spidi ergo 05![]()
spidi ergo 05![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
ixs και revit εχουν καλο value for money.
τα bering δεν τα ξερω αλλα γενικα τα χαρακτηριζει το οτι ειναι φτηνα και τα προτιμα ο κοσμος (μαλλον) γι'αυτο.
καλα κανεις και επιλεγεις 3/4. ειναι οτι πιο ζεστο.
επισης κοιτα και σε cordura παντελονακι. (μπορει σε κρυο να μην εχει μεγαλη διαφορα απο ενα χοντρο τζιν αλλα σε μια βροχη θα το εκτιμησεις δεοντως)
οτι και να σου πουμε σε μαρκες, αν δεν πας μια βολτα στα μαγαζια να δεις, να κρινεις και να επιλεξεις δεν θα κανεις δουλεια.
επισης μην ξεχασεις να παρεις μπαλακλαβα (αν δεν εχεις ηδη). ειναι κατι φτηνο και σε κρυες μερες απλα ειναι αλλη αισθηση!!
![]()
Το μπουφανάκι το φοράω ήδη δύο μέρες. Μια χαρούλα
Τσίμπησα και κάτι φθηνά γαντάκια με 15 ευρά που είχαν προσφορά
Ερώτηση για τα ψοφόκρυα.
Μπαλακλάβα ή περιλαίμιο (ή όπως στο καλό λέγεται αυτό το ύφασμα που πηγαίνει γύρω από το λαιμό?
Επίσης στο ψευτοκράνος CAN που έχω μπορώ να να βάλω αυτό το ύφασμα από κάτω που δεν επιτρέπει να μπαίνει αέρας από κάτω (από σαγόνι μεριά εννοώ) Το είδα σε ένα nolan flip up αν δεν κάνω λάθος και μου άρεσε ως πατέντα. Δεν ήξερα ότι υπήρχε
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν![]()
![]()
αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα![]()
![]()
![]()
μπακλαβά-λα....
είχα δώσει 20 γιούρα για μια της dainese και ευχαριστώ τον θεό που το έκανα... μαζί με την ψηλότερη ζελατίνα ίσως οι καλύτερες αγορές "αξεσουάρ"...
Εγώ βρήκα μία με 5 ευρά θα τη δοκιμάσω θαρρώ πριν πάω για κάτι ακριβότερο.
Όσον αφορά αυτό που κλείνει το κράνος από κάτω?
![]()
![]()
![]()
Αυτό που λές για το κράνος...
1. Θα σου έλεγα να αλάξεις και να πάρεις ένα λίγο καλύτερο κράνος
2. Καλή η οικονομία αλλά το κεφάλι σου αξίζει πολλά λεφτα οπότε και ένα καλό κράνος επιβάλεται ήτε έχεις παπί ήτε bussa.Με όχι παραπάνω από 150-200€ πάρε ένα KBC, Nolan, AGV.
Αν ψαχτείς και λίγο στο ebay μέχρι και SHOEI με 200-250€ μπορείς να βρείς.
3. Αν πάς από τον Γ&Α μοτο πάρε το υποσιαγώνιο της SHOEI για το XR1000.20€ και μπαίνει σχεδόν σε ότι κράνος υπάρχει αρκεί να έχει ελάχειστο χώρο μεταξή κελύφους και επένδυσης του κράνους.Μπαίνει σφηνωτά και είναι αρκετά ελαστικό οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να το βάλεις
Απ, υποσιαγώνιο... θενξ,
Όσον αφορά το κράνος, την αποψή μου την έχω ξαναπεί. Εφόσον φοράω κλειστό το κράνος μου και δεμένο δεν πιστεύω ότι θα κάνουν διαφορά τα ευρώ που έδωσα. Καλώς ή κακώς απάντηση πέραν των θεωρητικών αερολογημάτων δεν υπάρχει. Αν πίστευα κάτι διαφορετικό θα είχα τσιμπήσει κράνος είτε από ebay είτε από stelpet που τα πετάει αυτόν τον καιρό (kbc)
Τώρα ο λόγος που θα αλλάξω κράνος είναι ο θόρυβος, το ό,τι μπάζει αέρα από κάπου και πάει πάνω στα μάτια μου (νομίζω ότι μπάζει από κάτω!!) , και το ότι θα ήθελα κράνος με μπλε δόντι αν δε βρω ποτέ μου χρόνο να πειραματιστώ (ασχέτως αποτελέσματος)
Η τελευταία παράγραφος θα γίνει πραγματικότητα μόλις (αν) τσιμπήσω το στρωματάκι μου!!!!![]()
(memo to self : remember υποσιαγώνιο)
![]()
![]()
![]()
Φίλε μου αν ο αέρας που μπαίνει από το κράνος πάει στα μάτια, έχω την εντύπωση ότι φταίει το κλείσιμο την ζελατίνας. Δες αν πατάει καλά στο κάτω μέρος.
Είχα και ‘γω το ίδιο πρόβλημα όταν άλλαξα ζελατίνα στο δικό μου.
Ρύθμισα τις βάσεις της ζελατίνας και τώρα είναι ok.
![]()
Ναι ρε βαμώτο, ήλπιζα κι εγώ να είναι από εκεί αλλά δεν.
Άσε που δε βρίσκω ζελατίνα για το κράνος αυτό.
Από την άλλη, όποτε έχω πάει νβόλτα με τρελό ψοφόκρυο και έχω βάλει κασκόλ δε νιώθω πια τον αέρα.
Άρα???
Πάντως, όπως σου είπα, κι εμένα εκεί πήγε πρώτα το μυαλό μου. Το πρώτο πράγμα που με απομάκρυνε βέβαια ήταν ότι πρακτικά ποτέ δεν ανοίγω τη ζελατίνα. Μόνο flip up κάνω
![]()
![]()
![]()
Αν δεν κατάλαβα καλά συμπάθα με,αλλά αν κατάλαβα,το μέτρο σου για την αγορά εξοπλισμού είναι ΜΟΝΟ οικονομικό.
Όσο κι αν είμαστε θύματα τής τάδε μάρκας,δε μπορεί ρε γαμώτο...ένα κέλυφος τών 300? δεν θα σε προστατέψει καλύτερα από ένα τών 80;
Ένα ζευγάρι γάντια τών 60? μπορεί να μην είναι τόσο ζεστό όσο ένα τών 15,αλλά ρε φίλε μηχανάκι οδηγείς,δεν πάς για σκι.
Εν ολίγοις,αν δεν έχεις σοβαρό οικονομικό πρόβλημα,δες το και λίγο αλλιώςΑυτό δεν το κατάλαβα σίγουρα!Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
ποτέ δεν ανοίγω τη ζελατίνα. Μόνο flip up κάνω![]()
![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
για να μπαινει αερας κ να φτανει στα ματια μαλλον απο καπου βγαινει μετα.Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Ναι ρε βαμώτο, ήλπιζα κι εγώ να είναι από εκεί αλλά δεν.
Άσε που δε βρίσκω ζελατίνα για το κράνος αυτό.
Από την άλλη, όποτε έχω πάει νβόλτα με τρελό ψοφόκρυο και έχω βάλει κασκόλ δε νιώθω πια τον αέρα.
Άρα???
Πάντως, όπως σου είπα, κι εμένα εκεί πήγε πρώτα το μυαλό μου.
κατι δεν κανει καλη επαφη, η ζελατινα στο κρανος, το κομματι που ανοιγει ισως να μην παταει καλα..
απο καπου "ρουφιεται" κ βγαινει παντως..
οσο για το κρανος, απτη πιο μικρη κ νεα εταιρεια στο χωρο που ασχολειται με φθηνα κρανη του σωρου(κ παιρνει πιστοποιηση ευρωπαικη) μεχρι τα καλυτερα κρανη των πιο παλιων εταιρειων στο χωρο (που επισης περνουν την ιδια πιστοποιηση) υπαρχει μια καποια διαφορα.
Σίγουρα κάποια διαφορά θα υπάρχει. Σίγουρα 2 από αυτές είναι ο θόρυβος και ο αέρας.
Flip up είναι όταν σηκώνεις το εμπρός κομμάτι του ανοιγόμενου κράνους αντί να σηκώνεις τη ζελατίνα
![]()
![]()
![]()
... ειναι επησεις το βαρος (που ακομα και λιγα γραμμαρια κανουν μεγαλη διαφορα οταν φορας το κρανος για ωρα), η αεροδυναμικη (στα "πολλα", αλλα και στα ταξιδια/μεγαλες βολτες), η ποιοτητα της εσωτερικης επενδυσης (μυκητες, φαλακρα κτλ.), ο εξαερισμος (για να μην "λιωνεις" στον ιδρωτα απο τη ζεστη κτλ)... αλλα ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, η αντοχη των υλικων τα οποια και θα σε σωσουν αν χρειαστει (που αν κι απ' οτι βλεπω το καταλαβαινεις, το περνας στο πολυ "ντουκου"Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Σίγουρα κάποια διαφορά θα υπάρχει. Σίγουρα 2 από αυτές είναι ο θόρυβος και ο αέρας.
) !!
... τωρα αν ολα τα παραπανω κι απο τη στιγμη που μιλαμε για τη ΖΩΗ και την ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΩΤΗΤΑ, κρινεις οτι δεν αξιζουν μερικα ψωρο-ευρω (εφοσων απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει σοβαρο οικονομικο προβλημα!), τοτε... δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερο!
... δικο σου ειναι το κεφαλι και εχεις το δικαιωμα να το κανεις οτι θελεις... εγω μαζι σου ειμαι!
Φιλικα παντα![]()
money cant buy me love !!!
Φίλε, προστατευτικά πρέπει να υπάρχουν, δεν πας για σκι η μπιρίμπα..
Πολύ ζεστά...
και όμορφα φαντάζομαι.
Έχω spidi γκορντούρα μπουφάν
ασέσμπις -//- παντελόνι
Ixs δέρμα μπουφάν
shift -//- παντελόνι.
Καλά όλα σε κάποια σημεία και σε κάποια κακά..
Τώρα θα έπαιρνα 1 (που είναι και με 3 επενδύσεις, για κρύο, και καλή τιμή)
Rev`it
καγιέν προ (μπουφάν)
ντακάρ (παντελόνι)
είναι τα ρούχα της bmw αλλά δεν τα πληρώνεις με το σήμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
... ειναι επησεις το βαρος (που ακομα και λιγα γραμμαρια κανουν μεγαλη διαφορα οταν φορας το κρανος για ωρα), η αεροδυναμικη (στα "πολλα", αλλα και στα ταξιδια/μεγαλες βολτες), η ποιοτητα της εσωτερικης επενδυσης (μυκητες, φαλακρα κτλ.), ο εξαερισμος (για να μην "λιωνεις" στον ιδρωτα απο τη ζεστη κτλ)... αλλα ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, η αντοχη των υλικων τα οποια και θα σε σωσουν αν χρειαστει (που αν κι απ' οτι βλεπω το καταλαβαινεις, το περνας στο πολυ "ντουκου") !!
... τωρα αν ολα τα παραπανω κι απο τη στιγμη που μιλαμε για τη ΖΩΗ και την ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΩΤΗΤΑ, κρινεις οτι δεν αξιζουν μερικα ψωρο-ευρω (εφοσων απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει σοβαρο οικονομικο προβλημα!), τοτε... δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερο!
... δικο σου ειναι το κεφαλι και εχεις το δικαιωμα να το κανεις οτι θελεις... εγω μαζι σου ειμαι!
Φιλικα παντα![]()
Σε ό,τι αφορά τη σωματική ακεραιότητα, θαρρώ ότι πλανάσαι πλάνην οικτράν αν πιστεύεις ότι θα κάνει διαφορά η απόδειξη πληρωμής σε ένα τόσο σοβαρό ατύχημα
ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Αλλά
Αν έρθει η ώρα εκείνη που το κατά πόσο ένα κράνος είναι καλύτερο από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές θα κληθεί να παίξει ρόλο, τι θα έχει ακριβώς απομείνει από το υπόλοιπο σώμα?
Μιλάμε για κράνος κλειστό, ολόκληρο και όχι μισό ή flip up που το αφήσαμε ανοικτό να παίρνει αέρα, έτσι?
Ιατρικώς έχουν θεσπιστεί κάποια όρια στη μέγιστη επιτάχυνση που "ίσως" θα μπορέσει να αντέξει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Και το δικό μου κράνος και το δικό σου έχουν τις ίδιες προδιαγραφές. Δε σου συζητώ για τα άλλα (θόρυβος, βάρος, αεροδυναμική.) Έχεις δίκιο.
Για το θέμα της ασφάλειας έχω τις αμφιβολίες μου.
Αν υπάρχει απόδειξη για όσα μου λες (απευθείας σύγκριση διαφόρων κρανών με ειδικά ανδρείκελα επιστημονικά φτιαγμένα να μοιάζουν με άνθρωπο) και μετρήσουμε μεγέθη σχετικά και δούμε όντως διαφορά τότε θα τα σκάσω.
Α!, τα βιντεάκια της ARAI τα έχω δει κι εγώ . Επίσης έχω ακούσει και διαβάσει τα φοβερά τεχνολογικά επιτεύγματα που ενσωματώνουν κάποια καλά κράνη.
ΟΚ, τα σέβομαι, και αναγνωρίζω ότι τόση δουλειά πρέπει να πληρωθεί, αλλά από εκεί μέχρι να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους απέχει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
![]()
![]()
![]()