Σελίδα 2 από 12 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 176

Θέμα: Αγορα Dslr φωτογραφικης μηχανης

Καλλιτεχνικός οργασμός..

Εγώ πριν λίγη ώρα κ μετά απο λίγο ψάξιμο αποφάσισα να πάρω την πολυ φτηνή και πολύ μικρή (για slr) Olympus E420 ( http://www.dpreview.com/reviews/olympuse420/ ) .

*Το σώμα στο skroutz από 159Ε.

Γενικά απτη στιγμή που είμαι ερασιτέχνης (δηλάδη δεν βγάζω λεφτά από αυτό κ ούτε πρόκειται)
    δεν έχω καμιά διάθεση να δώσω πολλά λεφτά. Η μηχανή είναι απλά το μέσο, πλέον και με το κινήτο αν ξέρεις να βλέπεις κάνεις παπάδες.

Εγκυκλοπαιδικά και μόνο, για κομπακτ σκεφτόμουν αυτές:

http://www.skroutz.gr/s/71707/Panaso...x-DMC-TZ7.html (κ βίντεο)

http://www.skroutz.gr/s/70356/Olympus-SP-590-UZ.html (ζουυυυυυμ)

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    BTW o road spirit εχει την D40
    d80 έχω, δεν υπήρχε η D90 τότε... αλλά, στερνή μου γνώση να σε ειχα πρώτα, τώρα θα έπαιρνα τη D40 για οικονομία χρημάτων, τις ίδιες φωτό θα έβγαζα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της George20vt

Re: Re: Αγορα Dslr φωτογραφικης μηχανης

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι "η καλύτερη φωτογραφική είναι εκείνη που μπορείς να κουβαλάς πάντα μαζί σου"
    Αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο
    Έχουμε περάσει στον πόλεμο των megapixel και του to video or not to video λες και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα θα βγάλουν από μόνα τους την καλή - δημιουργική φωτογραφία.

Εγώ δε θα σταθώ σε τεχνικές αναλύσεις, απλά θα πρότεινα σε όποιον μπαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο των (D)SLR να πάρει ό,τι πιο απλό και οικονομικό μιας και δεν πιστεύω ότι υπάρχει πλέον "κακή" αγορά. Πάρε αυτή που σου κάνει περισσότερο κλίκ και που πιστεύεις ότι καλύπτει καλύτερα τις ιδιαίτερες ανάγκες σου.

Χωρίς να απαξιώνω καμία άλλη, επειδή έτυχε να χρησιμοποιήσω την D-40 της Nikon που αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι πρέπει για πρώτη DSLR. Είναι βέβαια πλέον παλιό μοντέλο και δεν εχω ιδέα εάν κυκλοφορεί ακόμη. Σαν αντικαταστάτης της βγήκε η D60 με κάποιες ενδιαφέρουσες επιπλέον λειτουργίες και συμφέρουσα τιμή (την πήρα 410€ πριν ένα χρόνο περίπου με φακό nikkor 18-55, φαντάζομαι θα βρίσκεται πλέον αρκετά φθηνότερα).

Επίσης, ένας φακός 18-55 που συνοδεύει τις περισσότερες είναι υπεραρκετός για κάποιον που θα ασχοληθεί για πρώτη φορά με DSLR. Καλές οι επιλογές και τα super χαρακτηριστικά των ακριβών φακών αλλά ας εστιάσουμε στο γεγονός ότι κάποιος μπορεί με αρκετά χαμηλό κόστος να μυηθεί στην τέχνη της φωτογραφίας και όταν αποκτήσει ο ίδιος άποψη για τις πραγματικές του ανάγκες, τότε ίσως να έχει έρθει και η ώρα της αντικατάστασης - αναβάθμισης.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick

Re: Re: Αγορα Dslr φωτογραφικης μηχανης

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    ...ι "η καλύτερη φωτογραφική είναι εκείνη που μπορείς να κουβαλάς πάντα μαζί σου". ...
    Και χτύπησα μια G11 και χαίρομαι κάθε φορά που την πιάνω στα χέρια μου....

Πάντως μία Olympus 520 νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο σε entry level, σαν κιτ. (340 ευρωπαικά με 17-45). Και οι olympus έχουν το IS στο ccd οπότε παίρνουν και έναν σκασμό φακούς που τους βρίσκεις φτηνά (συμβατές με MF) Και αν αποφασισεις να αναβαθμίσεις γενικά οι zuiko είναι από τις πιο πλήρης γκάμες και σε πιό λογικές τιμές απο τους υπόλοιπους.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Για τις Pentax τι γνωμη εχετε;

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Για τις Pentax τι γνωμη εχετε;
    τη καλύτερη. Εχοντας τη Κ10 εδώ και 3 χρόνια είμαι ενθουσιασμένος από τη ποιότητα φωτογραφίας - ίσως η καλύτερη όσον αφορά στην ομοιότητα με φιλμ

επίσης ανέκαθεν η Pentax φημιζόταν για τους καλους φακούς της οι οποίο ομως δεν είναι και τοσο ευκολο να τους βρεις λογο μικρης εξαπλωσης της εταιριας εμπορικα..

η Κ-Χ όμως θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο μπορείς να παρεις στα λεφτά της

Παλαιό μέλος Το avatar του/της akis_1
    Πριν τρεις μηνες αγορασα την πρωτη μου DSLR μια Nikkon D3000 με 18-55 φακο που την εδινε κιτ και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος...
    When the unnamed feeling
    It comes alive
    Then the unnamed feeling
    Takes me away

http://dpreview.com/

http://www.cameralabs.com/

Με αξιολογήσεις και ειδικότερα στο dpreview έχει και ληφθείσες φωτογραφίες.Μπές και δές.Ο καθένας θα πεί τα δικά του ανάλογα με τη μάρκα που έχει.
    Σε αυτά τα ποσά υπάρχουνε γερές φωτογραφικές σε όλες τις εταιρείες.
    As soon you touch this limit something happens and somebody can go a little bit further.With your mind power your determination your instict and the experience as well you can fly very high

AYRTON SENNA

Αρχικά δημιουργήθηκε από Aitherobamwn
    http://dpreview.com/

http://www.cameralabs.com/

Με αξιολογήσεις και ειδικότερα στο dpreview έχει και ληφθείσες φωτογραφίες.Μπές και δές.Ο καθένας θα πεί τα δικά του ανάλογα με τη μάρκα που έχει.
    Σε αυτά τα ποσά υπάρχουνε γερές φωτογραφικές σε όλες τις εταιρείες.
    Έχω φάει ώρες ατελειώτες και στα δύο, σε ευχαριστώ πάντως anyway...

Μάλλον προς Nikon D5000 κλείνω μαζί μέ ένα 18-55mm VR φακό. Τις Canon τις απέκλεισα λόγω της γενικής soft εικόνας τους, γούστα είναι αυτά, άλλοι είναι φανατικοί με τις Canon...

Ένα άλλο μοντέλο που μου αρέσει είναι η Pentax K-X, θα δείξει σήμερα που θα πάω βόλτα από ένα μαγαζί με φωτογραφικά ενός γνωστού μου.

υ.γ. ούτε μοτοσικλέτα να επέλεγα! πολύ πήξιμο...

μοτοσικλέτα
    Φίλε τέτοιες λέξεις απαγορεύονται σ'αυτό το φόρουμ.

Εκ της διευθύνσεως :a45:

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Φίλε τέτοιες λέξεις απαγορεύονται σ'αυτό το φόρουμ.

Εκ της καλλιτεχνικής διευθύνσεως :a45:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Πήγαινε δες την Olympus λέμεεεεεεεεεε. Μόλις την πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις. Εχεις την μεγαλύτερη και φτηνότερη γκάμα καλών φακών και το απολύτως φτηνότερο και μικρότερο σώμα. (Για την 520 λέω)

Εχε υπόψη σου ότι μιλάμε για ένα προιόν που σε 2-3-4 χρόννια θα είναι ΞΕΠΕΡΕΣΜΕΝΟ, και που αν πάθει τίποτα τότε θα το πετάξεις. Οπότε και έτσι να το πας πάλι Olympus καταλήγεις. Με τους φακούς να μην έχουν ηλεκτρονικά μέσα και να είναι συμβατοί με όλο το σύστημα.

Επίσης με την G11 κατάλαβα το παραμύθι των μεγαπίξελ.... Μιλάμε η μηχανή τραβάει χωρίς φλάς εκεί που άλλες με φλας ζοριζόντουσαν....
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
    Πήγαινε δες την Olympus λέμεεεεεεεεεε. Μόλις την πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις. Εχεις την μεγαλύτερη και φτηνότερη γκάμα καλών φακών και το απολύτως φτηνότερο και μικρότερο σώμα. (Για την 520 λέω)

Εχε υπόψη σου ότι μιλάμε για ένα προιόν που σε 2-3-4 χρόννια θα είναι ΞΕΠΕΡΕΣΜΕΝΟ, και που αν πάθει τίποτα τότε θα το πετάξεις. Οπότε και έτσι να το πας πάλι Olympus καταλήγεις. Με τους φακούς να μην έχουν ηλεκτρονικά μέσα και να είναι συμβατοί με όλο το σύστημα.

Επίσης με την G11 κατάλαβα το παραμύθι των μεγαπίξελ.... Μιλάμε η μηχανή τραβάει χωρίς φλάς εκεί που άλλες με φλας ζοριζόντουσαν....
    Τα μοντελα της Olympus ειναι εξαιρετικα σε specs, εχουν τα πιο ζωντανα χρωματα, πολυ καλη απόδοση της λεπτομερειας και λογο του σταθεροποιητη στο σωμα οντως παιρνουν οτι φακο θες.... πασχουν ομως (οταν λεμε πασχουν, πασχουν πολυ) σε θορυβο, ακομα και στα χαμηλα ISO, ειδα φωτογραφιες απο καμερα φιλου μου και ειναι απαραδεκτες, απλα δεν φωτογραφιζεις σε χαμηλες συνθηκες φωτισμου...επαγγελματιας δεν ειμαι, δεν κολλαω σε λεπτομερειες, αλλα αυτο το κουσουρι θα το βρεις μπροστα σου ακομα και αν τραβας τελειως ερασιτεχνικες φωτο σε auto mode...αν δεν επαιζε η ιστορια με το θορυβο, θα ειχα παρει απο εχθες Olympus...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Τα μοντελα της Olympus ειναι εξαιρετικα σε specs, εχουν τα πιο ζωντανα χρωματα, πολυ καλη απόδοση της λεπτομερειας και λογο του σταθεροποιητη στο σωμα οντως παιρνουν οτι φακο θες.... πασχουν ομως (οταν λεμε πασχουν, πασχουν πολυ) σε θορυβο, ακομα και στα χαμηλα ISO, ειδα φωτογραφιες απο καμερα φιλου μου και ειναι απαραδεκτες, απλα δεν φωτογραφιζεις σε χαμηλες συνθηκες φωτισμου...επαγγελματιας δεν ειμαι, δεν κολλαω σε λεπτομερειες, αλλα αυτο το κουσουρι θα το βρεις μπροστα σου ακομα και αν τραβας τελειως ερασιτεχνικες φωτο σε auto mode...αν δεν επαιζε η ιστορια με το θορυβο, θα ειχα παρει απο εχθες Olympus...
    Για την 520 λές?

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Για την 520 λές?

και για την 520 και για την 620...δεν λεω οτι ειναι κακες φωτογραφικες μηχανες, αλλα βγαζουν πολυ υψηλα επιπεδα θορυβου ακομα και απο τα 400 ISO...κατα τα αλλα, τετοια ποιοτητα χρωματων δεν υπαρχει σε καμμια αλλη ψηφιακη σε αυτη τη ταξη τιμης, ενω και η αποδοση των λεπτομερειων ειναι κατα τη γνωμη μου "αλλου", ειναι μεγαλο σιχτιρι για μενα το κουσουρι τους γιατι κατα αλλα οι Olympus πληρουν ολα οσα θα ηθελα απο μια ψηφιακη SLR....anyway, ολα ειναι θεμα γουστου και προτεραιτητων...π.χ. ο φιλος μου δεν εχει κανενα προβλημα, ισα-ισα που του αρεσει ο θoρυβος γιατι του θυμιζει λεει φιλμ...

Σελίδα 2 από 12 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Eπισκευή φωτογραφικής μηχανής ...
    από arxaios στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2012, 10:10
  2. Βάση φωτογραφικής μηχανής
    από Λεωνίδας στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 13:28
  3. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα