Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 64

Θέμα: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Re: Re: Re: Re: Re: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
    Σωστό, αλλά σκέψου περιπτώσεις όπως κλατάρησμα λάστιχου, σπάσιμου κάρτερ κ.α. όπου ο οδηγός δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης και μέσα στον πανικό του δεν θα ελέγξει τον καθρέπτη.
    Μαλακία κάνουμε και γι' αυτό πρέπει πρώτα να προσέχουμε εμείς.
    αν γινουν τα παραπανω και ειναι στην δεξια λωριδα το αμαξι ή η μοτο τοτε ενταξει.

αν ειναι ομως στην μεσαια και στην αριστερη δεν νομιζω να προλαβουν να κανουν πολλα.

οπως και να εχει πρεπει να προσεχουμε σε ολες τις περιπτωσεις αλλα προσωπικα προτιμω την ΛΕΑ γιατι
    α) ειναι (συνηθως) πολυ πιο αδεια απο ολες τις αλλες αρα εχω μεγαλυτερο οπτικο πεδιο (μπροστα,αριστερα,δεξια) και
    β) στην αριστερη και στην μεσαια γινονται πιο πολλες και πιο βιαιες αλλαγες κατευθυνσεις απο τα κουτια.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI

Re: Re: Re: Re: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    δεν προσπαθω να χρυσωσω το χαπι(χρησιμοποιω κατα κορον την ΛΕΑ και ειναι εις γνωση μου λαθος) αλλα οποτε αλλαζεις λωριδα ΠΡΕΠΕΙ να κοιτας καθρεφτες.
    Εχεις δικιο .. Θες να συμπεριλαβω και τον κοπανο που δεν θα χρησιμοποιησει καθρεφτη εν ηρεμια... Δεκτο ( κυμας με τις μπαριερες ομως δεν θα γινει αυτος και το αλιμονο παραπανω που λεω εκει ακριβως παει... ) αλλα μιλαω για κατι εκτακτο.....

Φαντασου ενα κλαταρισμα ελαστικου , ενα αποτομο φρεναρισμα του μπροστινου , μια στραβοτιμονια καποιου για οποιοδηποτε λογο μπορεις να φανταστεις και εκεινη την στιγμη βρισκετε στην δεξια λωριδα.....

Στο πρωτο ποστ μου μιλαω για ατομα που με περασαν απο την ΛΕΑ το λιγωτερο με 140-160κμ και την χρησιμοποιουσαν σε διαβεβαιω για προσπεραση σε 10αδες αυτοκινητα... Δεν μιλαω για ενα ρισκο προσπερασης ( οχι οτι συμφωνω και με αυτο )ενος η δυο αυτοκινητων.....

όταν σε απόσταση 200 μετρων μπροστά σου κινούνται 10-15 αυτοκίνητα στην αριστερή λωρίδα, 7-8 στην μεσαία, και κανένα στην δεξιά, έχετε δίκιο, δεν χρειάζεται η ΛΕΑ, μπορείτε να περνάτε απλά απο τη δεξιά λωρίδα ....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    όταν σε απόσταση 200 μετρων μπροστά σου κινούνται 10-15 αυτοκίνητα στην αριστερή λωρίδα, 7-8 στην μεσαία, και κανένα στην δεξιά, έχετε δίκιο, δεν χρειάζεται η ΛΕΑ, μπορείτε να περνάτε απλά απο τη δεξιά λωρίδα ....
    Ειναι τρελλοι αυτοι οι Βαλενθιανοι
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Πείτε με τρελλό αλλά προτιμώ να κάνω διήθηση παρά να προσπερνάω από δεξιά άδεια λωρίδα. Κάνοντας διήθηση πάντα ανάμεσα από δύο αυτοκίνητα μου φαίνεται πιό ασφαλές από το να ρισκάρω το ενδεχόμενο να σκεφτεί το ίδιο(προσπέραση από άδεια δεξιά λωρίδα) κανας άλλος και να αγκαλιαστούμε.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Παλαιό μέλος

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

β) στην αριστερη και στην μεσαια γινονται πιο πολλες και πιο βιαιες αλλαγες κατευθυνσεις απο τα κουτια.
    Αυτό είναι το μεγαλήτερο πρόβλημα καθώς ακόμα και σε δρόμους με 3 ή 4 λωρίδες, βλέπεις όλους τους "γρήγορους" να κατασκηνώνουν στην αριστερή. Δεν σε αφήνουν να προσπεράσεις και το αποτέλεσμα είναι να αναζητήσεις άλλη διέξοδο. Είναι φοβερό πόσες φορές στην εθνική κινήται πιο γρήγορα η δειά από την αριστερή λωρίδα...

