Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 52

Θέμα: απρος καπνος απο την εξατμιση

Ο μάστορας θα του πει ότι χρειάζεται αλλαγή βαλβίδων,εκκεντροφόρων,πιστονιών,λαδιού,φίλτρου λαδιού,μπουζί,φίλτρο αέρα,ψυγείο,μαρσπιέ,σέλα,καθρέφτες,λάστιχα και ζάντες...

Όπως είπανε και τα παιδιά παραπάνω,λευκός καπνός είναι υδρατμοί από εξάτμιση του νερού που συγκεντρώνεται πιθανότατα στην εξάτμιση μέσα (ειδικά αν δεν βρίσκεται σε κάποιο πάρκιν το μηχανάκι και είναι έξω).Ο μπλε καπνός είναι ένδειξη ότι το μηχανάκι καίει λάδια...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    ΒΑΛΒΙΔΕΣ........ ΚΑΠΝΙΖΕΙ οταν ειναι κρυο γιατι δεν μπορουν να στεγανοποιησουν επαρκως ....οταν ζεσταινεται με την διαστολη υλικων - μεταλλων αλλα και με τη καταλληλη θερμοκρασια των λαδιων περιοριζεται το προβλημα..

εχεις κοιταξει βαλβιδες απο τοτε που το αγορασες?
    Και εγω αυτο λεω.
    Μπορω να πω οτι ειμαι σιγουρος...σαν μηχανικος αυτοκινητων βεβαιος-βεβαιος!
    Και πολυ πιθανο να ειναι τα τσιμουχακια των βαλιδων...
    ...λεω εγω τωρα...

..περιμενουμε τον μαστορα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos

Re: απρος καπνος απο την εξατμιση

Αρχικά δημιουργήθηκε από pilotos_xtreme
    καλησπερα παιδια , αντιμετοπιζω ενα προβληματακι το οποιο μπορει να ειναι κ προβληματαρα το cbr600f του 99 που εχω , τις τελευταιες μερες κ μονο ,οταν το βαζω μπροστα , οσπου να ανεβασει λιγο θερμοκρασια βγαζει ασπρο καπνο απο την εξατμιση,μερικες φορες καλο ντουμανι...

αυτο ξερω ειναι οτι καιει λαδι , αλλα το θεμα ειναι οτι μολις ζεσταθει λιγο 5 λεπτακια ας πουμε σταματαει.
    αλλαξα λαδια πριν καμια 200αρα χιλιομετρα. το μηχανακι εχει 70000κμ και οσο το χω εγω μπορω να πω οτι το χω σκισει αρκετα.
    τι μπορει να φταει? αμα ξερει κανεις. ο μηχανικος μου λεει οτι ισως εβαλε λιγο λαδι περισσοτερο κ το βγαζει απο κει η οτι ισως εχει παρει κανα ελατηριο /τσιμουχα ....

ευχαριστω για το χρονο σας
    Κατά πάσα πιθανότητα είναι υδρατμοί και ΔΕΝ πρέπει να ανησυχείς ειδικά αν είναι εντελώς άσπρος ο
    καπνός και διαλύεται γρήγορα (το λάδι βγάζει καπνό λίγο προς το μπλε και ΔΕΝ διαλύεται αμέσως!)

Καλού κακού εσύ να κάνεις τα εξής:
    1) Να κοιτάς τη στάθμη του αντιπηκτικού άμα δεν στο ''χάνει'' είσαι οκ από αυτό!
    2) Να ελέγχεις τη στάθμη του λαδιού να μη την κατεβάζει τη στάθμη γρήγορα!

Υ.Γ. Για ένα μοτέρ τέτοιο με 70000 χιλιόμετρα είναι λογικό εφ όσον λες ότι το σκίζεις κιόλας να καίει
    κοντά στο ένα λίτρο λάδι κάθε 800 με 1000 χιλιόμετρα ίσως και λίγο παραπάνω οπότε αυτό δεν σημαίνει
    ότι έχεις πρόβλημα!

Παλαιό μέλος
    Οταν το μηχανακι ΔΕΝ εχει συστημα ψυξης (TTR), ο ασπρος καπνος μυριζει λαδι και παρκαρεται ΜΟΝΟ σε κλειστο χωρο?

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    ΕΓΩ περιμενω να δω τι θα πει ο μαστορας....
    "Μάστορας" είναι ΜΟΝΟ ο κώλος της κατσίκας ....

(γιατί κάνει στρόγγυλες κουράδες !!!)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Στρογγυλές και μικρές, οι λεγόμενες και βερβελιές

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

.... βγαζει η κατσικα ασπρο καπνο απο τον κ[]λο?

κατι κανει λαθος ο τραγος . . . ειναι μεσα στην εγγυηση ή ειναι απο τις κατσικες παραεισαγωγης?
    Accipere quam facere praestat injuriam

tipota den ine kai emena etsi kanei to papi mou idika ton xeimona kai eixa tin idia aporia kai ekatsa kai to elisa prin kanena xrono kai alaksa elatiria pistoniou kai tsimouxakia ala ekane kai kanei to idio... gia 5 lepta bgazei enan elafra aspro kapno kai meta stamataei sinithos,ektos apo tis meres pou exei poli igrasia to exo paratirisei arketes fores,ayto ginetai epeidi ego den exo katholou filtro na sigratisei tin igrasia+to oti krataei kai igrasia i eksatmisi opos ipan kai ta ala paidia(stin periptosi pou sou kaiei ladi mono gia 3-4 lepta), to mpouzi aloste den mou exi karvouniasei toso kairo kai esena logika to mpouzi xoris karvouno tha ine,rikse mia matia kai an to deis karvouniasmeno tote malon kaiei ladia,aloste o aspros kapnos ipodilonei oti to moter kaiei nero o mple kapnos ine to ladi...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cryptonakias
    rikse mia matia kai an to deis karvouniasmeno tote malon kaiei ladia
    eno an to dei ladomeno tote mallon kaiei karvouno ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Alarm
    ρε παιδες , μην τον τρομαζετε τον ανθρωπα τιποτα δεν εχει το μοτορι του. και εγω την πρωτη μερα που πηρα την μηχανη αυτο εκανε. ειναι αυτο που ειπαν οι περισσοτεροι , υγρασια.
    ιδικα χειμωνα θα δεις οτι ειναι πιο συχνο το φαινομενο . Δεν εχει τιποτα το μηχανακι .

eno an to dei ladomeno tote mallon kaiei karvouno ...
    akrivos etsi,mpikes sto noima

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ikarosk
    Ενα από τα προϊόντα της καύσης της βενζίνης και συστατικό των καυσαερίων είναι το νερό, που εξέρχεται σε κατάσταση ατμού απ΄την εξάτμιση. Όταν το τελικό της εξάτμισης είναι κρύο τώρα το χειμώνα οι ατμοί υγροποιούνται στο εσωτερικό του και μετατρέπονται σε σταγόνες νερού που στάζουν από πίσω. Καθώς η εξάτμιση ζεσταίνεται ατμοποιούνται πάλι και βγαίνοντας έξω στον αέρα συμπυκνώνονται όταν αυτός έχει μεγάλο ποσοστό υγρασίας και δεν μπορεί να τους απορροφήσει,'συνήθως νωρίς το πρωί' οπότε μας δίνουν την εντύπωση άσπρου καπνού.
    Αυτοί οι υδρατμοί είναι και ο λόγος που οι εξατμίσεις σάπιζαν και τρυπούσαν από μέσα προς τα έξω.
    Εξαφανίζονται όταν η εξάτμιση ζεσταθεί αρκετά, η όταν ο αέρας είναι αρκετά ξηρός και τους απορροφά ευκολότερα.

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    θανκς παιδια για τη σημετοχη σας . πηγα στο μαστορα (ειναι φιλαρακι οποτε δε μου λεει μαλακιες) και μου πε οτι δεν ειναι τπτ.... υδρατμοι,κ εχω δει κ αλλα μηχανακια (fazer,zxr))να κανουν ακριβως το ιδιο.... παλι καλα... τωρα αμα ειναι κανα τσιμουχακι παραπανω , δε γαμιετε
    honda ειναι , δε σπαει δε χαλαει

εχουμε αλλα προβληματα τωρα
    το μηχανακι παιρνει μπροστα κανονικοτατα ,1-2 φορες τη βδομαδα που το βγαζω.
    το θεμα ειναι οτι 2-3 φορες , μετα απο δικια μου βλακεια με το συμπλεκτη (ως συνηθως ξεχναω να βαλω νεκρα) σβηνει το μηχανακι. ελα μου ντε οτι 2-3 φορες τωρα δε ξαναπερνει μπροστα. κανει σαν να εχει πεσει η μπαταρια , ακουγετε να γυρναει αμυδρα η μιζα κ αμα συνεχισω να παταω ,δε γυρναει καθολου, τα λαμπακια κανονικα ανοιχτα ειναι. το βαζω μπρος με ταχυτητα κ παω σπιτι , το σβηνω, το ξαναβω κ περνει με την 1η. ρε μπας κ εχω μαγικο μηχανακι? οποτε γουσταρει αυτο περνει μπροσ?
    κατι μου λεει πως η μπαταρια ειναι η οταν αποσυνδεσα τον συνεγαρμο επρεπε να κολησω κανονικα τα καλωδια κ οχι να τα δεσω με ταινια.....
    τα φωτα σας παρακαλω!!!
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pilotos_xtreme
    θανκς παιδια για τη σημετοχη σας . πηγα στο μαστορα (ειναι φιλαρακι οποτε δε μου λεει μαλακιες) και μου πε οτι δεν ειναι τπτ.... υδρατμοι,κ εχω δει κ αλλα μηχανακια (fazer,zxr))να κανουν ακριβως το ιδιο.... παλι καλα... τωρα αμα ειναι κανα τσιμουχακι παραπανω , δε γαμιετε
    honda ειναι , δε σπαει δε χαλαει

εχουμε αλλα προβληματα τωρα
    το μηχανακι παιρνει μπροστα κανονικοτατα ,1-2 φορες τη βδομαδα που το βγαζω.
    το θεμα ειναι οτι 2-3 φορες , μετα απο δικια μου βλακεια με το συμπλεκτη (ως συνηθως ξεχναω να βαλω νεκρα) σβηνει το μηχανακι. ελα μου ντε οτι 2-3 φορες τωρα δε ξαναπερνει μπροστα. κανει σαν να εχει πεσει η μπαταρια , ακουγετε να γυρναει αμυδρα η μιζα κ αμα συνεχισω να παταω ,δε γυρναει καθολου, τα λαμπακια κανονικα ανοιχτα ειναι. το βαζω μπρος με ταχυτητα κ παω σπιτι , το σβηνω, το ξαναβω κ περνει με την 1η. ρε μπας κ εχω μαγικο μηχανακι? οποτε γουσταρει αυτο περνει μπροσ?
    κατι μου λεει πως η μπαταρια ειναι η οταν αποσυνδεσα τον συνεγαρμο επρεπε να κολησω κανονικα τα καλωδια κ οχι να τα δεσω με ταινια.....
    τα φωτα σας παρακαλω!!!
    Οταν σου σβηνει με την ταχυτητα μεσα μετα βαζεις νεκρο για να πατησεις την μιζα?Αν οχι βαζε.Και να μην ξεχνας την ταχυτητα γιατι δεν ειναι και οτι το καλυτερο για το μοτερ σου.
    Τα καλωδιακια καλο θα ηταν καποια στιγμη να τα κολλησεις...Δεν ειναι κ τιποτα το χρονοβορο...
    Αλλα δεν πρεπει να φταινε τα καλωδια αφου μετα περνει κανονικα μπροστα...

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    ....Και να μην ξεχνας την ταχυτητα γιατι δεν ειναι και οτι το καλυτερο για το μοτερ σου.....

Εννοείς να μην έχει ταχύτητα όταν είναι σβηστό; Γιατί εγώ πχ παρκάρω σε κατηφορικό δρόμο και αναγκαστικά το αφήνω πάντα με πρώτη ταχύτητα.

Give me fuel, Give me fire

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. λευκος καπνος απο την εξατμιση σε r6 help
    από 1KAKTOLI στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2010, 12:26
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2009, 17:04
  3. Εξατμιση κατω απο την ουρα......
    από stratosZX10 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2008, 21:45
  4. Θέρμο-ασπίδα Μπαταρίας από την εξάτμιση !!
    από kiriakost στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2007, 19:39

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF