Λοιπόν, πήγα σήμερα στο τμήμα της περιοχής μου για να δω τον διοικητή και αν δεν μπορεί να κάνει τίποτα να πληρώσω. Τελικά δεν έχει περαστεί ακόμα οπότε θα πρέπει να περάσω σε 3-4 μέρες. Ούτε ο διοικητής ήταν εκεί (surprise!).
Εκεί που ρώτησα για τον διοικητή έπεσα σε ένα παλικάρι, γραφέα αστυνομικό τον οποίο μακάρι να είχε στην διάθεσή του οποιαδήποτε αστυνομική δύναμη στον κόσμο. Ο τύπος ήταν πολύ street wise, όχι σαν τους τους περισσότερους αστυνομικούς που είναι εκτός τόπου κ χρόνου. Ήξερε για μηχανές κλπ οπότε αυτό ίσως βοήθησε.
Ρώτησα για τον διοικητή και αφού δεν ήταν εκεί με ρώτησε τι τον ήθελα. Του περιέγραψα την φάση και μου είπε ότι είναι εξώδικο οπότε ο μόνος τρόπος να μην πληρώσω είναι να την πληρώσει ο ίδιος ο αστυνομικός. Γενικώς μιλήσαμε για 10 λεπτά κ φέρθηκε πολύ εντάξει, σε μια φάση ο ίδιος με γύρισε πίσω σχεδόν από την πόρτα που έφευγα για να μου μιλήσει. Μου είπε επίσης πως αφού δεν είχα κολλήσει κ τα τέλη κυκλοφορίας θα μπορούσε να με γράψει και γι αυτό. Ότι πέτυχα στην περίπτωση κ ότι ο αστυνομικός που με έγραψε μάλλον του είχαν πει να βγει κ να γράψει x κλήσεις. Μιλησαμε για το τι έγινε κ μου μίλησε σαν άνθρωπος κ όχι σαν αστυνομικός. Μπράβο του πάντως.
Επίσης μου είπε το εξής σημαντικό: Η αστυνομία πλέον δεν κυνηγάει μηχανές εδώ. Πριν καιρό, είχαν κυνηγήσει κάποιον με μηχανή που δεν είχε σταματήσει κ έπεσε κ σκοτώθηκε το παιδί. Γι αυτό έχουν ρητή εντολή να μην κυνηγάνε μηχανές. Η μόνη περίπτωση να σε βρούνε είναι καθώς φεύγεις να δουν τον αριθμό πίσω σου. Αλλά κυνηγητό γιοκ.