Αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα (γιατί κάτι είδα για no name) κοίτα για Inverter.Έτσι όπως πάμε σε 4-5 χρόνια τα 45άρια θα είναι καθημερινή υπόθεση και τα απλά κλιματιστικά δεν την παλεύουν
Αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα (γιατί κάτι είδα για no name) κοίτα για Inverter.Έτσι όπως πάμε σε 4-5 χρόνια τα 45άρια θα είναι καθημερινή υπόθεση και τα απλά κλιματιστικά δεν την παλεύουν
Fortis Fortuna Adiuvat
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
την παλευουν και τα ‘απλα‘ τα inverter ειναι για το θεμα της μειωσης της καταναλωσης..
Τα ρούντ για παραδειγμα χωρις να ειναι inverter κατεβαζουν για πλακα στους 18 βαθμους....![]()
Κανένα πρόβλημα οπως είπε κ ο μάστορας απο κατω...Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Δλδ.συνήθως ειναι μεσα η εσωτερικη μοναδα και μεσω μιας τρυπας ,ακριβως απο την πισω μερια του τοιχου συνδεονται οι σωληνωσεις με την εξωτερικη μοναδα.
Αν οι σωληνωσεις μεχρι την εξωτερικη μοναδα εχουν μηκος ας πουμε 5 μετρα...θα υπαρξει καποιο προβλημα ?
τ
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w
Παιδια ηταν περιπτωση.
Ενας υδραυλικος , που τον ειχε φεσωσει ενα μαγαζι με κλιματιστικα...δεν ειχε να τον ξεπληρωσει και του εδωσε διαφορα πραγματα σε ειδος.Λεβητες,μποϊλερ,καλοριφερ και air condition.
Κιαυτος να τα διωξει ηθελε.
350 ευρω στο κουτι του το πηρα το 24αρι.
Συμπιεστης Hitachi made in japan και 5 χρονια επισημη εγγυηση της εδω αντιπροσωπειας.
Ευχομαι να κανει τη δουλεια του.
Ούτε στον παπά μην το πεις!Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
350 ευρω στο κουτι του το πηρα το 24αρι.
Συμπιεστης Hitachi made in japan και 5 χρονια επισημη εγγυηση της εδω αντιπροσωπειας.
![]()
Fun Is Not A Straight Line
Αρχικά δημιουργήθηκε από maintenance
την παλευουν και τα ‘απλα‘ τα inverter ειναι για το θεμα της μειωσης της καταναλωσης..
Τα ρούντ για παραδειγμα χωρις να ειναι inverter κατεβαζουν για πλακα στους 18 βαθμους....![]()
Είναι και θέμα διάρκειας ζωής,άλλο να έχεις συμπιεστή που λειτουργεί ακριβώς στην ωφέλιμη περιοχή του και άλλο συμπιεστή που να δουλεύει συνεχώς στο full και να αναβοσβήνει.Αφού το κλιματιστικό σου φίλε έχει συμπιεστή Hitachi ούτε να το σκέφτεσαι και μάλιστα σε αυτή την εξευτελιστική τιμή,τσίμπα το και μην το πεις ούτε του παπά![]()
Fortis Fortuna Adiuvat
Κανένα πρόβλημα απολύτως, φίλε Γιώργο.Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Αν οι σωληνωσεις μεχρι την εξωτερικη μοναδα εχουν μηκος ας πουμε 5 μετρα...θα υπαρξει καποιο προβλημα ?
Και πάνω από 6μ δεν θα είχες πρόβλημα, απλά ίσως τότε να ήθελε συμπλήρωμα μικροποσότητα ψυκτικού μέσου.
Δώσε βάση να σου μονώσουν καλά (καλά-όχι πολύ) τις σωλήνες από τον συμπιεστή στην εσωτερική μονάδα.
Επίσης πρόσεξε την αποχέτευση υγροποιήσεων της εσωτερικής, να έχει καλή ρήση χωρίς εμπόδια κλπ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από maintenance
κανενα προβλημα.....
παρτε παραδειγμα μην αρχισω τους υπολογισμους και τα γραμμαρια ανα μετρο..![]()
18αρι στον 2ο οροφο και η εξωτερικη μεσω του σταφ ανεβηκε 3ο, 4ο, ταρατσα.....
![]()
Η max απόσταση είναι δεδομένη. Με πιο μεγάλο μήκος σωληνώσεων από το maximum επιτρεπτό ρισκάρεις κ’ φλερτάρεις με ‘καμένο’ συμπιεστή (δεν είναι σίγουρο αλλά το a/c μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι. Σίγουρα θα έχει πτώση απόδοσης).
Αυτό που αναφέρθηκε για πλήρωση με ψυκτικό υγρό αφορά ΕΝΤΟΣ των επιτρεπτών ορίων, πχ 25 m max απόσταση, μέχρι 15 m δεν συμπληρώνεις υγρά, από τα 15 έως τα 25 συμπληρώνεις 0,04 kg/m πχ λέω. Μέχρι τα 25 όμως. Πώς να το πω? εάν το μήκος σωληνώσεων είναι πιο μεγάλο από το επιτρεπτό είσαι … εκτός εγγύησης!
ωραια...μου αρεσει που με τις λιγες γνωσεις που εχω βοηθαω οσο μπορω οποιον εχει προβλημα, και τον δικο μου ψυκτη δεν μπορω να τον φερω στα καλα του
![]()
ο κυκλοφορητης δουλευει μια χαρα, κουμπωνει το ρελε, αλλα ο κερατας ο συμπιεστης δεν λεει να ξεκινησει....
ουτε ενδειξη για πρεζοστατη δειχνει ουτε τιποτα.... το πανελ δειχνει οτι ολα ειναι κομπλε.
τι σκατα να κανωνα παω για κανενα μπανιο να το ξεχασω;
![]()
Καλησπέρα σε όλους , επαναφέρω το θέμα καθότι πλέον το πετρέλαιο θα είναι σε απαγορευτική τιμή και πολλοί θα αναζητήσουν εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης (μεταξύ αυτών και εγώ).
Έχω καταλήξει ότι χρειάζομαι 18000btu κλιματιστικό inverter αλλά όσους έχω ρωτήσει για τα παρακάτω μοντέλα (επαγγελματίες και μη) άλλος υποστηρίζει το ένα και άλλος το άλλο (αλλά κανείς δεν έχει κάποιο από αυτά). Στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω έχω καταλήξει στα παρακάτω :
http://www.apothema.gr/inventor-c1vi...nverter-72908p
http://www.apothema.gr/coolstar_msr-18hrdn1-64110-p
http://www.apothema.gr/gree_change-g...verter-61220-p
Υπάρχει κανένας γνώστης (ή και κάτοχος ) εδώ μέσα ώστε να με διαφωτίσει ;
Ευχαριστώ
...αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά............
Κανένας;
...αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά............