δεν τα πουλαω εγω τα arai αρα δεν κερδιζω αν το αγορασεις η' οχι. να μην το παρεις αν δεν γουσταρεις και ''θαψτω'' κι απο πανω. δικο σου ειναι το καφαλι καντο οτι θες και φωναξε μας να σε δουμε!!!
δεν τα πουλαω εγω τα arai αρα δεν κερδιζω αν το αγορασεις η' οχι. να μην το παρεις αν δεν γουσταρεις και ''θαψτω'' κι απο πανω. δικο σου ειναι το καφαλι καντο οτι θες και φωναξε μας να σε δουμε!!!
δες ενα βιντεακι με τουμπα του νακανο στα 300 με arai !!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
εντάξει πιάσαμε το αυγό και του κάναμε και περμανάντ![]()
άλλο κράνος το κρίνουμε ως προς αεροδυναμική
άλλο ως προς θόρυβο
άλλο ως προς βάρος
ΕΝΑ ΜΟΝΟ είχαμε την ευκαιρία να το δούμε σε πτώση
τι θα έκαναν τα άλλα κράνη στην ίδια πτώση, ποτέ δεν θα το μάθουμε για να δούμε τι παίζεται στο θέμα που μετράει 1000 φορές περισσότερο από όλα τα άλλα μαζί
το ένα αράι χάλια, το άλλο άριστο, αλλά "γενικά τα αράι είναι κλάσεις ανώτερα"
ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ._
το μονο που χτυπαει κατω ειναι το κεφαλι του!!!!θες και επιστημονικη συγκριση μετα απο αυτο!!!
http://www.youtube.com/watch?v=n2xA7bssWBg
(ξανα)διάβασε το κείμενο που υπογράμμισα παραπάνωΑρχικά δημιουργήθηκε από kawasaki ZX-12
δες ενα βιντεακι με τουμπα του νακανο στα 300 με arai !!!!
το μονο που χτυπαει κατω ειναι το κεφαλι του!!!!θες και επιστημονικη συγκριση μετα απο αυτο!!!
http://www.youtube.com/watch?v=n2xA7bssWBg![]()
το βιντεακι ειναι η καλυτερη απαντηση-αποδειξη στο τι ''εστι'' arai... ας το δουν και οι εμπνευστες του S.H.A.R.P. ,τα χτυπηματα στο πλαι του κεφαλιου του nakano ειναι η καλυτερη αποδειξη στο ποσο αναξιοπιστη ειναι η βαθμονομηση S.H.A.R.P. Παρολα αυτα αναγνωριζω την μοναδικοτητα καθε πτωσης,αλλα αυτο ισχυει για ολα τα κρανη. Και περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, ας βαλει ο καθενας οτι θελει. καποιοι προτιμουν να μαθαινουν με το δυσκολο τροπο. το εκανα και εγω και ξερω...
Η απάντησή μου στο ερώτημα είναι ναι, πληρώνω τον αγωνιζόμενο και δεν με χαλάει καθόλου.
Με χαλάει όμως αν μάθω ότι το (υποτιθέμενα ιδιο) κράνος που αγοράζω εγώ από το ράφι δεν έχει καμία σχέση με το δικό του...
Fun Is Not A Straight Line
Δεν αμφιβάλει κανεις οτι και οι ανταγωνιστές εχουν τα ιδια σε προδιαγραφες ασφαλειας κρανη αλλα το κρανος δεν ειναι μονο η σφαλεια που σου προσφερει.... η ανεση, η αεροδυναμική, η αντοχη στο χρονο , η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ειναι τομεις που η arai ειναι πολυ μπροστά ...Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
εντάξει πιάσαμε το αυγό και του κάναμε και περμανάντ![]()
άλλο κράνος το κρίνουμε ως προς αεροδυναμική
άλλο ως προς θόρυβο
άλλο ως προς βάρος
ΕΝΑ ΜΟΝΟ είχαμε την ευκαιρία να το δούμε σε πτώση
τι θα έκαναν τα άλλα κράνη στην ίδια πτώση, ποτέ δεν θα το μάθουμε για να δούμε τι παίζεται στο θέμα που μετράει 1000 φορές περισσότερο από όλα τα άλλα μαζί
το ένα αράι χάλια, το άλλο άριστο, αλλά "γενικά τα αράι είναι κλάσεις ανώτερα"
ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ._
όλα αυτά που λές μετράνε αλλά όχι αρκετά ώστε να δικαιολογήσουν μια τιμή μεγαλύτερη κατά 100% και 200% από άλλα πιστοποιημένα κράνη...Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Δεν αμφιβάλει κανεις οτι και οι ανταγωνιστές εχουν τα ιδια σε προδιαγραφες ασφαλειας κρανη αλλα το κρανος δεν ειναι μονο η σφαλεια που σου προσφερει.... η ανεση, η αεροδυναμική, η αντοχη στο χρονο , η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ειναι τομεις που η arai ειναι πολυ μπροστά ...
άσε που δεν έχω δει άλλον να παραδέχεται πως στην ασφάλεια η αράι δεν έχει πλεονέκτημα
και σε άλλα φόρα και κουβέντες και εδώ, κυριαρχεί η λογική "αφού είναι αράι, είναι ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σαφώς πιο ασφαλές"
απο τη στιγμη που περνανε τα τεστ με προδιαγραφες snell η ece 22-05 ειναι απολυτως ασφαλες
και η διαφορα στη τιμη ειναι σχετικη
αν εχεις το ιδιο κρανος 5 χρονια και ειναι σα καινουργιο... κοστιζει λιγοτερο απο το να αλλαζεις 2 κρανη σε αυτη τη περιοδο γιατι θα εχει γινει "κουβας"
Καβαλάς μηχανάκι ή διαβάζεις/γραφεις εδώ μέσα απο επιστημονική περιέργεια;Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
όλα αυτά που λές μετράνε αλλά όχι αρκετά ώστε να δικαιολογήσουν μια τιμή μεγαλύτερη κατά 100% και 200% από άλλα πιστοποιημένα κράνη...
....
Όταν λες ότι σε ένα κράνος δεν δικαιολογείται η μεγάλη διαφορά τιμής απο το πόσο αεροδυναμικό είναι ή πόσο άνετο είναι ή πόσο δροσερό, ε τότε δεν χρειάζεται να συζητάμε παραπάνω....
Εκτός κι αν μιλάμε για διαδρομές Κουκάκι-κυψέλη με το παπί....
Εκτός αν νομίζεις ότι το να έχεις δροσερό εγκέφαλο δεν έχει να κάνει με την ασφάλειά σου.....
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
καβαλάω καβαλάω...εδώ και 7 χρόνια... ξεκίνησα από 400 κυβικά, τώρα έιμαι πιο ψηλά
όντως, αν πιστεύεις πως 300Ε διαφορά μπορούν να δικαιολογηθούν από καλύτερη αεροδυναμική και λίγο (άραγε πόσοχαμηλώτερη θερμοκρασία, δεν χρειάζεται να κουβεντιάζουμε άλλο
μάλλον δεν έχεις βάλεις ρχ7 ποτέ σε μέρες που λιώνει η άσφαλτος, αν είχες δε θα ρωτούσεςΑρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
και λίγο (άραγε πόσοχαμηλώτερη θερμοκρασία
![]()
πολύ απλά, η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
ρε συ η διαφορα τιμης ενος κρανους διαμορφωνετε σε μεγαλο ποσοστο και απο τα γυρω γυρω, τυπου αεραγωγοι, επενδυση, σχεδια.
περα απο τα υλικα/βαρος/ασφαλεια και αυτα εχουν εξοδα
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
... και φίρμαΑρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ρε συ η διαφορα τιμης ενος κρανους διαμορφωνετε σε μεγαλο ποσοστο και απο τα γυρω γυρω, τυπου αεραγωγοι, επενδυση, σχεδια.
![]()
ναι εχεις ενα δικιο και η φιρμα μετραει και οι χορηγίες σε οδηγους gp αλλα χανεις το νοημα οταν δε κοιτας και τη διάφορα στη ποιότητα
να σου πω και κατι? Χτύπησα rx7 corsair απο το ebay σε τιμη που στην ελλαδα αγοραζεις ενα απλα καλο κρανος... γιατι να τα βάζουμε ολα στο ζυγαριά της ...τιμής αφου η τιμη ειναι «σχετικο» θεμα?
και φιρμα. το δεχομαι.Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
... και φίρμα![]()
το θεμα ξερεις ποιο ειναι?
το κρανος δεν ειναι ενα μπλουζακι ή παντελονι που το φορας 4 φορες την εβδομαδα, και να μην σου καθετε καλα, και να μην ειναι απο μετάξι δεν πειραζει, ο κολος δεν παραπονιεται ευκολα![]()
ΠΟια ειναι η διαφορα? το κρανος το χεις 4-5 χρονια, το βαζεις στο ΚΕΦΑΛΙ σου, το βαζεις ΚΑΘΕ μερα, και γω στο κεφαλι μου θελω κατι ανετο, με καλη επενδυση, δροσερο το καλοκαιρι οσο γινετε, ζεστο το χειμωνα, και φυσικα να νιωθω ασφαλης.Επιπλεον εγω φοραω κρανος καθε μερα τουλαχιστον 1 ωρα για τις καθημερινες μου δουλειες και βολτες.ειναι αρκετη ωρα νομιζω για να θελω κατι βολικο. εγω δεν μενω αθηνα, στην αθηνα σιγουρα το φορας περισσοτερη ωρα.
Την ασφαλεια δεν αμφισβητω οτι θα την βρεις και σε κρανος των 250-280 ευρω, αλλα ολα τα υπολοιπα θα τα πληρωσεις επιπλεον 150-200 ευρω..
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy