Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Λεγεται πεπρωμενο η γκαντεμια?

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Μια μερα ολοι θα πεθανετε.Εξ αλλου το πετρωμενον φαγειν αδυνατον.Χαλαρωστε ρε παιδια.Ολοι μπορει να μας ξεχασουν εκτος απ τον πουστη το θανατο.
    Μπα σε καλο σου βραδυατικα και φοβαμαι και τα σκοταδια ...

(Μην ξεπροβαλει κανας Καρατζαφερης απ τις φυλλωσιες)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Δεν έχετε πει πολλές φορες........................

"3 δεύτερα νωρίτερα να είχα ξεκινήσει........"

"Όποιος του μέλει να πνιγεί......."

Πολλοί πεθαίνουν κάθε μέρα!!!! Το γιατί δεν έχει απάντηση! Είναι κάτι που το ορίζουν άλλοι νόμοι και άλλοι κανόνες άγνωστοι και αδιανόητοι σε μας!!!!

αυτους που ξεκινουν 3 δευτερολεπτα πριν η μετα και δεν παιρνουν καν χαμπαρι τι μπορει να ΕΙΧΕ γινει δεν τους μετραμε??ειναι στατιστικα πολυ περισοτεροι.

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    βρε ,μπας και εισαι ο χάρος...

Ηρθε η ωρα να σου πω την αληθεια συντροφε.Ειμαι ο

Μητσοτακης:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Μητσοτακης:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    :a53: :a53: :a53: :a53:

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    :a53: :a53: :a53: :a53:
    Ωραια αντιδραση :rotflmao: :rotflmao:
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Μια μερα ολοι θα πεθανετε.Εξ αλλου το πετρωμενον φαγειν αδυνατον.Χαλαρωστε ρε παιδια.Ολοι μπορει να μας ξεχασουν εκτος απ τον πουστη το θανατο.
    και την εφορία

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    μπα...

ιστοριουλες σε ελευθερη μεταφραση:

ΜΕΝΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΒΕΡΟΥ

Μένιππος: Πες μου, Κέρβερε, στο όνομα της Στύγας, γιατί είμαι συγγενής σου, αφού κι εγώ είμαι σκύλος (Κυνικός φιλόσοφος), πώς φέρθηκε ο Σωκράτη, όταν κατέβηκε εδώ σε μας; Ελπίζω, αφού είσαι θεός, να μη γαυγίζεις μόνο, αλλά να μιλάς και σαν άνθρωπος, όταν θέλεις.

Κέρβερος: Από μακριά, Μένιππε, μου φαινόταν πως ερχόταν ήρεμος κι ότι δεν φοβόταν και τόσο τον θάνατο. Αυτό μάλλον το έκανε, για να επιδειχθεί σ’ αυτούς που στέκονταν έξω από το στόμιο του Άδη, διότι μόλις έσκυψε και πέρασε μέσα από το χάσμα και είδε το μαύρο σκοτάδι, επειδή πρόσεξα ότι δίσταζε, βάλε μαζί και την δράση του κώνειου, του δάγκωσα το πόδι και τον έσυρα. τότε αυτός άρχισε να σκούζει σαν μωρό παιδί, να οδύρεται για την τύχη των παιδιών του και να κάνει ένα σωρό τέτοια πράγματα.

Μένιππος: Ώστε το ανθρωπάκι αυτό παραπλανούσε τον κόσμο όταν έλεγε ότι αψηφά τον θάνατο;

Κέρβερος: Όχι ακριβώς, αλλά επειδή κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να την γλιτώσει, παρίστανε τάχα μου τον άφοβο, για να δείξει ότι με τη θέλησή του βάδιζε προς αυτό, που όλοι θα πάθουν κάποτε, ώστε να τον θαυμάζουν όσοι τον έβλεπαν. Τα ίδια καμώματα, θα έλεγα πως κάνουν όλοι, που είναι σαν και του λόγου του. μέχρι την πόρτα του Άδη παριστάνουν τους άφοβους και τους γενναίους και μόλις μπούνε μέσα εκδηλώνουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Μένιππος: Εγώ, αλήθεια, πώς σου φάνηκα όταν ήρθα εδώ κάτω;

Κέρβερος: Μόνο εσύ, Μένιππε, φέρθηκες αντάξια και σύμφωνα με τις ιδέες σου και πριν από σένα ο Διογένης, διότι ούτε με το ζόρι μπήκατε, ούτε επειδή σας σκουντούσε κάποιος, αλλά με τη θέλησή σας και γελώντας, προτρέποντας μάλιστα όλους τους άλλους να οδύρονται.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΧΑΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΙΠΠΟΥ

Χάρων: Βρε καταραμένε, πλήρωσέ μου το ναύλο.

Μένιππος: Ξεφώνιζε όσο θέλεις, Χάρων, αν αυτό σε ευχαριστεί.

Χάρων: Πλήρωσε τον κόπο, σου λέω, που έκανα για να σε περάσω απέναντι.

Μένιππος: Δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα απ’ εκείνον που δεν έχει. (το περίφημο «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»).

Χάρων: Μα είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος χωρίς έναν οβολό στη τσέπη του;

Μένιππος: Δε με νοιάζει αν υπάρχει άλλος, εγώ πάντως δεν έχω.

Χάρων: Μωρέ θα σε πνίξω, μα τον Πλούτωνα, αναθεματισμένε, αν δεν με πληρώσεις.

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΝΕΚΡΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Σάτιρα θανάτου και Κάτω Κόσμου
    Περί πένθους, Κατάπλους ή Τύραννος, Χάρων ή Επισκοπούντες, Μένιππος ή Νεκυομαντεία, Νεκρικοί διάλογοι

Συγγραφέας: Λουκιανός ο Σαμοσατεύς

---------------------------------------------------------------------------------

2 ιστοριες που λενε πολλα ... ολοι αποδεχομαστε τα μονα 2 σιγουρα , την γεννηση και το θανατο
    νομιζουμε η προσπαθουμε να τα κατανοησουμε η να μην τα φοβομαστε

και σιγουρα...καποιος τον ξεγελασε εστω και για λιγο
    παντα υπαρχει ελπιδα εκει που φαινοντε ολα οτι πανε προς το τελος

ετσι επιβιωνουμε με την ελπιδα

*Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος-->νομιζα οτι ηταν Χριστιανικη εκφραση απο καποια παραβολη.

*Μου ερχεται στο μυαλο ο Λιαντινης στον ρολο του Μενιππου..απο αυτα που ειχαν ακουστει τουλαχιστον και ειχαν γραφτει.

*Ο Λουκιανος (απο αυτο το αποσμασμα που διαβασα γιατι δεν εχω διαβασει ποτε Λουκιανο) εχει βγαλει εκτος τις 3 μοιρες....θυμαμαι μονο τις 2 Κλοθω και Λαχεσις που εννοειται οτι εχουν συμβολικο χαρακτηρα και αρα τα πραγματα ειναι προκαθορισμενα απο την στιγμη της γεννησης του καθενος.Οποτε υπαρχει και μια ελευθερια στην βουληση του ανθρωπου μεχρι εκεινη το τελος του χρονου που του ειναι διαθεσιμος.Με αυτο το σκεπτικο ακομα και η αυτοκτονια στην ουσια δεν ειναι κατι που το επιλεγει καποιος αλλα κατι προκαθορισμενο απο την "μοιρα" του που απλα ο ιδιος δεν το ξερει και νομιζει οτι επιλεγει το πως και το ποτε και το γιατι.

*Το ενδιαφερον ειναι οτι στην ουσια εμμεσα παρεδεχεται την ζωη μετα θανατον..αφου εχει διαλογους,φοβεριζει τον αλλο οτι θα τον πνηξει (θα του κανει κακο)ενω απο την στιγμη που ειναι νεκρος δεν μπορει να του κανει τιποτα..οτι ηταν να παθει το επαθε.

Ο "προβληματισμος" ομως εγκυται οχι στον θανατο αλλα στο ΠΩΣ αυτος ερχεται εφ οσων ειναι προκαθορησμενος,γινεται μια "στραβη" και την γλυτωνεις για καποιες ωρες αλλα μετα ερχεται ουτως η αλλος...ειναι οι συμπτωσεις τετοιες που το κανουν ενδιαφερων...ειναι συμπτωσεις?

*Οσο για την γυναικα που την γλυτωσε απο την πτηση αλλα σκοτωθηκε με το αυτοκινητο...αυτη ειχε εισητηριο και το ακυρωσε την ημερα της πτησης...

*Το πιο ενδιαφερον ειναι το "παιχνιδι" (αν παραδεχτουμε οτι το τελος ειναι προκαθορησμενο για το πως και ποτε).
    Για να γινω κατανοητος>
    Ειναι καποιος με την μηχανη δικαβαλος και στον δρομο που πηγαινει τον πιανει κατι...ανακοπη λεω εγω και αυτοματα χανει τις αισθησεις του...εκει που πηγαινε με 200 πεφτει και μαζι πεφτει και ο συνεπιβατης..αυτος που οδηγουσε πεθαινει αυτος που καθοταν απο πισω εχει 2 περιπτωσεις....1,την γλυτωνει 2,σκοτινιαζει
    Στην πρωτη περιπτωση το λεμε τυχη βουνο η απλα δεν ηταν η ωρα του.
    Στην δευτερη περιπτωση η "μοιρα" του επαιξε τετοιο παιχνιδι ωστε να ανεβει στην μηχανη με καποιον που ηταν οκ και στην συνεχεια μεσω της συγκοπης του αλλου των τελειωνει.
    Σε αυτην την περιπτωση το ολο παιχνιδι εχει να κανει με 2 ατομα και το πως το ενα απο τα δυο η και τα δυο θα πεθαιναν.
    Στην περιπτωση του αεροπλανου μοιαζει σαν να εχουν ολοι ραντεβου για εναν κοινο σκοπο που ομως δεν το ξερουν.
    Γιατι αν ειναι η ωρα του πιλοτου δεν σημαινει αυτοματα οτι ηρθε η ωρα και γιατους υπολοιπους!
    Διαφορα ατομα που δεν γνωριζονται συναντιουνται για ενα ταξιδι που ειναι και το τελευταιο τους.
    Αν λοιπον υποθεσουμε οτι ο μυθος με τις 3 μοιρες υπαρχει το λογικο θα ηταν το καθε ατομο απο αυτα να πεθανει σε διαφορετικο χρονο,τοπο και τροπο..ομως εδω μοιαζει οτι η μοιρα επελεξε ολα αυτα τα ατομα να τα συγκεντρωσει μαζι και να τα τελειωσει...και οποιος "νομιζε" οτι την γλυτωσε πηρε απλα παραταση καποιες ωρες.
    Ενδιαφερων ομως ειναι και η περιπτωση που καποιος επιζει..μπορει να σκοτωθουν 299 και να επιζησει μονο ενας...οποτε τιθεται το ερωτημα αυτοι οι 299 ηταν ατυχοι,γκαντεμηδες και ο ενας τυχερος η απλα κωλοφαρδος?

Στα υποψην οτι υπαρχει ενα Ιταλικο λεγομενο που λεει οτι η τυχη ειναι τυφλη αλλα η ατυχια βλεπει πολυ καλα
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    [

2 ιστοριες που λενε πολλα ... ολοι αποδεχομαστε τα μονα 2 σιγουρα , την γεννηση και το θανατο
    νομιζουμε η προσπαθουμε να τα κατανοησουμε η να μην τα φοβομαστε

και σιγουρα...καποιος τον ξεγελασε εστω και για λιγο
    παντα υπαρχει ελπιδα εκει που φαινοντε ολα οτι πανε προς το τελος

ετσι επιβιωνουμε με την ελπιδα [/B]

Πολύ ωραίες οι ιστοριούλες σου (του Λουκιανού την είχα διαβάσει κάποτε την άλλη τσου) δεν νομίζω όμως πως "ταιριάζουν" ακριβώς με αυτό που λέμε.
    Σαφώς ναι Εύη μου προσπαθούμε να τα κατανοήσουμε η φύση του ανθρώπου είναι αυτή.
    Αλλά όχι κανείς δεν τον ξεγέλασε νομίζω. Νομίζει κάποιος πως τον ξεγέλασε νομίζει κάποιος ότι του την έφερε. Δεν ισχύει όμως έτσι πιστεύω.
    Όσο για την ελπίδα την έχουμε όλοι μας αλλά δνε έχει να κάνει με τον θάνατο.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    απο την αλλη, υπηρξε λεει ενα ζευγαρι Γαλλων ιατρων οι οποιο και εκαναν τα παντα για να μπουν και να πεταξουν με την μοιραια πτηση της Air France .....
    μεχρι και τον πρεσβυ στην Βραζιλια εβαλα ως "μεσο" αλλα τελικα......δεν μπηκαν στο αεροπλανο !!

αυτο και αν ειναι κολοφαρδια !!!

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    απο την αλλη, υπηρξε λεει ενα ζευγαρι Γαλλων ιατρων οι οποιο και εκαναν τα παντα για να μπουν και να πεταξουν με την μοιραια πτηση της Air France .....
    μεχρι και τον πρεσβυ στην Βραζιλια εβαλα ως "μεσο" αλλα τελικα......δεν μπηκαν στο αεροπλανο !!

αυτο και αν ειναι κολοφαρδια !!!

σωστός Γιάννη μου αλλά μόλις εχτές μαθεύτηκε και δημοσιεύθηκε ότι μία γυναίκα η οποία δεν επιβιβάσθηκε στην μοιραία κατά τα άλλα πτήση σκοτώθηκε σε τροχαίο ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι. Το τρωκτικό το έλεγε νομίζω.
    "Κωλοφαρδία" για κάποιους "ατυχία" για άλλους;;; ΄Προσωπικά λέω όχι. ΟΠ κυρ χάρος επιλέγει όχι εμείς.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis

"Κωλοφαρδία" για κάποιους "ατυχία" για άλλους;;; ΄Προσωπικά λέω όχι. ΟΠ κυρ χάρος επιλέγει όχι εμείς.

ναι....ειναι το ιδιο απο αλλη οπτικη γωνια.....Απλα ΔΕΝ ηταν η ωρα τους να φυγουν !!

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Οτι να ναι γραφετε.Δηλαδη τα εκατομμυρια παιδακια που πεθαινουν απο την πεινα πριν καλα καλα συνειδητοποιησουν την ζωη ,ειναι γραφτο τους δηλαδη?.

Για αυτα η μοιρα τους επιφυλασει πεινα διψα και αρρωστια,ενω για εμας τους δυτικους σικ θανατο απο δυστυχημα?

Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    Οτι να ναι γραφετε.Δηλαδη τα εκατομμυρια παιδακια που πεθαινουν απο την πεινα πριν καλα καλα συνειδητοποιησουν την ζωη ,ειναι γραφτο τους δηλαδη?.

Για αυτα η μοιρα τους επιφυλασει πεινα διψα και αρρωστια,ενω για εμας τους δυτικους σικ θανατο απο δυστυχημα?

Τι να πουμε ρε φιλε?Ειναι ο γαμημενος "πολιτισμος" μας.Ξεζουμιζουμε τα τρια τεταρτα του πλανητη για να γινουν πιο πλουσιες δεκα οικογενειες.Αυτο ειναι πιο παραλογο κι απο τον "αδικο" θανατο.

@ Λεωνίδας

και απο την εφορια

Άλλους πάλι τους "θέλει" και μάλιστα τους χαρίζει και ένα πολύ πρωτότυπο tattoo..
    safety doesn't happen by accident

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Άλλους πάλι τους "θέλει" και μάλιστα τους χαρίζει και ένα πολύ πρωτότυπο tattoo..
    Αντε να στο διηγηθει και να τον πιστεψεις.....
    Τον χειμωνα εγραφε ιταλικη εφημεριδα για εναν Πωλλονο που σταματησε με το αυτοκινητο να ρηξει ενα κατουρημα ενω εβρεχε και μαντεψτε που τον πετυχε ο κεραυνος..... ναι,ναι εκει και ο τυπος επεζησε καθως και το κεραυνοβολημενο @@ του.
    Φαντασου τωρα να το διηγηθει σε καποιους που δεν τον γνωρηζουν τι ιδεα θα εχουν για τον "φιδεμπορα"
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πωσ Λεγεται...
    από XTMPAM στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2004, 23:24
  2. Γαμω Την Γκαντεμια Μου....
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2004, 09:33
  3. Σκέτη Γκαντεμιά !!!!!!!!