Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: Πλανήτης Γή... μετά απο 20 χρόνια;;;;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Αυτό λες? Το ότι σου πουλάνε κάτι που έχεις ήδη αγοράσει και το αγοράζεις και πάλι δεν σου λέει κάτι????

δεν εννοουσα κατι τετοιο....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    εντελώς άκυρο στο θέμα Ιωάννα... υπάρχει μεγάλο κόστος παραγωγής για να επαναχρησιμοποιηθεί ενα υλικό (διαλογή, έλεγχος ποιότητας, επανακατεργασία, συν το κόστος εφοδιαστικής αλυσίδας ανακυκλώσιμων)...

εντελώς άκυρο, πάμε παρακάτω...

Αυτό δεν υπάρχει και στην αρχική παραγωγή όμως????

Δλδ όταν συλλέγεται δεν γίνεται έλεγχος ποιότητα, κατεργασία???

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Αυτό δεν υπάρχει και στην αρχική παραγωγή όμως????

Δλδ όταν συλλέγεται δεν γίνεται έλεγχος ποιότητα, κατεργασία???

ναι, και λοιπόν? η εφαρμογή όλου του κύκλου απο την αρχή για ένα υλικό ανακυκλώσιμο, μπορεί να συνεισφέρει μέχρι και 50% στο κόστος παραγωγής και διάθεσης του επαναχρησιμοποιήσιμου προϊόντος (ανάλογα το υλικό και το προϊόν). Τζάμπα θα στο δώσει μετα?

σε μερικές περιπτώσεις, η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών κοστίζει στην Χ, Ψ εγκατάσταση περισσότερο από ότι αν πάρει εξαρχής φρέσκια πρώτη ύλη...

εκεί έγκειται μέχρι σήμερα η αποτυχία πολλών συστημάτων ανακύκλωσης... (όχι μόνο εκεί, αλλά είναι ενας πολύ σημαντικός παράγοντας)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Εγώ δεν λέω να μην συνδράμουμε σαν πολίτες από τη μεριά μας.

Ναι να ανακυκλώνουμε όσο μπορούμε δεν είναι και τόσο δύσκολο ένας κάδος επιπλέον στο μπαλκόνι για πλαστικά αλουμίνια και γυαλί.
    Ναι να επιλέγουμε φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους διαβίωσης (πχ λάμπες φθορισμού, λιγότερο ενεργοβόρες συσκευές, μικρού κυβισμού οχήματα)
    Ναι στο να καταναλώνουμε σαπούνια και απορριπαντικά λιγότερο ή καθόλου τοξικά.
    Ναι στο να επιλέγουμε προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί ή πλαστικό.

Αλλά μέχρι εκεί.

Να βάζουμε τούβλα στο καζανάκι μας ή να αφήνουμε την βεράντα και τον κήπο (αν έχουμε) άπλυτα για οικονομία στο νερό, ε αυτό είναι γελιωτητα.
    Να αφήνουμε το 75 τετραγωνικών σπίτι μας να ψήνεται στον καύσωνα επειδή ο κλιματισμός καταναλώνει ρεύμα είναι και αυτό γελιώτητα.

Ας δώσουν το καλό παράδειγμα όσοι έχουν πισίνες και επάυλεις 400 τετραγωνικών.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    Μην παίρνεις τόσο ελαφρά ,την μετατόπιση της ευθύνης!
    Είναι πραγματικά εκνευριστικό , να στοχοποιούν τον πολίτη ! Για να σου δώσω να καταλάβεις , τι νόημα έχει να κλείνεις την βρύση όταν ξυρίζεσαι , όταν το νερό που κατασπαταλείτε στις καλλιέργειες φτάνει το 70% της κατανάλωσης ! Τι νόημα έχει να ανακυκλώνεις το κουτάκι του αναψυκτικού , όταν οι βιομηχανίες πετάνε καθημερινά τόνους ανακυκλώσιμου υλικού στις χωματερές ...Τι νόημα έχει , να έχεις σπίτι σου ξεχωριστούς κάδους για κάθε είδος αποβλήτου , όταν τα μεγάλα κέντρα διαλογής έχουν κλείσει , με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην χωματερή ? Τι νόημα έχει να κουβαλάς το σκουπιδάκι σου μέχρι να βρεις κάδο ,για να μην καταλήξει στην λίμνη , όταν ο βρωμιάρης αδειάζει τα διαλυτικά της επιχείρησης του εκεί ,με απίστευτη ευκολία και άνεση?
    Προσοχή ,δεν λέω όχι στην ατομική προσπάθεια ! Καλό είναι να κάνει ο καθένας οτι μπορεί...αλλά αν δεν μπουν σε ''πρόγραμμα'' οι μεγάλοι ρυπαντές ,δεν θα γίνει τίποτα!! Είναι σαν να προσπαθείς να κρατήσεις με τα δάκτυλα σου το νερό σε ένα σουρωτήρι….
    Εκνευρίζομαι λοιπόν , οταν οι καμπάνιες απευθύνονται στον πολίτη και ''ξεχνούν'' τις βιομηχανίες -επιχειρήσεις που μολύνουν δίχως έλεος !! !!
    Εχεις απολυτο δικιο στο οτι για το 'ατομο' και για τον 'οργανισμο' ισχυουν δυο τελειως διαφορετικα νομικα καθεστωτα. Πχ εκει που ο ενας παει φυλακη, ο αλλος τρωει ενα προστιματακι αντιστροφως αναλογο των κερδων του. Εκει που θα διαφωνισω ομως, ειναι στο οτι και ο 'οργανισμος' απο ανθρωπους αποτελειται, απο ολους εμας.

Να προσθεσω ακομα, οτι το παραπανω θεμα ειναι ακριβως το ιδιο με το οτι φταιει η κυβερνηση που ειμαστε τριτοκοσμικη χωρα. Εμ δε φταιει αυτη, εμεις φταιμε!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Δυστυχώς η φιλικότητα προς το περιβάλλον κοστίζει βραχυπρόθεσμα...

Για αυτό και υπάρχει τέτοιο πρόβλημα απο πολλούς να συνδράμουν με τον τρόπο τους. Αν πάρω για παράδειγμα το θέμα "πράσινης ενέργειας" (που έχω και εμπειρία) και τι θα κοστίζει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνεις μια σωστή εγκατάσταση , τότε είναι λογικό ο πολίτης να μην έχει και πολύ μεγάλα περιθώρια.

Βέβαια μακροπρόθεσμα και απόσβεση κάνεις και έχεις και άλλα οφέλη, αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι πρέπει να έχεις κάποιο καλό budget αρχικά για να κάνεις "περιβαλοντολογικές κινήσεις" σαν πολίτης-μονάδα. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα που οι επιχορηγήσεις και οι βοήθειες σε κάτι τέτοιο καταλήγουν σε χοντρά πορτοφόλια και οχι εκεί που πρέπει.

Στην καθημερινότητα μας πάντως , ακόμα και το κλείσιμο των συσκευών (οχι standby) , το κλείσιμο του διακόπτη για τα φώτα όταν δεν είμαστε στο δωμάτιο, το χαμήλωμα κατά 1 με 2 βαθμούς του κλιματισμού/θέρμανσης, χρήση πλυντηρίου για πιάτα, κτλ.. κάνει πολύ μεγάλο καλό... ακόμα και στην τσέπη μας. Χωρίς μάλιστα να επηρρεάζει σε τίποτα την άνεση και την ποιότητα ζωής μας.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Στην καθημερινότητα μας πάντως , ακόμα και το κλείσιμο των συσκευών (οχι standby) , το κλείσιμο του διακόπτη για τα φώτα όταν δεν είμαστε στο δωμάτιο, το χαμήλωμα κατά 1 με 2 βαθμούς του κλιματισμού/θέρμανσης, χρήση πλυντηρίου για πιάτα, κτλ.. κάνει πολύ μεγάλο καλό... ακόμα και στην τσέπη μας. Χωρίς μάλιστα να επηρρεάζει σε τίποτα την άνεση και την ποιότητα ζωής μας.

Gandalf
    +1050

Να ξεφύγουμε απο τη λογική επιτέλους "να τα κάνουν οι μεγάλοι, αφου δεν τα κάνουν αυτοί, εγώ θα σώσω τον κόσμο";

Δοκιμάστε για μία εβδομάδα να διαχωρίσετε τα απορρίματά σας σε ανακυκλώμενα (συσκευασίες, χαρτιά, μπουκάλια κλπ) και μη. Θα εκπλαγείτε απο το πόσο πολλά είναι τα πρώτα σε αναλογία, χωρίς υπερβολή είναι 3 με 4 σακούλες ανακυκλώσιμων για μία απορριμάτων. Βάλτε με το μυαλό σας μόνο ποσα κιλά χαρτί είναι μια κυριακάτικη εφημερίδα (και ποσα πετιούνται αδιάβαστα().

Για τα απορρίματα δε (υπολείματα φαγητού), κυκλοφορούν στο ιντερνετ συσκευές κομπόστ που τα μετατρέπουν σε χώμα.

Σκεφτείτε τα παραπάνω να γίνονται απο τους μισούς κατοικους της Αθήνας, πόσα λιγότερα σκουπίδια θα έχουμε στη χωματερη. Δεν είναι τυχαίο που στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι ΧΥΤΑ έχουν ήδη ξεπεραστεί και αντικατασταθεί απο τους ΧΥΤΥ (χωρους υγεινονομικής ταφής υπολειμμάτων)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Με παρεξηγήσατε ! Δεν ευνοούσα να περιμένουμε να κάνουν άλλοι την δουλειά !
    Αυτό που ,θεωρώ ότι πρέπει να γίνει για να υπάρχει αποτέλεσμα , είναι να υποχρεωθούν ΌΛΟΙ οι επαγγελματίες να διαχειρίζονται τα απόβλητα των δραστηριοτήτων τους , σύμφωνα με την νομοθεσία !

Το δεύτερο βήμα ,επίσης σημαντικό , είναι ο απλός πολίτης να μπει στην ίδια διαδικασία της ορθής διαχείρισης !

Καπετάνιε , τι να το κάνεις αν έχεις σπίτι σου 8 κάδους διαλογής ,όταν αυτοί θα καταλήξουν στην χωματερή !

Sniper , το κόστος διαχείρισης είναι μεγαλύτερο ,από το κέρδος που επιφέρει το ανακυκλώσιμο υλικό για μια επιχείρηση ( να εξαιρέσουμε φυσικά μερικούς κλάδους ,που ανακυκλώνουν πολύτιμα υλικά) !

Ένα μικρό παράδειγμα ... Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πετάξουμε το παλιό μας αυτοκίνητο ... Υποχρεωτικά ,πλέον ,πρέπει να το παραδώσουμε σε μονάδα ανακύκλωσης ! Όταν η τιμή του σιδήρου ήταν μεγάλη , η διαδικασία ήταν δωρεάν για τον κάτοχο του οχήματος ! Τώρα που έχει πέσει η τιμή του , οι μονάδες αυτές ζητάνε ένα αντίτιμο ... Εδώ αρχίζουν τα ωραία ...Ο κόσμος το θεωρεί παράλογο και εν μέρη έχει δίκιο!
    -Να δώσω και χρήματα για να μου πάρεις το αμάξι ?? Θα το πετάξω καλύτερα....
    -Μα πλέον το κόστος διαχείρισης είναι μεγαλύτερο απο την αξία του οχήματος και το να το πετάξεις είναι παράνομο !!!!
    - και εγώ τι φταίω ???

(δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές τον έχω ακούσει αυτόν τον διάλογο)

Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    Καπετάνιε , τι να το κάνεις αν έχεις σπίτι σου 8 κάδους διαλογής ,όταν αυτοί θα καταλήξουν στην χωματερή !
    Πρώτον, δεν κοστίζει/δεν είναι μπελάς

Δεύτερον, δημιουργείται/καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνέιδηση

Τρίτον, έτσι μεταφέρεις πραγματικά την ευθύνη στο κράτος/δήμους φορείς. "Εγώ κύριοι κάνω το καθήκον μου ως πολίτης, σειρά σας"

bottom up approach το λένε στο χωριό μου
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Να κάνω μια σχετική ερώτιξης.
    Έχετε να προτείνεται κανά site που εμπορεύεται αυτά τα "κομποστ"? Ενδεικτικές τιμές?
    Ρωτάω γιατί είμαι στο ψάξιμο για αγορά τέτοιας "συσκευής".

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Πρώτον, δεν κοστίζει/δεν είναι μπελάς

Δεύτερον, δημιουργείται/καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνέιδηση

Τρίτον, έτσι μεταφέρεις πραγματικά την ευθύνη στο κράτος/δήμους φορείς. "Εγώ κύριοι κάνω το καθήκον μου ως πολίτης, σειρά σας"

bottom up approach το λένε στο χωριό μου

Το ίδιο περίπου γίνεται με τους μπλε κάδους .... Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει ...Το που καταλήγουν ,είναι άλλη ιστορία !!! Δεν είδα κανέναν να φωνάζει '' κύριοι οι σειρά σας '' !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Να κάνω μια σχετική ερώτιξης.
    Έχετε να προτείνεται κανά site που εμπορεύεται αυτά τα "κομποστ"? Ενδεικτικές τιμές?
    Ρωτάω γιατί είμαι στο ψάξιμο για αγορά τέτοιας "συσκευής".

θα μάθω και θα σΕ πω
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    θα μάθω και θα σΕ πω
    γκουκγλάρετε το "compost" και θα γεμίσει η οθόνη λινκς... Είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό. Απο προϊόντα μέχρι και άρθρα do it yourself ...

Από την προσωπική μου εμπειρία και ζωή, πρέπει να ομολογήσω ότι κάτι γίνετε στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Μικρά βήματα βέβαια, αλλά σημαντικά.
    •Δουλεύω πολλά χρόνια σε μία μεγάλη πολυεθνική βιομηχανία, και παρατηρώ την τεράστια αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης των αποβλήτων-απορριμμάτων, είτε στερεών είτε υγρών.
    •Εκτός των διαχωρισμό (χαρτί,αλουμίνιο,σίδερο-ατσάλι,ηλεκτρονικά,μπαταρίες,μελανοδοχεία,πανιά,πλασ ικά), υπάρχουν μηχανήματα συμπίεσης (λιγότερο όγκο), επεξεργασίας (βιολογικός καθαρισμός των υγρών, ανακύκλωση, κατανάλωση πάλι από εμάς).
    •Σεμινάρια σε όλους τους εργαζομένους για την διαχείριση και την προστασία του περιβάλλοντος.
    •Έκπληξη μου κάνει το γεγονός ότι στο σχολείο που πηγαίνει ο γιος μου, έχουν κάδους ανακύκλωσης, έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον 3 φορές το πάρκο ανακύκλωσης και τέλος ότι μας ανάγκασε την διαλογή των απορριμμάτων στο σπίτι.

Κάτι κινείται ρε παιδιά.

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, από την προσωπική μου εμπειρία και ζωή.
    Τι γίνετε σε άλλες μεγάλες εταιρίες ή άλλα σχολεία δεν το ξέρω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki

Re: Πλανήτης Γή... μετά απο 20 χρόνια;;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Έτυχε να παρακολουθήσω μετά απο πολύ καιρό που το ήθελα , την ταινία-ντοκυμανταίρ με τον Al Gore... ξέρετε .. εκείνον που έχασε σε εκείνη την περιέργη εκλογική διαδικασία στην Florida απο τον Bush μετά απο απόφαση δικαστηρίου; Εκείνον που πλέον δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της κλιματολογικής προστασίας του πλανήτη.

Η ταινία λέγεται "inconvenient truth" και δείχνει πραγματικά και με γεγονότα στο τι μας περιμένει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Πιστέψτε με.. αξίζει τον κόπο... Ίσως πάρετε και μια ιδέα γιατί πλέον στις ΗΠΑ , το κλιματολογικό με τον Ομπάμα έχει πάρει πρωτεύον ρόλο και μάλιστα συγκαταλέγεται στα θέματα , Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ πλέον.

Όταν λοιπόν οι ΗΠΑ, η χώρα που συμβάλει περισσότερο στην μόλυνση του πλανήτη, έχει αντιληφθεί το τι πρέπει πλέον να κάνει.. αλήθεια τι κάνουμε εμείς στην δική μας χώρα;... και δεν μιλώ μόνο για την κυβέρνηση. Αλλά και για εμένα, εσένα που με διαβάζεις...όλοι μας;

url ταινίας ==== http://www.climatecrisis.net/aboutthefilm/

Gandalf
    Αν δεν κανω λαθος ο ιδιος Κυριος βομβαρδισε το Κοσσοβο με απεμπλουτισμενο ουρανιο και τωρα ξαφνικα το 'γυρισε' στην οικολογια
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μετα απο 15 χρονια. ....
    από patelis στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2006, 14:50
  2. ΑΡΗΣ - Basket...τελικος μετά απο 20 σχεδόν χρόνια.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2006, 08:25
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2006, 22:51
  4. Η λειτουργία στην Αγιά Σοφιά μετά από 466 χρόνια !!!!
    από efialtis στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2006, 13:58
  5. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF