Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 55

Θέμα: παιδικά χρόνια-για τους πιό παλιούς..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Προσωπικά, για το μόνο που είμαι "υπερήφανος" που ζήσαμε - και έχει εκλείψει οριστικά πλέον, τουλάχιστον στην πόλη - είναι η φάση της γειτονιάς. Περνούσε το μεσημέρι, έβγαινες έξω και ΠΑΝΤΑ υπήρχε κάποιος. Οι επόμενες 5-6-7 ώρες περνούσαν παίζοντας στο δρόμο με άλλους 10 κάφρους. Κάθε μέρα.
    Αυτο που περιγραφεις το εζησα στην Δραπετσωνα που μεγαλωσα..
    Εχω 2 παιδια πια και προσπαθω να τους προσφερω αυτα που εζησα και εγω.Το θεσμο της γειτονιας-και γιατι οχι,της "αλητειας" σε εισαγωγικα..
    Βαρεθηκα να βλεπω μικρομεγαλα πιτσιρικακια να μεγαλωνουν σε αποστειρωμενο περιβαλλον..
    The only easy day was yesterday.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK

Re: Re: παιδικά χρόνια-για τους πιό παλιούς..

Δεν πάνε και τόσο πίσω όλα αυτά. Φαντάζομαι οποιοσδήποτε 26+ τα έχει ζήσει.

Θα έθετα σαν σημείο ορόσημο το Ευρομπάσκετ του 1987 (τιρινίνι...τιρινινινινί)....όποιος μπορουσε να βγει απο το σπιτι ασυνόδευτος για να πανηγυρίσει (στην Ομόνοια πχ...) τα έχει ζήσει ολα αυτά τα ωραία και νοσταλγικά που περιγράφονται...καθώς και αρκετά άλλα, εξίσου χαρακτηριστικά για τότε, αδιανόητα για τώρα...

μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    το αταρι!!!! αρκανοιντ
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Ακόμα παίζουν μπάλα τα παιδιά & κάνουν ποδήλατο και ξέρει το ένα το άλλο... Δε ξέρω στην Αθήνα τουλάχιστον εδώ στη Κρήτη σε όλες τις γειτονιές γίνεται χαμός, όπως επίσης και στις αυλές των σχολείων όταν είναι κλειστά.
    Στην Κρητη,επειδη εχει τυχει να ζησω για καποιο καιρο στα Χανια,μιλαμε για ΑΛΛΗ ποιοτητα ζωης γενικοτερα!
    Μακαρι να μεγαλωναν τα παιδια μου σε ενα τετοιο μερος.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Πάντως να πω, ότι τώρα προσωπικά θεωρώ ότι όλα είναι σαφώς καλύτερα & είναι στο χέρι μας αν τα παιδιά μας & εμείς θα ζούμε "σωστά" ή όπως κοροιδεύουμε. Ποτέ δε φταίνε τα αντικείμενα & οι δυνατότητες κάθε εποχής, αλλά ο τρόπος που τις χρησιμοποιούμε!

& προσωπικά, απεχθάνομαι κάργα αυτή τη νοσταλγία. Δε ζω για το παρελθόν, αλλά για το παρόν & το καλύτερο μέλλον!

Αυτά από μένα επί του θέματος

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από REDRS
    Αυτο που περιγραφεις το εζησα στην Δραπετσωνα που μεγαλωσα..
    Εχω 2 παιδια πια και προσπαθω να τους προσφερω αυτα που εζησα και εγω.Το θεσμο της γειτονιας-και γιατι οχι,της "αλητειας" σε εισαγωγικα..
    Βαρεθηκα να βλεπω μικρομεγαλα πιτσιρικακια να μεγαλωνουν σε αποστειρωμενο περιβαλλον..
    Είμαστε γειτονάκια εμείς. Κάπως έτσι μεγάλωσε ο Πειραιάς της γενιάς μου.

Ακόμα θυμάμαι που κλείναμε το στενό σε κάθε άκρη - με τον τσαμπουκά - με καφάσια, παίρναμε ένα μικρό μπαλάκι και παίζαμε μπαλίτσα. Ένας με έναν, δύο με δύο. Ένα μικρό μπαλάκι και ένα καφάσι σε κάθε άκρη. Skill :P

Κάθε τόσο, περνούσε αυτοκίνητο και διακόπταμε προσωρινά. Η φάση συνέχιζε από εκεί που έμεινε. Συχνότερα από ποτέ, το μπαλάκι έπεφτε στην αυλή του καθυστερημένου γείτονα, με την ψηλή περίφραξη και τα μυτερά συρματοπλέγματα. Ο τύπος, ο οποίος, αν κατάφερνες τελικά να πηδήξεις για να πάρεις το μπαλάκι, πίστευες ότι θα σε κλείσει σε κανά μπουντρούμι για πάντα. Που και που, άκουγε το μπαλάκι, έβγαινε έξω και το έσκιζε επιδεικτικά. Εύχομαι να ψόφησε με το χειρότερο τρόπο.
    Life begins at 45°.

...
    Εύχομαι να ψόφησε με το χειρότερο τρόπο.

Είμαστε γειτονάκια εμείς. Κάπως έτσι μεγάλωσε ο Πειραιάς της γενιάς μου.

Ακόμα θυμάμαι που κλείναμε το στενό σε κάθε άκρη - με τον τσαμπουκά - με καφάσια, παίρναμε ένα μικρό μπαλάκι και παίζαμε μπαλίτσα. Ένας με έναν, δύο με δύο. Ένα μικρό μπαλάκι και ένα καφάσι σε κάθε άκρη. Skill :P

Κάθε τόσο, περνούσε αυτοκίνητο και διακόπταμε προσωρινά. Η φάση συνέχιζε από εκεί που έμεινε. Συχνότερα από ποτέ, το μπαλάκι έπεφτε στην αυλή του καθυστερημένου γείτονα, με την ψηλή περίφραξη και τα μυτερά συρματοπλέγματα. Ο τύπος, ο οποίος, αν κατάφερνες τελικά να πηδήξεις για να πάρεις το μπαλάκι, πίστευες ότι θα σε κλείσει σε κανά μπουντρούμι για πάντα. Που και που, άκουγε το μπαλάκι, έβγαινε έξω και το έσκιζε επιδεικτικά. Εύχομαι να ψόφησε με το χειρότερο τρόπο.
    που γινοταν αυτο στο πειραια????εγω θυμαμαι κατι που εχω χροοοοοοοοοονια να δω.Αγιος Βασιλης και Χατζηκυριακειο του αγιαννιου παντου τεραστιες φωτιες κλεινοντας το δρομο
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Νίκαια. Κορυδαλλό.
    Life begins at 45°.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    .... να βλέπω τον πατέρα μου τις Κυριακές να φτιάχνει το Commando του (βρίζοντας γιατί είχε τον άφτιαχτο και ήταν και εγγλέζικο)

.... τελικά να το παρατάει για την "άλλη Κυριακή" και να καβαλάει τη "Δράκαινα" (η Montesa του) μαζί με ένα κολλητό και να οργώνει από την Σταμάτα μέχρι το Μαραθώνα ...

.....

πάω να βρω τίποτα μπίλιες ρουλεμάν να φτιάξω κάνα πατίνι ...

+ 1000 ρε Άκη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    αργουν να στα στειλουν τα mail οι φιλοι σου τραπ!

το χουμε δει (ΚΑΙ εδω μεσα) ισα με 15 φορες!
    ζητώ την συγχώρεσή σου φανταστικέ μου μονδεράτορα...

Νίκαια. Κορυδαλλό.
    α οκ οχι πειραια λοιπον γιατι θα πρεπει να ειχαμε τεραστια διαφορα ηλικιας για να μην το εχω δει/ακουσει

ωραιες εποχες

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    που γινοταν αυτο στο πειραια????εγω θυμαμαι κατι που εχω χροοοοοοοοοονια να δω.Αγιος Βασιλης και Χατζηκυριακειο του αγιαννιου παντου τεραστιες φωτιες κλεινοντας το δρομο

Χατζηκυριακειο πηγαιναμε μονο για ξυλο

Πλακα πλακα φωτιες πλεον ΠΟΥΘΕΝΑ!
    Μονο ο παππους με την λατερνα εχει μεινει που να θυμαμαι,στην γωνια Ηρωων πολυτεχειου κ Ταμαδου εξω απο το Ζαρα.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Το χειρότερο πάντως είναι ότι τα παιδιά του "τότε" είναι οι γονείς του "σήμερα" που κλείνουν τα παιδιά τους σπίτι, αραζουν στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση και νοσταλγούν τις παλιές "καλές" μέρες κατηγορώντας τους πολιτικους... (ίδιους "τότε" και "σήμερα"... )
    Άντε γεια μας
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    Το χειρότερο πάντως είναι ότι τα παιδιά του "τότε" είναι οι γονείς του "σήμερα" που κλείνουν τα παιδιά τους σπίτι, αραζουν στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση και νοσταλγούν τις παλιές "καλές" μέρες κατηγορώντας τους πολιτικους... (ίδιους "τότε" και "σήμερα"... )
    Άντε γεια μας
    Σωστό και αυτό...

Αρχικά δημιουργήθηκε από REDRS
    Χατζηκυριακειο πηγαιναμε μονο για ξυλο

Πλακα πλακα φωτιες πλεον ΠΟΥΘΕΝΑ!
    Μονο ο παππους με την λατερνα εχει μεινει που να θυμαμαι,στην γωνια Ηρωων πολυτεχειου κ Ταμαδου εξω απο το Ζαρα.
    xaxaxaxax πες το ψεμματα , Εχω να περασω καιρο με τα ποδια απο κει και δεν εχω προσεξει αν ειναι ακομα αλλα ξερω τι λες.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2006, 12:49
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 14:56
  3. Για τους Ducati..
    από niko13g στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2004, 20:14
  4. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 21/11/2003, 22:05