Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: Σχετικά με Honda CBF-125 (Νέος οδηγός)

Ευχαριστώ πολύ για τις παραπάνω απαντήσεις και για το καλωσόρισμα.
    Να προσθέσω εδώ, ότι εφτασα τα 400km σήμερα και βλέπω ότι αρχίζουν οι ταχύτητες να βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα πριν αρχίσει να "παραπονιέται" η μηχανή, ειδικότερα η 4η, η οποία άρχιζε να ζορίζεται στα 50km/h μέχρι πρότεινως, ενώ πλέον συμβαίνει το ίδιο λίγο πάνω από τα 60km/h. Υποθέτω πως είναι καλό σημάδι αυτο .
    Αύριο θα κάνω ένα μεγαλούτσικο ταξιδάκι(Βέροια - Λεπτοκαρυά - Βέροια από τον παλιό δρόμο ~170 - 180km) και μετά από αυτό θα κάνω μια δοκιμή σχετικά με την τελική της ταχύτητα. Αν όλα πάνε καλά θα έχω νεώτερα αύριο το απογευματάκι.

Υ.Γ. Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο Site ελληνικό για αγορές αξεσουάρ; Επίσης γνωρίζει κανείς κάποιο μεγάλο μαγαζί με αξεσουάρ μοτοσυκλετιστών στην Θεσσαλονίκη, που να έχει ποικιλία ειδών, χωρίς όμως να έχει υπερδιπλάσιες, των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τιμές; Αν τίθεται θέμα διαφήμισης, τότε ας μου απαντήσει όποιος θέλει και μπορεί σε προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. II Ευχαριστώ τους διαχειριστές για την μεταφορά της συζήτησης σε καταλληλότερη κατηγορία. Την είχα δημοσιεύσει αρχικά στα τεχνικά ζητήματα, επειδή πολλές απο τις ερωτήσεις μου ήταν τέτοιας φύσεως.

Φιλικά Πρόδρομος

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Prodromaki
    Ευχαριστώ πολύ για τις παραπάνω απαντήσεις και για το καλωσόρισμα.
    Να προσθέσω εδώ, ότι εφτασα τα 400km σήμερα και βλέπω ότι αρχίζουν οι ταχύτητες να βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα πριν αρχίσει να "παραπονιέται" η μηχανή, ειδικότερα η 4η, η οποία άρχιζε να ζορίζεται στα 50km/h μέχρι πρότεινως, ενώ πλέον συμβαίνει το ίδιο λίγο πάνω από τα 60km/h. Υποθέτω πως είναι καλό σημάδι αυτο .
    Αύριο θα κάνω ένα μεγαλούτσικο ταξιδάκι(Βέροια - Λεπτοκαρυά - Βέροια από τον παλιό δρόμο ~170 - 180km) και μετά από αυτό θα κάνω μια δοκιμή σχετικά με την τελική της ταχύτητα. Αν όλα πάνε καλά θα έχω νεώτερα αύριο το απογευματάκι.

Υ.Γ. Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο Site ελληνικό για αγορές αξεσουάρ; Επίσης γνωρίζει κανείς κάποιο μεγάλο μαγαζί με αξεσουάρ μοτοσυκλετιστών στην Θεσσαλονίκη, που να έχει ποικιλία ειδών, χωρίς όμως να έχει υπερδιπλάσιες, των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τιμές; Αν τίθεται θέμα διαφήμισης, τότε ας μου απαντήσει όποιος θέλει και μπορεί σε προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. II Ευχαριστώ τους διαχειριστές για την μεταφορά της συζήτησης σε καταλληλότερη κατηγορία. Την είχα δημοσιεύσει αρχικά στα τεχνικά ζητήματα, επειδή πολλές απο τις ερωτήσεις μου ήταν τέτοιας φύσεως.

Φιλικά Πρόδρομος
    Μόνο μια παρατήρηση για το αυριανό σου ταξιδάκι.. Στάσεις, 2-3 στάσεις είναι καλά, επειή είναι στο στρώσιμο, και επιπλέον αν μπορείς μικρές αυξομειώσεις στο γκάζι, μην είσαι όλη την ώρα στις ίδιες στροφές..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

"Στάσεις, 2-3 στάσεις είναι καλά, επειή είναι στο στρώσιμο, και επιπλέον αν μπορείς μικρές αυξομειώσεις στο γκάζι, μην είσαι όλη την ώρα στις ίδιες στροφές.."

Γι αυτούς τους λόγους ακριβώς θα πάω από τον παλιό δρόμο και όχι από τον αυτοκινητόδρομο. Ο παλιός δρόμος περνάει απο καμιά δεκαριά χωριά, οπότε θα κάνω συνεχείς αυξομειώσεις στην ταχύτητα και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω συνηθίσει ακόμα την σέλα των δικύκλων, οπότε ανά 40'-45' χρειάζομαι στάση ούτως ή άλλως(παραπονιέται ο πωπός μου αλλιώς ).

Φιλικά Πρόδρομος

Δυστυχώς ρίχνει καρεκλοπόδαρα από εχτές το βράδυ κι έτσι το ταξιδάκι αναβάλλεται επ' αόριστον.
    Απ' ότι είδα στις μετεορολογικές προβλέψεις, έτσι θα πάει όλη η ερχόμενη εβδομάδα...

Φιλικά Πρόδρομος

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Prodromaki
    Δυστυχώς ρίχνει καρεκλοπόδαρα από εχτές το βράδυ κι έτσι το ταξιδάκι αναβάλλεται επ' αόριστον.
    Απ' ότι είδα στις μετεορολογικές προβλέψεις, έτσι θα πάει όλη η ερχόμενη εβδομάδα...

Φιλικά Πρόδρομος
    Κρίμα.. πάντως μην κάνεις τον ήρωα και βγεις με αυτά τα λάστιχα..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Να ρωτίσω κάτι κι εγώ... Επειδή κι εγώ ψήνομαι να το αγωράσω από μέρα σε μέρα, θα ήθελα να μου πεις φίλε Πρόδρομε, επειδή μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον χρειάζεται να κάνω το ταξίδι Αθήνα - Χαλκίδα απόσταση περίπου 90 χμ. και με αυτοκινητόδρομο μέσα, θα το βγάζει ή θα παρακαλάω να τηλεμεταφερθώ κάθε φορά...;:smilea:

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisag
    Να ρωτίσω κάτι κι εγώ... Επειδή κι εγώ ψήνομαι να το αγωράσω από μέρα σε μέρα, θα ήθελα να μου πεις φίλε Πρόδρομε, επειδή μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον χρειάζεται να κάνω το ταξίδι Αθήνα - Χαλκίδα απόσταση περίπου 90 χμ. και με αυτοκινητόδρομο μέσα, θα το βγάζει ή θα παρακαλάω να τηλεμεταφερθώ κάθε φορά...;:smilea:
    Σου απαντάω εγώ που έχω ybr 125, κοινώς μια από τα ίδια..

Αν εσύ το σέβεσαι και πηγαίνεις σταθερα με 80, κοινώς δεν του πίνεις το αίμα, το μηχανάκι ΔΕΝ έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όμως αυτοκινητόδρομος με 80 χλμ, νταλίκες/ λεωφορεία, τύποι με +100 χλμ από σένα να σε περνάνε, δεν είναι ότι πιο ασφαλές.. κοινώς, ΝΑΙ μάλλον θα θες να τηλεμεταφερθείς.. άσε που αν δεν ενισχύσεις και με λίγο αφρώδες την σέλα θα πιαστεί ο κώλος σου.. Αν μπορούσες να διαλέξεις επαρχιακό και ας κάνεις και λίγο παραπάνω νομίζω θα ήταν καλύτερα..

"Να ρωτίσω κάτι κι εγώ... Επειδή κι εγώ ψήνομαι να το αγωράσω από μέρα σε μέρα, θα ήθελα να μου πεις φίλε Πρόδρομε, επειδή μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον χρειάζεται να κάνω το ταξίδι Αθήνα - Χαλκίδα απόσταση περίπου 90 χμ. και με αυτοκινητόδρομο μέσα, θα το βγάζει ή θα παρακαλάω να τηλεμεταφερθώ κάθε φορά...;"

Ότι είπε ο προλαλήσαντας.

Αν ο δρόμος πάντως στον οποίο αναφέρεσαι, διαθέτει λωρίδα έκτακτης ανάγκης, βοηθάει πολύ, γιατί παρόλο που απαγορεύεται να κινείσαι εκεί, εγώ για κανά 20λεπτο που χρειάστηκε να βγω στον αυτοκινητόδρομο με 60-70km/h, πήγαινα με την ψυχή στο στόμα στην δεξιά λωρίδα(με προσπερνούσαν νταλίκες και κόντευε να με πάρει ο αέρας ) και έτσι μετά τα πρώτα 5' μπήκα στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όπου ήμουν πολύ πιο άνετος{και πολύ πιο παράνομος να προσθέσω εδώ}).
    Αν πραγματικά θέλεις δίκυκλο για τέτοια απόσταση, καλύτερα να κινηθείς σε κάτι πιό δυνατό, ώστε να μπορείς να κινείσαι με τουλάχιστο 100-110km/h, για να προσπερνάς με σχετική άνεση νταλίκες/φορτηγά. Φαντάζομαι κάτι με 250cc, η περισσότερο, θα σε βολέψει πολύ περισσότερο. Σκέψου το καλύτερα για κάποιο ελαφρώς μεταχείρισμένο YBR250/CBF250 κατά την ταπεινή μου άποψη.

Φιλικά Πρόδρομος

Η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν κι εγώ τα 250 κυβικά. Αλλά λόγο έλειψης χρημάτων (η cbf125 είναι ίσα ίσα στο μπάτζετ μου) αυτή η σκέψη είναι λίγο μακρυνή. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν μπορώ να κινούμε επεί μία ώρα περίπου με 100 χμ/ω χωρίς να ξεσκίζω το μηχανάκι. Άμα όντως έχει την τελική του στα 115 χμ/ω τότε είναι πάρα πολύ καλά. Και στην τελική αυτή την απόσταση μια φορά την εβδομάδα θα χρειαζεται να την κάνω. Και αν...
    Και για να μην πολυλογώ, βρήκα κι εγώ το cbfάκι σαν ευκαιριάρα μιας και 125 ΚΑΛΟ (που να εκμεταλεύεται στο έπακρο τα 125 κυβικά του κινητίρα του), με πανέμορφη εμφάνιση, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΑΤΟ και σε αυτή την τιμή καινούριο, κακά τα ψέματα δεν βρίσκεις...

"Η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν κι εγώ τα 250 κυβικά. Αλλά λόγο έλειψης χρημάτων (η cbf125 είναι ίσα ίσα στο μπάτζετ μου) αυτή η σκέψη είναι λίγο μακρυνή. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν μπορώ να κινούμε επεί μία ώρα περίπου με 100 χμ/ω χωρίς να ξεσκίζω το μηχανάκι. Άμα όντως έχει την τελική του στα 115 χμ/ω τότε είναι πάρα πολύ καλά. Και στην τελική αυτή την απόσταση μια φορά την εβδομάδα θα χρειαζεται να την κάνω. Και αν...
    Και για να μην πολυλογώ, βρήκα κι εγώ το cbfάκι σαν ευκαιριάρα μιας και 125 ΚΑΛΟ (που να εκμεταλεύεται στο έπακρο τα 125 κυβικά του κινητίρα του), με πανέμορφη εμφάνιση, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΑΤΟ και σε αυτή την τιμή καινούριο, κακά τα ψέματα δεν βρίσκεις..."

Σύμφωνα με αυτά που είπες, θεωρώ ότι βρίσκεσαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση, που βρισκόμουν κι εγώ πριν αγοράσω το συγκεκριμένο μηχανάκι.
    Μετά από αρκετή έρευνα στο διαδίκτυο και ρωτώντας αρκετούς γνώστες του αντικειμένου, κατέληξα στην άποψη πως η καλύτερη επιλογή είναι ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο 250cc(για διαδρομές μέσα στην πόλη με ελαφρύ φορτίο και μικρά ταξιδάκια σε γειτονικές πόλεις μια στο τόσο). Αν είχα βρει κάποιο μεταχειρισμένο Street/On-Off/Naked από κάποιον γνωστό ή κάποιο ελαφρώς μεταχειρισμένο μοντέλο μέσω τις αντιπροσωπείας, δε θα το είχα σκεφτεί καθόλου(Η τιμή ουσιαστικά θα ήταν γύρω στα 2.500?, όσο περίπου κάνει καινούργιο το CBF125). Επειδή όμως δεν βρήκα τίποτα από τα παραπάνω, πήγα στην δεύτερη καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη μου.
    Το μηχανάκι είναι πάρα πολύ όμορφο και έχω διαβάσει τα καλύτερα σε περιοδικά/ιστότοπους/διαγνωστικά, παρ' όλ' αυτά είναι γεγονός, πως είναι κάπως "λίγο" για μεσαίες/μεγάλες διαδρομές έξω από την πόλη(Είναι πραγματικά μεγάλο πρόβλημα, όταν έχεις κολλήσει πίσω απο μια μεγάλη νταλίκα, ή όταν ένας παλαβιάρης οδηγός σε προσπερνάει με μισό μέτρο απόσταση και ταχύτητα 200km/h).
    Η κατακλείδα είναι ότι δεν βλέπω να πηγαίνεις με ταχύτητα μεγαλύτερη των 80-90km/h για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα άνετα και δυστυχώς αυτά νομίζω πως δεν είναι αρκετά για μη επαρχιακούς δρόμους.

Υ.Γ. Αν δεις και κάποια βιντεάκια στο Youtube, θα δεις ότι η CBF 125 πιάνει τα 75mph(120km/h) μόνο σε ελαφρώς κατηφορικές διαδρομές μετά από αρκετά δευτερόλεπτα και με σχετική δυσκολία.

Υ.Γ. II Όταν ο καιρός αποφασίσει να συνέλθει, ώστε να μπορέσω να τελειώσω με το στρώσιμο του, θα ξέρω περισσότερα σχετικά με την τελική του και κυρίως την μεγαλύτερη ταχύτητα με την οποία θα κινείται άνετα για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Υ.Γ. III Υπάρχει και το CBR 125Ri, το οποίο έχει άνετα τα 110km/h, ενώ η τελική του παίζει λίγο πάνω από τα 130km/h. Επιπροσθέτως έχει υδρόψυξη, δισκόφρενα μπρος/πίσω και καλύτερη οπίσθια ανάρτηση. Δυστυχώς όμως κοστίζει 640? παραπάνω(2.980?). Αν τα είχα, νομίζω πως θα το προτιμούσα έναντι του CBF.

Φιλικά Πρόδρομος

Μανιβελάτο μέλος
    quick note στον υποψήφιο αγοραστή από πάνω..

Δεν διατηρεί με την καμία 100 χλμ για μία ώρα.. αργά ή γρήγορα το πήρες στο χέρι.. Φίλος που έκανε το ίδιο με ybr τώρα κατεβάζει μοτέρ γιατί κάποια φλάτζα μας άφησε και άρχισε να κάνει την εμφάνιση του λάδι..

Το θέμα είναι πως το μοτέρ του cbf είναι το ίδιο με του xr125 και απ'ότι μου έχει πει φίλος που έχει xr άμα κάνεις την εθνική με 95-100 χμ/ω σταθερά δεν παθένεις τίποτα... Βέβαια τον πρώτο λόγο τον έχουν οι κάτοχοι cbf, οπότε περιμένω να ακούσω. Όσο για το ybr έχω ακούσει, χωρίς να έχω προσωπική εκτίμηση ότι είναι κομματάκι αδύναμο μπροστά στο cbfάκι... Όσο διαφορά μπορεί να έχουν δύο 125άρια τέλος πάντων...

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisag
    Το θέμα είναι πως το μοτέρ του cbf είναι το ίδιο με του xr125 και απ'ότι μου έχει πει φίλος που έχει xr άμα κάνεις την εθνική με 95-100 χμ/ω σταθερά δεν παθένεις τίποτα... Βέβαια τον πρώτο λόγο τον έχουν οι κάτοχοι cbf, οπότε περιμένω να ακούσω. Όσο για το ybr έχω ακούσει, χωρίς να έχω προσωπική εκτίμηση ότι είναι κομματάκι αδύναμο μπροστά στο cbfάκι... Όσο διαφορά μπορεί να έχουν δύο 125άρια τέλος πάντων...
    Το ybr με carb είναι 12 hp, με injection 10.3. To cbf βγάζει με το injection ~ 11 άλογα αλλά είναι και 15 κιλά βαρύτερο.. (διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά). Το θέμα δεν είναι τόσο το αν παθαίνεις αλλά το μέχρι πότε.. Είναι άλλο να βγεις 2 και 3 φορές βόλτα και να πηγαίνεις σταθερά με 90 και άλλο να λες ότι θες να διατηρεί 100+ χλμ σταθερά για μία ώρα.. και συχνά πυκνά.. Θα το καταλάβεις όταν το καβαλήσεις και το ακούσεις. Τα μόνα τετράχρονα 125 που κρατάνε πολύ άνετα 100-110 στον εθνικό με μία σχετική άνεση είναι το cbr 125 (το έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι σε βόλτα με φίλο σε μία διαδρομή ~ 80 χλμ και άλλο τόσο πίσω), το yzf 125 που βγάζει 15 αλογάκια αλλά είναι πολύ ακριβό, και το εντουράκι το wr 125 (το τετράχρονο yamaha, όχι το husky) το οποίο βγάζει και αυτό 15 άλογα, αλλα προφανώς χάνει λίγο στην αεροδυναμική. Πρόσεξε, και εγώ που δεν είμαι κάτοχος, και ο πρόδρομος που είναι ευτυχής κάτοχος δεν σου λέμε να μην το πάρεις.. ίσα ίσα.. το αντίθετο, το θεωρώ πάρα πολύ καλή επιλογή.. ίσως και η καλύτερη τώρα από πλευρά τιμής/ απόδοσης. Απλώς σου λέμε ότι δεν καλύπτει ακριβώς τα standards που έχεις θέσει. Είτε τα ρίχνεις λίγο και λες, θα ταξιδεύω καλύτερα με 80 χλμ ή καλύτερα να κοιτάξεις κάποιο 250 άρι. Είναι άλλο το μπορεί να πιάσει 115, κρατάει 100, και άλλο τα κρατάει άνετα χωρίς να είσαι σχεδόν στα κόκκινα ή να το δουλεύεις στο θεό, και να τα κρατάει σε ανηφόρα, κατηφόρα, είτε έχει κόντρα άνεμο, είτε όχι, μονός αλλά και διπλός.. Θα το διαπιστώσεις και ο ίδιος.. Θα το λυπηθείς να το σκίζεις..

Γνώμη μου.. Βουρ τράβα πάρτο..

ΥΓ Και στο motorcycle news αναφέρει στo test του xr 125 ότι you can cruise all day at 50 mph = 80 χλμ..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreth
    Με την ώρα μου.... ανακάλυψα κι εγώ αυτό το θέμα και σκέφτηκα να συνεισφέρω την άποψή μου. Έχω το cbf-125 από τον Αύγουστο. Είναι η πρώτη μου μοτοσυκλέτα και το δίπλωμα το έβγαλα ένα μήνα πριν την αγοράσω. Αν και εμπειρία από μηχανοκίνητα δίκυκλα δεν έχω και γενικά με τεχνικές προδιαγραφές κ.τ.λ. είμαι άσχετη, έως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη από το cbf και θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή για τα λεφτά του. Ειδικά για μετακινήσεις στο κέντρο είναι ό,τι πρέπει. Επιπλέον είναι απίστευτα οικονομικό.

Σχετικά τώρα με μεγαλύτερες διαδρομές... Πιστεύω πως κάποιος που ενδιαφέρεται να διανύει σχετικά συχνά μεγάλες αποστάσεις πρέπει να κοιτάξει για κάτι μεγαλύτερο. Το τελευταίο διήμερο έκανα μία κάπως μεγαλύτερη από τα συνηθισμένα για μένα διαδρομή (πήγαινε-έλα στο αεροδρόμιο από το Παγκράτι μέσω Αττ. Οδού και περ. Υμηττού) και ένιωσα ότι το καταπόνησα κάπως... Μέχρι τα 80-90 χμ/ώρα ήταν καλά τα πράγματα. Από εκεί και πέρα άρχιζαν τα δύσκολα. Η ευστάθεια ήταν μειωμένη, ο αέρας πολύς (η ζελατίνα δεν έκοβε και πολλά πράγματα πλέον) και ένιωθα ότι σε λίγο θα πετάξω!!! Σε ευθεία η τελική μου ταχύτητα ήταν λίγο πάνω από 110, κάπου 115 χμ/ώρα. Για μένα που είμαι νέα οδηγός η έλλειψη στροφόμετρου είναι ένα μείον κι έτσι δεν μπορώ να αντιληφθώ παρά μόνο ακουστικά πότε "πιάνουν κόκκινο" οι στροφές του κινητήρα. Με βάση το βιβλιαράκι οδηγιών του κατασκευαστή, οι ενδεδειγμένες ταχύτητες που πρέπει κάποιος να αλλάζει ταχύτητα είναι κάθε 20 χμ/ώρα (δηλαδή μέχρι τα 20 πας με 1η, μέχρι τα 40 με 2α, μέχρι τα 60 με 3η, μέχρι τα 80 με 4η και από εκεί και πέρα με 5η. Γενικά, χωρίς να το εφαρμόζω και πιστά, κάπου εκεί (άντε λίγο πιο κάτω) νιώθω κι εγώ (ακουστικά, πάντα) ότι πρέπει να αλλάξω ταχύτητα. Όμως μετά τα 90 το άκουγα (όσο μπορείς να ακούσεις μέσα από το κράνος και με τον αέρα να σου παίρνει το κεφάλι) να ζορίζεται κάπως. Η αλήθεια είναι ότι όσο με έπαιρνε (η κλίση του δρόμου, η εμπειρία μου, η κίνηση κ.τ.λ.) το ζόρισα, δηλαδή από τα 40 περίπου λεπτά που κράτησε η μία διαδρομή μπορεί να πήγαινα για 10 συνεχόμενα με πάνω από 90 χμ/ώρα και για 20 με ταχύτητα γύρω στα 80 χμ/ώρα (τα υπόλοιπα ήταν διαδρομή μέσα στην πόλη, σταμάτημα σε διόδια κ.τ.λ.). Αν η διαδρομή ήταν μεγαλύτερη θα είχα την αμφιβολία αν από στιγμή σε στιγμή ακούσω κανένα "μπαμ"!!! Αλλά άσχετα με αυτό, καθώς η μηχανή δεν είναι ιδιαίτερα βαριά και δεν έχει μεγάλη προστασία από τον αέρα νομίζω πως δεν θα την πάλευα να ταξιδέψω για πολλά χμ με ταχύτητες άνω των 90 χμ/ώρα! Επιπλέον, είναι αερόψυκτη, που σημαίνει (από τα λίγα τεχνικά που γνωρίζω) ότι δεν είναι κι ότι καλύτερο να ταξιδεύεις για πολλή ώρα και μάλιστα με πολύ υψηλές στροφές.

Αυτά όσον αφορά τα "ταξίδια" με ένα cbf-125. Σειρά μου τώρα να ρωτήσω κι εγώ κάτι που με απασχολεί, κι έχει να κάνει με τα ελαστικά. Εχει τύχει κάποιες φορές να οδηγήσω σε βρεγμένο οδόστρωμα αλλά μου έτυχε και 2 φορές να οδηγήσω με πολλή βροχή... Και απορώ πώς έμεινα όρθια!!! Σε ανηφόρα που αναγκάστηκα να σταματήσω το μπροστινό ελαστικό γλιστρούσε αφάνταστα και το μπροστινό φρένο ήταν σα να μην υπήρχε. Μόνο πατώντας και το πίσω δεν έφυγα... Χώρια το ξεκίνημα στη βρεγμένη ανηφόρα που έφευγε η πίσω ρόδα πότε από τη μία και πότε από την άλλη... Με λίγα λόγια, όταν δω βροχή έχω αρχίσει να τρομοκρατούμαι. Διάβασα ότι ένας φίλος έβαλε τα Michelin Pilot Sport. Σε τι διάσταση όμως? Εγώ όσο κι αν έχω ψάξει, στην ίδια διάσταση εκτός από τα μαμά ελαστικά έχω βρει μόνο κάτι άλλα... ινδικά!!! Και για να πω την αλήθεια δεν θέλω να βάλω πιο λεπτά (π.χ. του cbr). Έχει αλλάξει κάποιος και ποια διάσταση/μάρκα έβαλε?

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mreth
    Με την ώρα μου.... ανακάλυψα κι εγώ αυτό το θέμα και σκέφτηκα να συνεισφέρω την άποψή μου. Έχω το cbf-125 από τον Αύγουστο. Είναι η πρώτη μου μοτοσυκλέτα και το δίπλωμα το έβγαλα ένα μήνα πριν την αγοράσω. Αν και εμπειρία από μηχανοκίνητα δίκυκλα δεν έχω και γενικά με τεχνικές προδιαγραφές κ.τ.λ. είμαι άσχετη, έως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη από το cbf και θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή για τα λεφτά του. Ειδικά για μετακινήσεις στο κέντρο είναι ό,τι πρέπει. Επιπλέον είναι απίστευτα οικονομικό.

Σχετικά τώρα με μεγαλύτερες διαδρομές... Πιστεύω πως κάποιος που ενδιαφέρεται να διανύει σχετικά συχνά μεγάλες αποστάσεις πρέπει να κοιτάξει για κάτι μεγαλύτερο. Το τελευταίο διήμερο έκανα μία κάπως μεγαλύτερη από τα συνηθισμένα για μένα διαδρομή (πήγαινε-έλα στο αεροδρόμιο από το Παγκράτι μέσω Αττ. Οδού και περ. Υμηττού) και ένιωσα ότι το καταπόνησα κάπως... Μέχρι τα 80-90 χμ/ώρα ήταν καλά τα πράγματα. Από εκεί και πέρα άρχιζαν τα δύσκολα. Η ευστάθεια ήταν μειωμένη, ο αέρας πολύς (η ζελατίνα δεν έκοβε και πολλά πράγματα πλέον) και ένιωθα ότι σε λίγο θα πετάξω!!! Σε ευθεία η τελική μου ταχύτητα ήταν λίγο πάνω από 110, κάπου 115 χμ/ώρα. Για μένα που είμαι νέα οδηγός η έλλειψη στροφόμετρου είναι ένα μείον κι έτσι δεν μπορώ να αντιληφθώ παρά μόνο ακουστικά πότε "πιάνουν κόκκινο" οι στροφές του κινητήρα. Με βάση το βιβλιαράκι οδηγιών του κατασκευαστή, οι ενδεδειγμένες ταχύτητες που πρέπει κάποιος να αλλάζει ταχύτητα είναι κάθε 20 χμ/ώρα (δηλαδή μέχρι τα 20 πας με 1η, μέχρι τα 40 με 2α, μέχρι τα 60 με 3η, μέχρι τα 80 με 4η και από εκεί και πέρα με 5η. Γενικά, χωρίς να το εφαρμόζω και πιστά, κάπου εκεί (άντε λίγο πιο κάτω) νιώθω κι εγώ (ακουστικά, πάντα) ότι πρέπει να αλλάξω ταχύτητα. Όμως μετά τα 90 το άκουγα (όσο μπορείς να ακούσεις μέσα από το κράνος και με τον αέρα να σου παίρνει το κεφάλι) να ζορίζεται κάπως. Η αλήθεια είναι ότι όσο με έπαιρνε (η κλίση του δρόμου, η εμπειρία μου, η κίνηση κ.τ.λ.) το ζόρισα, δηλαδή από τα 40 περίπου λεπτά που κράτησε η μία διαδρομή μπορεί να πήγαινα για 10 συνεχόμενα με πάνω από 90 χμ/ώρα και για 20 με ταχύτητα γύρω στα 80 χμ/ώρα (τα υπόλοιπα ήταν διαδρομή μέσα στην πόλη, σταμάτημα σε διόδια κ.τ.λ.). Αν η διαδρομή ήταν μεγαλύτερη θα είχα την αμφιβολία αν από στιγμή σε στιγμή ακούσω κανένα "μπαμ"!!! Αλλά άσχετα με αυτό, καθώς η μηχανή δεν είναι ιδιαίτερα βαριά και δεν έχει μεγάλη προστασία από τον αέρα νομίζω πως δεν θα την πάλευα να ταξιδέψω για πολλά χμ με ταχύτητες άνω των 90 χμ/ώρα! Επιπλέον, είναι αερόψυκτη, που σημαίνει (από τα λίγα τεχνικά που γνωρίζω) ότι δεν είναι κι ότι καλύτερο να ταξιδεύεις για πολλή ώρα και μάλιστα με πολύ υψηλές στροφές.

Αυτά όσον αφορά τα "ταξίδια" με ένα cbf-125. Σειρά μου τώρα να ρωτήσω κι εγώ κάτι που με απασχολεί, κι έχει να κάνει με τα ελαστικά. Εχει τύχει κάποιες φορές να οδηγήσω σε βρεγμένο οδόστρωμα αλλά μου έτυχε και 2 φορές να οδηγήσω με πολλή βροχή... Και απορώ πώς έμεινα όρθια!!! Σε ανηφόρα που αναγκάστηκα να σταματήσω το μπροστινό ελαστικό γλιστρούσε αφάνταστα και το μπροστινό φρένο ήταν σα να μην υπήρχε. Μόνο πατώντας και το πίσω δεν έφυγα... Χώρια το ξεκίνημα στη βρεγμένη ανηφόρα που έφευγε η πίσω ρόδα πότε από τη μία και πότε από την άλλη... Με λίγα λόγια, όταν δω βροχή έχω αρχίσει να τρομοκρατούμαι. Διάβασα ότι ένας φίλος έβαλε τα Michelin Pilot Sport. Σε τι διάσταση όμως? Εγώ όσο κι αν έχω ψάξει, στην ίδια διάσταση εκτός από τα μαμά ελαστικά έχω βρει μόνο κάτι άλλα... ινδικά!!! Και για να πω την αλήθεια δεν θέλω να βάλω πιο λεπτά (π.χ. του cbr). Έχει αλλάξει κάποιος και ποια διάσταση/μάρκα έβαλε?
    Δυστηχώς δεν έχεις επιλογές.. δεν έχω το cbf αλλά είχα διαβάσει ότι για την ώρα μόνο TVS τα ινδικά τα μαμά.. άθλια.. Κατά τα άλλα ο Σαρακάκης απαντάει με ύφος.. διάσταση cbr 125.. και σου λέει κιόλλας.. τι για κάθε μηχανή πρέπει να βγάζουν ελαστικά?

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Honda cbf 125 βοήθεια !!!
    από madddogg στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2014, 13:22
  2. Απορία σχετική με Honda PCX 125
    από sosna στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/10/2010, 00:06
  3. Hyosong Comet Gt 125-250 ή Honda Cbf 250
    από stam75 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2004, 19:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