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    Οπως το θετεις ομως μιλας εκ του ασφαλους....

(Γιατι στην περιπτωση που συμβει κατι απο τα παραπανω εχεις ελπιδα διαφυγης με πατημα στην ΛΕΑ..... )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Re: Re: Re: Re: Re: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Εχεις δικιο .. Θες να συμπεριλαβω και τον κοπανο που δεν θα χρησιμοποιησει καθρεφτη εν ηρεμια... Δεκτο ( κυμας με τις μπαριερες ομως δεν θα γινει αυτος και το αλιμονο παραπανω που λεω εκει ακριβως παει... ) αλλα μιλαω για κατι εκτακτο.....

Φαντασου ενα κλαταρισμα ελαστικου , ενα αποτομο φρεναρισμα του μπροστινου , μια στραβοτιμονια καποιου για οποιοδηποτε λογο μπορεις να φανταστεις και εκεινη την στιγμη βρισκετε στην δεξια λωριδα.....

Στο πρωτο ποστ μου μιλαω για ατομα που με περασαν απο την ΛΕΑ το λιγωτερο με 140-160κμ και την χρησιμοποιουσαν σε διαβεβαιω για προσπεραση σε 10αδες αυτοκινητα... Δεν μιλαω για ενα ρισκο προσπερασης ( οχι οτι συμφωνω και με αυτο )ενος η δυο αυτοκινητων.....

ουτε εσυ εχεις αδικο αλλα αυτα θα μπορουσαν να συμβουν και αν κινεισαι στην αριστερη (και να γινεις ενα με το τοιχιο)

μου εχει τυχει να ειμαι στην αριστερη να ειναι αμαξι μπροστα,να με εχει δει και να θελει να κανει δεξια για να περασω...
    ελα ομως που στην μεσαια εχει αλλο αμαξι μπροστα του.
    κανει ο μαπας δεξια και δεν υπολογιζει την ταχυτητα που ειχε και την ταχυτητα του αλλου που ηταν ηδη στην δεξια με αποτελεσμα να πεφτει στα φρενα και να κανει να ξαναμπει στην αριστερη γιατι δεν τον επαιρνε την ωρα που εγω προσπερναγα.

ταξιδευω στην δεξια πολυ συχνα και προσπερναω και εγω με +100 και +150 αλλα αν (οπως ειπε ο Γιωργος) βλεπεις και συνωστιζονται ολοι στην αριστερη και στην μεσαια, ε δεν θα παω να πατησω την διακεκομενη και να περναω αναμεσα τους.

θα παω δεξια και ΛΕΑ μεχρι να δω πηξιμο και σε αυτες.

αν εχει λιγοτερα αμαξια στον δρομο σου (μπροστα σου,αριστερα σου και δεξια σου) εχεις πολυ λιγοτερες πιθανοτητες για ατυχημα και περισσοτερες πιθανοτητες να γλιτωσεις κατι που θα δεις να γινεται ξαφνικα, καθως αυξανεται ο χρονος που εχεις για να αντιδρασεις.

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

ο

αν εχει λιγοτερα αμαξια στον δρομο σου (μπροστα σου,αριστερα σου και δεξια σου) εχεις πολυ λιγοτερες πιθανοτητες για ατυχημα και περισσοτερες πιθανοτητες να γλιτωσεις κατι που θα δεις να γινεται ξαφνικα, καθως αυξανεται ο χρονος που εχεις για να αντιδρασεις.
    Σίγουρα αλλά όταν μιλάμε για πηγμένη αριστερή και μεσαία τότε η δεξιά είναι σαφώς επικινδυνότερη κατα την άποψη μου. Και αυτό επειδή ο άλλος απο τη μεσαία μπορεί να απηυδύσει και να βγεί πολύ απότομα ακόμα και άν είσαι εσύ στη δεξιά και ακριβώς δίπλα του.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack
    καθομαι μαμια φορα και σκεφτομαι ποσες φορες εχω προβλεψει(οπως και πολλοι αλλοι), κινηση καποιου να αλλαξει λωριδα προς τα δεξια χωρις να κοιταξει. και το καλυτερο???
    εκει που του κατεβαζω καντηλια, ο οδηγος που εχει κανει μ@λ@κι@ και το εχει ισως καταλαβει και δεν μιλαει, μου απανταει ο συνοδηγος. τι του λες τωρα???
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos

Re: Re: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
    Kai ti shmainei auto filaraki???
    Pos prepei na kanei deksia xoris na koitaksei??????????????????????
    Entaksei ligo eleos.... eipame....... den ftaiei panta o biastis........
    Ένα πιθανό σενάριο (λέμε τώρα) εσύ πας κομμάτια στη δεξιά λωρίδα έτσι???
    Ένα αυτοκίνητο το οποίο λόγω κάποιας βλάβης έχει χάσει την ισχύ του κινητήρα και κόβει
    ταχύτητα με σχετικά γρήγορο ρυθμό που να πάει??? να μείνει στη μεσαία λωρίδα???
    Να πάει στην αριστερή λωρίδα??? Μπααααα! στη δεξιά λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πάει
    φιλαράκι το' πιασες??? εκεί θα πάει με αλάρμ αναμμένα ή με φλάς
    τώρα αν εσύ πας σε αυτή τη λωρίδα τάπα κακό δικό σου!

Αυτά τα ολίγα φιλαράκι γκέκε???

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Οπως το θετεις ομως μιλας εκ του ασφαλους....

(Γιατι στην περιπτωση που συμβει κατι απο τα παραπανω εχεις ελπιδα διαφυγης με πατημα στην ΛΕΑ..... )
    και να ρχεται λέει εκείνη την ωρα κανένας απο αυτους τους κάγκουρες .....ήχος & φώς!

πέρα απο την πλάκα, δε διαφωνούμε πουθενά ....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack

Re: Re: Re: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
    Ένα πιθανό σενάριο (λέμε τώρα) εσύ πας κομμάτια στη δεξιά λωρίδα έτσι???
    Ένα αυτοκίνητο το οποίο λόγω κάποιας βλάβης έχει χάσει την ισχύ του κινητήρα και κόβει
    ταχύτητα με σχετικά γρήγορο ρυθμό που να πάει??? να μείνει στη μεσαία λωρίδα???
    Να πάει στην αριστερή λωρίδα??? Μπααααα! στη δεξιά λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πάει
    φιλαράκι το' πιασες??? εκεί θα πάει με αλάρμ αναμμένα ή με φλάς
    τώρα αν εσύ πας σε αυτή τη λωρίδα τάπα κακό δικό σου!

Αυτά τα ολίγα φιλαράκι γκέκε???

Ολα καλα και ολα σχετικα και ολα αν και αν και αν...........
    Αυτο το γκεκε τι το ηθελες??????
    Μου κάθεται καπως........
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos

Re: Re: Re: Re: Λωριδα Εκτακτης Αναγκης....

Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
    Ολα καλα και ολα σχετικα και ολα αν και αν και αν...........
    Αυτο το γκεκε τι το ηθελες??????
    Μου κάθεται καπως........
    Ελα μωρέ το γκέκε σε πείραξε σιγά τώρα!

Τέσπα στο αν αν αν που λες έχεις δίκιο αλλά μη νομίζεις ότι δε συμβαίνει!!!

Και τέλος η λωρίδα έκτακτης ανάγκης είναι για ειδικές περιπτώσεις και όχι για να τρέχει εκεί ο κάθε
    κ@υλοτιμονος!

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Από ΕΔΩ

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης - Λ. Ε. Α. / "Φτερωτή κλήση"

Πριν μερικά χρόνια , όσο υπηρετούσα ακόμη στην Τροχαία της Αττικής Οδού , μας έδωσε απογευματάκι το Κέντρο μας ένα Τροχαίο , ανάμεσα λέει στη Μαγούλα και στα διόδια Ρουπακίου προς Αεροδρόμιο ρεύμα , με όχημα που φλέγεται και άτομο εντός.
    Κινητοποιούμαστε φυσικά πολλοί σταθμοί , Πυροσβεστική , Ε.Κ.Α.Β. κλπ . Φτάνει πρώτο το δίκυκλό μας και μας αναφέρει πως όντως ένα Ι.Χ.Ε. καίγεται και υπάρχει άτομο εντός...

Τί είχε γίνει ?
    Ένα Ι.Χ. κινείται μάλλον αργά , συνεχώς στην αριστερή και τον προσπερνάει μια γυναίκα (?!) από δεξιά , μάλλον απότομα και με τσαμπουκά και ξαναμπαίνει στην αριστερή , το ίδιο απότομα.. Τσατίζεται ο πρώτος οδηγός και ξεκινάνε εν κινήσει , τη λογομαχία , τα κωλοδάχτυλα , τις ύβρεις , τις απειλές , ώσπου τελικά την κλείνει και ακινητοποιούνται εν μέσω Αττικής Οδού ! Αυτή στην αριστερή και αυτός διαγώνια , μεσαία και αριστερή !

Στο συγκεκριμένο σημείο , μέχρι και λίγο πριν τα διόδια , υπάρχουν δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας , η λωρίδα έκτακτης ανάγκης , και δεξιά της ο αγωγός ομβρίων υδάτων , πλάτους δύο (2) μέτρων ..

Σταματά ένας πίσω τους , και τους λέει "μα καλά ρε παιδιά , κάθεστε μαλώνετε μες τη μέση του δρόμου , πάρτε τα αυτοκίνητά σας κλπ" . Και εκείνη τη στιγμή....

έρχεται ένας από πίσω του , συγκρούεται σφοδρότατα πίσω δεξιά (ντεπόζιτο) με το Ι.Χ. του , αυτό προσκρούει στα άλλα δύο , από τα οποία το ένα το εκσφενδονίζει αριστερά και καταλήγει όρθιο (?!) στο τοιχείο και το έταιρο δεξιά , το οποίο καταλήγει στη Λ.Ε.Α. , να "κοιτά" αντίθετα .

Καθώς φτάναν οχήματα στον τόπο του ατυχήματος , δεν είχαν που να πάνε και δημιουργήθηκε ουρά.. Με το που δημιουργήθηκε ουρά , κάποιος έκανε την αρχή και μπήκε στη Λ.Ε.Α. και με το που έφτασε αυτός ο @!%*&! με όσους #$*!@%! τον ακολουθήσανε , στον τόπο του ατυχήματος , πάλι δεν είχαν που να πάνε . Με το που δημιουργήθηκε και 'κει ουρά (3 λωρίδων πια) , κάποιοι @#$%&^@#! ξεκίνησαν να κινούνται στον βατό , αγωγό ομβρίων υδάτων..! Έτσι μέσα σε 4-5 λεπτά από το ατύχημα , είχε δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων μήκους , τεσσάρων λωρίδων πλάτους , ενώ υπήρχαν κανονικά οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας και η Λ.Ε.Α. ...

Αποτέλεσμα? Όταν φτάσαμε εμείς με το Ανακριτικό , 10-12 λεπτά μετά το ατύχημα , αναστρέψαμε από τη Μαγούλα και με το που μπήκαμε Αττική Οδό εγκλωβιστήκαμε...Ελίχθηκα για 100-200 μέτρα και τελικά στάθμευσα (?!) το Ανακριτικό , πήραμε ό,τι μπορούσαμε να κουβαλήσουμε από αυτά που έπρεπε και περπατήσαμε (?!) γύρω στα 500-600 μέτρα μέχρι το σημείο του ατυχήματος , όπου υπήρχε ένα αυτοκίνητο να μισοκαίγεται ακόμη , ένας καμμένος άνθρωπος μεσα και 2 τραυματίες...

Η Πυροσβεστική δε μπορούσε να έρθει , Ασθενοφόρο δε μπορούσε να έρθει , έτσι τους βάλαμε να έρθουν αντίθετα (?!) από τα διόδια Ρουπακίου...

Και τελικά , αυτός που συγκρούστηκε με το όχημα αυτού που κάηκε (αυτού που έλεγε στους άλλους να φύγουν..) , ήταν χρήστης ναρκωτικών και είχε κάνει χρήση λίγη ώρα πριν....

Τα συμπεράσματα δικά σας .

Και για όσους δε σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεών τους απλά σεβούμενοι το Νόμο και τους συνανθρώπους τους , να τους συστήσω στην έννοια της "φτερωτής κλήσης" , ώστε τουλάχιστον να φοβούνται.

"Φτερωτή κλήση" , είναι η κλήση που γραφεται "στο φτερό" , στα γρήγορα δηλαδή .

Σημαίνει πως ένας Αστυνομικός , είτε σε Υπηρεσία είτε όχι , απλά σου παίρνει την πινακίδα αφού εχεις κάνει κάποια παράβαση , βεβαιώνει με την ησυχία την κλήση στο Τμήμα και στη στέλνει σπίτι (του ιδιοκτήτη) , μέσω του τοπικού Τμήματος Τάξης , μαζί με την απόφαση για αφαίρεση όποιων στοιχείων προβλέπεται να αφαιρεθούν (προσκομιστούν πια) .

Χωρίς φωνές , χωρίς δράματα , χωρίς "θα σου κάνω θα σου ράνω" , χωρίς "κι αυτούς γιατί δε τους σταματάς" , χωρίς "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" ...

Αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούν στις Τροχαίες Αυτοκινητοδρομων και στην Τροχαία της Αττικής Οδού για να πατάξουν το φαινόμενο της παραβίασης της Λ.Ε.Α. Επειδή η παραβίασή της γίνεται από εκατοντάδες αυτοκίνητα κάθε φορά , δε μπορούν να σταματάνε όλα τα αυτοκίνητα ή έστω ένα-ένα κάθε φορά (κάτι που εφαρμόζεται , αλλά δημιουργείται επιπλέον συμφόρηση από αυτους που χαζεύουν , αποφεύγεται) , είτε κινούμενοι με συμβατικά οχήματα είτε σταθμευμένοι με τα έγχρωμα περιπολικά στη Λ.Ε.Α. , σημειώνουν εκατοντάδες αριθμούς κυκλοφορίας , κυρίως Παρασκευές και Κυριακές , οχημάτων που παραβίασαν τη Λ.Ε.Α. ..

Έχω ακούσει μάλιστα από συνάδελφο (...) , ότι κάθε Κυριακή επιστρέφοντας από το χωριό , παραβίαζε τη Λ.Ε.Α. επειδή δε μπορούσε λέει να ακούει τα παιδιά (...) , πιστεύοντας πως ακόμα και να τον σταματήσουν , κατά πάσα πιθανότητα θα τη γλύτωνε . Τώρα όμως λέει , με τις "φτερωτές" , θα μου έρθει κατευθείαν σπίτι λέει και δε θα μπορώ να κάνω τίποτα, οπότε πάω κανονικά στη λωρίδα μου , λέει...

Βλέπετε συνελληνάρες μου, ο φόβος φυλάει τα έρμα..
    Τελειώνω λέγοντας πως η ποινή για την παραβίαση της Λ.Ε.Α. είναι 200 'Εουρος πρόστιμο, με 5 πόντους στο δίπλωμα και 20 μέρες αφαίρεση διπλώματος , άδειας και πινακίδων...

Άντε , καλή επιστροφή και με προσοχή....
    Accipere quam facere praestat injuriam

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αυτοκόλλητη λωρίδα στις ζάντες
    από makis206 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 86
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2014, 19:12
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2009, 17:06
  3. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2008, 13:11
  4. αυτο που μου αρεσει ή λυση αναγκης?