Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 66

Θέμα: Tdm 850 99''

Αθόρυβο μέλος Το avatar του/της ledz
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    χωρίς να θέλω να σπαμάρω...

αλλά το ότι ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ένα κουτί (άρα 1 λίτρο δηλ.) ΚΑΘΕ 2500χλμ είναι καλό?!?!?!?

με άλλα λόγια (και εκτός αν δεν κατάλαβα αυτό που έγραψες) σου ''καίει'' 1 λίτρο στα 2500 χλμ....?
    Ελα ντε;! Μου'λεγε κατοχος του 850 οτι συμπληρωνει Χ λαδια καθε 2500χμ + αντιψυκτικο καθε 5000 (!)

Και το ελεγε σα να ειναι φυσικο πραγμα σε τετραχρονους κινητηρες

τι να πω ισως εχω καλομαθει που ακομα και το cbf "made in brazil" 250 σε Πατρα - Αθηνα - Πατρα και δε μου'καιγε ml λαδιου...
    Silence in the studio!

Αρχικά δημιουργήθηκε από ledz
    Ελα ντε;! Μου'λεγε κατοχος του 850 οτι συμπληρωνει Χ λαδια καθε 2500χμ + αντιψυκτικο καθε 5000 (!)

τι να πω ισως εχω καλομαθει που ακομα και το cbf "made in brazil" 250 σε Πατρα - Αθηνα - Πατρα και δε μου'καιγε ml λαδιου...
    Αντιψυκτικο ουτε εχω ασχοληθει ουτε χρειαστηκε ποτε.
    Μηπως παιζει διαρροή απο καπου?
    Λάδι ναι συμπληρωνω, αλλα max 300ml σε περιπου 3000χλμ.
    Κι αυτο πιο πολυ για να ειμαι σιγουρος πριν την αλλαγη στα 3500-4000

Αρχικά δημιουργήθηκε από mivvo
    Θεωρω υπερβολικα χρηματα για TDM850 τα 3.500 ευρω (απο ιδιωτες,γιατι οι εμποροι τα πουλανε και πιο ακριβα οσο τους ερθει).
    Αν ειναι να δωσεις 3.500 ευρω βαλε αλλα λιγα και παρε το 900,ειναι υπερβολικα τα 3.500 για 10-12 χρονων μοτοσυκλετα οταν υπαρχει το 900 που ειναι σαφώς καλυτερο.
    Καλη τιμη για 850αρι δεκαετίας ειναι τα 2.500 ευρω,καποιοι στην χρυση ευκαιρια τα δινουν τοσο και αξιζουν τα λεφτα τους.
    2001-2009
    8 χρόνια και οχι 12
    Το αλλα λιγα ειναι σχετικο.Σε καποιον με οριο τα 3000 ευρω τα 5200 δεν ειναι "αλλα λιγα".
    ειναι "αλλα τόσα" .
    2500 θα βρει '96-'99 μοντελο,αι επισης τι εξτρα και ποσο ταλαιπωρημενο.
    Προσωπικη μου αποψη, το 900 ειναι καλυτερο μεν,αλλα το 850 δεν υστερει σημαντικα καπου.
    Οποτε ειναι ολα θεμα του ποσα θες να σου περισσεψουν.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ledz

είναι φυσικό φίλε μου από τη στιγμή που είναι μέσα στα όρια που έχει ορίσει ο κατασκευαστής..
    οι κύλινδροι στα 850 είναι ελάχιστα "οβάλ" για καλύτερη λίπανση και η καύση λαδιού είναι δεδομένη... σίγουρα το cbfακι σου όπως και το δικόμου cb sf καίει απειροελάχιστο λάδι διοτι έτσι το έφτιαξε ο κατασκευαστής και να είσαι σίγουρος πως ο καθένας έχει τους λόγους του...
    το manual που προορ'ιζεται για τους μηχανικούς της yamaha αναφέρει τα όρια καύσης λαδιού καθώς επίσης και τα διαστήματα ελέγχου των καπελότων στις βαλβίδες τα οποία ενδεικτικά είναι 40000 χλμ άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για αναξιόπιστα μηχανάκια αλλά μόνο για απρόσεχτους και αδι'αβαστους ιδιοκτήτες. και ναι από τη μέρα που το πήρα με 9000 χλμ και μέχρι σήμερα που έχει 100000 χλμ χρησιμοποιημένο σε όλες τις συνθήκες δεν έχει κάνει κιχ παρολο που συμπληρώνω 1 λιτρο κάθε 2500 χλμ...
    φιλικά.

