Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 74

Θέμα: Λάδια

Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    Μην βάζεις bel-ray στην αλυσίδα, το δοκίμασα, καλό μεν, δεν την λερώνει σε σχέση με το λάδι πχ της Motul που βάζω τώρα, αλλά δεν μπαίνει μέσα από τα oring και την τρώει γρήγορα. Καλύτερα ένα λάδι-"λάδι", λερώνει λίγο, αλλά κάνει καλύτερη δουλειά. Και κανονικά, όταν γίνεται μαύρη, καλό είναι να την περνάς ένα πετρέλαιο να καθαρίσει, πολύ καλά με νερό, μιά βόλτα να ζεσταθεί η αλυσίδα και λαδάκι πάλι.
    Να σου πω την αλήθεια δεν έχω διαπιστώσει αυτά που λές με το Bel Ray.

Για παράδειγμα, πριν τον Ληστή είχα ένα TDM για 2 χρόνια (μου το φάγαν τα τσογλάνια).
    Στα δύο χρόνιο που το είχα (περίπου 25.000 klm) ΠΟΤΕ δεν την είχα καθαρίσει με πετρέλαιο ή γενικά. Μόνο bel ray κάθε 800 klm περίπου (εκτός αν είχε βραχεί ή την είχα πλύνει). Δεν είχε πάθει τίποτα.
    Ομοίως με ένα Transalp 650 (που όμως στην αρχή του έβαζα μόνο spray Honda). Το είχα 4 χρόνια, 72.000 κλμ, 1 φορά άλλαξα αλυσίδα.

Τώρα στο bandit και την πλένω και βάζω BelRay.

Απλά σε όλα τα μηχανάκια λάδωνα την αλυσίδα το βράδυ μετά από βόλτα (να είναι λίγο ζεστή) και άφηνα όλο το βραδυ να 'ποτίσει όσο μπορεί' και να στάξει το υπόλοιπο ώστε να μη λερώνει και πολύ.

Αυτά.

SWSTOS Egw MOTUL vazw stin alysida,apsogo.

Alla ta imisyntthetika MOTUL ladia pou mou vazei o sfakianakis,mia xara einai kai den akougetai to kivwtio.Twra,oson afora to n ata parw ap eksw kai na tous ta paw,de to exw kanei..Ontws glytwneis lefta!

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Για την αλυσιδα βαζω το λευκο σπρει χωρις προβλημα εδω & καιρο!!(bell-ray ή valvoline)
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Champion 2ης Βουνίσιας
    Μην βάζεις bel-ray στην αλυσίδα, το δοκίμασα, καλό μεν, δεν την λερώνει σε σχέση με το λάδι πχ της Motul που βάζω τώρα, αλλά δεν μπαίνει μέσα από τα oring και την τρώει γρήγορα. Καλύτερα ένα λάδι-"λάδι", λερώνει λίγο, αλλά κάνει καλύτερη δουλειά. Και κανονικά, όταν γίνεται μαύρη, καλό είναι να την περνάς ένα πετρέλαιο να καθαρίσει, πολύ καλά με νερό, μιά βόλτα να ζεσταθεί η αλυσίδα και λαδάκι πάλι.
    Oχι ρε φιλε πετρελαιο στην αλυσιδα,χαλαει τα εσωτερικα λαστιχακια της αλυσιδας...Οσο για το bell-ray η περασμενη αλυσιδα που ειχα εβγαλε ανετα 30,000χλμ. χωρις προβλημα! Ειναι καλο & δεν λερωνει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
    Oχι ρε φιλε πετρελαιο στην αλυσιδα,χαλαει τα εσωτερικα λαστιχακια της αλυσιδας...Οσο για το bell-ray η περασμενη αλυσιδα που ειχα εβγαλε ανετα 30,000χλμ. χωρις προβλημα! Ειναι καλο & δεν λερωνει...
    Συμφωνώ με το Belray. Όπως και συμφωνώ βέβαια και με τη χρήση κηροζίνης. Αφού το λέει το βιβλιαράκι...εγκρίνεται.

Βάζω με πινέλο χοντρό μπόλικη κηροζίνη πάνω στην αλυσίδα, και μόλις τη λούσω όλη της ριχνω μπόλικο νερο να φύγει η μπίχλα και η κηροζίνη.
    Μετά σκούπισμα και Belray.

Αυτό βέβαια μόνο κάθε φορά που την πλένω (κάθε 2-3 μήνες). Στα ενδιάμεσα, BelRay κάθε 800 χιλιόμετρα περίπου (η' λίγο πιο συχνά εάν έχω οδηγήσει με βροχή). Και η αλυσίδα διατηρείται super.

καλησπερα σε ολους.
    τελικα ρε παιδια τα συνθετικα λαδια δουλευουν καλυτερα απο τα απλα για το bandit 1250...
    sorry αλλα ειμαι και λιγο ασχετος και οι αποψεις ειναι μπερδεμενες

Champion 2ης Βουνίσιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από susukas
    καλησπερα σε ολους.
    τελικα ρε παιδια τα συνθετικα λαδια δουλευουν καλυτερα απο τα απλα για το bandit 1250...
    sorry αλλα ειμαι και λιγο ασχετος και οι αποψεις ειναι μπερδεμενες
    Eμενα (που εχω το 600) καλυτερα δουλευουν τα ημισυνθ.!

thnx pektis
    για τα 1250 λενε οτι τα καιει

Παλαιό μέλος
    Μην βάζεις bel-ray στην αλυσίδα, το δοκίμασα, καλό μεν, δεν την λερώνει σε σχέση με το λάδι πχ της Motul που βάζω τώρα, αλλά δεν μπαίνει μέσα από τα oring και την τρώει γρήγορα.
    Έχω την εντύπωση πως μέσα από τα o-rings δεν περνάει τίποτα έτσι κι'αλλιώς, γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους, να στεγανοποιούν τα εσωτερικά της αλυσίδας. Εμείς απλά λιπαίνουμε τα εξωτερικά τριβόμενα μέρη.

Όποιος μπορεί ας το ψάξει γιατί μπορεί να έχω μείνει πίσω...

"Εξωτερικά" δεν έχει τριβόμενα μέρη, το μόνο που τρίβεται είναι οι κρίκοι στα αξονάκια/πείρους τους. Η αλυσίδα όταν ζεσταίνεται διαστέλλεται, οι κρίκοι "χαλαρώνουν" και το oring, zring ότι έχει, χάνει μέρος της ικανότητας για σφράγισμα. Το οποίο σημαίνει, ότι βοηθούσης και της περιστροφικής κίνησης και της ταχύτητας με την οποία κινείται η αλυσίδα, το περιεχόμενο στα oring λάδι βγαίνει. Για αυτό λέμε η αλυσίδα να είναι ζεστή όταν την ψεκάζουμε, έτσι ώστε το λάδι να μπορεί να περάσει μέσα από το "χαλαρό" oring και να παγιδευτεί εκ νέου μέσα του. Και καλό είναι να το αφήνεις μερικές ώρες για να στερεοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο. Αν ψεκάσεις και φύγεις πχ, όλο θα καταλήξει στο φτερό, στο undertray, στο ψαλίδι και στο παντελόνι. Και για αυτό το λόγο λέω καλύτερα λίγο πιο "ρευστό" λάδι για να περνάει μέσα. Όσο καλύτερης ποιότητας το σφράγισμα (τα Zring σφραγίζουν πιό καλά από τα Oring) τόσο πιο ρευστό πρέπει να είναι και το λιπαντικό. Το λευκό Bel-Ray κάνει καλή δουλειά σε αλυσίδα με Oring που είχα παλιά, την καινούρια με Zring την ρήμαξε. Δεν φταίει δλδ, εγώ έβαζα λάθος προϊόν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peter86
    Καλημέρα παιδιά!!!
    Στην τελευταια αλλάγη που έκανα,(πρώτη αλλαγή εκτός εγγύησης) έβαλα torco t-4r 10w-40 (χειμώνας) και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος όπως αλλώστε ήμουν και στο παρελθόν που τα χρησιμοποιούσα σε άλλη μοτο.Καμία σχέση με τα motul τις αντιπροσωπείας που τα θεωρώ υπερτιμημένα....

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Έγω που έχω μείνει με το 15-50 λαδάκι από το service του φθινοπώρου και τώρα που κρύωσε ο καιρός μου κοπανάει το κιβωτιο διότι μάλλον αργεί να ζεσταθεί τι να κάνω; Να τ αλλάξω μόνος μου "αυθαίρετα" σε 10-40 αφού βγάλω την τάπα και στραγγίξω το μηχανάκι από τα παλιά λάδια;
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Τι να σε πω παλικάρι μ', εγώ πριν ένα μήνα περίπου έβαλα λεπτά λάδια, νομίζω 10-40 (δεν το πολυπρόσεξα) στο αερόψυκτο (καλά, αεροελαιόψυκτο). Ήταν ένα πείραμα, λέω χειμώνας είναι, λογικά δεν θα έχει θέμα, αλλά μάλλον του άρεσαν τόσο που αποφάσισε να τα φάει. Και δεν το είχα συνηθίσει να καίει λάδι ως σήμερα και δεν το είχα προσέξει, το είδα στο πλυντήριο χτες. Σε λιγότερα από 3000 χιλιόμετρα, ένδειξη μηδέν! Και το πήγα και 800 χιλιόμετρα στα κόκκινα ο μαλάκας... Καμμιά φορά, η σιγουριά βλάπτει, έπρεπε να το προσέχω με το καινούριο λάδι. Τεσπα, συμπλήρωσα ήδη με 15-50 και είπα ποτέ ξανά. Στο υδρόψυκτο μπορεί να ταιριάζει όμως.

Όταν λες αργεί να ζεσταθεί τι εννοείς; Το Ζ750 (δεν έχω εμπειρία από άλλο υδρόψυκτο) πιάνει κανονική θερμοκρασία σε λιγότερα από 4 χιλιόμετρα. Το Bandit πόσο θέλει δηλαδή;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peter86
    Καλησπέρα παιδιά!!!
    Έχει να αναφερει κανείς καποιό περιστατικό καψίματος λαδιού σε υγρόψυκτικο bandit μετά από αλλαγή σε 10w-40???
    Στο δικό μου, και μετά από περίπου 1000 χλμ. ολα καλως πάντως....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dim40
    μεσα στη βδομαδα θα παω για το service των 18000. τι λετε να βαλω 10-40 η 15-50;;
    εχω το υδροψυκτο 650.
    διαβασα ολα τα προηγουμενα και τελικα δε εβγαλα συμπερασμα. φουλ συνθετικα η ημι;;

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Λάδια...
    από Electra στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2009, 17:07
  2. Κιβωτιο!η Εγω Η Τα Λαδια!!!!
    από maikz750madness στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/12/2004, 16:10
  3. Aλλαγη λαδια σε ΧΤ 400
    από danaos75 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks