Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: nx 650 vs xt 600e

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Εγω παλι λεω οποιο απο τα δυο βρεις απο πιο αξιοπιστη πηγη με τα λιγοτερα χιλιομετρα, στην καλυτερη κατασταση και την καλυτερη τιμη!!
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Παλαιό μέλος
    Ανεβαίνοντας στην Βουλιαγμένης αριστερά στα 1-2 χλμ απο την αρχή σε ένα μαγαζί (δεν θυμάμαι όνομα.. νομίζω είναι αντιπροσωπία Kawasaki) βλέπω περνώντας 2 Domie τα οποία είναι σχετικά τελευταία μοντέλα αν δεν κάνω λάθος.... αν θες ψάξτο!!!

Παλαιό μέλος
    Τώρα εγώ κακώς ανακατεύομαι καθώς συμπαθώ ιδαίτερα τη Honda και όλη η σειρά ΧR600/650, ΝΧ650 κλπ είναι πολύ μέσα στην καρδιά μου. Το δε ΧΤ600 το γουστάριζα κάποτε (ειδικά αυτό που απεκαλείτο Benetton) μέχρι που... το οδήγησα. Έκτοτε τα ΧΤ γίνονταν όλο και χειρότερα και τα Dominator παρέμειναν κουκλιά.
    Κατόπιν των ανωτέρω, δεν θα αποτελέσει έκπληξη να προτείνω Dominator δαγκωτό, ακόμα κι αν το βρεις με κολλημένο μοτέρ και κομμένο στα τέσσερα. Στην τελευταία φράση, δε, δεν υπερβάλλω καθόλου. Αντίθετα, και για την ιστορία, αγόρασα κολλημένο Domie. Μόνο που δεν ήταν κομμένο στα τέσσερα, αλλά αυτό διορθώθηκε άμεσα (το έκοψα εγώ...)

Τα ανωτέρω αποτελούν σαφώς προσωπικές μου απόψεις, οπότε οι ΧΤόφιλοι, Suzukόφιλοι κλπ μπορούν να διαφωνήσουν κάθετα και να έχουμε κι όλοι δίκιο...

Θα προσπαθήσω να θέσω μερικά + και – και για τα δύο μηχανάκια, όσο πιο αμερόληπτα μπορώ:

Κατ’αρχάς:
    - Και τα δύο μηχανάκια είναι αρκετά εώς πολύ αξιόπιστα (μέχρι να τα κανιβαλίσεις – μετά εξαρτάται από τον ‘βελτιωτή’)
    - Και τα δύο μηχανάκια είναι low maintenance και τα ξέρουν οι μάστορες. Από ανταλλακτικά υπάρχουν τα πάντα
    - Και τα δύο μηχανάκια είναι πλέον παλιά. Είναι σχέδια 20-25 ετών και είναι αρκετά απίθανο να βρεις κανένα με λίγα χλμ

Από κει και πέρα:

Dominator
    (+)
    - Είναι Honda (εντάξει, αυτό δεν είναι αμερόληπτο)
    - Πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και συναρμογής. Δεν ξεβάφει, δεν τρίζει
    - Πάρα πολύ καλή ποιότητα λειτουργίας κινητήρα, φρένων και αναρτήσεων.
    - Προστασία από τον αέρα λόγω φαίρινγκ, το οποίο παίρνει και ζελατίνα
    - Πολύ καλά ζυγισμένο, ακούει σε εντολές από το σώμα/πόδια και στρίβει και φρενάρει κι απ’όλα.
    - Πολύ καλή θέση οδήγησης, σχεδόν εντουράδικη (σχολή XR)
    - Πάει και χώμα, ειδικά με 18άρι στεφάνι πλεγμένο πίσω (και βέβαια λάστιχα)
    - Η πιθανότητα να βρεις Domie τελείως νορμαλ, είναι πολύ μεγάλη. Ούτε εξατμίσεις δεν τους αλλάζουν.

(-)
    - Αν σου πέσει είναι ακριβό λόγω πλαστικών
    - Δεν κυκλοφορούν πολλά για να διαλέξεις
    - Μάλλον ακριβά ανταλλακτικά (λέω μάλλον γιατί δεν θυμάμαι να έχω χρειαστεί κάτι ποτέ)

Σχόλιο: έχει αναφερθεί ως μειονέκτημα η αντιπροσωπια (Σαρακάκης). Για να μην είμαι άδικος, σε όσα Honda είχα/έχω μέχρι στιγμής δεν έχω χρειαστεί τίποτε και οι σχέσεις μου με το Σαρακάκειο μέχρι στιγμής είναι από αμεληταίες εώς ανύπαρκτες. Αντιθέτως, ό,τι ανταλλακτικό ή αναλώσιμο χρειάστηκα κάπου το βρήκε ο μηχανικός μου (άγνωστο πού, αλλά υπάρχουν τα πάντα). Τον Σαρακάκη τον αναφέρω ΜΟΝΟ λόγω της φήμης που έχει.

ΧΤ
    (+)
    - Έχουν κυκλοφορίσει ευρέως, υπάρχουν πολλά να διαλέξεις
    - Αντιπροσωπία. Είναι όντως πάρα πολύ καλή και έχει και καλές τιμές, εξυπηρέτηση κλπ

(-)
    - Μετριότατη ποιότητα κατασκευής και συναρμογής. Και ξεβάφει και τρίζει
    - Δεν έχω κάτι να πω για τον κινητήρα, αλλά και τα φρένα και οι αναρτήσεις με άφησαν τουλάχιστον αδιάφορο.
    - Λόγω ψηλού φτερού, μοιάζει πιο εντουράδικο από το Domie αλλά δεν είναι. ΟΚ, εγώ το θεωρώ τελείως μάπα στο χώμα. Αν πέσει είναι φθηνότερο πάντως.
    - Απαράδεκτη θέση οδήγησης (για τα δικά μου μέτρα τουλάχιστον), νιώθω ότι κάθομαι πίσω και σκύβω για να πιάσω το τιμόνι. Τα δε μαρσπιέ είναι πιο πίσω από κεί που πρέπει για ον-οφφ μηχανάκι.
    - Η πιθανότητα να βρεις ΧΤ τελείως νορμαλ, είναι πολύ μικρή. Και η χρήση που τους επεφύλασσαν οι ιδιοκτήτες τους ήταν ανάλογη

Τα ανωτέρω τα έγραψα εν τάχει και δεν ξέρω αν είναι πλήρη.
    Ελπίζω να βοήθησα

Μ.

Παλαιό μέλος
    Συμφωνώ απολύτως με όλα!!

Στο το δικό μου Domie, που όπως έγραψα πιο πάνω το πήρε πίσω ο πρώτος του ιδιοκτήτης με 165.000χλμ, με το που το αγόρασε του έκανε ένα service και έφυγε ταξίδι στην Κωσταντινούπολη... δικάβαλος (!!!!).. αυτό πέρυσι το καλοκαίρι... μπορεί μέχρι φέτος όταν τον ξαναδώ να έχει πάει και αλλού!!!

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Man7
    Κατόπιν των ανωτέρω, δεν θα αποτελέσει έκπληξη να προτείνω Dominator δαγκωτό, ακόμα κι αν το βρεις με κολλημένο μοτέρ και κομμένο στα τέσσερα. Στην τελευταία φράση, δε, δεν υπερβάλλω καθόλου. Αντίθετα, και για την ιστορία, αγόρασα κολλημένο Domie. Μόνο που δεν ήταν κομμένο στα τέσσερα, αλλά αυτό διορθώθηκε άμεσα (το έκοψα εγώ...)

εχω διαβασει παλιοτερα ποστ και οπως εγραφες το κανιβαλιζεις,αν μπορεις ριξε μια φωτο απο το μηχανακι και δωσε καμια πληροφορια.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από domiemic65
    το πήρε πίσω ο πρώτος του ιδιοκτήτης με 165.000χλμ
    Μερικές σημειώσεις ακόμα:

Ένας βασικός λόγος που δεν βρίσκεις αρκετά Dominator είναι ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν τα πουλάνε εύκολα

Επίσης, και επειδή σου πρότειναν και Suzuki Freewind (που είναι εκτός των δύο που θέλεις να συγκρίνεις), γιατί δεν κοιτάς και το Kawasaki KLX650 (αντί για το ΧΤ600); Είναι πολύ καλύτερο. Αλλά ξέρω τί λέει από αντιπροσωπία/διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και σίγουρα δεν κυκλοφορούν πολλά.

Έψαξα στη Χρυσή Ευκαιρία και βρήκα τα εξής:
    6 αγγελίες συνολικά για KLX650 με μέσο όρο τιμής τα 2000-2500 euro
    17 αγγελίες συνολικά για Dominator 650 από 1200-2500 euro
    243 αγγελίες για XT600 από 1000-3000euro. Αυτές δεν ήταν όλες, απλώς περιόρισα την ζήτηση κάτω από 3000 euro

Έχω την πεποίθηση ότι και τόσο το Dominator όσο και το KLX πουλήθηκαν σε διαφορετικό κοινό απ’ό,τι τα ΧΤ...

[spam on]

Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos76
    εχω διαβασει παλιοτερα ποστ και οπως εγραφες το κανιβαλιζεις,αν μπορεις ριξε μια φωτο απο το μηχανακι και δωσε καμια πληροφορια.

Το project είναι ακόμα σε εξέλιξη. Δηλαδή είναι σε εξέλιξη κάτι λιγότερο από δύο χρόνια τώρα! Για να σου ανοίξω την όρεξη, να πω ότι θα κρατηθεί το μεγαλύτερο μέρος του σκελετού (όχι όλος) και κάποια (λίγα) κομμάτια από τον κινητήρα.
    Αν πάνε όλα κατ’ευχήν ίσως αρχίσω να βλέπω την τελευταία στροφή πριν την τελική ευθεία προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Μετά βέβαια μπαίνει ο Αύγουστος...
    Όταν το τελειώσω θα ποστάρω κείμενο.
    [spam off]

M.

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Και αφου θα ειναι και μεταχειρο, ανεβα επανω σε οτι βρεις και διαλεξε αυτο που νιωθεις οτι δενει με τον σωματοτυπο σου.

παρε μια hayabusa να τελειωνουμε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Man7

Το project είναι ακόμα σε εξέλιξη. Δηλαδή είναι σε εξέλιξη κάτι λιγότερο από δύο χρόνια τώρα! Για να σου ανοίξω την όρεξη, να πω ότι θα κρατηθεί το μεγαλύτερο μέρος του σκελετού (όχι όλος) και κάποια (λίγα) κομμάτια από τον κινητήρα.
    Αν πάνε όλα κατ’ευχήν ίσως αρχίσω να βλέπω την τελευταία στροφή πριν την τελική ευθεία προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Μετά βέβαια μπαίνει ο Αύγουστος...
    Όταν το τελειώσω θα ποστάρω κείμενο.

M.
    κανα νεο?

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos76
    κανα νεο?
    Είμαστε στο δέσιμο του μοτέρ.
    Μη μου βιάζεσαι, έχει πολλή δουλειά ακόμα.
    Τα τελειώματα και οι λεπτομέριες θέλουν τον περισσότερο χρόνο (και τα περισσόερα λεφτά...)

Μ.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. V-Storm 650 vs Cbf 600s
    από tzo80 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2014, 21:58
  2. Transalp 650 Vs Fazer 600 Vs Bmw 650 Gs
    από ΤΑSΟS στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2004, 16:04
  3. V strom 650 Vs FZ6 fazer