Νέο μέλος
    σ'ορρυ αλλ'α αφο'υ είσαι και στην πάτρα αν θες έλα να το δεις κιόλας για να καταλάβεις

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimtdm
    είναι φυσικό φίλε μου από τη στιγμή που είναι μέσα στα όρια που έχει ορίσει ο κατασκευαστής..
    οι κύλινδροι στα 850 είναι ελάχιστα "οβάλ" για καλύτερη λίπανση και η καύση λαδιού είναι δεδομένη... σίγουρα το cbfακι σου όπως και το δικόμου cb sf καίει απειροελάχιστο λάδι διοτι έτσι το έφτιαξε ο κατασκευαστής και να είσαι σίγουρος πως ο καθένας έχει τους λόγους του...
    το manual που προορ'ιζεται για τους μηχανικούς της yamaha αναφέρει τα όρια καύσης λαδιού καθώς επίσης και τα διαστήματα ελέγχου των καπελότων στις βαλβίδες τα οποία ενδεικτικά είναι 40000 χλμ άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για αναξιόπιστα μηχανάκια αλλά μόνο για απρόσεχτους και αδι'αβαστους ιδιοκτήτες. και ναι από τη μέρα που το πήρα με 9000 χλμ και μέχρι σήμερα που έχει 100000 χλμ χρησιμοποιημένο σε όλες τις συνθήκες δεν έχει κάνει κιχ παρολο που συμπληρώνω 1 λιτρο κάθε 2500 χλμ...
    φιλικά.
    δηλ. το manual (είτε το user είτε το workshop manual) αναφέρει συμπλήρωμα 1 λίτρου λιπαντικού κάθε 2500χλμ?!? ρωτάω γιατί με έχει εντυπωσιάσει αυτό...

το xj400 που έχω, μοντέλο 95 με τεχνολογία του 80' ουσιαστικά, ακόμα και στα χειρότερα του δεν έκαιγε τόσα (βασικά ούτε το 1/10 από αυτό που αναφέρεις..). και αυτό το ''οβάλ για καλύτερη λίπανση'' δεν μου πολύ στέκει για να είμαι ειλικρινής... για να έχεις καλύτερη λίπανση να κάνεις τον κινητήρα να περνάει λιπαντικό στον θάλαμο καύσης, δεν νομίζω ότι είναι λογικό...
    :smilea:
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Αθόρυβο μέλος Το avatar του/της ledz
    ... για να έχεις καλύτερη λίπανση να κάνεις τον κινητήρα να περνάει λιπαντικό στον θάλαμο καύσης, δεν νομίζω ότι είναι λογικό...
    Πως δεν ειναι λογικο...

...στα διχρονα...

ΥΓ Περα απο την πλακα δε θεωρω το να καιει λαδια ενας τετραχρονος κινητηρας εντος προδιαγραφων ή και απο βλαβη. Τα ελατηρια τι υπαρχουν τοτε;
    Silence in the studio!

Νέο μέλος
    δηλ. το manual (είτε το user είτε το workshop manual) αναφέρει συμπλήρωμα 1 λίτρου λιπαντικού κάθε 2500χλμ?!? ρωτάω γιατί με έχει εντυπωσιάσει αυτό...

το xj400 που έχω, μοντέλο 95 με τεχνολογία του 80' ουσιαστικά, ακόμα και στα χειρότερα του δεν έκαιγε τόσα (βασικά ούτε το 1/10 από αυτό που αναφέρεις..). και αυτό το ''οβάλ για καλύτερη λίπανση'' δεν μου πολύ στέκει για να είμαι ειλικρινής... για να έχεις καλύτερη λίπανση να κάνεις τον κινητήρα να περνάει λιπαντικό στον θάλαμο καύσης, δεν νομίζω ότι είναι λογικό...
    Φίλε μου πίστεψέ με φυσικό και λογικό είναι μόνο αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής για τους δικούς του λόγους. Στο παν/μιο αυτά μάθαμε τουλάχιστον... Τώρα αν εσύ γνωρίζεις κάτι παραπάνω και χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω για εμένα τουλάχιστο που είμαι μηχανολόγος είναι λάθος... Πιθανόν να έχεις ακούσει για την αυξημένη κατανάλωση λαδιού των alfa romeo. Είναι κατασκευαστικό λάθος πιστεύεις?

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Φίλε μου πίστεψέ με φυσικό και λογικό είναι μόνο αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής για τους δικούς του λόγους. Στο παν/μιο αυτά μάθαμε τουλάχιστον... Τώρα αν εσύ γνωρίζεις κάτι παραπάνω και χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω για εμένα τουλάχιστο που είμαι μηχανολόγος είναι λάθος... Πιθανόν να έχεις ακούσει για την αυξημένη κατανάλωση λαδιού των alfa romeo. Είναι κατασκευαστικό λάθος πιστεύεις?
    απλά μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο το νούμερο του 1ος λίτρου στα 2500χλμ για έναν κινητήρα σχεδιασμένο στις αρχές του '90....
    συμφωνώ σε αυτό που λες για τον κατασκευαστή. και ξαναρωτώ ορίζει η yamaha σε κάποιο τεχνικό εγχειρίδιο* απώλεια 1ος λίτρου λιπαντικού κάθε 2,5 χιλ χλμ για το συγκεκριμένο μηχανάκι?

αν ναι, πάσο και συγνώμη για την επιμονή μου

αν όμως όχι?....

και βέβαια δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια σου ή την τεχνική σου κατάρτιση έτσι; απλά μιλάμε...

EDIT: * το manual που κατέβασα (-->TDM/TRX/XTZ Manual ) δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με αυτό που συζητάμε...
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Νέο μέλος
    Αυτό που κατέβασες δεν είναι εγχειρίδιο της Yamaha αφενός αφετέρου για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ ο ίδιος έχω δει με τα μάτια μου αυτό που λέω. Αυτό που έχω δει και το λέω στα σίγουρα είναι το εγχειρίδιο χρήστη που αναφέρει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 24000 και του μηχανικού που αναφέρει κάθε 40000... βγάζεις άκρη?? Ο μηχανικός που μου το έδειξε (και που προφανώς δεν είχε κανένα συμφέρον να το κάνει) μου είπε και για τα όρια καύσης λαδιού..
    Από τη στιγμή που όλα τα 850 μέχρι '00 μοντ. καίνε ανάλογα με τη χρήση από 150ml-1000ml
    κάθε 2500 χλμ και αν συμπληρώνεις δεν παθαίνει τίποτα τότε δεν βρίσκω πού είναι το κακό...
    Κι εγώ όταν το έιχα πρωτοακούσει πριν από 10 χρόνια δεν το πίστευα και έβαλα πωλητήριο στο μηχανάκι.. Αλλά τώρα πίστεψέ με, δεν παθαίνει τίποτα...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Το να καίει λάδι ένας κινητήρας δεν είναι ούτε φυσικό ούτε λογικό και ούτε φυσικά προβλέπεται απ΄τον κατασκευαστή για καλύτερη λίπανση (!!) του κινητήρα.
    Το 850 είναι απ΄τα μηχανάκια που για χψ λόγους τσίμπαγε λαδάκι. Απ΄την στιγμή που έτσι τους έκατσε και δεν υπήρχε πρόβλημα άστοχίας του κινητήρα το θέμα λύνεται με την σύσταση του να συμπληρώνεις λαδάκι. Το πόσο εξαρτάται απο το μοτέρ που θα σου τύχει και όχι από προδιαγραφές της Yamaha. Η Υamaha θεωρεί ότι ακόμα και αν καίει 1lt ανα 1000 χλμ είναι μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Και δεν φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι κανείς μηχανολόγος για να γνωρίζει ότι ένας τετοιος κινητήρας έχει πρόβλημα.
    Η πλάκα είναι ότι ούτε η yamaha Ολλανδίας πχ το πιστεύει.

Αν έχεις χρόνο διάβασε την περιπέτεια του φίλου με το TRX 850 (ίδιο μοτέρ φοράνε) και πες μου αν υπάρχει σαφής απάντηση από μεριάς Yamaha (ή αντιπροσώπων της) για το πόσο λάδι είναι φυσιολογικό να καίει ο κινητήρας.

Εγώ που το είχα διαβάσει τουλάχιστον, κατάλαβα ότι η Yamaha προκειμένου να αποφύγει το όποιο κόστος επισκευής των κινητήρων έφτιαχνε τις προδιαγραφές όπως την βόλευε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Το να καίει λάδι ένας κινητήρας δεν είναι ούτε φυσικό ούτε λογικό και ούτε φυσικά προβλέπεται απ΄τον κατασκευαστή για καλύτερη λίπανση (!!) του κινητήρα.
    Το 850 είναι απ΄τα μηχανάκια που για χψ λόγους ποιούς κατά τη γνώμη σου? τσίμπαγε λαδάκι. Απ΄την στιγμή που έτσι τους έκατσε και δεν υπήρχε πρόβλημα άστοχίας του κινητήρα το θέμα λύνεται με την σύσταση του να συμπληρώνεις λαδάκι. Το πόσο εξαρτάται απο το μοτέρ που θα σου τύχει και όχι από προδιαγραφές της Yamaha. Η Υamaha θεωρεί ότι ακόμα και αν καίει 1lt ανα 1000 χλμ είναι μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Και δεν φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι κανείς μηχανολόγος για να γνωρίζει ότι ένας τετοιος κινητήρας έχει πρόβλημα. όπως το είπες φιλε μου... δεν φαντάζεσαι...
    Η πλάκα είναι ότι ούτε η yamaha Ολλανδίας πχ το πιστεύει.

Αν έχεις χρόνο διάβασε την περιπέτεια του φίλου με το TRX 850 (ίδιο μοτέρ φοράνε) και πες μου αν υπάρχει σαφής απάντηση από μεριάς Yamaha (ή αντιπροσώπων της) για το πόσο λάδι είναι φυσιολογικό να καίει ο κινητήρας. το διάβασα και η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να υπάρχει ολόιδια απάντηση από όλες τις Yamaha αλλά τελικά όπως είδες ο φίλος μας αυτός λέει πως το μηχανάκι τελικά δουλεύει ρολόι και απλά συμπληρώνει λάδι.. Αυτό κάνω κι εγώ κι έχω απολαύσει 100000 χλμ απροβλημάτιστα. Δεν πουλάω μηχανάκια για να έχω όφελος από αυτά που λέω. Τη γνώμη του λέει ο καθένας και η δική μου είναι πως πιο αξιόπιστη άποψη για το αν βγάζει προβλήματα κάποιο μηχανάκι είναι αυτών που έχουν ζήσει μαζί του...

Εγώ που το είχα διαβάσει τουλάχιστον, κατάλαβα ότι η Yamaha προκειμένου να αποφύγει το όποιο κόστος επισκευής των κινητήρων έφτιαχνε τις προδιαγραφές όπως την βόλευε.
    Αν σου αρέσει το μηχανάκι συμβιβάζεσαι με το να συμπληρώνεις λάδι. Αν δεν το δέχεσαι παίρνεις άλλο. Όχι όμως και να λέμε πως δεν είναι αξιόπιστο και χαλάει.. αυτό είναι τουλάχιστον για γέλια και συγνώμη για το επιθετικό του ποστ μου..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αν σου αρέσει το μηχανάκι συμβιβάζεσαι με το να συμπληρώνεις λάδι. Αν δεν το δέχεσαι παίρνεις άλλο. Όχι όμως και να λέμε πως δεν είναι αξιόπιστο και χαλάει.. αυτό είναι τουλάχιστον για γέλια και συγνώμη για το επιθετικό του ποστ μου..
    Και σου εύχομαι να κάνεις άλλα 100.000 απροβλημάτιστα.
    Η ένσταση μου είναι στο ότι υιοθετείς κάποιους λόγους που το μηχανάκι καίει λάδια, όταν η ίδια η Yamaha δεν αναφέρει καν ποιοί είναι οι λόγοι αυτοί, ενώ αφού διάβασες το link θα είδες πως και οι γνώμες διχάζονται (απ΄τους ίδιους μηχανικούς της Yamaha). Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν 4χρονο κινητήρα που ηθελημένα και απ΄τον κατασκευαστή να καίει λάδι για καλύτερη λίπανση όπως έγραψες (εκτός και μιλάμε για 4χρονους του 1960).

φιλικά.
    Προφανώς ως μηχανολόγος γνωρίζεις περισσότερα από μένα στο τι είναι φυσιολογικό ή όχι σε έναν κινητήρα, αλλά και ο φίλος με το TRX μηχανολόγος του ΕΜΠ είναι και πιστεύει κάτι διαφορετικό (όπως και η yamaha ολλανδίας).
    Προσωπικά αν το μηχανάκι μου έκαιγε 1 ή 0,5 lt στα 1000 θα συμβιβαζόμουν μαζί του εφόσον δεν θα είχα πρόβλημα και ήμουν ευχαριστημένος απ΄ότι μου προσφέρει ως σύνολο. Στο κάτω κάτω θα γλυτώνα και την αλλαγή λαδιών στα 5.000-6.000χλμ αφού θα τα είχα ήδη ρίξει μέσα ανα περιόδους.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Κι εγω Μηχανολόγος Μηχανικός είμαι και το θεωρώ γελοίο να χρειάζεται μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα με 45.000 χιλιόμετρα και ήπια απόδοση, σαν του κουμπάρου μου το TDM850, 1,5 λίτρα στα 2.500 χιλιόμετρα. Τόσο δεν καίει ούτε το BMW μου τερμα γκάζι με 180 που είναι αερόψυκτο boxer 35 χρονών κι εχει κάπου 250.000-300.000 χιλιόμετρα.

Και μάλιστα σε μοτοσυκλέτα που θέλει είδικό τρόπο μέτρησης στάθμης (ταλαιπωρία) και ειδικό χωνί η άλλη διάταξη για να βάλεις λάδια χωρίς να τ ακάνεις όλα πουτ@ν@ (κι αλλη ταλαιπωρία).

Δηλαδή φίλε μου αν ξεκινήσεις με το TDM σου γι ένα ταξίδι στην Ευρώπη θα πάρεις 2 τετράλιτρα καβαντζα, η θα ψάχνεις να βρεις τα λάδια που βάζεις, και μαζί θα εχεις και χωνί?

Υπάρχουν κινητήρες που καίνε λάδι και άλλοι ίδιας η και μεγαλύτερης απόδοσης που δεν καόνε σταγόνα, και σίγουρα υπάρχει λόγος γι αυτό, αλλά μην λέμε οτι είναι κι επίτηδες.
    Απλά κάνανε Μ@λ@κία.

Εσυ θέλεις να δικαιολογήσεις την Yamaha και τον εαυτό σου που το κράτησες αλλά η κοινή λογική λέει οτι το μοτέρ εχει πρόβλημα, έτσι το TDM του κουμπάρου πουλήθηκε και τωρα που εχει μοτοσυκλέτα που δεν κατεβαίνει ούτε χιλιοστό η στάθμη μετα απο 5.000 χιλιόμετρα, κι εχει κι ενα ματι να για έλεγχο, ησύχασε κι αυτός κι εγω.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Νέο μέλος
    Καλώς παιδιά συμφωνούμε στα περισσότερα έτσι κι αλλιώς αλλά είναι εξίσου παράλογο να κάνουν τέτοιου είδους "μαλακίες" μηχανικοί με εμπειρία και προϋπηρεσία που εμείς ούτε στον ύπνο μας δεν έχουμε δει... Ίσως να είμαι λίγο πιο καλοπροαίρετος ενώ ενδεχομένως δεν θα έπρεπε. Όσο για τα ευρωπαϊκα ταξίδια μπορείς να ρωτήσεις τι έκαναν ιδιοκτήτες 850 της αντίστοιχης λέσχης..
    Καλούς δρόμους η κουβέντα αυτή νομίζω πως εξαντλήθηκε..

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF