Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Φίλε μου άλλαξα πρόσφατα μόνος μου αλυσιδογράναζα στη δική μου μηχανή (Honda BROS) χωρίς ειδικό εργαλείο και χωρίς πρόβλημα. Αυτή που είχε πάνω από τον προηγούμενο ήταν με ασφάλεια οπότε βγήκε εύκολα με μυτοτσίμπιδο. Αν είναι πρεσαριστή τότε με τροχό "τρως" το κεφάλι ενός πύρου, τον βγάζεις και βγάζεις την αλυσίδα.
Για το βάλε: αφού βάλεις τα γρανάζια περνάς την αλυσίδα στο πίσω γρανάζι και το περιστρέφεις ώστε να τραβήξει την αλυσίδα (πάνω από το ψαλίδι), την περνάς και στο εμπρός και την ξαναφέρνεις στο πίσω για να την κλείσεις. Έχε τον τροχό μπροστά ώστε να σου είναι πιο εύκολο να φέρεις την αλυσίδα.
Για την περίπτωση της πρεσαριστής αλυσίδας όπως η δικιά μου:
μαζί με την αλυσίδα είχε ένα σακουλάκι με τα εξής: "οχταράκι" συνδεδεμένο με τους δύο πύρους (σε Π), δεύτερο οχταράκι, 4 τσιμουχάκια, γράσο. Βάζεις τα δύο τσιμουχάκια, ένα στον κάθε πύρο, γράσο στους πύρους και στις τρύπες που θα μπουν οι πύροι, περνάς το Π στην αλυσίδα, βάζεις τα άλλα δύο τσιμουχάκια και από πάνω βάζεις το δεύτερο οχταράκι.
Για να το πρεσάρω χρησιμοποίησα σκύλα και δύο παξιμάδια. Τα παξιμάδια να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να περνάει ο πύρος από μέσα τους και να πατάνε καλά πάνω στο οχταράκι. Βάζεις τα παξιμάδια δεξιά και αριστερά από την αλυσίδα στον ένα πύρο και με την σκύλα πιέζεις λίγο. Μετά πας στον άλλο πύρο. Συνεχίζεις έτσι εναλλάξ μέχρι να έρθει το δεύτερο οχταράκι στη θέση του (μέτρα με παχύμετρο). Μόνο πρόσεχε να πιέζεις λίγο κάθε φορά για να μην κάτσει στραβά. Εμένα μου πήρε 5-6 πρεσαρίσματα στον κάθε πύρο.
να σε ρωτησω.ειναι τοσο μαλακοι οι πυροι ωστε να μπορουν να κανουν κεφαλι μονο με το σφιξιμο της σκυλας με το ΧΕΡΙ σου;αυτο!!
Αν δεν κατάλαβες κάτι, επειδή έγραψα καί ένα κάρο πράγματα, ρώτα!![]()