Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 35

Θέμα: Yγρα φρενων-Υγρα συμπλεκτη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    ουτε τα μωρα ειναι αλλα τα κρατανε...
    τετοιες πατεντες με λαδια εκανα και εγω ...και με λαδια ανρτησεων τους πεους ... αλλα δεν εχει το λαδι τις διαβρωτικες-τι στο κορακα ιδιοτητες που εχουν τα υγρα φρενων ...

για αυτο τα εκρινα ως ισως-μη ακαταλληλα
    PROzacRIDER

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
    ... αλλα δεν εχει το λαδι τις διαβρωτικες-τι στο κορακα ιδιοτητες που εχουν τα υγρα φρενων ...
    Μην το λες, μην το λες ....

ΟΛΑ τα λάδια ΟΞΕΙΔΩΝΟΝΤΑΙ με το πέρασμα του χρόνου και φυσικά διαβρώνουν τα μέταλλα. Απλά η οξείδωσή τους γίνεται αργά και μόνο από την ελεύθερη επιφάνειά τους που έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Στην περίπτωσή μας το φαινόμενο είναι αμελλητέο.

Αλλά γι αυτό και πρέπει κανονικά να αλλάζεις τα λάδια σε μια μηχανή που δεν χρησιμοποιείται κάθε 6 μήνες (το πολύ 1 χρόνο) και μάλιστα να την έχεις τιγκάρει μέχρι απάνω με λάδι.

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Εφοσον το καπακι του υγρου φρενων μου λεει DOT4 ποιος ειμαι εγω που θα το αμφισβητησω και ποιος εισαι εσυ να κανεις quote τα γραφομενα μου σαν να νομιζεις οτι εγραψα παπαρια?

Προσεξε κατι το κυκλωμα μου ειναι εντελως μαμα ουτε σωληνακια ουτε πιπεριτσες (οπου πιπε* βαλε παπα*) οποτε ποιος ο λογος να πειραματιστω αφου μου κανει πολυ καλη δουλεια και το υπαρχουν υγρο?Δεν μου εχουν αναψει τα φρενα το κανω για προσωπικο κολλημα να τα εχω καινουργια μιας και διανυει τον 8ο μηνα η μηχανη και πριν μπω πιστα θελω να εχω καινουργια υγρα.

Οπως ειπε και καποιος πιο πανω τα motul rbf ειναι με βαση DOT4 και θεωρουνται αγωνιστικα με υψηλο σημειο βρασμου το οποιο και αυτο θελω εγω απο το κυκλωμα μου.Τιποτα παραπανω.

Αντωνη ειδα ενος φιλου πριν λιγο το KTM 690 και οντως η magura στο καπακι της τρομπας του λεει επανω για υγρα υδραυλικου συμπλεκτη,ενω στο δικο μου το καπακι της τρομπας συμπλεκτη γραφει καθαρα DOT4 υγρα φρενων.Οποτε οντως δεν εχει κανενα προβλημα!

Ευχαριστω πολυ παιδες!
    Keep spamming!!!:a13:

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    ενω στο δικο μου το καπακι της τρομπας συμπλεκτη γραφει καθαρα DOT4 υγρα φρενων.Οποτε οντως δεν εχει κανενα προβλημα!

Ευχαριστω πολυ παιδες!
    δεν το ηξερα αυτο ...και οντως εχεις δικιο ...και το τουρμπονο μολιες κοιταξα και λεει για υγρα φρενων
    PROzacRIDER

Κοίτα, για να μην τρελαθούμε κι όλας.

To ότι το καπάκι ή το manual γράφει για DOT 4 δεν σημαίνει ότι είναι το μοναδικό που πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Ενοείται ότι αυτό σημαίνει:
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προδιαγραφών DOT 4 (DOT 4.1 για την ακρίβεια). Οτιδήποτε καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οτιδήποτε κατώτερο δεν είναι αποδεκτό για την ασφάλειά σου. Όχι γιατί θα χαλάσει το κύκλωμα και δεν θα δουλεύει αλλά γιατί θα βράσει και δεν θα δουλεύει από ενα σημείο και μετά.

Εκτός κι αν είσαι εντελώς του manual, οπότε δεν θα αλλάξεις ούτε βίδα στην μηχανή σου. Δηλαδή δεν βάζεις ελεύθερη εξάτμηση, φίλτρο, δεν αλλάζεις τα λάστιχα με άλλη μάρκα ή τύπο, δεν βάζεις σωληνάκια υψηλής, βάζεις φίλτρα μόνο γμήσια, βάζεις λάδια μόνο από την λίστα που αναφέρει το manual κλπ κλπ....

Και για να επανέλθουμε:
    Άνετα μπορείς να βάλεις και υγρά DOT 5.1 (ή ακόμη και τα DOT 5 αν σου κάνει κέφι αρκεί να μην τα ανακατέψεις) είτε τα RBF είτε και τα εντελώς αγωνιστικά και ακριβά. Σωστές θα είναι όλες σου οι κινήσεις αρκεί να τα αλλάζεις ανάλογα με τις προδιαγραφές του καθενός.

Έχε υπόψην σου ότι κανονικά τα RBF θέλουν άλλαγμα αν όχι μετά από 1 κάθε track day τουλάχιστον κάθε 2.

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Κοίτα, για να μην τρελαθούμε κι όλας.

To ότι το καπάκι ή το manual γράφει για DOT 4 δεν σημαίνει ότι είναι το μοναδικό που πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Ενοείται ότι αυτό σημαίνει:
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προδιαγραφών DOT 4 (DOT 4.1 για την ακρίβεια). Οτιδήποτε καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οτιδήποτε κατώτερο δεν είναι αποδεκτό για την ασφάλειά σου. Όχι γιατί θα χαλάσει το κύκλωμα και δεν θα δουλεύει αλλά γιατί θα βράσει και δεν θα δουλεύει από ενα σημείο και μετά.

Έχε υπόψην σου ότι κανονικά τα RBF θέλουν άλλαγμα αν όχι μετά από 1 κάθε track day τουλάχιστον κάθε 2.
    Το γνωριζω αυτο και ολα οσα λες φιλε Γιαννη και δεν θελω να τρελανω κανεναν...και με γομες κυκλοφορω εξω και εξατμισεις εχω αλλες και φιλτρα ξυδια αλλα κτλ κτλ κτλ με λιγα λογια δεν ειμαι του manual και Αγιος ο Βαλεντινο Ροσσος...τα υγρα θα αλλαζονται και μετα το εκαστοτε track day μεχρι την επομενη φορα που θα μπω ξανα,ειναι 2 λεπτα δουλεια και δεν μου ειναι κοπος.

Αυτο που ηθελα να επισημανω ειναι οτι εφοσον κανει την δουλεια του το συγκεκριμενο DOT4 δεν εχω λογο να το αλλαξω με κατι κβαντικης φιλοσοφιας και ανωτερες θερμοκρασιες 5.1 dolby surround κτλ κτλ κτλ (ξαναεπαναλαμβανομαι )

Πολυ καλα κανεις και το επισημενεις καλλιστα για να το διαβαζουν οι επομενοι που θα χρειαστουν καποια βοηθεια ως εκ τουτου.
    Keep spamming!!!:a13:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Σε καμια περιπτωση δεν αφησα εννοειθει τιποτα εις βαρος σου...
    Εκανα quote για να απαντησω σε καποιον αλλο χωρις το παραμικρο ιχνος εξυπναδας...
    Ζητω συγνωμη αν η ενεργεια μου παρεξηγηθηκε...

Το manual απλα ΣΥΣΤΗΝΕΙ τι να χρησιμοποιουμαι...
    Αλλωστε και 30 κατασκευαστες πλυντηριων συνηστουν SKIP αλλα εγω με ARIEL πλενω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από camen

Εκανα quote για να απαντησω σε καποιον αλλο χωρις το παραμικρο ιχνος εξυπναδας...

Υπονοείς οτι είμαι χαζός?

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Βρε Γιάννη, ο άνθρωπος μιλάει για τον συμπλέκτη του ...

(και πολύ δικαίως δεν θέλει να πάει σε "υψηλότερων" προδιαγραφών υγρά, γιατί απλά δεν τα χρειάζεται ...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Εφοσον το καπακι του υγρου φρενων μου λεει DOT4 ποιος ειμαι εγω που θα το αμφισβητησω....[/i]
    Για το συμπλέκτη τα είπαμε. Μπαίνει και baby oil....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Υπονοείς οτι είμαι χαζός?
    Το εκ λαμβανω ως χιουμορ φιλε μου
    Ποιος ειμαι εγω που χωρις να σε εχω δει ποτε θα πω οτι εισαι χαζος?!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Για το συμπλέκτη τα είπαμε. Μπαίνει και baby oil....
    Ορθόν, αλλά ο GIXXERAKIAS μας απορυθμίζει ...
    στο δικο μου το καπακι της τρομπας συμπλεκτη γραφει καθαρα DOT4 υγρα φρενων.
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Εγώ λέω να βάλω τηγανόλαδο (και μάλιστα χρησιμοποιημένο) τελικά.... Το baby oil δεν μου το δίνει η γυναίκα μου. Το θέλει για τους μικρούς...

Παλαιό μέλος
    Μιας και το ανέλυσα πρόσφατα το θεματάκι σκάβοντας και ψάχνοντας πολλά πάνω στα υγρά φρένων (συμπλέκτη δε νομίζω οτι έχει νόημα) ανακάλυψα οτι υπάρχει μεγάλη φημολογία στο θέμα. Πολλοί αρχικά μπερδεύουν τα DOT 5.0 με τα DOT 5.1 δεν είναι ίδια και δεν αναμυγνείονται. Τα 5.0 είναι με βάση τη σιλικόνη και επιτρέπουν στο νερό να "επιπλέει" με αποτέλεσμα αν μείνει μέσα στο κύκλωμα να διαβρώσει οτιδήποτε, είναι καθαρά για αγωνιστική χρήση και έχουν το μέγιστο σημείο βρασμού. Τα DOT 5.1 έχουν ουσιαστικά την ίδια βάση με τα DOT 4 + κάποια πρόσθετα που ανεβάζουν το σημείο βρασμού τους. Σαφώς είναι καλύτερα και κάποιες φημολογίες που κυκλοφορούν μόνο με πμ ότι κάνουν ζημιά καλό θα ήταν να μην υπάρχουν.

Τι θα κάνουμε με το ψηλότερο σημείο βρασμού?Θα κατέβουμε πατημένοι απο Καλάβρυτα και δε θα χάσουμε την αίσθηση των φρένων μας (αν δε καταφέρουμε να βράσουμε και τα 5.1). Υπάρχουν μηχανάκια και αυτοκίνητα που ανάβουν τα υγρά τους και χάνεις τα φρένα. Προσωπικά το έχω πάθει με αμάξι.

Το καπάκι λεει DOT 4 βάζω ότι προτείνει ο κατασκευαστής. Ο κατασκευαστής μπορεί να προτείνει και λάδι με API SH..έλα όμως που έχει φύγει απ την αγορά εδώ και καιρό και ο αντικαταστάτης του API SG είναι καλύτερος.."29 κατασκευαστές πλυντηρίων..μ άρεσε "

Τέλος και μια απλή συχνή εξαέρωση θα κάνει την αντίδραση στο φρένο μας καλύτερη. Πόσο μάλλον η "συχνή" αλλαγή τους.

Πάρτε και τα SPECS από τα

α) CASTROL SRF (προσοχή δεν ανακατεύονται με άλλα) και τα
    β) MOTUL RBF 600 (δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα)

Και τα δύο είναι τύπου DOT 4

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. YΓΡΑ ΦΡΕΝΩΝ Dot5.1 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 4!!!
    από camen στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2009, 16:53
  2. YΓΡΑ ΦΡΕΝΩΝ Dot5.1 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 4!!!
    από OldMan στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2009, 07:56
  3. Υγρα φρενων ( Για ολους )