Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 33

Θέμα: Ερώτηση για ασφαλιστικές

Τι εγραψε δηλαδη ο αλλος στην δηλωση του;Υπαρχει χαρτι αστυνομιας ή κατι αλλο αποδεικτικο;Φωτογραφιες πχ.Αν εχει γραψει βλακειουλες ο αλλος μπορει και να μην δεχτει ευθυνη η εταιρεια δεν παει να λεει ο πελατης τους.Αλλη περιπτωση ειναι να νομιζει οτι φταιει ο πελατης αλλα απο την περιγραφη του ατυχηματος να φαινεται οτι φταει ο αλλος.Μετα παει μονο δικαστικα και φυσικα δεν ειναι θεμα χρονικου οριου της δηλωσης.Ο χρονος δηλωσης στην εταιρεια εξαρταται απο πολλα,αλλα στους ορους μιλανε για 7-8 μερες μετα το ατυχημα.Να τους διαβαζετε,να ξερετε τι γινεται.Μεχρι στιγμης παντως δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα ακομα και 6 μηνες μετα απο ατυχημα.

Κουλό μέλος
    Έχω κι εγώ ανάλογο θεματάκι (αν κρίνουν οι mods διαφορετικά ας διαχωριστεί):

Πρόσφατα είχα τροχαίο ατύχημα, συγκρούστηκα με αυτοκίνητο που παραβίασε stop. Κάλεσα την τροχαία και την ασφαλιστική μου κι ο άλλος οδηγός την δική του. Καταλήξαμε σε φιλικό διακανονισμό καθώς ο άνθρωπος ανέλαβε την ευθύνη και την επόμενη έκανε δήλωση στην ασφαλιστική του.

Η μοτό μου είναι ακόμα εντός εγγύησης, την πήγα στο εξουσιοδοτημένο για έλεγχο πέραν των εμφανών ζημιών και επικοινώνησα με τον πραγματογνώμονα που υπέδειξε η ασφαλιστική μου για να περάσει να την δει. Δυο μέρες αργότερα στην μεταξύ μας επικοινωνία μου είπε πως δεν μπορεί να εγκρίνει την αντικατάσταση του οπίσθιου άξονα – ο οποίος έχει μόνο μια μικρή γρατζουνιά – γιατί είναι πολύ ακριβό ανταλλακτικό (περ 1300 ? + ΦΠΑ) και προτείνει επισκευή , ενώ για όλα τα υπόλοιπα που είναι επίσης μικροζημιές δεν έχει αντίρρηση.

Το εξουσιοδοτημένο βεβαιώνει εγγράφως πως το ανταλλακτικό χρήζει αντικατάστασης και πως σε περίπτωση επισκευής πρέπει να αποδεχτώ ενυπόγραφα πως δεν υπάρχει εγγύηση για την εργασία. Σημειωτέο πως ο φιλικός διακανονισμός καλύπτει ζημιές μέχρι 6000 ? και το κόστος επισκευής της μοτό μου ανέρχεται περίπου στα 4000 ?.

Δικαιούμαι την αντικατάσταση του άξονα;
    Ποιος αποφασίζει τι θα επισκευαστεί τελικά; ο πραγματογνώμονας ή η ασφαλιστική;
    Κι αν δικαιούμαι την αντικατάσταση πως μπορώ να κινηθώ για να την διεκδικήσω;
    ​The journey is the reward!

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sek
    Το εξουσιοδοτημένο βεβαιώνει εγγράφως πως το ανταλλακτικό χρήζει αντικατάστασης και πως σε περίπτωση επισκευής πρέπει να αποδεχτώ ενυπόγραφα πως δεν υπάρχει εγγύηση για την εργασία. Σημειωτέο πως ο φιλικός διακανονισμός καλύπτει ζημιές μέχρι 6000 ? και το κόστος επισκευής της μοτό μου ανέρχεται περίπου στα 4000 ?.

Δικαιούμαι την αντικατάσταση του άξονα;
    Ποιος αποφασίζει τι θα επισκευαστεί τελικά; ο πραγματογνώμονας ή η ασφαλιστική;
    Κι αν δικαιούμαι την αντικατάσταση πως μπορώ να κινηθώ για να την διεκδικήσω;

αφού το εξουσιοδοτημένο συνεργείο σου λέει ότι "χρήζει αντικατάστασης" τότε θα πρέπει να αντικατατασταθεί.

αν όμως δεν τα βρεις με την ασφαλιστική ο μόνος δρόμος είναι τα δικαστήρια

Για μια μικρη γρατζουνια μου φαινεται περιεργο...Μαλλον υπερβαλλουν και για αυτο δεν δεχεται την αντικατασταση η εταιρεια..Ειναι καθαρα τεχνικο το θεμα οποτε δεν ξερω..Καλο ξεμπερδεμα.

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Για μια μικρη γρατζουνια μου φαινεται περιεργο...Μαλλον υπερβαλλουν και για αυτο δεν δεχεται την αντικατασταση η εταιρεια..Ειναι καθαρα τεχνικο το θεμα οποτε δεν ξερω..Καλο ξεμπερδεμα.

