Και γιατί να ψηφίσουμε αυτούς? Υπάρχουν μικρά μικρά κόμματα που δεν θα βγουν αλλά μπορούμε να διαμαρτυριθούμε μέσω αυτών! Το να μένουμε αμέτοχοι μας κάνει συνένοχους αφού τελικά αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για μας!Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
Αν δεν μπορεί κάποιος να βρει ένα επιχείρημα για να μην ψηφίσει, τότε καλώς ας τα λουστεί. Εγώ δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια να παίρνω 800 για 7ημερο - 10ωρο και αυτοί 640 τη μέρα, δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια να με σκοτώνουν στους δρόμους που προπληρώνω και αυτοί να πηγαίνουν με ελικόπτερα, δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια όταν ο γείτονας έχει άρρωστο παιδί, αλλά επειδή δεν έχει τα ένσημα δεν δικαιούται το παιδί του νοσοκομειακή περίθαλψη...
Δεν είναι έτσι φίλε μου. Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές, δε σημαίνει απουσία πολιτικής λογικής. Νομίζεις ότι ο εκλογικός νόμος αλλάζει κάθε τόσο γιατί τους δίνουμε λευκή επιταγή=κάντε ότι θέλετε;
Ναί φίλε μου, η αποχή ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι αυτοί, τελικά, αλλά εσύ-εγώ-εμείς που τους ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ να κάνουν πράγματα. Διαμεσολαβεί ο τάδε βουλευτής του νομού για τη ζωή σου; Συγνώμη, αλλά εγώ είμαι αρκετά περήφανος, ώστε να με θεωρούν απλά έναν-δύο (εν δυνάμη 3, 4, 10) ψήφους, να μεσολαβούν για τη ζωή μου υπέρ κάποιων κουμπάρων τους και να παίζουν με τη παιδεία του παιδιού μου ή την υγεία της οικογένειάς μου. Και όλα αυτά για να μπορούν να γεύονται την γλύκα της εξουσίας και της ματαιοδοξίας τους.
![]()
Δεν πιστεύω πως η αποχή είναι λύση! Είναι μάλλον αποποίηση ευθυνών! "Δεν ψήφισα, δεν έχω ευθύνη!" Δεν είναι λογική αυτή! Τόσα άλλα κόμματα υπάρχουν! Για να δούμε τι θα συμβεί αν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 8 κόμματα να παίζουν μέσα στη βουλή!
Δυστυχώς αυτό το σύστημα έχουμε και πρέπει να παλέψουμε με βάση τη λειτουργία αυτού του συστήματος! Απλά πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο διαμαρτυρίας και όχι το να νίπτουμε τας χείρας μας και να λέμε ότι δεν συμμετέχουμε! Είναι σα να λέμε πως επειδή οι δρόμοι, οι οδηγοί, ο κοκ, κλπ. είναι χάλια δεν οδηγάμε!!!!
![]()