Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: Αυξηση Γιοκ?

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά η νόμιμη αυξηση αφορά αυτούς που έχουν προσληφθεί με τον βασικό της συλλογικής σύμβασης + επιδόματα (πτυχίου κτλ). Αν η πρόσληψη έχει γίνει με υψηλότερο μισθό, δεν είναι υποχρεομένος ο εργοδότης να δώσει αυξήση.
    Σωστό, εκτός και με την αύξηση του (νόμιμου) μισθού αυτός γίνεται μεγαλύτερος από τον (συμβατικό) μισθό (δηλαδή αυτόν που έχει συμφωνήσει), οπότε είναι υποχρεωμένος να του δώσει την αύξηση.

π.χ.
    ας πούμε ότι ο νόμιμος είναι 600 και έχει συμφωνηθεί (ο συμβατικός μισθός) 650.
    αν με την αύξηση ο νόμιμος γίνει 700, τότε ο εργοδότης οφείλει να του δώσει αύξηση 50 ευρώ ώστε να παίρνει 700 (όσο δηλαδή και ο νόμιμος).

Αν έχει προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό για τα προσόντα του, με βάση τη ΣΣΕ, δικαιούται την αύξηση ναι ή όχι;

Θα την πάρει αναδρομικά όταν κλείσει ένα χρόνο;

Το βλέπω λίγο περιέργο καθώς:

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 2 εργαζόμενους με τα ίδια προσόντα και προϋπηρεσία:
    Ο πρώτος προσλαμβάνεται στις 1/1/2009 με μισθό 1000€ σύμφωνασ με τη ΣΣΕ του 2008 (καθώς η ΣΣΕ του 2009 δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμα).

Στις 1/7/2009 τίθεται σε ισχύ η ΣΣΕ 2009 που προβλέπει π.χ. αύξηση 3%

Επίσης προσλαμβάνεται ο δεύτερος εργαζόμενος στις 2/7/2009 με τη ΣΣΕ 2009 και μισθό 1030€ (1000+30).

Στις 3/7/2009 που θα πάνε στη δουλειά και θα κάτσουν δίπλα οι υποθετικοί πανομοιότυποι εργαζόμενοι θα αμοίβονται διαφορετικά;

Θεωρούμε πάντα ότι η επιχείρηση λυτουργεί νομότυπα και σέβεται όλες τις διατάξεις του νόμου.
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Αρχικά δημιουργήθηκε από BlackAdder
    Αν έχει προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό για τα προσόντα του, με βάση τη ΣΣΕ, δικαιούται την αύξηση ναι ή όχι;

Θα την πάρει αναδρομικά όταν κλείσει ένα χρόνο;

Το βλέπω λίγο περιέργο καθώς:

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 2 εργαζόμενους με τα ίδια προσόντα και προϋπηρεσία:
    Ο πρώτος προσλαμβάνεται στις 1/1/2009 με μισθό 1000€ σύμφωνασ με τη ΣΣΕ του 2008 (καθώς η ΣΣΕ του 2009 δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμα).

Στις 1/7/2009 τίθεται σε ισχύ η ΣΣΕ 2009 που προβλέπει π.χ. αύξηση 3%

Επίσης προσλαμβάνεται ο δεύτερος εργαζόμενος στις 2/7/2009 με τη ΣΣΕ 2009 και μισθό 1030€ (1000+30).

Στις 3/7/2009 που θα πάνε στη δουλειά και θα κάτσουν δίπλα οι υποθετικοί πανομοιότυποι εργαζόμενοι θα αμοίβονται διαφορετικά;

Θεωρούμε πάντα ότι η επιχείρηση λυτουργεί νομότυπα και σέβεται όλες τις διατάξεις του νόμου.
    Μα έτσι και οι δύο παίρνουν 1030 ?.
    Οπότε όλα οκ

Μα ο φίλος είπε ότι δεν την πήρε την αύξηση... σε αντίθεση με τους συναδέλφους του...

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
    Αυξησεις πηραν ... αλλα ηταν τοσο χαμηλες που εβαλλαν τα γελια οι περισσοτεροι ..

Οταν τα παντα ακριβαινουν συν τον πληθωρησμο, οι αυξησεις αυτες σε συνολο σε φτωχαινουν, γιατι ουσιαστικα η αγοραστικη σου δυναμη μειωνεται.

Πωπω, ξενερωσα ασχημα τωρα..

Υπολογιζα να παρω εστω αυτο την αστεια αυξηση .. κ τελικα πηρα τα @@ μου .. γμτ

Παιζει να παρω κανενα επιδομα καλοκαιριου ή και παλι γιοκ ?!
    Δε λες πάλι καλά που έχεις δουλειά....

Παιζει να παρω κανενα επιδομα καλοκαιριου ή και παλι γιοκ ?!
    μόνον αυτό που δικαιούσαι...(άδεια+επίδομα αδείας,αλλά όχι όλο )

Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    Καταλαβαινω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι αλλα ... τοσα χρονια σπουδες , ξενες γλωσσες κτλ

γιατι ?

για να μην παίρνω αυξηση ? και να λεω κ ευχαριστω που εχω δουλεια ?

Να σημειωσω οτι ξεκινησα με χαμηλο μισθο κ φανταζομουν οτι οι αυξησεις θα ηταν πιο συχνες κ καλες για να φτασουν ικανοποιητικα πλαισια, αφου δεν ηταν εξαρχης καλος ο μισθος μου ...

Τεσπα , οτι κ να λετε , εγω αισθανομαι ασχημα ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead

Ισως δεν φανταζεσαι τι παει να πει "ασχημα".

Κανε υπομονη και....το Σταυρο σου!

Και καλά κάνεις!

Οι δύσκολοι καιροί δεν εμπόδισαν τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών...

Αυτό που εσύ "παράγεις" με την εργασία σου πωλείται ακριβότερα απο πρίν και εσύ εισπράτεις τα ίδια, που πάει άραγε η διαφορά;

Υ.Γ. Ξέρει τελικά κανείς πότε (χρονικά απο τη στιγμή της πρόσληψης) δικαιούται ένας υπάλληλος ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (τα γράφω κεφαλαία για αποφυγή παρανοήσεων...)

Υ.Γ. Ξέρει τελικά κανείς πότε (χρονικά απο τη στιγμή της πρόσληψης) δικαιούται ένας υπάλληλος ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (τα γράφω κεφαλαία για αποφυγή παρανοήσεων...)
    Οι αμοιβές όλων των υπαλλήλων (είτε δημοσίων είτε ιδιωτών) αποφασίζονται βάσει των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ή των Διαιτητικών Αποφάσεων όπου δεν υπάρχει συμφωνία),
    Το ύψος των αμοιβών, το ποσοστό των αυξήσεων, ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ αυτές και γενικά τα σχετικά με τις αποδοχές των εργαζομένων και τα λοιπά δικαιώματά τους (άδειες κλπ) ορίζονται σε αυτές.

Συνήθως, οι αυξήσεις δίνονται δύο φορές τον χρόνο:
    την 1η Ιανουαρίου και την 1η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Δες σχετικά και το site του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και πίνακες με τις νόμιμες αμοιβές.

http://www.omed.gr/el/

Προσωπικά δεν είδα καμία απολύτως αλλαγή στο μισθό μου τη 1/1/2009 και η πρόσληψη έγινε 1/9/2008.

Η Διαιτητική απόφαση (δεν υπήρξε συμφωνία) έλεγε για διαδοχικές αυξήσεις 11/08, 01/09 που ποτέ δεν έγιναν...

Κοινώς από 1/9/2009 ο μισθός είναι ο ίδιος (ο κατώτατος σύμφωνα με τη ΣΣΕ 2006! το γράφει και η απόδειξη μισθοδοσίας).

Γι'αυτό ρωτάω μήπως πρέπει να συμπληρωθεί ένα έτος... που δεν μου φαίνεται λογικό

Προσωπικά δεν είδα καμία απολύτως αλλαγή στο μισθό μου τη 1/1/2009 και η πρόσληψη έγινε 1/9/2008.

Η Διαιτητική απόφαση (δεν υπήρξε συμφωνία) έλεγε για διαδοχικές αυξήσεις 11/08, 01/09 που ποτέ δεν έγιναν...

Κοινώς από 1/9/2009 ο μισθός είναι ο ίδιος (ο κατώτατος σύμφωνα με τη ΣΣΕ 2006! το γράφει και η απόδειξη μισθοδοσίας).

Γι'αυτό ρωτάω μήπως πρέπει να συμπληρωθεί ένα έτος... που δεν μου φαίνεται λογικό
    Αν η Διαιτητική Απόφαση λέει για αύξηση από 1/09 και δεν στην έχει δώσει απλά παρανομεί.

Καταλαβαινω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι αλλα ... τοσα χρονια σπουδες , ξενες γλωσσες κτλ

γιατι ?

Να σημειωσω οτι ξεκινησα με χαμηλο μισθο κ φανταζομουν οτι οι αυξησεις θα ηταν πιο συχνες κ καλες για να φτασουν ικανοποιητικα πλαισια, αφου δεν ηταν εξαρχης καλος ο μισθος μου ...

λογικό να αισθάνεσαι άσχημα αλλά πίστεψε με οι σπουδές δεν θα πάνε χαμένες αν το κυνηγήσεις, απλά η πρώτη εταιρεία που πηγαίνεις είναι για να πάρεις εμπειρία που χρειάζεται εξίσου ή και πιο πολύ από τις σπουδές. πάρε εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο σου και μετά θα ψάξεις να βρεις κάπου δουλειά που εκτός από πτυχίο θα έχεις και εμπειρία ώστε να μπορείς να απαιτήσεις παραπάνω χρήματα. Απλά στην αρχή λογικό είναι να ξεκινήσεις από χαμηλά γιατί σπουδές χωρίς εμπειρία δεν σημαίνουν τίποτα για τους περισσότερους εργοδότες.

Παλαιό μέλος
    Εγώ αδελφέ μετά από 7 χρόνια είμαι στα 750
    Κάθε χρόνο υπογράφονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1 του κάθε έτους. Οι συλλογικές συμβάσεις μπορεί να υπογραφούν και τον Σεπτέμβριο.
    Εγώ σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση εργασίας πήρα 18 ευρώ καθαρά. Ο κάθε κλάδος έχει δικές του συμβάσεις εργασίας.. Δηλαδή υπάλληλος γραφείου σε εργοστάσιο με υπάλληλο γραφείου σε ψιλικατζίδικο είναι διαφορετικοί οι κατώτεροι μισθοί.
    Διαφωνώ κάθετα με τον φίλο ποιο πάνω που σου λέει να μην παραπονιέσαι.. Μας έχουν σκίσει, οι περισσότεροι δεν έχουν δουλειά και όταν βρίσκουν πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ άσχετα άμα οι συνθήκες είναι απαράδεκτες???? Τι λέτε ρε.. Σε λίγο θα κάτσουμε να μας γαμησ..... κιόλας και θα λέμε και ευχαριστώ.

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros

γιατι ?

Λοιπόν,...ας τα δούμε ένα-ένα...

Ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας και του ενθουσιασμού να νόμιζες πως θα καθαρίζεις με τη μία κάνα 2χίλιαρο...κάνε τη δουλίτσα σου και χαλάρωσεεεε...μη ξεχνάς "ουδεις αναντικατάστατος"..(και φυσικά και καλύτερος και φτηνότερος)..και μη ξεχνάς:λεφτά παίρνουν οι γλύφτες οι ωραίες γραμματείς και οι "δικοί τους"

και βέβαια να λες κι ευχαριστώ,αλλά και να ψάχνεις για καλύτερα...

να μη φαντάζεσαι τίποτα! ότι πάρεις αρχικά είναι το ζουμί...το "φαντάστηκα"και το "μου είπαν" είναι ουτοπίες...καλός ο μισθός δεν είναι ποτέ για σένα/για μας...είναι όμως για αυτούς...
    κι αν αισθάνεσαι άσχημα ποσώς τους νοιάζει...κάνε τη δουλειά σου και ταυτόχρονα ψάχνε...προσεκτικά...και να θυμάσαι: οι καλοί μισθοί έχουν μικρή διάρκεια...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    πέστα ρε φίλε.... εδώ ρε παληκάρια είμαστε κοντά στα 10-12 χρόνια στον ίδιο τομέα και ίσα ίσα που παίρνουμε ενα αξιοπρεπή μισθό.

Κανείς δεν λέει να πλυνόμαστε και να σκύβουμε, αλλά να μην είμαστε και παράλογοι. Πως αλήθεια μπορεί κάποιος να πάρει 2000 μικτά σε ευρώ (κάπου 1500-1600 καθαρά) που μπορείς να ζήσεις μόνος πλέον , χωρίς να έχει εμπειρία και απο θέση που ουσιαστικά δεν περιέχει κάποια σημαντική εξιδείκευση για να τον κάνει αναντικατάστατο αλλά και περιζήτητο στην αγορά;

Σίγουρα έτσι όπως τα έχουν κάνει γύρω μας, θέλουν κλωτσιές αφού για να ζήσεις μόνος και να πείς οτι θα βάλεις και 50-100 στην άκρη μπας και συμβεί καμιά ανάποδη θες όσα είπα πιο πάνω. Αλλά απο την άλλη όταν σε όλη την Ελλάδα η αληθινή ανεργία είναι πάνω απο 15% , ίσως να μπορούμε να μετριάσουμε λίγο τις αντιδράσεις μας και να δουλεύουμε ενώ ψάχνουμε ίσως και κάτι καλύτερο , αφού δεν μας ικανοποιεί εκεί που είμαστε.

Και αν νομίζετε οτι εδώ είναι δύσκολα, ήρθε ΄φίλος απο UK πριν απο 10 μέρες και μου έλεγε οτι στην βιομηχανία που εργάζεται δεν έχουν πάρει παραγγελία εδώ και 6 μήνες, και διώχνουν κόσμο. Παντού τα ίδια σκατά είναι και απλά κάποιοι τα κονόμησαν χοντρά.

Δυστυχώς είτε γιατί δεν μπορούμε/'ετυχε... είτε γιατί δεν θέλουμε... δεν είμαστε ανάμεσα στα λαμόγια... Οπότε οτι και να λέμε απο εδώ...το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όπως είναι τώρα , είναι να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε με την ελπίδα κάποια στιγμή ή να βρούμε το καλύτερο ή ... και γιατί οχι;... να το φτιάξουμε μόνοι μας!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. αυξηση διοδιων...
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2005, 06:45
  2. Αυξηση Θελετε;;;;
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2004, 10:23
  3. Αυξηση στον Πανο
    από GyPsy στο forum Off topic