Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 33

Θέμα: ΣΒΗΣΙΜΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ -ΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ(ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Παλαιό μέλος
    φιλε απο οτι παρατηρησα μου το κανει μετα απο πλυσιμο μηχανης..-απο τοτε βεβαια δεν μου το ξανακανε...-συνολο μου τοχει κανει 3-4 φορες στα δυο χρονια-αν στο κανει και στο ανεβασμα-τοτε τα πραγματα ειναι χειροτερα...πηγαινετο στο συνεργειο για ενα ρυθμισμα του T.P.S

Παλαιό μέλος Το avatar του/της echoplex

Re: ΣΒΗΣΙΜΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ -ΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ(ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από mai_tai
    Λοιπον παλικαρια-αναφερω το προβλημα για να δω μην τυχων ειμαι ο μοναδικος γκαντεμης οσον αφορα το παρακατω προβλημα

Μου εχει συμβει στους 15 μηνες που το χω απο καινουργειο 3-4 φορες συνολικα-οπως παω εν κινηση και παω να κατεβασω ταχυτητα-ξαφνικα μου σβηνει ...
    ...σημερα πηγαινα με 40 χιλιομετρα περιπου κ απο 3 κατεβαζοντας 2ρα μου σβηνει και η πισω ροδα μπλοκαρισε(αφου ειχε ταχυτητα και εγραφε παντηλικια πισω)φανταστειται να πηγαινα με περισσοτερα κ να μου σηνεβαινε αυτο κ να μην παταγα εγκαιρα συμπλεκτη...

εχω κανει 8.500 χιλιομετρα..

εχει αναφερθει κανενα αντοιστοιχο προβλημα??

(να προσθεσω πως το σταντ ηταν κανονικα στην θεση του κ δεν περασα απο καμμια λακουβα για να παιξει ο διακοπτης του..)
    Αυτο ειναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο!!!

Έχει αναφερθεί επίσης αυτο το πρόβλημα και σε Tenere 2008 στην Ιταλία σε 3- 4 μηχανές . Κάποιοι έλεγαν οτι είναι ηλεκτρονικό ή ηλεκτρικό αλλα η Yamaha δεν έλυσε το πρόβλημα δυστηχώς. Απο οτι ξερω ακόμα τα παιδια αυτά τραβιούνται στα συνεργεία και με δικηγόρους κατα της Yamaha!! (από forum tenere club italia)

Εσυ βρήκες άκρη;; τελικά όντως ήταν απο το πλύσιμο;;

Πολύ λυπηρό να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε καινούριες μηχανές

Ραντεβού...στα όνειρά σου Το avatar του/της ΜΟΡΦΕΑΣ
    Πάντως και μένα μου το έχει κάνει στο XTR. Στο συνεργείο με ρώτησε αν κάνω διπλό / τριπλογκαζιά για το κατέβασμα και του είπα ΝΑΙ. Μου είπε ο μηχανικός ότι αν είναι να κάνω κατέβασμα να τραβάω μία γκαζιά (όχι μικρή ούτε πολύ μεγάλη) και να κατεβάσω ταχύτητα. Το έκανα αυτό και κάπως γλύτωσα τα σβησίματα. Μειώθηκαν ΔΕΝ σταμάτησαν. Πιθανών παίζει και το κλασσικό πρόβλημα πλέον με το TPS. Μπορεί να ξαναθέλει ρύθμιση. Είναι αλλαγμένο με το τελευταίο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΡΦΕΑΣ
    Στο συνεργείο με ρώτησε αν κάνω διπλό / τριπλογκαζιά για το κατέβασμα και του είπα ΝΑΙ. Μου είπε ο μηχανικός ότι αν είναι να κάνω κατέβασμα να τραβάω μία γκαζιά (όχι μικρή ούτε πολύ μεγάλη) και να κατεβάσω ταχύτητα.
    Μα είναι δυνατόν να σου λένε πόσες γκαζιές θα πρέπει να τραβάς, για να μη σβήνει;
    Και επιπλέον να σου λένε να τραβάς μία (1) γκαζιά και μάλιστα όχι μικρή αλλά ούτε και πολύ μεγάλη;
    Μηχανή οδηγείς, όχι διαστημόπλοιο.
    Ας το παραδεχτούν ότι υπάρχει πρόβλημα και ας το φτιάξουν.
    Οχι να απαιτούν από τους αναβάτες να ... "μετράνε" τις γκαζιές τους. Αν είναι δυνατόν.
    Κώστας.
    "Το ταξιδεύειν εστί φιλοσοφείν"

make love not work Το avatar του/της L.omerta
    Μου συνέβη κι εμένα μια φορά απο 3 σε 2 σε φρεναρισμα με ττρ 250 αλλα υπεθεσα οτι ηταν απο τη βενζινη επειδη ημουν στο οριο για να γυρισω σε ρεζέρβα. Εχετε ακούσει να ισχύει το προβλημα που λετε και σε ττρ250?
    go big or go home!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Έχει κανείς παρατηρήσει αν το κάνει με το τεπόζιτο σχεδόν άδειο ή με πολύ λίγη βενζίνη?
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Έχει κανείς παρατηρήσει αν το κάνει με το τεπόζιτο σχεδόν άδειο ή με πολύ λίγη βενζίνη?
    Όταν το έκανε το δικό μου δεν έπαιζε κανένα ρόλο η στάθμη της βενζίνης, ούτε το αν ήταν κρύα η ζεστή μηχανή
    ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ...

κυραΚουλα στο εκανα γουλι Το avatar του/της SpineshankD
    εμενα παντως ακομη κ μετα απο αλλαγη tps,ρυ8μιση στροφων κ ψεκασμου απο τον μαστορα,οποτε του την βαρεσει(συνη8ως σπανια) ακομη κ μετα απο 4 χρονια συμβιωσης,8α σβησει ειτε σε αλλαγη ταχυτητας και σπανιοτατα σε αποτομο ανοιγμα γκαζιου
    ενταξει,ειναι αναγκαιο κακο ......:a47:

..και ειμαι στο παρατριχα να αγορασω XT 660 R ...!

υποτιθεται οτι το προβλημα αυτο εχει φτιαχτει απο τα μοντελα του 07!!

ρε παιδια αυτο ειναι πολυ επικινδυνο! να μπλοκαρει ο τροχος!? ειδικα σ εμενα που ειμαι πρωταρης αυτο μου φαινεται ενας σοβαρος λογος για να μην το αγορασω...

ελεως!!! υποτιθεται οτι περνεις ιαπωνικο για την αξιοπιστια... να παρουμε aprilia αμα ειναι...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Το πρόβλημα υπήρχε σε μοντέλα ΧΤ 660 μέχρι και το 06 , όπου διορθώθηκε.. όσα το είχαν τότε είχαν ανακληθεί απο την ΥΑΜΑΗΑ ή το δήλωναν οι ιδιοκτήτες τους , και τότε τουλάχιστον το έφτιαχναν χωρίς χρέωση (δεν ξέρω για τώρα).

Σε εκείνα που διορθώθηκε το πρόβλημα , μπήκε ενα τσεκάρισμα στην πλακέτα του αριθμού πλαισίου απο την ΥΑΜΑΗΑ.

Α.. επίσης.. αν δεν γνωρίζετε.. μην πειράζετε τις ρυθμίσεις του κινητήρα καθώς σίγουρα θα κάνετε ζημιά παρά κάτι καλό. Ακόμα και κάτι απλό , όπως αυτό που έκανε φίλος για να βάλει ΧΕΝΟΝ τύπου λυχνία στον προβολέα και "έπαιξε" με το ρελέ, κατόρθωσε να κάνει ζημιά στα ηλεκτρικά του.

Όσοι έχουν ακόμα το πρόβλημα μπορούν να τσεκάρουν αν η μηχανή τους είναι μοντέλο 06 και πριν, πηγαίνοντας με τον αριθμό πλαισίου στην ΥΑΜΑΗΑ για να τους πουν αν είναι έτσι ή οχι. Επισήμως πάντως απο το μοντέλο 06 και μετά ,το πρόβλημα έχει διορθωθεί.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    SpineshankD,

Για να μην στο κάνει και εσένα όπως το έκανε και σε εμένα παλιότερα, μπορείς να δώσεις λίγο παραπάνω "πατινάρισμα" στον συμπλέκτη (δεν μιλάμε για σκίσιμο.. απλά ενα τσικ)... απο την ντίζα του. Αυτό θα "αναγκάσει" τον κινητήρα να μην αποσυμπλέκει τόσο γρήγορα και έτσι να μην σβύνει κιόλας.

Το έκανα στο δικό μου (είπαμε.. μιλάμε για ελάχιστη ρύθμιση της τάξης της μιας στροφής της βίδας της ντίζας επάνω... οχι σκίσιμο) και δεν έχει σβύσει απο τότε. Η μόνη παρενέργεια που είδα , αν μπορείς να την πείς έτσι , είναι ενα δισταγμό (απειροελάχιστο) να δώσει απο την αρχή γκάζι... για να καταλάβεις σκέψου το σαν το κομπλάρισμα που κάνουν τα Piaggio Runner στην αρχή , στον μισό όμως περίπου βαθμό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

κυραΚουλα στο εκανα γουλι Το avatar του/της SpineshankD
    χμμμ σιγουρα αυτο δεν ειχε περασει ποτε απο το μυαλο μου....θα το δοκιμασω!
    ευχαριστω για το tip gandalf

κΑι ΤωΡα Τι...?? Το avatar του/της aisxos
    to problima ayto lynetai me mia mikri aykisi sto relanti.dokimase to kai tha deis

Παλαιό μέλος
    αυτο με την ρυθμιση συμπλεκτη που ανεφερε ο προηγουμενος φιλος ναι μεν λυνει το προβλημα αλλα ...ειναι πατατα πατεντα γιατι τρωει τον συμπλεκτη..(πρεπει να εχει τουλαχιστον δυο-τρια χιλιοστα τζογο..)αυτο με την αυξηση ρελαντι ειναι καλυτερη λυση μιας και το καινουργει tps ειναι και αυτο πατατα..

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από aisxos
    to problima ayto lynetai me mia mikri aykisi sto relanti.dokimase to kai tha deis
    πως το κανεις αυτο αρχηγε μου?δωσε τα φωτα σου...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ρεταρισμα και σβησιμο εν κινηση απο ZZR600
    από nitso στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2013, 09:30
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2012, 14:34
  3. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2012, 16:32
  4. Σηναντηση με την ιωαννα για css μονο για μελη του motogr
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Οδήγηση: Tips & tricks