Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 55

Θέμα: Ευθυνη ανηλικος ντιλιβερας χωρις διπλωμα

Κι όμως συμβαινουν..Ιδιο ακριβως περιστατικο...πριν 5 χρόνια Καλαμάτα...
    Πιτσιρίκος στα 18 ο οδηγός με παπι....ήμουν ακριβώς από πίσω.....

Θα ήθελα να επισημάνω κάτι καθότι πιό παλιά εκανα τον pizza-boy...

1.Δεν μιλάμε για απλή οδήγηση....όταν το αφεντικό σε πιέζει να πάς και να τελειώσεις γρήγορα...
    οδηγάς το παπί...με συγχηση στον εγκέφαλο...(το έχω ζήσει)..αποτέλεσμα.....γίνεσαι ενα όμορφο κινητό ....φέρετρο....ναι φίλοι μου έτσι ακριβώς....

2.Τα μηχανακια δεν έχουν πολλες φορές ούτε λάδι....το πιάσατε πιστεύω.....(servis, λαστιχα γουλι....).

3. Οσο για τα λεφτα....εχτές σαν τον διάολο...μιλούσα με τον μικρό μου τον κουνίαδο που δουλευει delivery.... - Αντωνάκη πόσα παιρνεις ρε...????
    - 3 Ευρω την ώρα και φυσικά ουτε λόγως για δώρα....ένσημα....κτλ.

4. Και ξέρετε ποιά είναι η μαλακία?? Οτι τα παλικαράκια αυτά δεν καταλαβαίνουν οτι διατρέχουν κίνδυνο.... ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    4 με 4,5 ευρω την ωρα,ανασφαλιστος και με το δικο σου μηχανακι.Η κυρια θελει και προστιμο.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

ο πεζος καβαλαρης.... Το avatar του/της PRIEST
    Σαν εργοδοτης εχω να πω οτι η ευθηνη ειναι και της εργοδοτριας που ειχαι ανηλικο-ανασφαλιστο-και χωρις προστατευτικο εξοπλισμο υπαλληλο για νελιβερι,αλλα και του νεαρου που ετρεχε πανικοβλητος χωρις να υπολογισει ουτε τη δικη του ασφαλεια αλλα και ολων των υπολοιπων που ετυχε να βρεθουν μπροστα του!
    Σαν επαγγελματιας κατακρινω την αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα της εργοδοτριας(κατι τετιοι ειναι που χαλανε την πιατσα για ολου μας)
    Σαν πρωην ντελιβερας κατακρινω την ανωριμη συμπεριφορα(για τον εξοπλισμο μιλαω παντα)και για την επικυνδηνη οδηγηση!δινω ομως πολλα ελαφρυντικα στο νεαρο γιατι δεν εχουμε οδηγικη και μοτοσυκλετιστικη παιδεια(οχι οτι εχουμε και σε τιποτα αλλο,αλλα λεμε τωρα)!

Γνωμη μου λοιπον ειναι:

1ον Καταγγελια για την εργοδοτρια(να την κυνηγησεις μεχρι να πατησει μαυρο χιονι η κ@ργιολ@ )
    μεχρι και να της κλεισουν το μαγαζι για να την παρει χαμπαρι,και αυτη και τα αλλα τα λαμογια,γιατι δεν μπορεις "κυρια" μου να βγαζεις την ουρα σου απ'εξω σε τετοιες περιπτωσεις!

2ον Για τον νεαρο ενα δικαστηριο καλο θα του κανει σε συνδυασμο με το σοκ του συμβαντος για να καταλαβει οτι δεν ειναι 'αφθαρτος' και οτι ο τραυματισμος,ακομη και ο θανατος περιμενουν σε καθε γωνια!

υ.γ.καποιος ανεφερε οτι τα λεφτα ειναι λιγα και εχει δικαιο!Αυτη ηδουλεια δεν πληρωνετε και 50 γιουρια να περνεις λογο επικυνδινοτητας!

υ.γ.2 δεν ξερω τι παιζει στα μεγαλα αστικα κεντρα αλλα εδω στην επαρχια οι ντελιβεραδες ειναι ειδος προς εξαφανιση!εγω που εχω λογο ειδους λιγες παραγγελιες τις παω ο ιδιος!ενα καταστημα που εχει 30,40 και παραπανω παραγγελιες αναγκαζεται να παρει πιτσιρικαδες χωρις διπλωμα για να κανει τη δουλεια του!υτα τα αναφερω απλα και μονο για να ξερουν απαντες οτι δεν ειμαστε ολοι αντιεπαγγελματιες και λαμογια!

Αρχικά δημιουργήθηκε από PRIEST

υ.γ.2 δεν ξερω τι παιζει στα μεγαλα αστικα κεντρα αλλα εδω στην επαρχια οι ντελιβεραδες ειναι ειδος προς εξαφανιση!εγω που εχω λογο ειδους λιγες παραγγελιες τις παω ο ιδιος!ενα καταστημα που εχει 30,40 και παραπανω παραγγελιες αναγκαζεται να παρει πιτσιρικαδες χωρις διπλωμα για να κανει τη δουλεια του!υτα τα αναφερω απλα και μονο για να ξερουν απαντες οτι δεν ειμαστε ολοι αντιεπαγγελματιες και λαμογια!
    Να πεις στους συναδέλφους ότι αν έδιναν κανονικό μεροκάματο και ασφάλιση, θα έβρισκαν πάρα πολλούς να δουλέψουν. Οι εταιρείες ταχυμεταφορών πώς βρίσκουν?

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
    Να πεις στους συναδέλφους ότι αν έδιναν κανονικό μεροκάματο και ασφάλιση, θα έβρισκαν πάρα πολλούς να δουλέψουν. Οι εταιρείες ταχυμεταφορών πώς βρίσκουν?
    ξαναλεω οτι δεν ξερω τι παιζει γενικα αλλα εδω σε μας οι νεοι θεωρουνε το ντελιβερι εργασια υποτιμητικη!στο λεω απο προσωπικη εμπειρια!εχω δουλεψει 54 μερες συνεχωμενες χωρις ρεπο γιατι δεν ειχαμε αλλον ντελιβερα!

ξαναλεω οτι δεν ξερω τι παιζει γενικα αλλα εδω σε μας οι νεοι θεωρουνε το ντελιβερι εργασια υποτιμητικη!στο λεω απο προσωπικη εμπειρια!εχω δουλεψει 54 μερες συνεχωμενες χωρις ρεπο γιατι δεν ειχαμε αλλον ντελιβερα!
    Το ίδιο λέμε....εσύ πριν γίνεις αφεντικό πληρωνόσουν κανονικά...σαν ντελιβεράς?

Δηλαδη αν πεις σε κάποιον ελα εδω ρε....θα πληρώνεσαι κανονικά θα παίρνεις τις αδειές σου τα επιδοματά σου την ασφάλιση σου....τι πιστευεις θα σου έλεγε οχι? Μην τρελαθούμε..

Το οτι είναι υποτιμιτικη δουλεία την έκαναν οι εργοδότες...όχι οι υπάλληλοι..

Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda

Δηλαδη αν πεις σε κάποιον ελα εδω ρε....θα πληρώνεσαι κανονικά θα παίρνεις τις αδειές σου τα επιδοματά σου την ασφάλιση σου....τι πιστευεις θα σου έλεγε οχι? Μην τρελαθούμε..

Φταινε πρωτα οι γονεις που αφηνουν το παιδι χωρις διπλωμα να δουλευει,φταιει ο εργοδοτης του που πρεπει να τιμωρηθει που προσελαβε ενα 17χρονο χωρις διπλωμα για δουλεια,και φταις και εσυ που δεν της εριξες μια σφαλιαρα οταν ειρωνικα γελουσε (πλακα κανω, ελπιζω να την κυνηγησει αρκετα η επιθεωρηση εργασιας γιατι θα μπορουσαν τα πραγματα να ηταν χειροτερα,να ειχε σκοτωθει ο μικρος σε καποιο ατυχημα επειδη η μαλάκο θα τον πιεζε να τρεξει πιο γρηγορα τις παραγγελιες με τις πιτσες).

*************** www.motodevils.gr ***************

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda

[/QUOTE

πληρωνομουν καλυτερα απο ολους τους υπολοιπους ντελιβεραδες της πολης κι αυτο γιατι το αφεντικο ηταν καποτε ντελιβερας!οπως αυτος ετσι κι εγω πολυ ευχαριστως θα βαλω και ασφαλεια,θα δωσω και αδειες θα δωσω και επιδοματα οταν ερθει η ωρα..........

για πες μου ομως τι γινεται οταν ο ντελιβερας κανει και πρωινη δουλεια και ειναι ασφαλισμενος fulltime?

τεσπα το θεμα μας δεν ειναι αυτο...η κυρια οπως ειπα θελει ξεσκισμα

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από PRIEST
    Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda

[/QUOTE

πληρωνομουν καλυτερα απο ολους τους υπολοιπους ντελιβεραδες της πολης κι αυτο γιατι το αφεντικο ηταν καποτε ντελιβερας!οπως αυτος ετσι κι εγω πολυ ευχαριστως θα βαλω και ασφαλεια,θα δωσω και αδειες θα δωσω και επιδοματα οταν ερθει η ωρα..........

για πες μου ομως τι γινεται οταν ο ντελιβερας κανει και πρωινη δουλεια και ειναι ασφαλισμενος fulltime?

τεσπα το θεμα μας δεν ειναι αυτο...η κυρια οπως ειπα θελει ξεσκισμα

Καταλαβαίνω τι λές και δεν είναι όλοι ίδιοι...Πριν μπώ στο δημόσιο δουλεψά 4 χρόνια ιδιωτικό και μόνο σε ένα μαγαζί πήρα ένσημο που το αφεντικό ήταν πιο μπροστά υπάλληλος (ήξερε πως είναι...)
    Απ όσο ξέρω μπορεί καποιος να κάνει νόμιμα 2 δουλειές και να διαλέξει την καλύτερη ασφάλεια....
    Τελος πάντων τα ξέρεις και σύ καλύτερα, κανείς δεν πληρώνει και δεν σου δίνει αυτά που δικαιούσε εύκολα...Πρόσεξε...Αυτά που δικαιούσε ....
    Οσο για την συγκεκριμένη υπόθεση και για τον λόγο ότι η κυρία ξέρει πολύ καλό τένις (πετάει τα μπαλάκια απο δώ κι από κεί) καλό θα της κάνει να πληρώσει για τις ευθύνες που τις αναλογούν...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
    αννα αφου εχεις την ορεξη (και μπραβο σου γι'αυτο)
    κυνηγα την οσο μπορεις!!
    ρωτα και τον δικηγορο σου και σκισε την!!
    αμαν πια με αυτους τους απατεωνες που
    εχουν τα παιδια και δουλευουν για ενα κοματι
    ψωμι!! γιατι δεν νομιζω να του δινει πανω απο 30?
    και φυσικα δεν μιλαμε για ενσημα

πια 30 ?
    3? την ωρα επι 4 ωρες= 12?πουλα
    αντε να στα κανω 15
    αντε επειδη εχω και κεφια σημερα διοτι περασα ενα τρελο διημερο,
    να στα κανω 20 τα ?πουλα
    η εκμεταλλευση σε ολο της το μεγαλειο
    θυμαμαι οταν δουλευα εγω delivery, ηταν ενας εκι πισω απο το γηπεδο της προοδευτικης στην νικαια σε ενα στενο που ενω ολοι εδιναι 3? και 3,10³ την ωρα, εκεινος ελεγε πως δεν μπορουσε να δωσει πανω απο 2,90?
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
    πια 30 ?
    3? την ωρα επι 4 ωρες= 12?πουλα
    αντε να στα κανω 15
    αντε επειδη εχω και κεφια σημερα διοτι περασα ενα τρελο διημερο,
    να στα κανω 20 τα ?πουλα
    η εκμεταλλευση σε ολο της το μεγαλειο
    θυμαμαι οταν δουλευα εγω delivery, ηταν ενας εκι πισω απο το γηπεδο της προοδευτικης στην νικαια σε ενα στενο που ενω ολοι εδιναι 3? και 3,10³ την ωρα, εκεινος ελεγε πως δεν μπορουσε να δωσει πανω απο 2,90?
    Μη μου πεις οτι λες για τον Αποστολη,κοντος με μουστακι και κοιλια,γιατι μιλαμε για μεγαλο νουμερο.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Λοιπόν.. 'ενα - 'ενα.. πάμε στις παρανομίες.

1) Παπάκι χωρίς δίπλωμα... δικαστήριο τόσο στον μικρό όσο και στον ιδιοκτήτη του οχήματος καθώς ο οδηγός ήταν χωρίς δίπλωμα αλλά και ανήλικος όπου καλείται και ο κηδεμόνας... σε αυτή την περίπτωση είναι το ίδιο πρόσωπο.

2) ανασφάλιστος οδηγός (αν είχε θεωρητικά το παπί ασφάλεια). Η ασφάλεια πληρώνει κανονικά και κυνηγάει τον ιδιοκτήτη του οχήματος για τις υλικές ζημιές και άλλα ωραία. Κυκεώνας λέμε.

3) Μήνυση αγωγή στην ιδιοκτήτρια καταστήματος στο οτι είχε ανασφάλιστο υπάλληλο , χωρίς βεβαίωση ικανότητος οδήγησης. Επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ (γκουλπ ...δεν ξεμπερδεύεις με τίποτα), συν το οτι μπορεί ο πιτσιρικάς να της κάνει αγωγή μήνυση για κάθε ιατρικά του έξοδα απο το ατύχημα.

Συνήθες αποτέλεσμα... ο μικρός για το δίπλωμα ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ, καθώς θα γίνει δίκη με τα στοιχεία του τότε που θα αναγράφει και την ηλικία του , άρα και την μη δυνατότητα να είχε δίπλωμα. Λογικά θα φάει πρόστιμο φυλάκισης ο κηδεμόνας του (καθότι ανήλικος) συν την αδυναμία να βγάλει δίπλωμα για 2-3 χρόνια. Επίσης καταδίκη = σημείωση στο ποινικό μητρώο που σε ακολουθεί πάντα και παντού.

Η ασφάλεια θα πάρει τα σώβρακα του ιδιοκτήτη του οχήματος με δεδομένο οτι θα πάρει το ποσό που θα πληρώσει συν υπερημερίες σε τόκους αποπληρωμής ποσού, δικαστικά κοκ. Μιλάμε συνήθως για πολύ μεγάλα ποσά.

Η ιδιοκτήτρια δεν θα καθαρίσει ποτέ απο αυτές τις υπηρεσίες , μιας και θα είναι συνεχώς στα μαύρα κατάστοιχα τους , για να μην μιλήσω για τα πρόστιμα , τόκους κοκ που θα πληρώνει αιώνια.

Πως μπορεί λοιπόν μια ηλιθιότητα 17χρονου (αίντε και έχει το ελαφρυντικό της ηλικίας) , του κηδεμόνα (πως δίνεις ενα παπί σε ανήλικο χωρίς δίπλωμα; ) και μια εγκληματική ενέργεια ενός εργοδότη να καταλήξει είναι το παραπάνω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    ενα καταστημα που εχει 30,40 και παραπανω παραγγελιες αναγκαζεται να παρει πιτσιρικαδες χωρις διπλωμα για να κανει τη δουλεια του!υτα τα αναφερω απλα και μονο για να ξερουν απαντες οτι δεν ειμαστε ολοι αντιεπαγγελματιες και λαμογια!
    Από ποιον αναγκάζεται;;;

Και ποια είναι η δουλειά του;;;

Αν δεν "βγαίνει" με 30,40 παραγγελίες να ΜΗΝ κάνει delivery ή να τις κάνεις μόνος του.

Γιατί πρέπει να πάρει έναν πιτσιρικά χωρίς δίπλωμα;;;

Αλλά βέβαια, όταν θέλουμε να βγάλουμε και από τη μύγα ξύγκι τότε ... "αναγκαζόμαστε" να κάνουμε πολλά ...

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: Ευθυνη ανηλικος ντιλιβερας χωρις διπλωμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από mayaf
    Ανήλικος οδηγός μοτοσυκλέτας ηρθε σε πλαγια συγκρουση με το οικογενειακο μας αυτοκινητο την στιγμη που ο πατερας μου εχοντας βαλει φλας θα εστριβε αριστερα.Ο οδηγος εκανε προσπεραση απο την αριστερη πλευρα με μεγάλη ταχυτητα και τα δυο οχηματα συγκρουστηκαν.
    To παιδι(δεν ειναι 18) ΦΥΣΙΚΑ οδηγουσε χωρις κρανος και εργαζοταν εκεινη την στιγμη σαν ντελιβερας.
    ...
    Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
    Ευχαριστω πολυ..
    Αννα
    Άρα το πρώτο ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΣ πληρώνει.

Για να απαντηθεί θα πρέπει να δούμε ποιος φταίει για το ατύχημα (το ότι ο μικρός δεν έχει δίπλωμα δεν παίζει -ως προς αυτό- ρόλο [τα έχουμε ξαναπεί]).
    Από την περιγραφή σου πάντως φαίνεταινα φταίει ο μικρός.
    Άρα:
    Πληρώνει ο μικρός, δηλαδή (κατ' αρχήν) η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ (αν έχει).
    Επειδή όμως δεν είχε δίπλωμα, η ασφαλιστή του θα ζητήσει ΠΙΣΩ τα λεφτά από το μικρό.
    Επειδή ομως ο μικρός την ώρα που προκάλεσε το ατύχημα ΔΟΥΛΕΥΕ για λογαριασμό της τύπισσας, ευθύνεται ΚΑΙ ΑΥΤΗ. Συνεπώς, η ασφαλιστική μπορεί να ζητήσει τα λεφτά και από ΑΥΤΗ.
    Με τη σειρά της βέβαια αυτή μπορεί να ζητήσει τα λεφτά από τον μικρό. Εκεί όμως θα μπλέξει το πράγμα δεδομένου ότι ήξερε ότι δεν είχε δίπλωμα.

Τώρα αν ήταν ανασφάλιστο, ευθύνεται ΚΑΙ ο μικρός ΚΑΙ η τύπισσα.

Το δεύτερο ερώτημα είναι (προφανώς): ποιος έχει ποινική ευθύνη.

Εφόσον υπάρχει τραυματισμός δικός σας ποινική ευθύνη έχει ΜΟΝΟ ο μικρός.

Για την έλλειψη διπλώματος ευθύνεται ο μικρός, ενώ ο ιδιοκτήτης του παπιού ευθύνεται για την παραχώρησητης χρήσης του.
    Πάντως και οι δύο παίζει να την γλιτώσουν, ο μεν μικρός εφόσον βγάλει δίπλωμα, ο δε ιδιοκτήτης δηλώνοντας ότι και καλά δεν ήξερε ότι το πήρε.
    Είναι θέμα διάθεσης του δικαστηρίου.

Εξάλλου, η κλασσική περίπτωση οδήγησης χωρίς δίπλωμα και εκ των υστέρων αθώωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΩΣΤΗ.
    Κανονικά έπρεπε να καταδικάζονται με ελαφρυντικό γιατί το μεν αδίκημα ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ, η εκ των υστέρων όμως έκδοση δείχνει μεταμέλεια (κάτι που δίνει ελαφρυντικό).

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2010, 04:33
  2. Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2008, 16:44
  3. Ασφάλεια Χωρίς Δίπλωμα
    από GodLess στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 30/04/2008, 23:43
  4. χωρις διπλωμα
    από XRakIa$ στο forum Off topic