο που φέτος σε όλους αυτούς είμαστε κάπου μέσα κι εμείς...
Μόνο που φέτος η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι, και κάποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουνε (μιλώ για τον απλό κόσμο) περιμένοντας μάλλον και τα χειρότερα. Δεν αργούν.
Όταν η παιδεία ενός λαού είναι η παιδεία που τον θέλει να είναι "αμνός".. όταν τον θέλει να ακολουθεί πιστά, να μάθει να μην διαμαρτύρεται, όταν τον θέλει υπόδουλο των φόβων του και τον τρομοκρατεί με κάθε ευκαιρία, όταν του στερεί τη γνώση και δικαίωμά του στον διάλογο, τότε είναι που αυτό που λέμε "εξέλιξη" πάει περίπατο...Εξέλιξη ίσον διάλογος. Διάλογος με την κοινωνία, διάλογος με τον διπλανό μου. Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, διάλογος ίσον επίσης και ελευθερία και δικαιοσύνη, άρα, ο διάλογος γίνεται μεταξύ ίσων-επί ίσοις όροις.
Δεν διαλέγομαι-συζητώ με την κυβέρνηση, με τον εργοδότη μου, με τον καθηγητή μου. Εκεί μόνο απαιτώ. Και το μόνο που απαιτώ ουσιαστικά, είναι άσκηση και κατοχύρωση του δικαιώματός μου να υπάρχω. Και για να υπάρχω εγώ πρέπει να υπάρχεις κι εσύ. Και θα κλείσω με ένα στιχάκι του Τάσου Λειβαδίτη τον οποίον υπεραγαπώ..
"Αν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλον είμαστε κιόλας νεκροί..."
![]()
The journey is the reward!
θα θελα να εκφερω την αποψη μου...αλλα εγω σπουδαιοτερα πραγματα να κανω...(παρακολουθω τους αλλους και τα ορια των...)
:a34:![]()
![]()
Accipere quam facere praestat injuriam
Θα παρακαλουσα επισης να μην ασχολουμαστε με τα εξης ανατριχιαστικα και εναντια στο πνευμα των Χριστουγεννων:
Ανεργια
Δοσεις δανειων
Φτωχεια
Trafficing
Πορνεια στους δρομους επι 24ωρου βασεως
Κλοπες,τσαντιες και συναφη
Επαιτες (ιδιαιτερη προσοχη στους γεροντες που ζητιανευουν)
Πασης φυσεως μονες
Διαδηλωσεις
Νεους που κατι φωναζουν ολοι μαζι αλλα δεν μπορω να μετακινησω τον καναπε και να τους ακουσω(παιζουν και τα καλλαντα δυνατα)
Ολα τα παραπανω αφορουν τους πραγματικους χριστιανους ορθοδοξους και αναφερονται τοσο στην παλαια οσο και στην καινη διαθηκη.
![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Θα παρακαλουσα επισης να μην ασχολουμαστε με τα εξης ανατριχιαστικα και εναντια στο πνευμα των Χριστουγεννων:
Ανεργια
Δοσεις δανειων
Φτωχεια
Trafficing
Πορνεια στους δρομους επι 24ωρου βασεως
Κλοπες,τσαντιες και συναφη
Επαιτες (ιδιαιτερη προσοχη στους γεροντες που ζητιανευουν)
Πασης φυσεως μονες
Διαδηλωσεις
Νεους που κατι φωναζουν ολοι μαζι αλλα δεν μπορω να μετακινησω τον καναπε και να τους ακουσω(παιζουν και τα καλλαντα δυνατα)
Ολα τα παραπανω αφορουν τους πραγματικους χριστιανους ορθοδοξους και αναφερονται τοσο στην παλαια οσο και στην καινη διαθηκη.
![]()
+10000
Δυστυχώς μας έκαναν ρεαλιστές ακόμη και στα όνειρά μας και εμείς νομίζουμε πως κρύβοντας το κεφάλι μας στην άμμο θα κρυφτούμε και από την πραγματικότητα.
Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι με το να συνεχιστούν οι "αγώνες" και οι διαδηλώσεις κλπ;; Γιατί κάτι μου λέει ότι σε 3 μήνες θα τα χουμε ξεχάσει όλα, όπως ξεχάσαμε οτιδήποτε θλιβερό και σοβαρό έγινε στην χώρα μας τα τελευταία Χ χρόνια (όπου Χ αγγίζει το άπειρο), και θα έχουμε αντιπαραθέσεις για άλλα θέματα και κάπως έτσι θα συνεχιστεί η δουλειά...
Λες και ξέρουν τα 15χρονα που βγαίνουν στον δρόμο πως είναι να ψάχνεις για δουλειά και να τα βγάζεις πέρα. Πως παιδιά 15 χρονών "γέμισαν με οργή" απ τη πολιτεία, όπως έλεγαν χθες στον Λαζόπουλο, ποτέ δεν το κατάλαβα.
...
NAI...Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι με το να συνεχιστούν οι "αγώνες" και οι διαδηλώσεις κλπ;;
Γιατί κάτι μου λέει ότι σε 3 μήνες θα τα χουμε ξεχάσει όλα, όπως ξεχάσαμε οτιδήποτε θλιβερό και σοβαρό έγινε στην χώρα μας τα τελευταία Χ χρόνια (όπου Χ αγγίζει το άπειρο)[/QUOTE]
ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ...ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...
Λες και ξέρουν τα 15χρονα που βγαίνουν στον δρόμο πως είναι να ψάχνεις για δουλειά και να τα βγάζεις πέρα. Πως παιδιά 15 χρονών "γέμισαν με οργή" απ τη πολιτεία, όπως έλεγαν χθες στον Λαζόπουλο, ποτέ δεν το κατάλαβα. [/QUOTE]
Να μην σε στεναχωρήσω ,αλλά από εσένα φαίνεται να καταλαβαίνουν περισσότερα τα 15 χρονα…
Ηδη κατι γινεται.Μαλλον πολλα θα ελεγα.Ειδες τις αντιδρασεις του κοσμου στα ΜΑΤ?Την εισβολη με το πανω στην ΕΡΤ?Το γενικοτερο κλιμα που δημιουργειται?Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι με το να συνεχιστούν οι "αγώνες" και οι διαδηλώσεις κλπ;; Γιατί κάτι μου λέει ότι σε 3 μήνες θα τα χουμε ξεχάσει όλα, όπως ξεχάσαμε οτιδήποτε θλιβερό και σοβαρό έγινε στην χώρα μας τα τελευταία Χ χρόνια (όπου Χ αγγίζει το άπειρο), και θα έχουμε αντιπαραθέσεις για άλλα θέματα και κάπως έτσι θα συνεχιστεί η δουλειά...
Λες και ξέρουν τα 15χρονα που βγαίνουν στον δρόμο πως είναι να ψάχνεις για δουλειά και να τα βγάζεις πέρα. Πως παιδιά 15 χρονών "γέμισαν με οργή" απ τη πολιτεία, όπως έλεγαν χθες στον Λαζόπουλο, ποτέ δεν το κατάλαβα.
Τα 15χρονα βλεπουν μπροστα.Παλευουν τωρα για ενα καλυτερο αυριο.Τι να κανουν δλδ,να κατσουν στ αυγα τους μεχρι να ερθει η ωρα να μπουνε στην παραγωγη?Αν ειχαμε κανει αυτα που επρεπε ολοι εμεις οι μεγαλυτεροι ,ισως σημερα τα 15χρονα να μην σκοτωνονταν απο καθε ψυχοπαθη που οπλοφορει.
Υ.Γ
Προσωπικα δεν θα ξεχασω τον Αλεξανδρο για τον πεζο και πρακτικο λογο οτι τη μερα που δολοφονηθηκε εκεινος η κορη μου εκλεινε τα 6 χρονακια της.
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Θα σου στείλω ΠΜ τότε σε 3 μήνες, να δούμε με τι θα ασχολείτε η κοινή γνώμη εκείνη την εποχή. Και δεν ξεχνάω μόνο εγώ, αλλά και το 80% του πληθυσμού (και λίγα λέω).
Και για να μην με στεναχωρήσεις, ίσως μπορείς να μου πεις εσύ που κατάλαβες καλύτερα πως γέμισαν οργή τα παιδιά. Και δεν αναφέρομαι στον άδικο θάνατο του 15χρονου, καθώς όπως λένε όλοι ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα.
...