Το θεμα ειναι εαν αντεχει το φαναρι τα 55+60w της μεσαιας+μεγαλης σκαλας.Για αναβαθμiση της λαμπας χρησιμοποιησε μια Osram night breaker +90%.Δες εδω: http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...All-Categories
Το θεμα ειναι εαν αντεχει το φαναρι τα 55+60w της μεσαιας+μεγαλης σκαλας.Για αναβαθμiση της λαμπας χρησιμοποιησε μια Osram night breaker +90%.Δες εδω: http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...All-Categories
All i want from my birthday is another birthday!
Εφόσον ο κατασκευαστής προβλέπει την παράλληλη λειτουργία της μικρής και μεγάλης σκάλας, έστω και διαμέσου του σινιάλου, μπορώ μονάχα να υποθέσω πως θα αντέξει.
Τις <<Osram night breaker>> τις έχω μονάχα ακουστα και ποτέ δει από κοντά.
Τις έχεις δοκιμάσει φίλε μου; Μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρον αν όντως είναι έτσι (+90%).![]()
Ναι αλλά σκέψου πόσην ώρα ανάβουν παράλληλα και οι δύο λάμπες (5-10-15 δευτερολεπτα?).Εφόσον ο κατασκευαστής προβλέπει την παράλληλη λειτουργία της μικρής και μεγάλης σκάλας, έστω και διαμέσου του σινιάλου, μπορώ μονάχα να υποθέσω πως θα αντέξει.
Σε αυτόν τον χρόνο δεν προλαβαίνει να αναπτυχθεί μεγάλη θερμοκρασία μέσα στο φανάρι. Αν τις έχεις "μόνιμα" και τις δύο πχ για 10-15 λεπτά τότε στο φανάρι θα μπορείς να τηγανίζεις αυγά.
Και ένα σχόλιο για τα Xenon. Απαιτούν πολύ καλή ρύθμιση της δέσμης γιατί αλλιώς βαράνε πολύ ασχημα τους μπροστά/απέναντι. Και προσοχή το τζάμι της λάμπας να έχει φίλτρο υπεριοδών (UV) γιατί αλλιώς μπορεί να καταστρέψει το τζάμι του φαναριού αν είναι πλαστικό (για τον ίδιο λόγο που χαλάνε σπάνε τα εκτεθημένα πλαστικά σε μηχανές/αυτοκίνητα).
NikolasV έχεις πμ![]()
Σίγουρα για όσα λέμε μπορούμε να μιλήσουμε μονάχα υποθετικά.Αρχικά δημιουργήθηκε από alichani
Ναι αλλά σκέψου πόσην ώρα ανάβουν παράλληλα και οι δύο λάμπες (5-10-15 δευτερολεπτα?).
Σε αυτόν τον χρόνο δεν προλαβαίνει να αναπτυχθεί μεγάλη θερμοκρασία μέσα στο φανάρι. Αν τις έχεις "μόνιμα" και τις δύο πχ για 10-15 λεπτά τότε στο φανάρι θα μπορείς να τηγανίζεις αυγά.
Πιστεύω, πως δεν υπάρχει πρόβλημα από την παράλληλη λειτουργία των λαμπών, καθώς η κάθε μία βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο πίσω από το φανάρι και με ξεχωριστό κάτοπτρο. Οπότε δεν ξεπερνάμε τα προβλεπόμενα Watt από τον κατασκευαστή ανά κομμάτι. Ακόμα η ίδια η yamaha θα το έχει προβλέψει πως κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν το διακόπτη του σινιάλου αντί μεγάλης σκάλας, και σίγουρα δεν "κάνει όρεξη" να μας αλλάζει λιωμένα φανάρια στην εγγύηση!
Πάντως ούτε και εγώ υποστηρίζω αυτήν την λύση, για τον λόγο που ανέφερε στην αρχή του thread.
Για τα XENON δεν τα γνώριζα αυτά περι προδιαγραφων του φαναριού...:ZZZ:
και σίγουρα έχεις δίκαιο να τονίζεις την σωστή ρύθμιση της δέσμης! (Πόσοι μοτοσυκλετιστές άραγε ξαναρυθμίζουν όταν ανεβάζουν συνεπιβάτη...
)
Μάλλον η λύση τις OSRAM είναι η βέλτιστη, αλλά ας μας πει πρώτα κάποιος που τις έχει δοκιμάσει τις εντυπώσεις του![]()
καθώς η κάθε μία βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο πίσω από το φανάρι και με ξεχωριστό κάτοπτρο
OopsΑυτό δεν το ήξερα. Είμαι νέος (μα πολύ νέος) βλέπετε στον χώρο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανένα φοβερό πρόβλημα, αν η καλωδίωση και το δυναμό (ή όπως λέγεται τέλος πάντων στις μηχανές) αντέχουν να παρέχουν συνέχεια το απαραίτητο ρεύμα και για τις 2 συγχρόνως.
Γιατί πόσοι ελέγχουν πιέσεις, φθορά, καρούμπαλα κλπ στα ελαστικά τους (που πρόκειται για την προσωπική τους ασφάλειακαι όχι για την ενόχληση του μπροστινού)?(Πόσοι μοτοσυκλετιστές άραγε ξαναρυθμίζουν όταν ανεβάζουν συνεπιβάτη... )
Και πόσοι δοκιμάζουν το φως των φρένων?