Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Ενας προβληματισκος

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
    θα στο πω τότε πολύξερε αλλιώς ..Φασισμός της Αριστεράς ...σε ικανοποιεί τώρα ή θα παίξουμε λογοπαίγνιο ;
    Δεν με ικανοποιεί καθόλου, ούτε, φυσικά, έχω όρεξη να παίξουμε με τις λέξεις ("λογοπαίγνιο" σημαίνει κάτι άλλο, άνοιξε κάνα λεξικό). Το ανέφερα εξάλλου και στην απάντησή μου: Χάρη απλότητας δέχομαι τις λέξεις "χουντα", "φασισμός", και "δικτατορία" ως συνώνυμες (αν και δεν είναι).

Διότι αν το θες και αλλιώς αυτά που λέει και διεκδικεί η αριστερά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας υπάρχουν.
    Εδώ θα σου πρότεινα να ρίξεις πάλι μια ματιά στο λεξικό, στην λέξη "ουτοπία". Κι αυτή συνώνυμη με την "χούντα" είναι? Δεν νομίζω!

Ξέρεις και κάτι άλλο ; Και τον Στάλιν ήρωα του ΒΠΠ τον είπανε και τον λένε . Εσύ τι πιστεύεις ;
    Πιστεύω ότι ήταν ήρωας του ΒΠΠ και ότι, ταυτόχρονα, ήταν ο αιμοσταγής ηγέτης ενός από τα πλέον ολοκληρωτικά και ανελεύθερα καθεστώτα της ιστορίας του δυτικού πολιτισμού ("ολοκληρωτισμός", άλλη μια λέξη για το λεξικό). Δυστυχώς, σε αντίθεση με τον παιδαριώδη δυϊσμό των ταινιών του Χόλιγουντ, στον πραγματικό κόσμο οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε "καλούς" και "κακούς". Τα πράγματα είναι συνήθως λίγο πιο πολυδιάστατα. Τώρα, βέβαια, τι σχέση έχει ο Στάλιν με την κουβέντα μας... ένας Θεός ξέρει.

Αυτό που ήθελα να σου πω με την απάντησή μου, πάντως, δεν ήταν ότι αυτά που έγραφες ήταν λάθος ούτε, φυσικά, ότι ήταν σωστά, αλλά ότι δεν έβγαζαν κανένα νόημα καθώς είχες ανακατέψει μέσα σε δυο προτάσεις γεγονότα, φαινόμενα και έννοιες εντελώς άσχετα μεταξύ τους (και εξακολουθείς να το κάνεις).

Αν θες να έχει οποιοδήποτε νόημα η συνέχεια της κουβέντας μας βάλε τα πράγματα στη σειρά και εξήγησέ μας τι εννοείς τελικά και τι είναι αυτό που θέλεις να πεις...

λεφτχαντιτ Το avatar του/της doctor x
    αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι ειναι οτι η εικονα διαλυσης μιας κοινωνιας οδηγει μαθηματικα σε επιβολη μαλλον πιο αυταρχικων καθεστωτων παρα σε..θριαμβο του λαου ,αναρχικης ουτοπιστικης κοινωνιας κλπ κλππαρα τα οσα διαδιδουν τα διαφορα αναρχικα φορα
    θα το πω πιο απλα.πιο ειναι το ...αντιπαλο δεος στο σημερινο κρατος και τους μηχανισμους του?
    σχολεια υπο καταληψη τον περισσοτερο χρονο(μονο βεβαια δημοσια λες και στα ιδιωτικα διδασκου αλλα πραγματα και σε ...προετοιμαζουν για αλλη κοινωνια!)και μετα βεβαια τα παιδακια πηγαινουν στα ...φροντιστηρια τ απογευμα!
    πανεπιστημιακες σχολες το ιδιο που κυριαρχει η...δημοκρατια των μπρατσων κ ενος ιδιοτυπου φασισμου μιλαει μονο οποιος εχει την ιδια αποψη με μας αλλιως προπηλακιζεται η αν ειναι καθηγητηςμπορει να του ...χτισουμε και την...πορτα(!) καλυμμενο απο το μανδυα ενος αναχρονιστικου πανεπιστημιακου ασυλου
    κινητοποιησεις φοιτητων αγκαλια με τους ...καθηγητες (που ολοι ξερουμε πολλοι απ αυτους πως εχουν ουσιαστικα διοριστει )που φοβουνται για τα προνομια τους (βλεποντας στην τηλεοραση μερικους "εκπροσωπους "των κινητοποιησεων με τον τροπο που μιλανε κανω αναγωγη στο...χρονο και τους βλεπω βουλευτες ,βολεμενους κλπ)
    Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ !
    (πχ με πιο δικαιωμα κατηγορεις καποιον για φιμωση ελευθερης αποψης οταν κανεις το ιδιο?)

ΥΓ.ειδικος φρουρος με πτυχιο υπαρχει,οπως υπαρχει και αντιεξουσιαστης που τελειωσε το κολεγιο και ζει σε .βιλα δουλευοντας στη δουλεια του μπαμπα.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η.......ΤΕΛΙΚΑ Μ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ν ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ...?

πρωταθλητης Ευρωπης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x

ΥΓ.ειδικος φρουρος με πτυχιο υπαρχει,οπως υπαρχει και αντιεξουσιαστης που τελειωσε το κολεγιο και ζει σε .βιλα δουλευοντας στη δουλεια του μπαμπα.

να υποθεσω οτι αερολογεις ή εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σου;

αν δεν αερολογεις μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα ειδικου φρουρου με πτυχιο
    κ να μου πεις τι ακριβως σημαινει για σενα αντιεξουσιαστης (με 2 γραμμες-κοινωνικο-ταξικο προφιλ.δραση κ ιδεες ) ;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
    να υποθεσω οτι αερολογεις ή εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σου;

αν δεν αερολογεις μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα ειδικου φρουρου με πτυχιο
    κ να μου πεις τι ακριβως σημαινει για σενα αντιεξουσιαστης (με 2 γραμμες-κοινωνικο-ταξικο προφιλ.δραση κ ιδεες ) ;;
    Υπάρχουν φίλε,υπάρχουν.

Ξέρεις και κάτι άλλο ; Και τον Στάλιν ήρωα του ΒΠΠ τον είπανε και τον λένε . Εσύ τι πιστεύεις ;
    Από τη στιγμή που ηγήθηκε κράτους που αντιμετώπισε τους Ναζί (τραβώντας το μεγαλύτερο ζόρι σε απώλειες και κινδυνεύοντας σοβαρά) και τα κατάφερε ναι, είναι ήρωας,πώς να το κάνουμε.
    Το ότι ήταν αιμοσταγής,ψυχάκιας και κωλόπαιδο του κερατά είναι άλλο θέμα.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    επειδη εχω αυτην τη φαγουρα.... εγω θα το ρωτησω...

ο "προβληματισκος" .....ΤΙ ΕΙΝΑΙ? προβληματικος αστερισκος ?
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της orcinious
    το κ ειναι πανω απο το μ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ενα λαθος το οποιο δεν μπορω να κανω edit αλλα δεν πειραζει! :rotflmao: :rotflmao:
    Τη πρώτη μέρα χώρισε τους δίχρονους από του τετράχρονους
    Τη δεύτερη έφτιαξε τον βάνκελ.
    .
    .
    Ο Θεός ήταν μηχανολόγος

Ενας προβληματισκος

Για να εχουμε μια πιο πληρεστερη αντιληψη για μια τετοια συζητηση,θεωρω οτι καλο ειναι να ψαχνουμε οτιδηποτε αντιλαμβανομαστε λιγακι πιο βαθεια,διοτι πολλες φορες τα φαινομενα απατουν και ειναι παντα αξιωμα το 'γηρασκω αει διδασκομενος' και κυριολεκτω οταν λεω γηρασκω [63 ετων με εφεση στο 'ψαξιμο'.Συνιστω ενα αρθρο του Θυμιου Παπανικολαου στην ιστοσελιδα www.resaltomag.gr με τιτλο οι σπονσορες και οι σκηνοθετες της τρομοκρατιας,στο περιεχομενο -τρομοκρατια.Ριξτε μια ματια με ενδιαφερον και τα ξαναλεμε.
    BBBBBBBBB

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ενας dukas ενας δρομος μια γωνια......
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2004, 07:47
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 15:20
  3. Kαταζητείται ένας "μόδιστρος"
    από Zanzibar στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 30/01/2004, 11:11
  4. μπαίνει ένας τύπος λιώμα
    από afrotwin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3