Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 63

Θέμα: ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από la_villa
    οκ θα κοβομασταν

αλλα καποια δεν ξεχνιούνται....
    παραβίαση στοπ, δεξια προτεραιότητα και αυτα είναι κτημα του καθε οδηγού

καποια που δεν τα βλέπεις συχνα οκ...δεν τα θυμασαι αλλα όχι και τα καθημερινα

αμα πηγαινε αναποδα ο τύπος η κοπέλα δεν παραβιασε καμια προτεραιότητα
    Συμφωνω.
    The only easy day was yesterday.

i love you 80's Το avatar του/της zoropatra
    οσο και να σας φανει απιστευτο ομως συναδελφος ταριφας βγηκε απο στοπ η αλλη κατεβενε αναποδα μονοδρομο και στο δικαστηριο την πληρωσε ο συναδελφος ας ειχε στοπ......και αυτο που του ειπαν στο δικαστηριο ειναι οτι σαν επαγγελματιας που ειναι επρεπε να κοιταξει αριστερα-δεξια !!!!

η ζημια ηταν περι τα 150 ευρω αλλα αν ηταν κατι χειροτερο?π.χ τραυματισμος?τελος παντων μπορει να ειναι περιπτωση των περιπτωσεων........αυτο!!!!!αλλα να που στην ελλαδα ολα γινονται......

και να σας πω και το αλλο εγω πριν 2 χρονια με το ταξι ενω ημουν σε δρομο με προταιρεοτητα βγηκε μια απο στοπ και γιναμε μαλια κουβαρια.......οταν ηρθε η τροχαια αυτο που ειπε στους μπατσους ειναι οτι φταιει ο ταξιτζης (εγω) γιατι λεει την βρηκα στον πισω τροχο....δηλαδη οτι ειχε βγει η μιση στην διασταυρωση και οτι εγω φταιω!!!!χαχαχα τοτε της ειπε ο μπατσος κυρια μου εχετε στοπ το καταλαβαινετε?απο τοτε εχουν περασει 2 χρονια και ακομα περιμενω το δικαστηριο!!!!ασχετο αν η ζημια η δικια μου ηταν 5.280 ευρω!!!! τα οποια για να δουλεψουμε τα βαλαμε απο τσεπη!!!!!
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....

μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra
    οσο και να σας φανει απιστευτο ομως συναδελφος ταριφας βγηκε απο στοπ η αλλη κατεβενε αναποδα μονοδρομο και στο δικαστηριο την πληρωσε ο συναδελφος ας ειχε στοπ......και αυτο που του ειπαν στο δικαστηριο ειναι οτι σαν επαγγελματιας που ειναι επρεπε να κοιταξει αριστερα-δεξια !!!!
    Πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό;
    Γιατί αυτό που λες, σε πρώτη ανάγνωση, είναι απίστευτη μαλακία του δικαστηρίου.
    Εκτός και αν αυτή ήταν ακριβώς ΜΠΡΟΣΤΑ του όταν ξεκίνησε ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra
    ασχετο αν η ζημια η δικια μου ηταν 5.280 ευρω!!!! τα οποια για να δουλεψουμε τα βαλαμε απο τσεπη!!!!!
    Αυτό ΔΥΣΤΥΧΩΣ ισχύει σε κάθε περίπτωση.
    Έτσι όπως αργούν τα δικατήρια...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό;
    Γιατί αυτό που λες, σε πρώτη ανάγνωση, είναι απίστευτη μαλακία του δικαστηρίου.
    Εκτός και αν αυτή ήταν ακριβώς ΜΠΡΟΣΤΑ του όταν ξεκίνησε ...

+1000 :hypnotize
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μαλακία του δικαστηρίου αλλά και του δικηγόρου του συνάδερφου σου που δεν ζήτησε έφεση μιας και τέτοια απόφαση καταρρίπτεται αμέσως με το γράμμα του νόμου.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μόνιμα Τσαντισμένο Μέλος Το avatar του/της Nikker
    Νομικά δεν ξέρω ποιός φταίει, υποθέτω ο φίλος σου.
    Ηθικά φταίνε σίγουρα και οι δύο.
    Θα μπορούσε να μην είναι μηχανάκι που έρχεται αντίθετα αλλά ποδήλατο, ή πεζός.
    Επιστημονική έρευνα απέδειξε πως άμα τα Γιατονπουτσονέζικα φορούσανε κανά marzocchi, τα ατυχήματα θα μειωνόντουσαν κατά 98%!!!

Παλαιό μέλος
    Αυτος που παει αναποδα φταιει

Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Αυτος που παει αναποδα φταιει

*************** www.motodevils.gr ***************

νομικα υπαρχει καποιος γνωστης να μας δωσει τα φωτα του?
    γιατι λεω γω τωρα..
    μπορει να ημουν ενας αθλητης που να εκανα πατινι,ενας που εκανε τζοκινγκ,ποδηλατο η απλα ενας
    μεσηλικας που ηθελα να περασω απεναντι.
    δεν θα επρεπε λογικα να κοιταξει η οδηγος κ απ τις δυο πλευρες?
    γιατι κ γω παω βολτα σε μια επαρχια λχ πρωτη φορα κ βλεπω στοπ σε δρομο της.ε κοιταω κ τις
    2 πλευρες πριν ξεκινησω.δεν μπορω να ξερω οτι μπαινω σε μονοδρομο.
    δεν νομιζω να υπαρχει νομος που να λεει οτι στα στοπ κοιταμε μονο δεξια η αριστερα.(ασχετου του παραπανω αποτελεσματος).

ε κ στην τλκη αφου ολοι μας κοιταμε δ-α ειτε για την ασφαλεια μας ειτε για την περιουσια μας.
    νιαου

Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos-hyper
    Φταίει αυτός που παραβίασε τον ΚΟΚ
    Για να πούμε 100% ποιος τον παραβίασε πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει.

Το σίγουρο είναι ότι αυτός που πήγαινε ανάποδα τον παραβίασε.

Το αν τον παραβίασε και ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι πιο δύσκολο να διαπιστωθεί.
    Όλα εξαρτώνται από το σημείο στο οποίο βρίσκονταν τα δύο οχήματα μερικά δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση και κυρίως που βρισκόταν τη στιγμή που ο οδηγός του αυτοκινήτου ξεκίνησε.

Συνεπώς, είτε φταίει 100% αυτός που πήγαινε ανάποδα, είτε υπάρχει συνυπαιτιότητα (με πιθανότετο το πρώτο).
    Πάντως το να μην φταίει καθόλου η μηχανή απλά ΔΕΝ παίζει.

Το παράδειγμα με τον πεζό είναι άλλο εντελώς άλλο θέμα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos-hyper
    Δεν θα με έλεγα γνώστη όμως η εμπειρία που είχε φίλος παλιότερα μου έδωσε να καταλάβω πως οτιδήποτε κυκλοφορεί στον δρόμο χωρίς άδεια κυκλοφορίας (με τα τέλη και τα σχετικά) είναι απλώς παράνομο.

Κινούμενος με ποδήλατο στον δρόμο του βγήκε αυτοκίνητο από STOP, τον είδε κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο στον δρόμο που θα έβγαινε ο οδηγός του αυτοκινήτου και απλώς συνέχισε την πορεία του αφού δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι το ποδήλατο φρενάρει αρκετά αργά, ειδικά αν έχει πάρει φόρα. Ο φίλος τον χτύπησε στο μπροστινό φτερό και για να μην πολυλογώ πλήρωσε τη ζημιά του αυτοκινήτου από την τσέπη του.

Οι τροχαίοι που ήρθαν τότε μας είπαν αυτό που είπα στις πρώτες σειρές, υποτίθεται ότι ποδηλάτες και skateboardάδες πάνε από το πεζοδρόμιο, τι κι αν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος; Νομικά δικαίωμα στον δρόμο δεν έχουν, εκτός κι αν βγάλουν άδεια κυκλοφορίας που αν δεν κάνω λάθος μπορεί να γίνει όπως γινόταν και παλιά.

Δεν μιλάω για πεζό που εκεί αλλάζουν τα πάντα

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Οι τροχαίοι που ήρθαν τότε μας είπαν αυτό που είπα στις πρώτες σειρές, υποτίθεται ότι ποδηλάτες και skateboardάδες πάνε από το πεζοδρόμιο, τι κι αν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος; Νομικά δικαίωμα στον δρόμο δεν έχουν, εκτός κι αν βγάλουν άδεια κυκλοφορίας που αν δεν κάνω λάθος μπορεί να γίνει όπως γινόταν και παλιά.
    Καλοί μ@λ@κες ήταν και οι τροχαίοι ...

Τί σχέση έχει η άδεια κυκλοφορίας με την υπαιτιότητα για το ατύχημα;;

Να σου πω εγώ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι δεν έχω άδεια κυκλοφορίας, ούτε πινακίδες, ούτε δίπλωμα (γιατί ας πούμε μου τα έχει πάρει η τροχαία) και είμαι ΝΟΜΙΜΑ σταματημένος σε κόκκινο φανάρι.
    Και έρχεται ένα από πίσω και με χτυπά στο ΠΙΣΩ μέρος (υπενθυμίζω είμαι σταματημένος σε κόκκινο).

Ποιος φταίει;;;;

Δεν πιστεύω να θεωρείς ότι φταίω εγώ;;;

Ποιος φταίει;;;;
    Δεν πιστεύω να θεωρείς ότι φταίω εγώ;;;
    Άλλο τι θεωρώ εγώ σωστό και άλλο αυτό που πράττει ο νόμος, ειλικρινά Σέργιε χωρίς να ξέρω σε ρωτώ. Στην περίπτωση που ανάφερες, αποζημιώνεσαι;

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Άλλο τι θεωρώ εγώ και άλλο αυτό που πράττει ο νόμος, ειλικρινά Σέργιε χωρίς να ξέρω σε ρωτώ. Στην περίπτωση που ανάφερες, αποζημιώνεσαι;
    100%

αλλά κανονικά πρέπει να πληρώσεις και πρόστιμο γιατί δεν έχεις τα απαιτούμενα έγγραφα.
    ΑΛΛΟ όμως το ένα και ΑΛΛΟ το άλλο.

Η υπαιτιότητα (το ποιος φταίει) για το ατύχημα δεν έχει σχέση με το αν έχεις δίπλωμα, αν έχεις άδεια κυκλοφορίας κλπ.

100%
    Τώρα μου καταρρίπτεις γνώσεις που νόμιζα ότι είχα χρόνια, το ότι έχουμε άλλους νόμους εδώ το ήξερα αλλά όχι κι έτσι..

Παλιότερα που έγραφα στο cyclist.gr (ποδηλατικό φόρουμ) είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό και όπως ήταν λογικό γέννησε μεγάλη συζήτηση πάνω στο θέμα, αυτό που θυμάμαι είναι ότι όλοι συμφώνησαν στο ότι με δική τους ευθύνη και με απόλυτη γνώση των πραγμάτων συνεχίζουν να κυκλοφορούν με ποδήλατο στους δρόμους της Αθήνας και από τότε με το ίδιο πράγμα στο μυαλό βγάζω και το δικό μου ποδήλατο στον δρόμο. Χωρίς δηλαδή να απαιτώ δικαιώματα που κατάλαβα πλέον ότι δεν έχω.

Αυτό βέβαια όπως το αναφέρω είναι σαν λέω ότι όποιος αυτοκινητάκιας γουστάρει παίρνει σβάρνα τους ποδηλάτες για να περνάει ευχάριστα την ώρα του μέσα στο αυτοκίνητο.. οπότε μάλλον δίκιο έχεις τώρα που το σκέφτομαι ξανά. Όσο αναφορά το νομικό μέρος όμως δεν είδα ποτέ αυτοκίνητο να αποζημιώνει ποδηλάτη..

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι Φταιει
    από bourou στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2004, 16:27
  2. Ποιοσ Με Πηρε Τηλεφωνο;;;
    από VAL-MPARIERINO στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2004, 18:32
  3. Απαντήσεις: 134
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2004, 09:44
  4. Ποιοσ ΕΧει Διαθεση Για Καφε Σημερα Το Απογευμα?
    από nimbus στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2004, 17:11
  5. Ποιοσ Ειναι Ο Πιο Παλιοσ
    από XTMPAM στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 27/02/2004, 13:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας