Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Τράπεζες, να ξέρετε τα δικαιώματά σας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Αρχικά δημιουργήθηκε από motzin
    Το αυτοκίνητο στο avatar σου είναι ατρακάριστο;
    ειναι φωτο που βρηκα στο νετ.
    Γιαννης

Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72
    φυσικα και ειναι πααααρα πολλα λεφτα.

αλλα δεν κανουν τιποτα λεμεεεεεε

φυσικα κ κανει...
    εισπρατει τρελα ποσα απο προστιματα

το αντίστοιχο που κανει η ΕΕ στην ελλαδα με τους δασμους αυτοκινητων απο χωρες της ΕΕ

κ ετσι ολοι ειναι ευχαριστημένοι........

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    ....κατι τετοιες στενομυαλες αντιληψεις διωχνουν τις επενδυσεις απο την Ελλαδιτσα μας...

αφηστε ΡΕ το Βγενοπουλο να φτιαξει την προικΑ του...!!!! Ζηλοφθονοι...!!!:hypnotize
    Accipere quam facere praestat injuriam

Να διευκρινίσουμε κάτι αναφορικά με τις παραπάνω αποφάσεις. Ειναι αποφάσεις δικαστηρίου συγκεκριμένης πορσφυγής. Δεν αποτελούν πηγή δικαίου ή νομοθέτημα για την τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει είτε με νομοσχέδιο/υπουργικη απόφαση είτε με Πράξη Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που να αναφέρει ρητά πχ "Η επιβολή προμήθειας σε κατάθεση υπέρ τριτων ειναι καταχρηστική και απαγορεύεται".

Ποιά ειναι η χρησιμότητα των αποφάσεων; Πρακτικά όχι μεγάλη, αλλά μπορείς να τις επικαλεστείς κατα τη διάρκεια της συναλλαγής και ενδεχομένως ο διευθυντής του καταστήματος να δώσει οκ στον ταμία να μη σε χρεώσει ή να προσφύγεις εσύ στο δικαστηριο οπότε με με βάση τις αποφάσεις αυτές 99% θα δικαιωθείς.

Οι υποχρεώσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων εξαντλούνται στο να σου παράσχουν λεποτμερή και εκ των προτέρων ενημέρωση για τις χρεώσεις (διαφάνεια συναλλαγών). Γι' αυτό και οι ταμίες όταν κάνετε κατάθεση υπέρ τρίτων οφείλουν να το λένε εξ' αρχής, εαν δεν το πούνε και χρεωθείτε τότε μπορείτε να ζητήσετε τα χρήματά σας.

Γενικώς σε ένα προϊόν που υπόκειται στους νομους του ανταγωνισμου (τραπεζικά), δύσκολα επιβάλεις διατίμηση

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreth
    Έτσι ακριβώς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mreth
    Έτσι ακριβώς.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τράπεζες, να ξέρετε τα δικαιώματά σας.

Λοιπόν παιδιά, ακούστε. Ήθελα εδώ και καιρό να κάνω ένα τέτοιο θέμα. Έφτασε η ώρα.

Έχει εδώ και περίπου 1 χρόνο που μου έχουν επιστρέψει λεφτά 2 τράπεζες. Μια η ΑΣΠΙΣbank και μια η Εθνική Τράπεζα ως εξής.

Ανάληψη μετρητών από πιστωτική περίπου 450ευρώ τη φορά σε διάστημα 5 μηνών δηλαδή μέχρι την επόμενη φορά είχαν εξοφληθεί και 5ευρώ σε κάθε ανάληψη, συνολικά 15ευρώ.

Πήγα στα sites των διάφορων οργανώσεων προστασίας καταναλωτή κτλ, διάβασα πως πρέπει να κινηθώ συνέταξα μια επιστολή με γνωστοποίηση στο υποκατάστημα (δηλαδή την πήρε ιδιοχείρος ο διευθυντής) και κοινωποίηση στα κεντρικά όλα με φαξ...και μέσα σε 20 μέρες είχα 15ευρώ επιστροφή στην ΑΣΠΙΣbank...άψογοι.

Στην περίπτωση της Εθνικής (αυτοί είναι πιο χοντρόπετσοι) σε ανάληψη μετρητών από MyCash 650ευρώ μου πήραν προμήθεια 20ευρά...πήρα τηλέφωνα στον Τραπεζικό διαμεσολαβητή, διάβασα πάλι τι παίζει και συνέταξα την ίδια περίπου επιστολή γνωστοποίηση και κοινωποίησα αρμοδίως όπου ήταν αναγκαίο και μέσα σε 3 μήνες το 20αράκι πίσω.

Όλοι μα όλοι οι διευθυντές των υποκαταστημάτων ορκίζοντε στα λεφτά του μισθού τους πως δεν ξέρουν τίποτα....20-25 χρόνια στο κουρμπέτι τώρα διευθυντής και δεν ξέρει τίποτα....για τόσο μαλάκες (ειλικρινά όμως ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ) μας περνάνε και ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΣΕΙ ΕΚΑΤΣΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ.

Στην δε ΕΘνική έκανα φασαρία όπως και σε όλες τις άλλες τράπεζες (σε κάποιες οι διευθυντές τίμησαν τα παντελόνια που φοράνε) για κατάθεση μετρητών σε τρίτους (δηλαδή να καταθέσω ένα ποσό σε φίλο για το γάμο του) 1.2-1.5ευρώ....από το πουθενά και με απόφαση ελληνικού δικαστηρίου την γράφουν στα @@ τους.....ή αλλιώς χρεώνεται στον δικαιούχο του λογαριασμού.

Οι υπάλληλοι στην Εθνική είναι τα μεγαλύτερα καθίκια...διότι, σου γυρνάνε την ευθύνη πίσω και σε χτυπάνε στο φιλότιμο ώς εξής..."θα τα βάλουμε από την τσέπη μας"...τους αλήτες....και στον παρακάτω διάλογο

Εγώ-"Μα καλά, το συνδικαλιστηκό σας όργανο τι κάνει, αυτό είναι εκβιασμός...."
    Αυτοί-"Εμείς κάνουμε ότι μας λέει η τράπεζα"
    Εγώ-"Δηλαδή έρχεστε απέναντί μας (τους πελάτες-εγώ είμαι επαγγελματίας, έχω και λογαριασμό εκεί, κάνω τις δουλειές μου, είμαι ντόπιος έχω και οικογενειακό φίλο στο ταμείο....και για το γαμώτο έκανα φασαρία γιατί είναι ΜΑΛΑΚΕΣ και δεν σέβοντε τίποτα.....)..
    Αυτοί-" Όχι, θα τα βάλουμε από την τσέπη μας, έτσι μας λένε....."

Δηλαδή, άνετα σε φτάνουν σε μια κατάσταση να γίνομαι γραφικός και απέναντί τους και απέναντι στον κόσμο για το 1.2 ευρώ...και πρέπει λοιπόν υπό το βάρος της αλητείας τους να πω δεν βαριέσαι, διότι σε εμένα καλό δεν κάνω...κάνω καλό στους λεφτάδες που τα σκάνε σαν ζώα τα 1.2 και στα @@ τους, αφού πάλι θα βρεθεί ένας γραφικός (εγώ) να διεκδικήσει και γι'αυτούς τα αυτονόητα....που φυσικά εγώ το κάνω για το ότι παραβιάζουν απόφαση ελληνικού δικαστηρίου (σκεφτείτε μόνον τι θα γινόταν αν εγώ δεν συμμορφωνόμουνα...) κι επειδή δεν γουστάρω να με κοροϊδεύουν.....ενώ οι λεφτάδες και δεν χαλάνε την εικόνα τους και τελικά στα @@ έτσι κι αλλιώς.

Τέλος των πάντων...πάλι διάβασα τα sites προστασίας μας, έκανα μια καταγγελία και τους την παρέδοσα κανονικά με αριθμό πρωτοκόλλου αφού πρώτα στο ταμείο πλήρωσα τις παράνομες προμήθειες...και το έστειλα πάλι αρμοδίως και στο Υποργείο Ανάπτηξης....

Μετά από 2 μήνες πήρα επιστολή από το Υπουργείο Ανάπτηξης κανονικότατα που φυσικά με δικαιώνει....αλλά στην τράπεζα ο πούστης (λίγο πουστοφέρνει) ο διευθυντής με γείωσε λέγοντάς μου πως "θα σας ενημερώσουν.". Μιλάμε για 1,2+1,2=2,4ευρώ....για το γαμώτο δηλαδή....

Συμπέρασμα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την αποστολέα της επιστολής στο Υπουργείο, μου είπε πως είναι σε διαπραγματεύσεις να δούνε τι θα γίνει. Αλλά, στην δικιά μου μικρή και ασήμαντη περίπτωση, λειτούργησαν οι θεσμοί. Με σωστή αντιμετόπιση και σωστό τρόπο όπως λένε τα sites, τα πράγματα λειτουργούν κι αν είμαστε πολλοί ακόμη καλήτερα. Τα 2,4ευρώ δεν τα πήρα ακόμη αλλά την επιστολή την έδειξα σε όλους τους άλλους διευθυντάδες προς γνώση και συμμόρφωσιν και κατάλαβαν καλά.......αλλά πιστεύω πως φταίμε κι εμείς λίγο με το να είμαστε πρόβατα....

Να πως εδώ πως δεν χρωστάω τίποτα και σε κανέναν, μακάρι να μείνουν έτσι τα πράγματα, έχω το 600 πάνω από 4,5 χρόνια και με τρώει η τσέπη μου έιναι η αλήθεια....αλλά προτιμώ μια σχετική ηρεμία....και φυσικά να ευχαριστήσω όποια παιδιά σε φόρουμς μπήκαν στον κόπο να ξεκινήσουν ένα τέτοιο θέμα.

Πέρα από τα chain mails που έλαβα κατα καιρούς με βοήθησε η αθροιστική εμπειρία "όλων σας". Ευχαριστώ.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs

ταινια φρικης !!

Αθόρυβο μέλος Το avatar του/της ledz

Re: Τράπεζες, να ξέρετε τα δικαιώματά σας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
    ... για κατάθεση μετρητών σε τρίτους (δηλαδή να καταθέσω ένα ποσό σε φίλο για το γάμο του) 1.2-1.5ευρώ....από το πουθενά και με απόφαση ελληνικού δικαστηρίου την γράφουν στα @@ τους.....ή αλλιώς χρεώνεται στον δικαιούχο του λογαριασμού...
    Εγω σε αυτες τις περιπτωσεις θα αρχισω να τους ζηταω αποδειξη που να αναγραφει λεπτομερως την υπηρεσια που μου ζητανε να πληρωσω (πριν τους τα δωσω φυσικα) - πιστευω στους περισσοτερους να κανει δουλεια. με το στανιο φιλοδωρημα δηλαδη;

ΥΓ: προσφατα εβαλα την καρτα μου της Αλφα σε μηχανημα της Εθνικης ΧΩΡΙΣ να σηκωσω λεφτα. Μονο ειδα το υπολοιπο χωρις εκτυπωση και με χρεωσε (γυρω στα 20 λεπτα αν θυμαμαι καλα)

ΥΓ2: σε οσους ειναι αντιστοιχα τσαντισμενοι με μας προτεινο να δειτε αυτο
    Silence in the studio!

ειχα χρεωση 6μηνου 158? (!!!) για καθε κίνηση μετα το περας της 8ης καθε μηνα επερναν 1? προμηθεια!!!

εστειλα ολα τα απαραίτητα φαξ στα κεντρικα κ στο τραπεζικο διαμεσολαβητή κ πηρα τα ........@@ τους!

σε παλιοτερο λογαριασμο ειχα 22? ψιλο ξεχασμενα....μετα απο κανα χρονο υπηρχε μηδενικο υπολοιπο, χρεωσεις αδρανεια λογαριασμου....ειπανε!

απο τη μια εχεις κινηση σου παίρνουν κ τα βρακια, απο την αλλη δεν εχεις κινηση σου παίρνουν κ τα σωβρακα!!!

ξανα

εχετε υποψιν κ αυτο
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Απλά να επαναλάβω για άλλη μια φορά οτι η απόφαση του δικαστηρίου αφορά συγκεκριμένη προσφυγή κατα συγκεκριμένης τράπεζας και δεν ειναι δεσμευτική.

Δηλαδή το δικαστήριο δνε έκρινε συνολικά την επιβολή προμήθειας σε κατάθεση τρίτων ως παράνομη (δε θα μπορούσε). Σχετική οδηγία προς τις τραπεζες μπορεί να εκδοθεί είτε με υπουργική απόφαση είτε με πράξη διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν έχει εκδοθεί κατι σχετικό όμως.

Ο νόμος περι διαφάνειας συναλλαγών υποχρεώνει την κάθε τράπεζα να αναρτά σε εμφανές σημείο τις χρεώσεις των υπηρεσιών και μέχρι εκεί. Τέτοιοι πίνακες υπάρχουν παντου.

Και ναι, οι ταμίες ειναι οι τελευταίοι που φταίνε, το συνδικαλιστικό όργανο δεν έχει καμία σχέση και εαν δεν δώσεις το 1.2 ευρώ θα το βάλουν απο την τσέπη τους για να κλείσουν ταμείο.

Αυτά

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Σχετική οδηγία προς τις τραπεζες μπορεί να εκδοθεί είτε με υπουργική απόφαση είτε με πράξη διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν έχει εκδοθεί κατι σχετικό όμως.

Καλά τα λες, αλλα είναι αστείο να χρειαζεται νομοθετική ρύθμιση η κατάργηση κάποιων πρακτικών που δεν μπήκαν με υπουργική απόφαση ή πράξη διοικητή ΤΕ....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Απλά να επαναλάβω για άλλη μια φορά οτι η απόφαση του δικαστηρίου αφορά συγκεκριμένη προσφυγή κατα συγκεκριμένης τράπεζας και δεν ειναι δεσμευτική.

Δηλαδή το δικαστήριο δνε έκρινε συνολικά την επιβολή προμήθειας σε κατάθεση τρίτων ως παράνομη (δε θα μπορούσε). Σχετική οδηγία προς τις τραπεζες μπορεί να εκδοθεί είτε με υπουργική απόφαση είτε με πράξη διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν έχει εκδοθεί κατι σχετικό όμως.

Ο νόμος περι διαφάνειας συναλλαγών υποχρεώνει την κάθε τράπεζα να αναρτά σε εμφανές σημείο τις χρεώσεις των υπηρεσιών και μέχρι εκεί. Τέτοιοι πίνακες υπάρχουν παντου.

Και ναι, οι ταμίες ειναι οι τελευταίοι που φταίνε, το συνδικαλιστικό όργανο δεν έχει καμία σχέση και εαν δεν δώσεις το 1.2 ευρώ θα το βάλουν απο την τσέπη τους για να κλείσουν ταμείο.

Αυτά

Σε γενικές γραμμές, προσπαθώ να είμαι "ευχάριστος" πελάτης για τους υπαλλήλους. Διότι το βλέπω πολλές φορές δέχονται πολλά από ανθρώπους πραγματικά στραβούς που ξεσπάνε επάνω τους αλλά και γιατί γενικά παντού έτσι μ'αρέσει να είμαι διότι όταν ο άλλος έχει διαύγεια στη δουλειά του την κάνει καλύτερα, γρηγορότερα χωρίς λάθη κι εγώ αυτό θέλω.

Αλλά υπάρχει διακριτή διαφορά στο βλέμμα των μεν υπαλλήλων της Εθνικής με το βλέμμα όλων των υπολοίπων υπαλλήλων στις άλλες τράπεζες (και με 20+χρόνια εμπειρία)...και συνοψίζεται στην φράση που μου είπε ένας της εθνικής...."δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δυσκίνητος νιώθω αυτή τη στιγμή.", ως απάντηση στο ότι με άλλες 2 τράπεζες είχα πετύχει με συμφωνία στις καταθέσεις πελατών να μην υπάρχει προμήθεια ούτε σε αυτούς αλλά ούτε και σε μένα μεταγενέστερα...κι η τράπεζά σας είναι δυσκίνητη.....

Και πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί συνολικά όλες. Έχω την εντύπωση πως έχει τελεσιδικήσει κιόλας αλλά δεν έχει γίνει αμετάκλητη.....κάπως έτσι νομικά...θα ψάξω να στο διατυπώσω καλύτερα. Καταφανώς παρανομούν. Καταφανώς αδιαφορούν για αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων όταν εσύ αν το κάνεις ενώ πρωτόδικα έχεις καταδικαστεί....σταματάς τα πάντα μέχρι να δικαιωθείς....ενώ αυτές συνεχίζουν τα πάντα μέχρι να καταδικασθούν....άλλα μέτρα, άλλα σταθμά.

Απλώς να τονίσω πως στην μεν κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, μιλάω να γραφεί το ονοματεπώνυμό μου όπου σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκαίο.

Και τέλος, δεν παραγνωρίζω πως η Εθνική Τράπεζα και οι υπόλοιπες είναι χορηγοί σε πολλές φιλανρθωπικές δραστηριότητες ώστε να πω, ντάξει για καλό σκοπό πάνε....κτλ....αλλά αντιθέτως αυτή τους η δράση θα έπρεπε να τους οπλίζει με ειλικρίνεια κι όχι με συμπεριφορές για πονηρά παιχνίδια σε βάρος όλων.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Καλά τα λες, αλλα είναι αστείο να χρειαζεται νομοθετική ρύθμιση η κατάργηση κάποιων πρακτικών που δεν μπήκαν με υπουργική απόφαση ή πράξη διοικητή ΤΕ....
    Αστείο μπορεί να είναι, αλλα η απόφαση δικαστηρίου δεν είναι πηγή δικαίου στην Ελλάδα. Σίγουρα αποτελεί ένα "οπλο" στα χέρια του ενδιαφερόμενου και με αυτό, σε αρκετές ιδιωτικές τράπεζες ο διευθυντής του καταστήματος θα δεχτεί να μην καταβληθεί το νταβατζιλίκι.

τώρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
    [...]της Εθνικής [...]
    Η Εθνική είναι διαφορετική περίπτωση. Ειναι μεγάλος οργανισμός, δεν είχε μέχρι πρόσφατα πελατοκεντρική αντίληψη την οποία με δυσκολία αποκτά και έχει ακόμα νοοτροπία δημοσίου.

Πάντως η λογική του νταβατζιλικίου στις καταθέσεις είναι να αποτρέψει τον κόσμο απο το να πηγαίνει στα ταμεία (που κοστίζουν) και να κάνει συναλλαγές ηλεκτρονικά.

Ανοιξτε web banking και θα γλυτώσετε απ' όλα αυτά
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Εχουν ξανασυζητηθεί εδώ αυτά

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=90455

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2014, 19:29
  2. Θεόχαζοι τρόποι για να φάτε τα μούτρα σας
    από zireous στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2007, 02:06
  3. Θελετε να τα ξυσετε??? σας τρωνε???...
    από Runner Ducati στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 10/10/2005, 10:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF