Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: Derbi Mulhacen 125 vs Terra 125 vs YBR 125

Σε ευχαριστώ...
    Μας παίρνει να μπούμε σε πιο τεχνικά χωράφια;
    Για παράδειγμα αναρτήσεις, φρένα και λάστιχα του Terra 125
    Chassis: Double steel beam
    Front suspension: Hydraulic fork
    Front suspension travel: 150 mm (5.9 inches)
    Rear suspension: Mono-shock with adjustable spring pre-load.
    Front tyre dimensions: 100/90-18
    Rear tyre dimensions: 130/80-17
    Front brakes: Single disc
    Front brakes diameter: 280 mm (11.0 inches)
    Rear brakes: Single disc
    Rear brakes diameter: 220 mm (8.7 inches)

Τα αντίστοιχα του YBR
    Frame type: Diamond shaped
    Front suspension: Telescopic forks
    Front suspension travel: 130 mm (5.1 inches)
    Rear suspension: Swingarm
    Rear suspension travel: 120 mm (4.7 inches)
    Front tyre dimensions: 100/80-M17
    Rear tyre dimensions: 90/90-M18
    Front brakes diameter: 245 mm (9.6 inches)
    Rear brakes: Expanding brake (drum brake)

ΜΕταξόνιο
    Terra 125: 1.440 mm
    YBR 125 : 1,290 mm
    Rear brakes diameter: 130 mm (5.1 inches)

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από karneadis
    Σε ευχαριστώ...
    Μας παίρνει να μπούμε σε πιο τεχνικά χωράφια;
    Για παράδειγμα αναρτήσεις, φρένα και λάστιχα του Terra 125
    Chassis: Double steel beam
    Front suspension: Hydraulic fork
    Front suspension travel: 150 mm (5.9 inches)
    Rear suspension: Mono-shock with adjustable spring pre-load.
    Front tyre dimensions: 100/90-18
    Rear tyre dimensions: 130/80-17
    Front brakes diameter: 280 mm (11.0 inches)
    Rear brakes: Single disc
    Rear brakes diameter: 220 mm (8.7 inches)

Τα αντίστοιχα του YBR
    Frame type: Diamond shaped
    Front suspension: Telescopic forks
    Front suspension travel: 130 mm (5.1 inches)
    Rear suspension: Swingarm
    Rear suspension travel: 120 mm (4.7 inches)
    Front tyre dimensions: 100/80-M17
    Rear tyre dimensions: 90/90-M18
    Front brakes diameter: 245 mm (9.6 inches)
    Rear brakes: Expanding brake (drum brake)

ΜΕταξόνιο
    Terra 125: 1.440 mm
    YBR 125 : 1,290 mm
    Rear brakes diameter: 130 mm (5.1 inches)
    Πες μας πόσα διαθέτεις για καινούριο γιατί έχω δύο στο μυαλό μου αλλά είναι εντουροειδή.. Για τα άλλα αν εξαιρέσεις το cbr 125 που είναι εφάμιλο των derbi σε χαρακτηριστικά, ybr 125 και cbf 125 είναι αρκετά πίσω, χωρίς όμως να βλέπεις και καμιά τρομερή διαφορά σε αυτά τα χιλιόμετρα.. Απλά σκέψου καλά το θέμα της υποστήριξης γιατί κατά καιρούς έχουμε διαβάσει τέρατα του τύπου, το μηχανάκι super αλλά περίμενα 3 μήνες ένα πλαστικό..

(επίσης γιατί δεν πας σε 250?)

anyway.. αν μου λεγε κάποιος, θα πάρεις δώρο ένα από αυτά, θα διάλεγα σαφώς το terra.. πιο ολοκληρωμένο.. και αν συμβιβαστείς με το 80-90 ανηφόρα κατηφόρα (που είναι μια χαρά για 4 χρονο 125), μεγάλη σέλα έχει, προστασία από αέρα, καλά φρένα & αναρτήσεις.. απλά να ξέρεις ότι δυστηχώς θα στο σκοτώσουν όπως όλα τα 125 και κυρίως αυτά που δεν πουλάνε ιδιαίτερα..

ΥΓ κράτα επίσης ότι σε αυτά τα κυβικά, όσον αφορά το μοτέρ όσο πιο απλό τόσο πιο καλό αφού αυτό που κοιτάς είναι η αξιοπιστία.. και όπως λένε KISS = keep it simple stupid..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Με το ανηφόρα κατηφόρα τι έννοεις; Ότι το μπροστινό πχ είναι μεγαλύτερο από το πίσω;

Εγώ είμαι της λογικής δώρου που λες... δεν μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά...
    Από 250 μου αρέσει το Suzuki TU volty αλλά βρίσκω μόνο μοντέλα '97 '98...
    Το Terra κάτι μου έκανε...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αν βρω κανένα μεταχειρισμένο στα 3000 ίσως την κάνω την κίνηση...
    Ισως να σε ενδιαφέρει και αυτό....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μανιβελάτο μέλος
    Με το ανηφόρα κατηφόρα τι έννοεις; Ότι το μπροστινό πχ είναι μεγαλύτερο από το πίσω;

Εγώ είμαι της λογικής δώρου που λες... δεν μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά...
    Από 250 μου αρέσει το Suzuki TU volty αλλά βρίσκω μόνο μοντέλα '97 '98...
    Το Terra κάτι μου έκανε...
    το ανηφόρα κατηφόρα ήταν κυριολεκτρικό.. εννοούσα ότι θα είναι σε θέση να κρατήσει μέση ταχύτητα 80-90..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Ισως να σε ενδιαφέρει και αυτό....
    Το έχω δει από κοντά το Senda 125 SM αλλά δε μου πολυάρεσε...
    Υπάρχει και ένα στην πόλη μου που πωλείται εκεί κοντά στα 2000...

To βρήκα το Terraτάκι σε πολύ καλή τιμή, λίγο πάνω από 3000... και το σκέφτομαι. Είναι 1000 ευρώ πάνω από το YBR 125 καινούριο.
    Το ένα το αγοράζω σχεδόν επι τόπου, το άλλο δίνω τα 2/3 και τα υπόλοιπα δόσεις...

Αφήνοντας έξω το θέμα μεταπωλητική αξία, διαφορά τιμής, υπάρχει κάποιο από τα 2 που το συστήνετε περισσότερο για αρχάριο;
    Για 1-2 χρόνια νομίζω θα το έχω, δεν προβλέπεται άλλο και επίσης θα το χρησιμοποιώ σε δίκτυο επαρχιακό και λίγο εθνική αλλά μη φανταστείτε τιποτα τρομερό, η εγνατία εδω είναι από Σεπτεμβριο και μετά άδεια μέχρι το καλοκαίρι...

Να θέσω εδώ και άλλον προβληματισμό. Βρήκα το Terraτακι στη Γερμανία με 2200, μοντέλο 2008 με 20000 χιλιόμετρα. Επειδή είναι μεταχειρισμένο δεν παίζει ΦΠΑ στον εκτελωνισμό και επειδή είναι 124 δεν παίζει και τέλος ταξινόμησης, κοινώς μόνο το φορτηγό θα πληρώσουμε...

Πάω να δω το Terra ξανά από κοντά...

Μανιβελάτο μέλος
    μόλις γύρισα από τακάκια στο υβρ.. και έκατσα πάνω σε ένα wr 125.. μ*******ς...

για 125 είναι άπαιχτο.. το συζητάμε όταν ξυπνήσω, έχω να κοιμηθώ από προχτές...

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

Re: Derbi Mulhacen 125 vs Terra 125 vs YBR 125

Τη μηχανή θα τη χρησιμοποιώ τόσο σε αστικό ιστό όσο και σε επαρχιακό δίκτυο και εθνική οδό...
    Στο είπα και αλλού, στο ξαναλέω και εδώ... Ξέχνα τα 125 και κοίτα κάτι τουλάχιστον σε 250. Ειδικά αν σκοπεύεις να παίρνεις και συνεπιβάτη ή / και πράγματα. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και για κάνα μεταχειρισμένο 400άρι... αλλά 250 τουλάχιστον.

Αν πάρεις 125άρι σε ένα εξάμηνο το πολύ θα σκέφτεσαι πως θα το αλλάξεις. Με 250 μπορεί να το κρατήσεις και δυο χρόνια (δύσκολο, αλλά μπορεί).

Για πρώτη μηχανή 400αρι; Υπόψην δεν έχω οδηγήσει ποτέ σκούτερ, παπάκι ή οτιδήποτε άλλο με 2 ρόδες πέρα από ποδήλατο.

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Για πρώτη μηχανή 400αρι;
    Ναι, γιατί όχι? Απ' ότι κατάλαβα, πιτσιρικάς δεν είσαι, τα μυαλά μέσα στο κεφάλι σου τα έχεις, άρα γιατί όχι? Τα 400άρια δεν έχουν το γκάζι που θα σε τρομάξει, είναι γενικώς ευκολοδήγητα, κινούνται με αξιοπρεπείς ταχύτητες---τόσο εντός όσο και εκτός πόλης---και γενικά είναι αρκετά φθηνά στην συντήρηση και στην απόκτηση. Αν δεν κάνεις εσύ απερισκεψίες, από μόνα τους δεν πρόκειται να σε φοβίσουν με τις επιδόσεις τους (κάτι που μπορεί να συνέβαινε με κάποια 600αρια). Το βάρος---όσο βρίσκεται σε λογικά όρια---μην το πολυφοβάσαι, ειδικά αν το μηχανάκι είναι σχετικά χαμηλό και πατάς άνετα με τα δύο πόδια κάτω. Εντάξει, στην αρχή θα σε φοβίσει λίγο, μπορεί φας μια-δυο τούμπες στατικές ή σε μανούβρες, αλλά πολύ γρήγορα (σε ένα μήνα, ας πούμε) θα μάθεις να το κουμαντάρεις. Αν προσεγγίσεις το θέμα συστηματικά και αποκτήσεις σιγά-σιγά εμπειρία χωρίς να κάνεις απερισκεψίες, ένα τετρακοσάρι είναι πολύ καλή μοτοσυκλέτα για να ξεκινήσεις. Είναι μάλιστα ο ελάχιστος κυβισμός που μπορείς να θεωρήσεις την μοτοσυκλέτα "ολοκληρωμένη" και που θα σε πάει όπου θέλεις, ακόμα και εκτός πόλης, ακόμη και πολύ μακριά (με κάποιους, ενδεχομένως, συμβιβασμούς). Εξάλλου με 400άρι πιθανότατα θα δώσεις εξετάσεις για δίπλωμα, οπότε κάνε δυο-τρία μαθήματα σε ελεγχόμενο περιβάλλον να δεις πως σου φαίνεται και αν σε τρομάζει...

Από την άλλη, αν το φοβάσαι πολύ, αν δεν θέλεις με την καμία μεταχειρισμένο, πάρε τουλάχιστον ένα 250άρια για ένα-δυο χρόνια (και ίσως λέω πολύ) και μετά αποφασίζεις μόνος σου. Το 125άρι θα το ξεπεράσεις σίγουρα μέσα σε ένα εξάμηνο και μετά θα ψάχνεις κάτι άλλο, οπότε, αν είναι, διάλεξε κάτι με αυτό το κριτήριο...

H σκέψη μου ήταν ότι το Terra 125 έτσι όπως το είδα από κοντά σε σχέση με το YBR 125 και κάποιο αντίστοιχο street μου φάνηκε ότι θα είναι καλύτερο σχολείο για μια BMW G 650 gs στο μέλλον...

Από 250αρια μου άρεσε μόνο το Suzuki TU volty που έχει λίγο ρετρο στυλ και αυτό, από τα υπόλοιπα κανένα.
    Και σκεφτόμουν να κρατήσω 1-2 χρόνια το πρώτο και μετά να πάω σε κάτι τυπου BMW G650gs και να κρατήσω το μικρό για την πόλη...

Και κάτι άλλο σχετικά με τα 125. Είναι βέβαιο ότι μετά από 6 μήνες θα μου φαίνεται παιχνιδάκι ή ότι θα θέλω κάτι παραπάνω;
    Ρωτάω με την εξής έννοια. Μήπως το συμπέρασμα αυτό το βγάζουν άτομα που έμαθαν σε 125 στα 18-20 τους; Και το λέω αυτό γιατί είναι άλλο στα 18 και στα 19 να μαθαίνεις και άλλο στα 29...
    Όταν μαθαίνεις σε τέτοια ηλικία ίσως χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα προσαρμογής...

Μανιβελάτο μέλος
    Και κάτι άλλο σχετικά με τα 125. Είναι βέβαιο ότι μετά από 6 μήνες θα μου φαίνεται παιχνιδάκι ή ότι θα θέλω κάτι παραπάνω;
    Ρωτάω με την εξής έννοια. Μήπως το συμπέρασμα αυτό το βγάζουν άτομα που έμαθαν σε 125 στα 18-20 τους; Και το λέω αυτό γιατί είναι άλλο στα 18 και στα 19 να μαθαίνεις και άλλο στα 29...
    Όταν μαθαίνεις σε τέτοια ηλικία ίσως χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα προσαρμογής...
    Θα σου φανεί εύκολο και underpowered.. αλλά αν εσύ δεν θες ταξίδι ή πορεία σε εθνικό δεν θα σε προβληματισει καθόλου... αντίθετα τα 105-125 κιλά θα σου φανούν πούπουλο για την πόλη και ένα οποιοδήποτε μονοκύλινδρο καινούριο μοτεράκι καίει σίγουρα το 1/3 ενός 400-600 στην χειρότερη και η συντήρηση του το ίδιο αν οχι ακόμη χειτότερα..

Από αυτά που λες το terra είναι πιο κοντά σε στήσιμο με ένα ον οφφ αλλά θα χάσεις πολλά χρήματα στην μεταπωληση εκτός και αν το παντρευτείς..

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. derbi cross city 125 ή yamaha ybr 125?
    από tigionapas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2013, 23:48
  2. Wave 110i vs crypton T110 vs kriss 125
    από dmf στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2013, 17:35
  3. Derbi Mulhacen 125 Γνωμες?
    από htdawg στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2012, 14:44
  4. yamaha crypton x vs kawasaki zx130 vs yamaha ybr 125
    από mustaine1990 στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2009, 12:43
  5. Ybr 125????
    από vasnomat στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2006, 14:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