εγώ για μικρή γρατζουνιά άλλαξα πλαστικό και η ασφαλιστική πλήρωσε κανονικά νομίζω το πλαστικό έκανε γύρω στα 150 ευρώ

και για μια μκρή τρυπα άλλαξα και bagster

Αλλο 150 ευρω και αλλο 1300Ε + ΦΠΑ.Μια μικρη γρατζουνια 1600 ευρω ειναι υπερβολικο,εαν δεν τιθεται θεμα ασφαλειας και ειναι επισκευασιμη.Λογικο ακουγεται να κλωτσανε στην αποζημιωση,μπορει οντως να επιβαλλεται να αλλαχτει.Δεν ξερω,καλυτερα να παρει και μια δευτερη γνωμη και στην περιπτωση που πουν το ιδιο να το κυνηγησει.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Tα 1600 Ευρω μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά αν δεν αλλαχτεί το συγκεκριμένο ανταλλακτικό, η μηχανή θα εχει εμφανή σημάδια ατυχήματος και φυσικα θα χάσει μέρος απο την αξία μεταπώλησης.

Ισως εκτός του θέματος ασφάλειας θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί κι αυτο το επιχείρημα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Ευχαριστώ τον φίλο Κώστα (mats8282), για τον χρόνο του, και τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσε.

Κώστα, και πάλι να είσαι καλά.

Δεν τρεχει,απλα να θυμασαι το πιο σημαντικο

Οι ξανθιες οταν εχουν αναδρομο Ερμη ειναι πιο ευκολες

:wacko:

Κουλό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Tα 1600 Ευρω μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά αν δεν αλλαχτεί το συγκεκριμένο ανταλλακτικό, η μηχανή θα εχει εμφανή σημάδια ατυχήματος και φυσικα θα χάσει μέρος απο την αξία μεταπώλησης.

Ισως εκτός του θέματος ασφάλειας θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί κι αυτο το επιχείρημα.
    Ακριβώς την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ. Η μείωση της αγοραίας αξίας της μηχανής δεν είναι σημαντική; Αν μετά από κάθε ατύχημα μένει κι ένα 'κουσούρι' τι γίνεται; Με το ίδιο σκεπτικό, θα έπρεπε να μην αλλάξω το φλας που έσπασε και να το κολλήσω κ.ο.κ. Κι από την στιγμή που δεν υπάρχει εγγύηση για την εργασία αν σε λίγο καιρό ξεφτίσει ποιος θα το πληρώσει;

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα ενημερώνω το ποστ για τις εξελίξεις

​The journey is the reward!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sek
    Ακριβώς την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ. Η μείωση της αγοραίας αξίας της μηχανής δεν είναι σημαντική; Αν μετά από κάθε ατύχημα μένει κι ένα 'κουσούρι' τι γίνεται; Με το ίδιο σκεπτικό, θα έπρεπε να μην αλλάξω το φλας που έσπασε και να το κολλήσω κ.ο.κ. Κι από την στιγμή που δεν υπάρχει εγγύηση για την εργασία αν σε λίγο καιρό ξεφτίσει ποιος θα το πληρώσει;

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα ενημερώνω το ποστ για τις εξελίξεις

Μα μπορεις να ζητησεις αποζημιωση για μειωση αγοραστικης αξιας της μοτοσυκλετας!

Αυτο βεβαια να στο πληρωσουν απευθειας αποκλειεται αλλα σε δικαστηριο ευσταθει.

Ιουνιο θα εκδικαστει (μετα απο μια αναβολη) ενος φιλου το ατυχημα που ειχε με το αμαξι. Τους τραβηξε ενα εξωδικο και απαιτει αποζημιωση για μειωση αγοραστικης αξιας αυτοκινητου μιας και φαινεται οτι τρακαρε, και επισης ηθικη βλαβη

Μια μικρη γρατζουνια στον αξονα ποσο ριχνει την αγοραστικη αξια δηλαδη;

Εγω το ακουω υπερβολικο 2,000 ευρω(1600+εργασια) για μια μικρη γρατζουνια,λογια του φιλου,που λογικα ειναι πληρως επισκευασιμη.Τι να πω...

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    σορυ για το ασχετο ποστ αλλα ρε παιδια τι αξονας ειναι αυτος που κανει 1300 ευρω? απλα περιεργος!

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    σορυ για το ασχετο ποστ αλλα ρε παιδια τι αξονας ειναι αυτος που κανει 1300 ευρω? απλα περιεργος!
    μοτοπροπέλας

Παλαιό μέλος
    Αν υπάρχει δήλωση και αυτά που περιγράφετε μπορεί να τα δει και ο πραγματογνόμωνας, δεν μπορούν να μην πληρώσουν. Μπορούν να σε καθυστερήσουν και καλά διερευνώντας την υπόθεση αλλά στο τέλος θα πληρώσουν, όσες ζημιές σχετίζονται με το ατύχημα.
    Παλαιότερα μου είχε ρίξει την μηχανή, ενώ ήταν παρκαρισμένη, κάποιος άλλος μηχανόβιος, έκανε δήλωση, αλλά έκαναν περίπου 3 μήνες να με πληρώσουν επειδή ο τύπος έμενε στον ίδιο δήμο με εμένα. Μάλιστα όταν τον πήρα τηλέφωνο για να δώ μήπως τα έχει γυρίσει και γι' αυτό καθυστερούν μου είπε ότι τον είχαν ενοχλήσει επανηλημένα και μια φορά του είπαν και καλά φιλικά να παραδεχτεί ότι είμαστε φίλοι και ότι στήσαμε το σκηνικό!!!!
    Τελικά όμως πληρώθηκα, καθώς δεν υπήρχε καμία πλεκτάνη...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  2. Ερώτηση για γάντια!!
    από bikersonly στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2004, 19:21
  3. Ερωτηση Για Ολους...
    από almalibera στο forum Off topic