ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΤΟΤΕ ΠΟΝΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ. ΑΛΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΦΙΛΤΡΑ!!!!!![]()
ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΤΟΤΕ ΠΟΝΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ. ΑΛΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΦΙΛΤΡΑ!!!!!![]()
Z.K.A.P
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: put the Κοτ' down λέμε...![]()
![]()
![]()
![]()
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ο γιάννης το βεσπάκι του κι οι πεπονιές![]()
![]()
![]()
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
----------------------> τίποτα!!
σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο
Ρε 'σεις του '60 κάτι ................
πως να εξηγήσεις τι ΓΕΥΣΗ, είχαν αυτά τα χρόνια .............
πως να δώσεις να καταλάβει σε αυτόν που έμαθε να τρώει ντομάτα με γεύση ψαράλευρου όλο το χρόνο ............. το πως είναι η γεύση της ζεστής μόλις κομμένης από το μποστάνι καλοκαιρινής ντομάτας ................ την έκοβες με το σουγιά και μοσχοβόλαγε ο τόπος ...........
Ή το καρπούζι .......... γινομένο μέλι .............. παγωμένο στη θάλασσα και να τρως με όλο το κεφάλι μέσα ............
Ή οι γιαρμάδες ............ μεγάλοι με πλούσια σάρκα και γεύση ................ και το ζουμί να κυλάει σε παιδικά χέρια ............... και θεέ μου μια μυρωδιά όμορφη ............
Πεπόνια μελομένα με πορτοκαλί χρώμα ............. 1 ήθελα μόνος μου ......... εκείνα τα μακρόστενα ......
Όλα αυτά δεν επιστρέφουν ............ δυστυχώς !!!
Πως να περιγράψεις την καλοκαιρινή αλητεία ............... φεύγω πρωί - γυρνάω βράδυ ............. γεμάτος .............. μπάνιο, βουτιές, παιχνίδι, ποδήλατο και ψάρεμα ............... πως να το εξηγήσεις στα παιδιά του υψηλού δείκτη προστασίας ;;;;;;;
Πως να περιγράξεις τη μυρωδιά της καλοκαιρινής άχλης ........... τη μυρωδιά του έτοιμου για θερισμό σιταριού .........
Αλλα χρόνια εκείνα(λατέρνα,φτώχεια και φιλότιμο),που δυστυχώς οι σημερινοί πιτσιρικάδες θα τα ακουν από τους πατεράδες τους σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.Αντί για βέσπα εμείς "δανειζόμασταν Honda ss 72cc παρακαλώ".Ωραίος ρε φίλε μας έφερες στο μυαλό πολύ ωραίεες αναμνήσεις....
Αυτα η τα εχεις ζησει η οχι.Δεν εξηγουνται-περιγραφονται-μεταφερονται σε αλλες γενιες.Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
πως να δώσεις να καταλάβει σε αυτόν που έμαθε να τρώει ντομάτα με γεύση ψαράλευρου όλο το χρόνο ............. το πως είναι η γεύση της ζεστής μόλις κομμένης από το μποστάνι καλοκαιρινής ντομάτας ................ την έκοβες με το σουγιά και μοσχοβόλαγε ο τόπος ...........
Ή το καρπούζι .......... γινομένο μέλι .............. παγωμένο στη θάλασσα και να τρως με όλο το κεφάλι μέσα ............
Ή οι γιαρμάδες ............ μεγάλοι με πλούσια σάρκα και γεύση ................ και το ζουμί να κυλάει σε παιδικά χέρια ............... και θεέ μου μια μυρωδιά όμορφη ............
Πεπόνια μελομένα με πορτοκαλί χρώμα ............. 1 ήθελα μόνος μου ......... εκείνα τα μακρόστενα ......
Πως να περιγράψεις την καλοκαιρινή αλητεία ............... φεύγω πρωί - γυρνάω βράδυ ............. γεμάτος .............. μπάνιο, βουτιές, παιχνίδι, ποδήλατο και ψάρεμα ............... πως να το εξηγήσεις στα παιδιά του υψηλού δείκτη προστασίας ;;;;;;;
Πως να περιγράξεις τη μυρωδιά της καλοκαιρινής άχλης ........... τη μυρωδιά του έτοιμου για θερισμό σιταριού .........
Παντως εμεις τα καρπουζια τα παγωναμε στο πηγαδι κι απο τη συκια της αυλης μας ετρωγε ολη η γειτονια.Απο τις μουριες και τις μουσμουλιες μπροστα απο το πατρικο μου οποιος προλαβαινε.
Κατι μου ελεγες για το woodstock ε?![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
δεν χρειαζεται να εισαι του 60κατι για να εχεις ζησει εστω καποια απο αυτα παντως...
μερικοι πιο μικροι εχουμε προλαβει καποιες τετοιες ομορφες σκηνες και καταστασεις...
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
.......
Κατι μου ελεγες για το woodstock ε?![]()
:a13: :a13: :a13:
ΠαληοΑρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
:a13: :a13: :a13::rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
![]()
![]()
@ nobody
Eτσι ειναι.Κι οι γενιες πριν απο μας θυμουνται αλλα και παει λεγοντας.Σημερα ειναι ολα προκατ,πιο απλα και περισσοτερο ποιοτικα αλλα πλαστικα ργτ.
Ωρα για![]()
![]()
![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
δεν ξερω για σενα,αλλα μολις εφαγα ενα παραδοσιακο γλυκο με ανθονερο,καρυδι,μελι και μπολικο σιροπι.κερναω λεμε,εχει μπολικα...
Εκεί είναι η διαφορά φίλε μου ........... για σένα είναι "παραδοσιακό" .............. για μένα ήταν απλά το γλυκό που έφτιαχνε η γιαγιά μου και η μάνα μου .............. όχι "παραδοσιακό" αλλά σπιτικό και καθημερινό !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
................ ενα παραδοσιακο .............
Σήμερα θεορείται κάτι σπέσιαλ ενώ τότε ήταν το αυτονόητο ..........
![]()
![]()
![]()
Και κάτι ακόμα .........
στα πόσα καρπούζια πετυχαίνεις ένα καλό ;;;;;;;;;
![]()
Περναει ο καιρος, δυστυχως γρηγορα, "αλλαζουμε" και μεις. Ποσοι απο μας μπορουμε να φαμε γλυκο "παραδοσιακο" η σπιτικο χωρις να κοιταξουμε το ζαχαρο?
Το κακο ειναι οτι κουβαλαμε καταλοιπα και ετσι δεν αφηνουμε τους πιτσιρικαδες να "ζησουν" το σημερα.
Χαθηκαν οι ελιες και η φρεσκια ντοματα για οταν δεν υπαρχει φαγητο και στη θεση τους φυτρωσαν τα φαστ φουντ ουτε καν τα σουβλακια.
Ερχονται οι θειοι, θειες για επισκεψη και αντι να φερουν καμια μπαλα για δωρο, φερνουν play station, η ακομη χειροτερα δινουν 20αρι στο μικρο στη καλυτερη περιπτωση.
τοτε εμεις φευγαμε απο το σπιτι και γυριζαμε βραδυ απο την αλανα που παιζαμε μπαλα (που στα πρωτα χρονια η παλιοτερα ηταν απο κουρελια). Τωρα δεν σηκωνουμε τα παιδια μας απο το pc μην του δημιουργησουμε προβλημα η μας πουν ασχετους, η στη χειροτερη περιπτωση για να μας αφησουν ησυχους.
Ετσι μεγαλωνουν σε ενα εικονικο κοσμο, χωρις επαφη με την πραγματικοτητα τις περισοτερες φορες, η με ενα κινητο στο χερι, χωρις να ζουνε με ολο τους το ειναι.
Ειναι φυσικο να μην ξερουν τα αργειτικα πεπονια και τις ντοματιες, πολυ δε περισοτερο τη ζωη στο χωριο. Αφου οταν πηγαινουν ψαχνουν για ιντερνετ καφε/game.
Και δεν νομιζω οτι φταινε οι πιτσιρικαδες για αυτο.
πραγματι φιλε μας θυμησες αλλες εποχες. περασε καιρος απο τοτε και ............αποκοιμηθηκαμε
Υ.Γ. δεν βρισκεις καλο καρπουζι πλεον γιατι ολα ειναι ...........υβριδια.
Ύβρις στη φύση είναι ..........Αρχικά δημιουργήθηκε από jpsplus
Υ.Γ. δεν βρισκεις καλο καρπουζι πλεον γιατι ολα ειναι ...........υβριδια.![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Πως να περιγράξεις τη μυρωδιά της καλοκαιρινής άχλης ........... τη μυρωδιά του έτοιμου για θερισμό σιταριού .........![]()
![]()
![]()