Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 51

Θέμα: Επιτελους...h.i.d.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Themis_81

Να προσεξεις και το "κλειδωμα" της μεγαλης σκαλας μετα απο παρατεταμενη χρηση ( αυτο οταν γινεται χανεις το σινιαλο και αργει η επαναφορα στην μεσαια )
    Έχει να κάνει ακριβώς με τον ηλεκτρομαγνήτη της λάμπας! Συνήθως υπάρχει ο περιορισμός του
    δεκαπεντάλεπτου! Άμα μείνει πιο πολύ χρόνο στη μεγάλη σκάλα καίγεται η περιέλιξη της λάμπας
    και δεν ξαναπάει στη μεγάλη σκάλα ξανά!
    Πάντως υπάρχουν και κιτ χωρίς περιορισμό στο χρόνο που θα μείνει στη μεγάλη σκάλα επειδή
    έχει ένα σύστημα με δύο ηλεκτρομαγνήτες τέτοιο έχω βάλει εγώ (όχι πως ήξερα ότι είναι τέτοιο
    μετά το έμαθα) αλλά καλό είναι αυτό!

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Τα Η4 που κοιταζω στο site που εβαλες εχουν 80-90 λιρες,90 με 100 ευρω χωρις μεταφορικα.Κανω κατι λαθος η υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στον τυπο της λαμπας?
    Ακριβώς φίλε srx λόγω και μόνο της λάμπας είναι ακριβότερο!

Πάντως ρίξε μια ματιά και εδώ εγώ από αυτόν το πήρα το κιτ της cobra που λέει εδώ κι ένα χρόνο
    και ως τώρα εντάξει είναι!
    Αυτό που θες εσύ είναι αυτό στα 89? (100? το ειχε πέρσι ) + τα μεταφορικά!

Κάνε ένα τηλ και άμα δε σ' αρέσει πας γι' άλλα απλά κι' ωραία!

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
    Το χωρίς μπαταρία ''πονάει'' φίλε μου με το με το μεταβαλλόμενο ρεύμα που θα έχεις από τον
    ανορθωτή απλά ξεχνάς τα xenon! Δε νομίζω να υπάρχει μπάλλαστ να μπορεί να δουλέψει με μεταβαλλόμενο ρεύμα!

ok τα ξεχναω τα xenon (στην πραγματικοτητα δεν ξερω γιατι ειναι καλυτερα απο κατι αλλο, μαλλον ποιο δυνατα)

εχεις να προτεινεις κατι για την περιπτωση μου?
    γιατι σε εθνικες και επαρχιακους υπαρχει προβλημα..

θανκς ανιγουει

-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    ok τα ξεχναω τα xenon (στην πραγματικοτητα δεν ξερω γιατι ειναι καλυτερα απο κατι αλλο, μαλλον ποιο δυνατα)
    Είναι πιο δυνατό το φως γιατί η λάμπες αυτές μετατρέπουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας
    από αυτή που καταναλώνουν σε φως (έχουν μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης).
    Δεν είναι δλδ μόνο επειδή έχουν πιο άσπρο φως!

εχεις να προτεινεις κατι για την περιπτωση μου?
    γιατι σε εθνικες και επαρχιακους υπαρχει προβλημα..

θανκς ανιγουει

Μια καλής ποιότητας λάμπα κατά προτίμηση ίδιας ισχύος σε W αν μιλάμε για φανάρι με πλαστικό
    καθρέφτη, όπως επίσης πρέπει για να υπάρχουν καλά αποτελέσματα ο καθρέφτης και κρύσταλλο να
    είναι καθαρά (χωρίς θαμπάδες)!

Αν το φανάρι είναι λερωμένο από μέσα και xenon να μπει το μόνο ''καλό'' αποτέλεσμα είναι να
    ''βγάζει'' τα μάτια των απέναντι!

Υ.Γ. Αν έχεις λερωμένο εσωτερικά φανάρι και το φανάρι σου έχει πλαστικό καθρέφτη θέλει
    εξαιρετικά μεγάλη προσοχή στο καθάρισμα οποιοδήποτε υγρό ΑΚΟΜΑ και το νερό μπορεί
    να αφαιρέσει τη νίκελ επίστρωση καθιστώντας το άχρηστο!

Καλημέρα!

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who

Ακριβώς φίλε srx λόγω και μόνο της λάμπας είναι ακριβότερο!

Πάντως ρίξε μια ματιά και εδώ εγώ από αυτόν το πήρα το κιτ της cobra που λέει εδώ κι ένα χρόνο
    και ως τώρα εντάξει είναι!
    Αυτό που θες εσύ είναι αυτό στα 89? (100? το ειχε πέρσι ) + τα μεταφορικά!

Κάνε ένα τηλ και άμα δε σ' αρέσει πας γι' άλλα απλά κι' ωραία!
    Eρωτηση ηλιθιου.Οι λαμπες Η4,Η7 κλπ Η τι διαφορες εχουν?Εννοω γιατι να βαλω Η4 και να μη βαλω εναν αλλο τυπο λαμπας που ειναι πιο φτηνος?Εχει να κανει με ανορθωτες,πηνια,μπαταριες κλπ?Εχει να κανει με το φαναρι?
    Το μονο που θελω ειναι να με βλεπουν χωρις να τους στραβωνω.Δεν με ενδιαφερουν τα κελβιν.Στο παληο μηχανακι μου,ο γιαπωνεζος ειχε βαλει ενισχυτη φωτων και λαμπα 55/90 αν θυμαμαι καλα.Εκπληκτικο φως χωρις να στραβωνει.Οταν ρωτησα καποιον ηλεκτρολογο μου τα μασαγε.Μου ελεγε οτι μπορει να καει μεχρι η ηλεκτρονικη.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    H4 H7 κλπ εχει να κανει με την μορφη-τυπο της λαμπας{διαταξη επαφων κλπ}
    οποτε type H4 μπορεις να βρεις με 2 ευρω αλλα και με 12 ...αναλογα με την εταιρεια,την θερμοκρασια φωτος που δινει,ποσες χιλ.κερια ενταση φωτος και την ποιοτητΑ....
    Accipere quam facere praestat injuriam

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    [B] θερμοκρασια φωτος που δινει,ποσες χιλ.κερια ενταση φωτος

Κατι εχεις μπερδεψει εδω και δεν βοηθας.Αλλο η θερμοκρασια χρωματος κι αλλο η φωτιστικη ενταση.Τελος παντων αλλο ρωταω εγω.Επειδη εχω μεινει στα παληα ρωταω αν αντι για Η4 μπορω να βαλω ενα σετ HID με Η οτιναναι λαμπα και να κανω δουλεια.ΔΕΝ με ενδιαφερει η μεγαλη σκαλα γιατι ετσι κι αλλιως τα HID ειναι παραπανω απο ικανοποιητικα στη μικρη σκαλα.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    μπορεις να βαλεις "τυπου" hid η ολοκληρο το συστημα με τους μετασχηματιστες...
    Accipere quam facere praestat injuriam

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Eρωτηση ηλιθιου.Οι λαμπες Η4,Η7 κλπ Η τι διαφορες εχουν?Εννοω γιατι να βαλω Η4 και να μη βαλω εναν αλλο τυπο λαμπας που ειναι πιο φτηνος?Εχει να κανει με ανορθωτες,πηνια,μπαταριες κλπ?Εχει να κανει με το φαναρι?
    Το μονο που θελω ειναι να με βλεπουν χωρις να τους στραβωνω.Δεν με ενδιαφερουν τα κελβιν.Στο παληο μηχανακι μου,ο γιαπωνεζος ειχε βαλει ενισχυτη φωτων και λαμπα 55/90 αν θυμαμαι καλα.Εκπληκτικο φως χωρις να στραβωνει.Οταν ρωτησα καποιον ηλεκτρολογο μου τα μασαγε.Μου ελεγε οτι μπορει να καει μεχρι η ηλεκτρονικη.
    Μόνο ερώτηση ηλίθιου δεν είναι αυτή!

Το Η4 ή Η7 ή το Η1 έχει να κάνει ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ του φαναριού που έχουμε και με τίποτα άλλο!
    Για παράδειγμα το Η4 είναι ένα φανάρι και για τη μικρή και για τη μεγάλη σκάλα οπότε θέλουμε
    μια λάμπα με ηλεκτρομαγνήτη να μας πηγαίνει την κάψουλα της λάμπας μια στη θέση της μεγάλης
    και μια στη θέση της μικρής σκάλας!
    Το Η4 και το Η1 ΔΕΝ αλλάζουν σκάλα αυτά τα φανάρια αν προσέξεις είναι διπλά δλδ δυο καθρέφτες
    σε ένα φανάρι και δυο λάμπες μια για κάθε σκάλα το + σε αυτούς τους τύπους φαναριών είναι ότι
    δε χρειάζεται να σβήσει η μικρή σκάλα για να ανάψει η μεγάλη ανάβουν μαζί και έχουμε πιο πολύ φως!

Δεν θα στραβώνεις κανένα ειδικά αν η μετατροπή γίνει σε φανάρι Η4! Αντιθέτως τα φανάρια Η1 και Η7
    λόγω του ότι δεν έχουν εκείνο το μεταλλικό καπελάκι μπροστά από τη λάμπα αυτά στραβώνουν
    τον απέναντι!

Υ.Γ. Τα 6000 kelvin είναι η καλύτερη περίπτωση από μεριά απόδοσης τώρα αν σε ενδιαφέρει και το
    look αν δλδ θέλεις να φαίνεται πιο πολύ προς το μπλε βάζεις 8000 kelvin+ άλλα όσο ανεβαίνουν
    τα kelvin κατεβαίνουν τα lumen!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    [B]
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    θερμοκρασια φωτος που δινει,ποσες χιλ.κερια ενταση φωτος

Κατι εχεις μπερδεψει εδω και δεν βοηθας.Αλλο η θερμοκρασια χρωματος κι αλλο η φωτιστικη ενταση.Τελος παντων αλλο ρωταω εγω.Επειδη εχω μεινει στα παληα ρωταω αν αντι για Η4 μπορω να βαλω ενα σετ HID με Η οτιναναι λαμπα και να κανω δουλεια.ΔΕΝ με ενδιαφερει η μεγαλη σκαλα γιατι ετσι κι αλλιως τα HID ειναι παραπανω απο ικανοποιητικα στη μικρη σκαλα.
    Δεν μπορείς πρέπει να βάλεις την αντίστοιχη ξένον με αυτή που φοράει το φαναρι σε αλογόνο.
    Εχω κάνει αυτή την βλακεία στο xr που είχε μια απλή λάμπα και την άλλαξα με μια αλογόνου.
    Το αποτέλεσμα είναι οτι αλλάζει η εστιακή απόσταση στην καινούργια λάμπα και η δέσμη είναι άσχετη. Εκεί που έπρεπε να υπάρχει φώς υπάρχει σκοτάδι και φωτίζω τον χώρο ολόγυρα, γενικά περισσότερο φως εκεί που δεν χρειάζεται.
    Βολεύομαι τέλος πάντως γιατί η 35-35 που φοράω δεν είναι για να βλέπεις αλλά για να σε βλέπουν μόνο
    Καλό λοιπόν θα ήταν να βάλεις την αντίστοιχη ξένον ή να αλλάξεις όλο το φανάρι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Διαβασε εδω....http://www.xenonhellas.gr/hid/h4-moto.html για να μαθεις για τις ιδιαιτερότητες και οτι αφορα γενικοτερα τον τύπο λάμπας H4.

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos

:
    οκ θα κοιταξω αν ειναι λερωμενη ή <<Σπασμενη>> η επιφανεια.
    αν και απο τι καταλαβα δεν θα εχω το επιθυμητο αποτελεσμα
    δηλαδη φως ωστε να μετακινουμε ανετα νυχτα σε σκοτεινα μερη

θα κοιταξω καποια στιγμη και τους προβολεις που εβαλε ο MikeG.

θανκς παντως για τις απαντησεις σου

-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    οκ θα κοιταξω αν ειναι λερωμενη ή <<Σπασμενη>> η επιφανεια.
    αν και απο τι καταλαβα δεν θα εχω το επιθυμητο αποτελεσμα
    δηλαδη φως ωστε να μετακινουμε ανετα νυχτα σε σκοτεινα μερη

Παντα υπαρχει φυσικα και η λύση με τις λάμπες PIAA...απλα ειναι ακριβή λυση.
    Αν βρεις απο e-bay τπτ οικονομικο...χτυπα τις.

Είναι μια καλή περίπτωση για περισσότερο φως αλλά θα προσέξεις να μην ξεφύγεις από τη μέγιστη
    ισχύ που θα ''φορτώσεις'' το σύστημα πηνία-ανορθωτής για να μη γίνει ζημιά!
    Πρέπει να ξέρεις δλδ τη ''σηκώνει'' να βάλεις!

Π.Χ. το δικό μου στο service manual λέει πως η γεννήτρια του (σύστημα πηνία-ανορθωτής) είναι 210W στα 14V κάπου 15Α μέγιστο ρεύμα δλδ και καλά είναι όχι να μην το ξεπερνάς αυτό το σημείο
    αλλά να μη το πλησιάζεις κιόλας γιατί πρέπει να υπολογίσεις μέσα σε αυτή την ισχύ και τις μόνιμες καταναλώσεις
    όπως η ανάφλεξη (που αυτή δεν γίνετε να μη δουλεύει) φλας κόρνα κτλ!

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Έχει να κάνει ακριβώς με τον ηλεκτρομαγνήτη της λάμπας! Συνήθως υπάρχει ο περιορισμός του
    δεκαπεντάλεπτου! Άμα μείνει πιο πολύ χρόνο στη μεγάλη σκάλα καίγεται η περιέλιξη της λάμπας
    και δεν ξαναπάει στη μεγάλη σκάλα ξανά!
    Πάντως υπάρχουν και κιτ χωρίς περιορισμό στο χρόνο που θα μείνει στη μεγάλη σκάλα επειδή
    έχει ένα σύστημα με δύο ηλεκτρομαγνήτες τέτοιο έχω βάλει εγώ (όχι πως ήξερα ότι είναι τέτοιο
    μετά το έμαθα) αλλά καλό είναι αυτό!

Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό με το οποίο μπορούμε να το δούμε αυτό για κάθε κιτ?
    Για να καταλάβω, σου καίγεται δηλαδή η μεγάλη σκάλα συχνά λόγω χρήσης, οπότε πας για αλλαγή λάμπας?
    Δε μου φαίνεται λογικό από τη μια (η μεγάλη σκάλα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά) από την άλλη όμως ίσως υπάρχει φθορά μεγάλη κατά την αλλαγή από μικρή σε μεγάλη. Άρα λογικά ένα ποιοτικό ΚΙΤ έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.
    Η βασική μου ερώτηση είναι, σου καίγεται η λάμπα ή πας για αλλαγή όλου του κιτ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό με το οποίο μπορούμε να το δούμε αυτό για κάθε κιτ?
    Για να καταλάβω, σου καίγεται δηλαδή η μεγάλη σκάλα συχνά λόγω χρήσης, οπότε πας για αλλαγή λάμπας?
    Δε μου φαίνεται λογικό από τη μια (η μεγάλη σκάλα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά) από την άλλη όμως ίσως υπάρχει φθορά μεγάλη κατά την αλλαγή από μικρή σε μεγάλη. Άρα λογικά ένα ποιοτικό ΚΙΤ έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.
    Η βασική μου ερώτηση είναι, σου καίγεται η λάμπα ή πας για αλλαγή όλου του κιτ?

Καλησπέρα!

Οταν σε μια λάμπα ξένον Η4 καεί ο ηλεκτρομαγνήτης που έχει στο πίσω μέρος της η λάμπα ανάβει
    αλλά δεν ξαναπάει στη μεγάλη σκάλα! Σινιάλο κάνει αλλά μένει στη θέση της μικρής σκάλας και
    τη μέρα τουλάχιστον δε φαίνεται πολύ!

Συνήθως αφού αγοράσεις ένα κιτ ξένον στα χαρτιά που έχει μέσα (αν έχει) λέει πόση ώρα μπορεί να
    μείνει στη μεγάλη σκάλα και συνήθως μόλις υπερβούμε αυτόν το χρόνο πάπαλα!
    Τώρα υπάρχουν και τα κιτ (για Bi-Xenon H4 μιλάμε πάντα) που ΔΕΝ έχουν περιορισμό στο χρόνο
    της μεγάλης σκάλας γιατί το σύστημα στο πίσω μέρος της αποτελείται από ΔΥΟ μαγνήτες και
    ΔΥΟ ηλεκτρομαγνήτες έτσι ώστε δίνει στον ένα ηλεκτρομαγνήτη 12V για ένα sec και μόλις
    πάει η λάμπα στη θέση της την κρατάει ο σταθερός μαγνήτης και το κύκλωμα ελέγχου του κιτ ξενον
    κόβει τα 12V από τον ηλεκτρομαγνήτη οπότε δεν ζεσταίνεται και δεν καίγεται!
    Για να ξαναγυρίσει αυτού το τύπου η λάμπα πάλι στη μικρή σκάλα όταν ζητηθεί το κύκλωμα
    ελέγχου δίνει τα 12V ανάστροφα ενεργοποιήται ο άλλος ηλεκτρομαγνήτης πάλι κι αυτός για ένα sec ( όχι παραπάνω)
    και τη λάμπα την κρατάει στη θέση της μικρής σκάλας αυτή τη φορά ο άλλος σταθερός μαγνήτης!

Λάμπες ανταλλακτικές υπάρχουν (βρίσκω κι εδώ στο βόλο) αλλά κάνουν καμιά 60αρια ? δεν ξέρω αν συμφέρει να αλλάξεις λάμπα ή όλο το κιτ!

1) Τη μεγάλη σκάλα αν δεν κινήστε στο βουνό δεν την πολυχρειάζεστε οπότε μάλλον δεν υπάρχει
    πρόβλημα!

2) Η λάμπα (στο κιτ) που δεν έχει περιορισμό χρόνου ένας που ξέρει την αναγνωρίζει αμέσως
    και λέω ένας που ξέρει γιατί είναι σχεδόν ολόιδιες με αυτές που έχουν περιορισμό χρόνου!
    Τώρα αυτή η λάμπα που ΔΕΝ έχει περιορισμό χρόνου όταν την έχεις στο χέρι άμα της μετακινήσεις
    την κάψουλα προς τα μέσα (προς τη μεγάλη σκάλα δηλαδή)
    πρέπει να μείνει εκεί άμα την ξανά τραβήξεις έξω πρέπει πάλι να μείνει έξω!
    Περισσότερες διευκρινήσεις με ΠΜ !

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγούμεθα ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ !

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF