Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 65

Θέμα: Νίκος Ξυλούρης 07/07/1936 - 08/02/1980

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Σημερα στη Μπιλιω ολοι οι συναδελφοι για πρωτη φορα συμφωνησαμε οτι ηταν η καλυτερη εκπομπη που εχει κανει ποτε.Αφιερωμα στον Ξυλουρη με τον Χαραλαμπο Γαργανουρακη.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Παλαιό μέλος
    Τιμη και δοξα στον Νικο Ξυλουρη. Αξιζει μια βολτα στα Ανωγεια, απο το σπιτι του...
    mustili

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    μπραβο για το αφιερωμα..

ως Ρεθυμνιωτης και Μυλοποταμιτης αισθανομαι υπερηφανος γι αυτον τον ανθρωπο...

τα ανωγεια ειναι πολυ κοντα στο χωριο μου και οι φιλοι που εχω εκει ειναι πολυ αυθεντικοι ανθρωποι..

ετσι αυθεντικος ηταν ο Νικος...
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
    Πραγματικά συγκλονιστική φωνή και προσωπικότητα.Ακόμη θυμάμαι την μητέρα μου να κλαίει την ημέρα του θανάτου και της κηδείας του Νίκου Ξυλούρη κι ας ήμουν μόνο 3 ετών.Ομολογώ ότι προσπαθώ χρόνια να περάσω από το δισκοπωλείο της γυναίκας του αλλά φοβάμαι μην συγκινηθώ πέραν του δέοντος.
    Τώρα που το λες μου έρχονται μνήμες (ήμουν 6-7 χρονών) που μετά το θάνατο του Ξ, με έναν θείο μου όποτε πηγαίναμε βόλτα ποτέ δε παρέλειπε γυρνώντας στο σπίτι (Ηλιούπολη) να σταματάει στο νεκροταφείο και να καθόμαστε να ακούμε ένα κομμάτι......

Έχει γράψει στις καρδιές των ανθρώπων ο άνθρωπος αυτός

Μεγάλος ως άνθρωπος και είπε μεγάλα τραγούδια σε παράξενη εποχή.

Σε έβλεπα σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις σου να λέγεις ότι η Αθήνα σε έπνιγε, ότι πέθαινες καθημερινά μέσα της. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει αυτό κάποιος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε μέρη σαν τα Ανώγεια, ψηλά στα βουνά, μέρη αμόλυντα και γνήσια.
    Αλλά μετά γύριζες και έλεγε ότι "ο κόσμος με αγαπάει και εγώ θεωρώ χρέος μου να του τραγουδώ και να τον κάνω να περνάει καλά". Υπέφερες Αρχάγγελε της Κρήτης, εσύ η ανεξάρτητη και αθώα ψυχή του Κρητικού κοπελιού, το αγνό βοσκαρουδάκι, υπέφερες μέσα στις μπουάτ και τα καταγώγεια της Πλάκας. Υπέφερες αλλά δεν το έδειχνες...
    Και το σαράκι δούλευε...
    Ποιός ξέρει, αν τα πράματα ήταν αλλιώς ίσως και να ζούσες σήμερα, ίσως και να μην σε ήξερε ο κόσμος, ίσως και να μην είχαν σφυρηλατηθεί στην Ελληνική ψυχή τραγούδια που έδωσαν στάλες ελπίδας σε μαύρα χρόνια. Ποιός ξέρει...
    Νίκο δε σε ξεχνάμε.
    Και να σου πω και κάτι να χαρείς. Χτες ο μόλις δυόμιση ετών γιός μου μου είπε, σχεδόν προστακτικά, "Μπαμπά βάλε Ξυλούρη στο CD να ακούσουμε να χαρούμε λιγάκι".
    Καλά να είσαι εκεί που είσαι.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Νίκου Ξυλούρη

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Νίκου Ξυλούρη, μιας από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας.

Ο σπουδαίος λυράρης και τραγουδιστής, που με τη μοναδική φωνή του χάρισε σπουδαίες στιγμές στο ελληνικό τραγούδι, πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου 1980, σε ηλικία 44 ετών.

Ο Ν.Ξυλούρης γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Ανώγεια του Ρεθύμνου Κρήτης. Η οικογένειά του είχε μεγάλη μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες.

Όταν ήταν πέντε ετών, οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του και ο ίδιος με τους δικούς του μεταφέρθηκε σε χωριό κοντά στον Μυλοπόταμο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του στο τραγούδι, ερμήνευσε Μαρκόπουλο, Ξαρχάκο, Χάλαρη, Λεοντή, Κόκκοτο, Ανδριόπουλο, Γκάτσο, Γεωργουσόπουλο, Σεφέρη, Σολωμό, Κινδύνη, Ρίτσο, Φέρρη και άλλους.

Newsroom ΔΟΛ

Ηρθε το τέλος Το avatar του/της CBRIDHS
    απλα :a19: :a19:
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!

αν μου επιτρεπεται και μενα.....

http://www.youtube.com/watch?v=L-UQV...eature=related
    ride safe...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Αγαπημενος Αξεπεραστος

κατι λιγοτερο επαναστατικο αλλα αγαπημενο

Ερωτοκριτος
    http://www.youtube.com/watch?v=5QsG9-TfIiU

Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Ρε παιδιά, τελευταία φορά που πήγα Κρήτη, τα Ανώγεια ήταν στον Νομό Ηρακλέιου.
    Είναι πιο κοντά στο Ρέθυμνο όμως από ότι στο Ηράκλειο.

Πάντως ο υπερτεράστιος Νίκος, ήταν και θα είναι μοναδικός για όλους

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Σημαντικοτατο κεφαλαιο του πολιτσιμου που παρηγαγε η χωρα στη νεοτερη ιστορια της.

Αξεχαστα και εξεπεραστα τραγουδια, αντριχιστικες ερμηνειες.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2010, 21:24
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2009, 21:25
  3. Kαλημερες Κυριακης 08-07-07
    από mourgakos στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2007, 18:19
  4. 08/02/1981...
    από o_gavros στο forum Αντιπαραθέσεις