Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Μπλοκάρισμα πίσω τροχού (με Abs)!

Αρχικά δημιουργήθηκε από poisson
    Έβρεχε πολύ, αλλά το βρίσκω απίθανο να ήταν λάδια γιατί θα είχε φύγει κι ο μπροστά τροχός αφού φρενάρισα.. Άλλωστε συνέβη δυο φορές και θεωρώ την πιθανότητα μικρή να πάτησα λάδια και τις δύο.

Μια άλλη εκδοχή που άκουσα ήταν η εξής:
    Σε περίπτωση πολύ ολισθηρού οδοστρώματος (που ήταν, γιατί με τόσο νερό έγινε υδρολίσθηση), αν φρενάρεις χωρίς συμπλέκτη και προλάβει να μπλοκάρει λίγο ο πίσω τροχός (πριν μπει το ABS) η μηχανή σβήνει ή πάει να σβήσει. Τότε το ABS τίθεται εκτός λειτουργίας μέχρι να βρεθεί πάλι η τριβή ώστε να γυρίσει η ρόδα και να επανέλθει η μηχανή στην κανονική της λειτουργία..
    Βέβαια μένει το ερώτημα γιατί όταν άφησα το φρένο δεν ξεμπλόκαρε..
    Γιατί είχε σβήσει ο κινητήρας με πολύ μικρή σχέση στο κιβώτιο και δεν έπαιρνε μπροστά. Πατάμε και κάνα συμπλέκτη που και που.

Αρχικά δημιουργήθηκε από longjohn
    Γιατί είχε σβήσει ο κινητήρας με πολύ μικρή σχέση στο κιβώτιο και δεν έπαιρνε μπροστά. Πατάμε και κάνα συμπλέκτη που και που.
    Λες ρε ? μπα ! δεν πιστευω τοσο.

τελος παντων...ειπα να spamαρω γιατι κατι ακουσα και πρωσοπικα εμενα μου φαινετε φυσιολογικο.
    Ενοω για τον μικρο αυτο ηχο που κανει η μοτο οταν αυτη κηλα σβηστη...
    Στο δικο μου κατι ακουγετε (πισω),ομως ειναι ηχος ο οποιος ακουω σε ολες τις μοτο
    και ενοω απο τα τακακια .
    δηλαδη το φυσιολογικο ειναι να κηλα στο βουβο?
    πειτε γιατι ενδιαφερει και εμενα .
    παντως προβλημα μπλοκαρισματος τετοιου ειδους 1η φορα ακουω και εγω

Προς ενημέρωση, δεν την έχω πάει ακόμα σε άλλο συνεργείο (λόγω έλλειψης χρόνου).

Παρατήρησα όμως ότι ο πίσω τροχός μπλοκάρει ακόμα και σε στεγνό οδόστρωμα αρκεί να είναι έστω και λίγο ολισθηρό. Στην περίπτωση αυτή (του στεγνού οδοστρώματος) το ABS καταφέρνει να "μπει" τελικά μετά από λίγα (1-2) δευτερόλεπτα. Στην περίπτωση της έντονης βροχής, όπως έγραψα στην αρχή του θέματος, υπήρχαν περιπτώσεις (2) που δεν "μπήκε" ποτέ..

Μέσα στο Δεκέμβριο θα βρω ένα σοβαρό συνεργείο (με διαγνωστικό) να το κοιτάξουν..

Προς ενημέρωση, δεν την έχω πάει ακόμα σε άλλο συνεργείο (λόγω έλλειψης χρόνου).

Παρατήρησα όμως ότι ο πίσω τροχός μπλοκάρει ακόμα και σε στεγνό οδόστρωμα αρκεί να είναι έστω και λίγο ολισθηρό. Στην περίπτωση αυτή (του στεγνού οδοστρώματος) το ABS καταφέρνει να "μπει" τελικά μετά από λίγα (1-2) δευτερόλεπτα. Στην περίπτωση της έντονης βροχής, όπως έγραψα στην αρχή του θέματος, υπήρχαν περιπτώσεις (2) που δεν "μπήκε" ποτέ..

Μέσα στο Δεκέμβριο θα βρω ένα σοβαρό συνεργείο (με διαγνωστικό) να το κοιτάξουν..

Περιμενουμε νεοτερα........

Νεότερα:

Πήγα το V-stromaki στον Σταθόπουλο (προτεινόμενο από V-strom club). Το έβαλε στο διαγνωστικό το οποίο δεν έδειξε κανένα ιστορικό βλάβης. Επίσης, πήγε να κάνει εξαέρωση και καθαρισμό αισθητήρα ABS αλλά τελικά δε χρειαζόταν. Η εξήγηση που μου έδωσε είναι πως, λόγω πολύ βροχής, όταν μπλόκαρε ο τροχός το ABS πιθανόν δεν το κατάλαβε. Στη συνέχεια δεν ξεμπλόκαρε κατευθείαν λόγω υδρολίσθησης.

Επίσης, επισκέφθηκα την ίδια τη Suzuki (στον Βοτανικό). Το διαγνωστικό ούτε εκεί έδειξε (προφανώς) κάτι. Έκαναν όλους τους ελέγχους για τα φρένα (στους οποίους δεν ήμουν μπροστά γιατί έπρεπε να το αφήσω και να το πάρω την επόμενη) και τα βρήκαν όλα οκ. Η απάντησή τους ήταν πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά της μηχανής οφειλόταν στις συνθήκες οδήγησης (πολύ βροχή, ίσως λάδια..) Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι δεν είμαι καλυμμένος και θα ήθελα αντικατάσταση του πίσω συστήματος φρένων αλλά ήταν απόλυτοι: "αν δε βγάλει βλάβη το διαγνωστικό ή αν δε διαπιστώσουμε κάτι δεν αλλάζουμε τίποτα". Το ίδιο μου είπε και ο μηχανολόγος που κάλεσε ο υπεύθυνος του συνεργείου και ήταν ανένδοτος.

Αυτά! Καλή χρονιά σε όλους, χωρίς πτώσεις!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harlek
    Νεότερα:

Η εξήγηση που μου έδωσε είναι πως, λόγω πολύ βροχής, όταν μπλόκαρε ο τροχός το ABS πιθανόν δεν το κατάλαβε.
    Είναι για πολλά χαστούκια, γιατί η ασχετοσύνη τους σχετίζεται με τις ζωές μας.
    Ένας αισθητήρας ABS μπορεί να χαλάσει και να "νομίζει" ότι ο τροχός σταμάτησε ή να μετρήσει λάθος την ταχύτητα περιστροφής του, αλλά είναι αδύνατο να γίνει το ανάποδο. Δηλαδή απόκλείεται να "νομίσει" ότι ο τροχός γυρίζει, ενώ δεν γυρίζει.
    Κι εν πάση περιπτώσει αν είναι να μη δουλεύει το ABS στη βροχή, μάμα τα....

Παλαιό μέλος
    Τι σχέση έχει η βροχή ρε παιδιά... Εγώ γύρισα από Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τουλούμια.. Να φανταστείτε ότι τα αυτοκίνητα σταματούσαν δίπλα διότι δεν έβλεπαν τίποτα. Ο τροχός δεν μπλόκαρε καμιά φορά.. (v-strom 07) Αδελφέ άποψή μου είναι να πας και σε άλλον, δεν παίζουμε με την ζωή μας.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Προβλημα με σφιξιμο πισω τροχου
    από fazer1000s στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/10/2012, 19:37
  2. Vfr με Abs ή όχι?
    από kostasdirt στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2009, 21:06
  3. Αξεσουάρ πίσω τροχού
    από webman στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2005, 18:57
  4. ΥΑΜΑΗΑ TDM 900 με ABS ή χωρίς???
    από sourtaggias στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2005, 15:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