Πολλές φορές βάζουνε σκληρό πίσω για δικάβαλο/βαλίτσες. Δεν πιστεύω να έχουν πέσει τα ελατήρια στα 26.000 χλμ, ίσως θέλεις λάδια ή άλλες ρυθμίσεις στις αποσβέσεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Το ΦΖ1 ευτυχώς μπροστά φοράει αρκετά σκληρά ελατήρια που ουσιαστικά είναι παρόμοιας σκληρότητας με τα "βελτιωτικά" άφτερμάρκετ....Το αν όμως η ποιότητα υλικού του ελατηρίου είναι καλή ώστε να διατηρήσει την ίδια σκληρότητα στην πάροδο του χρόνου είναι άγνωστο και μένει να φανεί... Πάντως 26.000χλμ μετά έχουν "πέσει" λίγο αλλά δεν φαίνονται να έχουν γίνει "σούπα"...
Το πρόβλημα στο ΦΖ1 είναι πίσω που εκεί το παρακάνανε...Η σκληρότητα του πίσω ελατηρίου είναι αρκετά πιο πάνω από αυτό που απαιτούν οι Ελληνικοί δρόμοι και οι λογικών κιλών αναβάτες...Ουσιαστικά μόνο στην δικαβαλλιά δουλεύει σωστά...Τους κράξανε και το πήρανε πρέφα γιαυτό και στα 08 και μετά μειώσανε κατά 15% την σκληρότητα του πίσω ελατηρίου. Δυστυχώς στα 06-07 δεν μπορεί να γίνει κάτι μιας και δεν υπάρχει τρόπος να μαλακώσεις το ελατήριο, και το φθηνιάρικο αμορτισέρ δεν είναι σύμμαχος για σκέψεις αλλαγής μόνο του ελατηρίου...Οπότε μένει η ολική αντικατάσταση σαν λύση...
Γενικά οι ιάπωνες έχουν μια έφεση στο μαλακό στα πηρούνια, υποθέτουν ότι ο αέρας κάνει καλό στοπ, και μάλλον ότι δεν τρομάζουν τον κόσμο στην πρώτη επαφή δίνοντας καλή ποιότητα κύλισης. Στην τελική ένα μαλακό μπροστινό δεν δημιουργεί αστάθεια όπως ένα μαλακό πίσω απλός λίγο χειρότερη άισθηση στην στροφή και στα φρένα. Ένα RF600R που είχα, ίδιο πρόβλημα, τερμάτιζε στα φρένα, ενώ άμα το προφόρτιζες πολύ για να είναι ΟΚ γινόταν πολύ ψηλό μπροστά.
Πίσω εμένα φτάνει τα 60.000 χλμ, τα λαδάκια του σίγουρα τα θέλει, αλλά κατά τα άλλα από ελατήρια νομίζω είμαι ΟΚ.