Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 36

Θέμα: Όταν φίλε...

Λυπαμαι αλλα μαλλον ημουν πολυ ενοχλητικος καθοτι δεν παταγα ποτε τις διαβασεις των πεζων και ας εκλεινα και σαραντα μηχανες απο πισω.
    done.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BlackAdder

Τι λές ρε "φίλε"; Είσαι σοβαρός; Σύνελθε...
    Οι διαβάσεις ειναι για του πεζούς ΜΟΝΟ!!!
    Τι θα πει να περάσουν; Ποιοι; αυτοί ή οι άλλοι που θα έρθουν λίγο ποιό μετά;
    Αν δε γουστάρεις να κάθεσαι ανάμεσα στα αυτοκίνητα , το οποίο είναι παράνομο χωρίς συζήτηση,κάτσε πίσω από ένα αυτοκίνητο. Αν ανησυχείς για την ασφάλεια σου πούλα το μηχανάκι και πάρε τρόλεϊ..
    Το αν θα σου κανει χώρο κάποιος να κάτσεις πάνω στη διάβαση είναι καθαρά υποκειμενικό, δεν είναι επουδενί υποχρεωμένος.

Αν εσύ μπορείς (ή πιστεύεις ότι μπορείς) να πας με +όσα παραπάνω αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν ή ότι θέλουν και οι άλλοι.

Δεν είπα σε κανεναν να πάει πιο γρήγορα απο όσο μπορεί. Εκτός βέβαια απο τις προσπεράσεις που θεωρώ οτι πρέπει να γίνονται στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Είπα να κάνει στην άκρη για να τον περνάνε αυτοί που θέλουν να πάνε πιο γρήγορα. Φυσικά και θα κάνει στην άκρη όποτε μπορεί... αλλα όταν του δοθεί αυτή η ευκαιρία να την εκμεταλευτεί και να μην αδιαφορεί για το τί γίνεται πίσω του. Είναι χίλες φορές καλύτερα να αφήσεις τον άλλον να σε περάσει ελεγχόμενα απο εσένα παρά να σε περάσει σε ανύποπτο χρόνο. Ο μαλάκας ο γρηγορος δεν θέλω να πάθει κάτι όταν είμαι κοντά του. Όσοι θέλουν να πάνε πιο γρήγορα απο εμένα τους αφήνω να περάσουν. Όσοι με αφήνουν να περάσω τους χαιρετώ και τους ευχαριστώ.

Οσον αφορά τις διαβάσεις, εφόσον έχει περάσει ο πολύς ο κόσμος οι επόμενοι που θα περάσουν δεν νομίζω να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν όλο το πλάτος της διάβασης γιατι στατιστικά θα είναι λίγοι. Μπορείς να πας λίγο πιο μπροστά χωρίς να ενοχλήσεις και να επιτρέψεις ανακατατάξεις στην σειρά τον μηχανών. Οι γρήγοροι που βιάζονται μπορούν να φύγουν πιο μπροστά και ο καθένας να πάει με τον ρυθμό που θέλει. Δεν είναι το θέμα να κερδίσω μόνο εγώ κάποια δευτερόλεπτα το θέμα είναι να κερδίσουν όλοι. Σε μια αποσταση απο νότια προάστια κηφισιά τα δευτερόλεπτα μπορούν να γίνουν λεπτά. Παρατήρησέ το και μόνος σου. Δες την απόσταση που έχεις αφήσει πίσω τα αυτοκίνητα όταν ξεκινάς μπροστά απο αυτά και δες την απόσταση που έχεις αφήσει τα αυτοκίνητα όταν ξεκινάς 3 αυτοκίνητα πίσω. Η απόσταση/χρόνος αυτή μπορεί να καθόρίσει αν το επόμενο φανάρι σε πιάσει πράσινο ή κόκκινο. Το να πας λίγο πιο μπροστά στην διάβαση δεν είναι τόσο κακό όταν μπορείς να διευκολύνεις τους πίσω σου. Φυσικά σε όλα υπάρχουν και όρια. Δεν πρέπει να κλείσεις όλη την διάβαση.

Δεν υπάρχει μόνο λευκό και μαύρο αλλα υπάρχει και το γκρί

Αρχικά δημιουργήθηκε από jp79
    Δεν υπάρχει μόνο λευκό και μαύρο αλλα υπάρχει και το γκρί

Ακριβώς! Αν και το ύφος του πρώτου σου ποστ δε φέρνει και πολύ σε γκρι. Πιο πολύ σε αγανακτισμένο βιαστικό ταιριάζει. Χαλαρώστε, όλοι θα φτάσουμε και όλοι μπορούμε να διευκολύνουμε τον δίπλα-πίσω-μπροστά-whatever.

Οι διαβάσεις είναι πολύ πονεμένη ιστορία, πάντως. Κάθε φορά που φτάνω σε μια και βγαίνω λίιιγο μπροστά και στην άκρη ώστε να κάνουν γραμμή οι δίτροχοι που καταφτάνουν χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν όλη τη διάβαση, ΠΑΝΤΑ θα έρθει και ένας μάγκας (από παπί με φραπέ και κράνος στο μέτωπο μέχρι ακράνοβιτς varadero.. και στη χειρότερη ταρίφας, φορτηγάκι, λεωφορείο -που θα κόψει και την οπτική επαφή με το φανάρι) που θα βγει πιο μπροστά από όλους και θα αναγκάσει τους πεζούς να κάνουν σλάλομ στο λαβύρινθο που σχηματίζεται.
    safety doesn't happen by accident

Φτουσκουλικομυρμηγκότρυπα Το avatar του/της Sabre

Οσον αφορά τις διαβάσεις,

Είναι διαβάσεις Πεζών γλυστράνε τόσο σε φρενάρισμα όσο σε επιτάχυνση, Δέν σταθμεύουμε πάνω τους,ουτε και πιο μπροστά όμως καθώς και εκτεθειμένοι ήμαστε και δέν έχουμε οπτική επαφή με τον φωτεινό σηματοδότη.
    Έχουμε δεί το τέλος της ιστορίας, το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού, το τέλος της Θρησκείας, το τέλος της αυταπάτης, ακόμα και το τέλος της χιλιετηρίδας...
    Μόνο το τέλος της μαλακίας δεν προβλέπεται να δούμε σύντομα.

Όχι και τόσο άσχετο στατιστικό.

Στη δουλειά πάω κάθε μέρα με το σκούτερ (150cc).
    Ταχύτητες μέχρι 70χ/α.
    Διαδρομή Καλλιρόης - Αρδητού - Β.Σοφιας - Κηφισίας - Τατοιού - Ε.Ο.Αθηνών / Λαμίας.

Λοιπόν ασχέτως κίνησης κ.λπ. ο χρόνος που μου παίρνει είναι 45 λεπτά (+-5 λεπτά).
    Το +-5 εξαρτάται από το πόσα φανάρια θα βρώ...
    Είτε βρω κίνηση είτε όχι.
    Το 5 λεπτο δε μου λέει κάτι για να πάω γρήγορότερα, να χωθώ, να βάλω τον εαυτό μου στο τριπάκι της αλα video game οδήγησης.

Επίσης έχω παρατηρήσει το άλλο περιεργο.
    Έχω πάρει το αυτοκίνητο 3-4 φορές μέσα στη χρονιά για την ίδια διαδρομή και έκανα 10 λεπτά παραπάνω! Χωρίς να αλλάξω καν λωρίδα κυκλοφορίας.
    Κινηση κανονική (η τυπική της Κηφισίας).
    Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω... με το μηχανάκι προσπερνάς τα αυτοκινητα και σκέφτεσαι αυτός θα φτάσει του χρόνου... αλλά δεν πολύισχύει αυτό...

Τη διαδρομή αυτή την έκανα και πέρισυ στις 15 Αυγούστου, τη μέρα με τη λιγότερη κίνηση και το ρεκόρ ήταν 35 λεπτά.

Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι και να φτάσω 5 και 10 λεπτά νωρίτερα σπίτι δε με νοιάζει, τόσο μου παίρνει να κλειδώσω τη μηχανή και να καλέσω το ασανσέρ.
    Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Την ίδια ώρα θα φτάσουμε όλοι.
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BlackAdder
    Όχι και τόσο άσχετο στατιστικό.

Στη δουλειά πάω κάθε μέρα με το σκούτερ (150cc).
    Ταχύτητες μέχρι 70χ/α.
    Διαδρομή Καλλιρόης - Αρδητού - Β.Σοφιας - Κηφισίας - Τατοιού - Ε.Ο.Αθηνών / Λαμίας.

Λοιπόν ασχέτως κίνησης κ.λπ. ο χρόνος που μου παίρνει είναι 45 λεπτά (+-5 λεπτά).
    Το +-5 εξαρτάται από το πόσα φανάρια θα βρώ...
    Είτε βρω κίνηση είτε όχι.
    Το 5 λεπτο δε μου λέει κάτι για να πάω γρήγορότερα, να χωθώ, να βάλω τον εαυτό μου στο τριπάκι της αλα video game οδήγησης.

Επίσης έχω παρατηρήσει το άλλο περιεργο.
    Έχω πάρει το αυτοκίνητο 3-4 φορές μέσα στη χρονιά για την ίδια διαδρομή και έκανα 10 λεπτά παραπάνω! Χωρίς να αλλάξω καν λωρίδα κυκλοφορίας.
    Κινηση κανονική (η τυπική της Κηφισίας).
    Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω... με το μηχανάκι προσπερνάς τα αυτοκινητα και σκέφτεσαι αυτός θα φτάσει του χρόνου... αλλά δεν πολύισχύει αυτό...

Τη διαδρομή αυτή την έκανα και πέρισυ στις 15 Αυγούστου, τη μέρα με τη λιγότερη κίνηση και το ρεκόρ ήταν 35 λεπτά.

Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι και να φτάσω 5 και 10 λεπτά νωρίτερα σπίτι δε με νοιάζει, τόσο μου παίρνει να κλειδώσω τη μηχανή και να καλέσω το ασανσέρ.
    Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Την ίδια ώρα θα φτάσουμε όλοι.
    Σωστος.Και στο κατω κατω μεσα στον πολεμο δεν κηνυγας χρονους.Αν βιαζεσαι και τα λιγα δευτερολεπτα αργοποριας γινονται λιγα λεπτα,ξεκινα 10 λεπτα νωριτερα.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

Re: Όταν φίλε...

σε όλα ΝΑΙ εκτός απο αυτο:

Για μηχανές.

Όταν φίλε θες να είσαι ευγενικός με τους πεζούς στο φανάρι και δεν θες να πατήσεις την διάβαση άστους να περάσουν και μετά πήγαινε λίγο πιο μπροστά και άσε δυο τρεις μηχανές να έρθουν δίπλα σου μηχανές για να ξεμπλοκαριστούμε μέσα απο τα αυτοκίνητα.
    αυτο χωραει συζητηση φίλε μου, γιατι στην Αθήνα δεν ειναι ποτέ 2-3 πεζοι μονο που θέλουν να περασουν την διάβαση και μετα απο αυτούς τίποτα. Ειναι δεκάδες. Και οταν απλωνόμαστε εμεις πάνω στην διάβαση σε αυτούς δεν μενει χωρος για να περάσουν.

Αλλά εμας σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Και τι εγινε αν η γιαγιά κάνει 8αρια ανάμεσα απο 2χρονα βεσπάκια μαρσάροντας πάνω στην διάβαση.

Αυτό βέβαια ειναι και το μοναδικό δικιο που τους αναγνωρίζω γιατι κατα τα αλλα τους πεζους τους θεωρω πιο καγκουρες απο εμάς ....

http://www.moto.gr/forums/showthread...F0%E5%E6%EF%E9

Παλαιό μέλος
    Φιλε BlackAdder ο χρόνος τον κάνεις γιατι έχεις μάθει τα φανάρια πάνω κάτω και ξέρεις οτι άμα τρέξεις παραπάνω στο Χ σημείο είναι ανούσιο γιατι θα σε βρεί το φανάρι λίγο πιο κάτω και θα περιμένεις. Και εγώ αυτό ακριβώς κάνω. Βλέπω άλλους να πάνε σαν τρελοί μέσα στην κίνηση και όμως τους προλαβαίνω σε κάθε φανάρι όταν εγώ πηγαίνω μέσα σε λογικά πλαίσια με σταθερή ταχύτητα υπολογίζοντας το κάθε σημείο που θα περάσω. Τα φανάρια είναι προγραμματισμένα για ταχύτητες 40 με 50 χιλιόμετρα την ώρα (τουλάχιστον αυτά των μεγάλων δρόμων). Ο ελάχιστος χρόνος σου των 35 λεπτών αφορά τον περιορισμό που σου θέτουν τα φανάρια. Δεν πα να τρέχεις με 200 απο φανάρι σε φανάρι θα περιμένεις. Φαντάσου τώρα όλα τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν όμορφα παρατεταγμένα και πάντα να υπάρχει ένα άνοιγμα να περνάς άνετα με +30 χιλιόμετρα και όποιον συναντάς μπροστά σου που μπορεί να πηγαίνει πιο αργά απο εσένα να κάνει στην άκρη στην πρώτη ευκαιρια θα έκανες πάλι 35 λεπτά χωρις να χωθεις και να τρέχεις πουθενα.

Προσπάθησε να δεις τι είναι αυτό που σε καθυστέρησε κάθε φορά και έχασες το φανάρι.

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Στο μόνο που έχεις δίκιο, και δεν ακούγεται φασιστικό, είναι το παρκάρισμα.

Μερικοί, αυτοκίνητα και μηχανές, παρκάρουν τόσο κοντά σου, που όταν πας να το σηκώσεις απο το στάντ, είναι αδύνατο

Σε όλα τα άλλα...κάπου το έχεις χάσει.....

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Aυτο με το πρασινο και να φυγω ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ δεν μου αρεσε μεγαλε...

και οι διαβασεις ειναι για τους πεζους νομιζω ...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Εγω θα κατσω πριν την γραμμη της διαβασης και θα κλεισω και 200 μηχανες απο πισω....

Αν αυτο εσενα σε ενοχλει παρε ελικοπτερο και πετα γιατι ουτε εσυ ουτε κανενας σαν εσενα δεν θα με αναγκασει να γινω εμποδιο στην κινηση πεζων, αναπηρικων, παππουδων, γιαγιαδων κλπ κλπ

Ετσι γιατι ειμαι αγανακτισμένος με τους ινδιανους που νομιζουν επειδη καβαλανε μηχανη αποκτήσανε δικαιωμα χρησικτησίας στους δρομους και τα πεζοδρομία...

Ενας αγανακτισμένος με τους αγανακτισμένους...

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    επισης λαθος φιλε ειναι αυτο με το αφημα του γκαζιου στην εθνικη...σιγουρα το αμαξι θα επιβραδυνει αλλα ο πισω δεν ξερει πως αλλαζεις την ταχυτητα του οχηματος σου...λιγο φρενο ισα να αναψουν τα φωτα παντα χρειαζεται οταν θελουμε να κοψουμε...
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Aυτο με το πρασινο και να φυγω ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ δεν μου αρεσε μεγαλε...

και οι διαβασεις ειναι για τους πεζους νομιζω ...
    Οσοι περισότεροι περνάνε απο κάθε πράσινο φανάρι τις αθήνας τόσο περισότερο αδιάζουν οι δρόμοι. Να σου απλοποιήσω λίγο την κατάσταση με ένα παράδειγμα. Σε ένα φανάρι στατιστικά περιμένουν 7 αυτοκίνητα. Σε αυτό το φανάρι ο χρόνος που ανοίγει πράσινο είναι τσίμα τσίμα να περνάνε 7 αυτοκίνητα. Εαν ο πρώτος χαζευει και πρέπει να του κορνάρουν για να ξεκινήσει μπορεί να περάσουν τα 5 και να μείνουν 2. Την επόμενη φορά το φανάρι θα έχει 9 και την μεθεπόμενη θα έχει 11 και σε μια ώρα δεν ξέρω και εγώ τι θα γίνει.

Εδώ θα μου πεις οτι όταν θα περάσουν περισότερα απο ένα φανάρι το πρόβλημα θα δημιουργηθεί στο επόμενο. Εφόσον όμως και το επόμενο είναι ρυθμισμένο σωστά και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τα ίδια τότε και σε αυτό θα έχουμε λιγότερα αυτοκίνητα να περιμένουν.

Επίσης το να χαζευεις στο φανάρι και να είσαι πρώτος και οταν σου κορνάρουν να ξυπνας και να φευγεις ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ. όταν κάποιος κορνάρει για κάποιο άσχετο λόγο (πχ είδε έναν γνωστό του στον δρόμο) εσύ μπορείς να ξεκινήσεις με κόκκινο.

Ισως τα φανάρια θα έπρεπε να είχαν μια προηδοποίηση πότε θα ανοίξει το πράσινο.

Εννοείται οτι κάθε φορά που περνάμε με πράσινο προσέχουμε αυτούς που περνάνε με κόκκινο ή βαθύ πορτοκαλί.

Με τις διαβάσεις έχετε δίκιο απο την αρχή δεν θα έπρεπε να τις πατάμε και μία τέτοια πρόταση βρήσκει το απολυτο σωστό οτι δεν πρέπει να πατάμε τις διαβάσεις. Το πρόβλημα όμως παραμένει και μια νόμιμη λύση θα ήταν να θεσμοθετηθεί μια λωρίδα στο πλάτος του δρόμου μήκους μιας μηχανής που θα ήταν χώρος αναμονής μηχανών. Δηλαδή τα αυτοκίνητα να σταματαγαν μια μηχανή πίσω. Αλλά κάτι τέτοιο το θεωρώ αδύνατον να γίνει. Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχει διάβαση εκεί ο μηχανόβιος πιστευω οτι μπορεί να πάει πιο μπροστά.

Παρόλα αυτά μην ξεχνάμε ότι όταν ανάβει κόκκινο για τους πεζούς και βλέπουμε οτι κανείς άλλος δεν περνά στην διάβαση... τότε μπορούμε να πάμε πιο μπροστά αφού στην ουσία απαγορευεται οι πεζοι να διασχίσουν τον δρόμο. Τώρα αν θέλει κάποιος να περάσει τρέχοντας... τί να πώ.

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    φιλε ξερεις ποσοι περνανε με κοκκινο επειδη εχουν δει το πορτοκαλι και λενε οκ προλαβαινουμε??ειδικα με μηχανη ποτε πρωτος πρωτος.οσα αμαξια και να περασουν παλι υπαρχει μποτιλιαρισμα στην αθηνα.καλυτερα 10 λεπτα παραπανω παρα ρισκο ατυχηματος.
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
    Σωστότατα είναι!!!Αλλά ποιός ακούει δυστυχώς γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΣ τα γράφουμε αντε να μην πώ που όλα αυτά
    εξακολουθεις να πιστευεις οτι ειναι σωστοτατα?
    για κανε μια καταμετρηση των απαντησεων και μετρησε αυτες που συμφωνουν με αυτες που διαφωνουν και τα ξαναλεμε...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 114
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2004, 18:22
  2. Φιλε βαλαν ντε λα μπαριερες.....
    από hornet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2004, 05:38
  3. Αγαπητε φιλε julius.....
    από hornet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2004, 14:24
  4. Οταν Η Ποιηση ΕΧει Νοημα....
    από KAS77 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2004, 23:10
  5. Γειά σου φίλε Δημήτρη. Σε έζησα λίγο αλλά θα σε θυμάμαι πάντα.
    από Adventure-R στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 09:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF