Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 137

Θέμα: Εντουράδα στον Υμηττό ή όχι

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Lakaros
    Κάποιοι έχουν ξεφύγει εντελώς μου φαίνεται.... Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να απαγορεύεις στον άλλο να πάει τη βόλτα του στο Βουνό?? Είσαστε καλά ρε? Άκου το βουνό ανήκει στη φιλοδασική!!

Πως θα σου φαινόταν ρε φίλε να σου απαγόρευαν ένα τμήμα του Βουνού με τη δικαιολογία ότι εδώ μπαίνουν μηχανές και για την ασφάλεια σου δεν πρέπει να εισέρχεσαι??

Όσο για τα λούκια με τη πρώτη βροχή αυτά επανέρχονται στο φυσικό τους βάθος - μέγεθος !!

Σε όσους δεν αρέσει μπορούν να πάρουν το ποδήλατο τους και να πάνε σε άλλο βουνό εμείς δεν κάνουμε παράπονα ότι μας χαλάτε την προπόνηση.

Φιλε ,
    Σε μια πιστα εντουρο ναι ΔΕΝ θα μπω με το ποδηλατο.
    Σε ενα μερος που κανουν προπονηση τα εντουρο ναι ΔΕ θα μπω με το ποδηλατο γιατι και θα με περασουν απο πανω αλλα και θα τους χαλασω τη φαση.
    Αλλα το να μπαινεις στη καλοπουλα με το εντουρο που περπατανε οικογενειες ειναι για εμενα εγκληματικο!!!

Τωρα ειλικρινα χωρις να θελω να σε προσβαλλω , νομιζω οτι απο βουνο δεν πολυξερεις αν υποστηριζεις οτι τα λουκια κλεινουν απο μονα τους.
    Αν δεις σε σιτες για trailbuilding θα δεις οτι το ποιο δυσκολο πραγμα ειναι να κλεισεις το λουκι στο μονοπατι (συνηθως με καθετες πετρες κ.α)

DUKE απο που ανεβαινεις ??? Απο το σπιτακι στις 3 γεφυρες και πανω μεσα απο το δασος εγω παντως σκουπιδια στο μονοπατι δεν εχω δει.

Τωρα αν θεωρησει καποιος διαχειριστης οτι τρολλαρω μπορει να μου σβησει τα ποστ ελευθερα.
    For those about to ride ....We Sallute you

Νέο μέλος
    Αλλα το να μπαινεις στη καλοπουλα με το εντουρο που περπατανε οικογενειες ειναι για εμενα εγκληματικο!!!
    Χωρίς να θέλω να βγάλω λάδι τους εντουράδες (είμαι και εγώ) στην Καλοπούλα αυτοί που προκαλούν ανατριχίλα είναι οι downhill ποδηλατάδες, που έρχονται μαλλιά κουβάρια από πάνω και περνάνε ανάμεσα στα παιδιά που παίζουν! Το προηγούμενο ΣΚ μου έτυχε την τελευταία φορά, και ειλικρινά λυπήθηκα που δεν είχα πρόχειρο κανένα κοτρόνι για τον μάγκα.

Ανεβαίνω συχνά στον Υμηττό, κατά προτίμηση μεσοβδόμαδα που δεν έχει πολύ κόσμο πάνω. Σέβομαι τους περιπατητές, γιαυτό και δεν ανεβαίνω Κυριακή.

Νομίζω πως χρειάζεται απλή κοινή λογική, για να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο, αφού οι ρόλοι είναι έτσι κι αλλιώς συγκεχυμένοι.

Θεωρώ αυθάδεια όμως, το να έρχεται ο οποιοσδήποτε αυτοανακηρυγμένος φίλος του βουνού και να σηκώνει το δάχτυλο, όπως θεωρώ το ίδιο αυθάδεια να λέει ο εντουράς, άμα δεν γουστάρεις πήγαινε παίξε παραπέρα.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Φίλε immitos.
    Από ότι βλέπω γράφτηκες σήμερα και έχεις όλα, όλα αυτά τα 3 posts, σε τούτο εδώ το thread.
    Επίσης προφανώς δεν ασχολείσαι με τη μοτοσυκλέτα, πόσο δε με το εντούρο.

Μπήκες λοιπόν εδώ μέσα για ένα και μόνο λόγο. Να κράξεις. Επίσης φίλε μου, διαπιστώνουμε όλοι μας μετά λύπης, ότι ο τρόπος σου και το ύφος σου είναι ότι χειρότερο. Πρώτα από όλα δε σέβεσαι αυτό εδώ το χώρο που σου δίνει τη δυνατότητα να γράψεις αυτά τα πράγματα που θες & δεύτερον ο τρόπος που μιλάς στους συνφορουμήτες σου είναι απαράδεκτος.

Σε παρακαλώ πολύ, αν όντως θες να κάνεις συζήτηση, όπως προσπαθούν να κάνουν μαζί σου όλα τα υπόλοιπα παιδιά, προσπάθησε να γράφεις τα επιχειρήματα σου χωρίς να προσβάλλεις
    κανένα.

Αν συνεχίσεις σε αυτό το στυλ, ο χώρος δε θα είναι πια διαθέσιμος και πρόθυμος να σε φιλοξενήσει.

Ας σου πω τώρα και δυο πραγματάκια.
    90% των εντουράδων κάνουν επίσης και moyntain bike & ski & hiking. Όσο θέλει ο οποιοσδήποτε οικολόγος, ποδηλάτης, περιπατητής να διαφυλάξει το δάσος, άλλο τόσο θέλουμε και εμείς και ίσως και παραπάνω γιατί όπως έγραψα δεν είμαστε μόνο εντουράδες, αλλά και όλα τα υπόλοιπα, οι περισσότεροι.
    Επίσης να αναφέρω ότι οι περισσότεροι προσέχουν από ποια μονοπάτια περνάνε, χωρίς να θέλουν προφανώς να ενοχλήσουν κάποιον περιπατητή (που μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος κάποια άλλη μέρα κάνει και εντούρο) ή να κάνουν ζημιά στο δάσος.
    Κυρίως σέβονται το περιβάλλον και ποτέ δεν πετάνε σκουπίδια ή παρατάνε πράγματα όπου βρούνε, όπως κάνουν οι περισσότεροι περιπατητές και επισκέπτες του δάσους. Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι οι εντουράδες μαζεύουμε σκουπίδια από το δάσος. Πρόσφατα παιδιά στην Αθήνα είχαν βγει βόλτα μόνο και μόνο για να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια.

& μια συμβουλή. Αντί να είσαι επιθετικός απέναντι μας, όπως και αρκετοί άλλοι, σκέψου ότι όλοι μας θέλουμε το ίδιο πράγμα, θα μπορούσαμε να είμαστε μια ισχυρή γροθιά, απέναντι σε όλο το καφριλίκι που βιώνει η φύση. Αν συνεχίσετε στο ίδιο στυλ, το μόνο που καταφέρνετε είναι να γίνουμε και εμείς επιθετικοί & κάποια στιγμή το κάθε Περιαστικό Βουνό να γεμίσει σπίτια ανθρώπων που θέλουν να ζουν κοντά στη φύση, αφού εμείς όλοι που αγαπάμε το δάσος δεν συμπερευόμαστε.

* Κάτι μου βρωμάει εμένα εδώ...

"Αντι λοιποννα βιαζεσια να με κατηγορησεις για.. εξυβρηση, κοιτα να αναλογιστεις αν οντως κανεις καλο που μπαινεις στο τελευταιο δασος της Αθηνας τρομαζοντας τα λιγα ζωντανα που διασωθηκαν εκει (αλεπουδες, σκιουρους, πουλια και αλλα) και καταστρεφωντας χαραζοντας το εδαφος και περνοντας στο λαιμο σου και αλλους επικεπτες οπως ποδηλατες, αντι να κατευθηνθεις προς μια περιοχη με λιγοτερη φορτο επισκεψημοτητας... "

ενω τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ φυσιγγια που βλεπεις δεξια και αριστερα μετα απο την πηγη στον κατα τα αλλα σεσημασμενο ποδηλατοδρομο, τα σκουπιδια που μετα απο καθε κυριακη που αφησαν οι τυποι που αγαπανε το βουνο αλλα ξεχασανε το μισο τους πικ νικ πισω εντουραδες κωλοπαιδα θα τα εχουν κανει....Γιατι δεν μπορειται να καταλαβετε οτι και εμεις αγαπαμε το βουνο απλα με αλλο μεσο...............:
    οι ευθειες υπαρχουν για να ενωνουν τις στροφες!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από apostat
    Χωρίς να θέλω να βγάλω λάδι τους εντουράδες (είμαι και εγώ) στην Καλοπούλα αυτοί που προκαλούν ανατριχίλα είναι οι downhill ποδηλατάδες, που έρχονται μαλλιά κουβάρια από πάνω και περνάνε ανάμεσα στα παιδιά που παίζουν! Το προηγούμενο ΣΚ μου έτυχε την τελευταία φορά, και ειλικρινά λυπήθηκα που δεν είχα πρόχειρο κανένα κοτρόνι για τον μάγκα.
    Συμφωνω 100%
    Γι αυτο οποτε κατεβαινω και βλεπω πεζο με βλεπει λες και ηρθε ο χαρος να τον παρει.
    Οποτε εκει το φρενακι και η καλημερα ειναι το καλυτερο αντιδοτο.
    Αλλα και παλι Κυριακη - καλοπουλα ειναι οτι χειροτερο ΚΑΙ για ποδηλατο με τοσο κοσμο.
    For those about to ride ....We Sallute you

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από imittos
    Τους χτυπανε...???? - Κοντά επεσες (καποιοι ΔΕΝ καλοδεχονται ΟΥΤΕ την ευγενικη πληροφοριση οτι σε προστατευομενη περιοχη η εθνικο δρυμο ΔΕΝ μπαινουμε με μηχανες. Αλλωστε η περιοχη ειναι γεματη πινακιδες της φιλοδασικης, δηλαδη του οργανισμου που ΦΥΤΕΨΕ το δασος του Υμηττου, οπου καθοριζουν τι επιτρεπεταικαι τι οχι. Συνεπως το μη κανεται δυνατους θορυβους πρεπει νκατι να λεει, εκτως και αν δεν υπαρχει δυνατοτητα αναγνωσης....)

Τους βριζουν...???? - Ναι. Εμενα πολλες φορες..... Οπως και αρκετους περιπατητες και ορειβατες. Γενικα ουτε ηλικια ουτε φυλλο δεν σεβονται.

Τους πατανε...???? - Σχεδον. Εδω την γλυτωσαμε παρατριχα (3 φορες...)

Λυπαμαι πολυ.....

Μετα απο 17 χρονια και χιλιαδες χιλμ στο βουνο εχοντας 100αδες συναντησεις με περιπατητες , αναβατες με αλογα, και ποδηλατες.....

Μονο δυο περιστατικα ( οι οποιοι με εβρισαν με εξευτελιστικα λογια χωρις να δωσω συνεχεια ) ειχα απο τα οποια το ενα περιστατικο αφορουσε κυνηγο...!

Και επειδη τελικα στο ποστ σου δεν διαχωριζεις μια μειοψηφια κακων,τσογλανων ( η οπως θελεις χαρακτηρισε τους ) με τους οποιους ειχες δυο-τρια επεισοδια παρα αναφερεσε σε ενα συνολο ανθρωπων γενικα το οποιο ασχολειτε με το εντουρο....

Θα συμφωνησω με τους παραπανω οτι μονο προβοκατορικο μπορει να θεωρηθει το μηνυμα σου.....

Παντως αμα τελικα το οικολογικο σου εγω σου φτανει μονο μεχρι τους εντουραδες...

Τι να πω...???

Προφανως καποιο αλλο ειναι το προβλημα σου και οι περιπατητες και οι ποδηλατες η βιτρινα για την εγραφη σου στο φορουμ και τα γραφομενα σου που σταζουν χολη σε αυτο...!

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Τα πάντα είναι θέμα παιδείας, είναι γεγονός όμως ότι ο Υμηττός είναι βιασμένος σε όλη του την έκταση.

Θα συμφωνώ και εγώ στη απαγόρευση του enduro, του κυνηγιού, της απόθεσης σκουπιδιών, της παράνομης οικοπεδοποίησης και σε οτιδήποτε λειτουργεί επιβαρυντικά στο οικοσύστημα του έστω και λίγο.

Δυστυχώς όσο δεν υπάρχει φορέας που να το προστατεύει ο κάθε ένας θα κάνει ότι του κατέβει, και ανάλογα με την ηλιθιότητα και την γαϊδουριά του θα φέρεται ανάλογα.

Προσωπικά πάντως όσες φορές έχω πετύχει enduro ή ποδήλατα στον Υμηττό δεν μου έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα (αντίθετα θα έλεγα).
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Super Moderator
    Ρε ας κάνουμε μια φορά μια συζήτηση χωρίς να μαλλιοτραβιόμαστε

(ένας μόδιστρος να το διαχωρίσει ρε παιδιάαααα)
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    Ρε ας κάνουμε μια φορά μια συζήτηση χωρίς να μαλλιοτραβιόμαστε

)
    nai 5 trixes soy meinan rafla moy..an einai katse stin akri kai oti pesei tsimpato..

Super Moderator
    Πάντως άποψη μου είναι ότι Υμηττός και Πάρνηθα είναι καλά να τα αποφεύγουμε. Τα βουνά είναι αρκετά επιβαρυμένα από όλα τα υπόλοιπα και δυστυχώς χωρίς περιφρούρηση.

Υπάρχουν ένα σορό πιστάκια για προπόνηση και την ανάγκη για μονοπατάδα μπορούν να την καλύψουν διαδρομές ποιο απομακρυσμένες
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    nai 5 trixes soy meinan rafla moy..an einai katse stin akri kai oti pesei tsimpato..

esy ti skata kaneis mesa edo re????? exeis tosi sxesi me to xoma oso h gatew apo pagodromies

ante leme, fagame dyo toympes kai to pezoume oloi endurades
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    Πάντως άποψη μου είναι ότι Υμηττός και Πάρνηθα είναι καλά να τα αποφεύγουμε. Τα βουνά είναι αρκετά επιβαρυμένα από όλα τα υπόλοιπα και δυστυχώς χωρίς περιφρούρηση.

Υπάρχουν ένα σορό πιστάκια για προπόνηση και την ανάγκη για μονοπατάδα μπορούν να την καλύψουν διαδρομές ποιο απομακρυσμένες

Μαζι σου.....!!!

Οποτε μετα να πεσει εξολοκληρου η προσοχη των οποιων φωναζουν.....

Στα μπαζαδικα........

Στα αυθαιρετα ......

Στα νομιμα ( με το νομιμο κοψιμο πευκων )

Και στα σκουπιδια....

Γιατι σε ολα αυτα μεχρι τωρα.... Οι φωνες ειναι ανυπαρκτες.....!

Η κανω λαθος...

Η Κοροιδευομαστε... ενα απο τα δυο...!

Την αρχη εγω τι κανω..... Εσυ ποιο τι στοιχημα βαζεις οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν θα σταματησει...????

Πολλα πιστακια και απλα περασματα στην Παρνηθα εχουν γινει ηδη μαντρες,συρματοπλεγματα, και σπιτια.....

Δεν ειδα κανεναν να γκρινιαζει.......

Εσυ..????

Τεσπα... Ο καθενας με την αποψη του....!!

Παλαιό μέλος
    Από κει που περνάμε δεν υπάρχουν περιπατητές. Ίσως σε κάποια μονοπάτια ψηλά στις κεραίες να πετύχουμε κάποιον για λίγα δεύτερα. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε το εντούρο στο υπόλοιπο βουνό. Τα ζωάκια (λέμε τώρα) τα ενοχλούμε εμείς ή οι κυνηγοί μη τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά.

Δηλαδή στον Υμηττό κάνουμε ζημιά και σε άλλα πιο μακρυνά βουνά δεν κάνουμε; Αυτό είναι υποκρισία.

Με τέτοια μυαλά θα έρθει γρήγορα η απαγόρευση όλων των δραστηριοτήτων στο βουνό και όχι μόνο. Να γεμίσουμε και την χώρα κάμερες να είναι όλα ασφαλή και σίγουρα. Και όταν συναντάμε κανένα διαφορετικό από εμάς να τον διώχνουμε ή να τον κράζουμε μέχρι να γίνει ίδιος με μας.
    Ο Υμηττός δεν είναι ακόμα Εθνικός δρυμός όταν όμως θα γίνει, θα απαγορευτεί η διεύλεση για όλους και για τα ΙΧ και για τα ποδήλατα και για τους περιπατητές.

Ο Υμηττός μόνο στους εμπρηστές θα είναι πάντα ανοιχτός, ότι και όσο και να συζητάμε εμείς εδώ.

Εμένα πάντως με πείσατε, δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου - τα χωματερά μου λάστιχα για την ακρίβεια - στον Υμηττό. Να τον χαίρεστε όλοι μαζί, οικολογοι και μη, όπως και την υπόλοιπη Αττική, ότι έχει μείνει τουλάχιστον. Εγώ φεύγω...

Νέο μέλος
    Κώστα άσε τις χαζομάρες και πάμε καμιά μέρα για σκληροπυρηνικό...

Super Moderator
    Ότι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας

Θα εξηγήσω το προφανές…… Κανένας δεν εξισώνει την ζημιά που κάνει ο περιπατητής με την ζημιά που κάνει η μοτοσικλέτα και την ζημία που κάνει η παράνομη χωματερή ή ο κυνηγός, όλοι κάνουν ζημιά σε διαφορετικό ποσοστό στο βουνό.

Τα βουνά και η φύση είναι για να την χαιρόμαστε με σεβασμό πάντα. Στα πλαίσια λοιπόν του σεβασμού η άποψη μου είναι ότι τα βιασμένα βουνά της αττικής πρέπει αρχικά να περιφρουρηθούν από την πολιτεία απέναντι σε κάθε είδους «επιβάρυνση», αλλά κατ’ επέκταση και από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά σαν μονάδα.

Κάνω enduro από το 95 και θα συνεχίσω να κάνω όσο μπορώ, το θέμα είναι ότι οφείλω να αφήσω και κάτι όρθιο για να το χαίρονται τα παιδιά μου. Και έτσι δεν πάω να καταπατήσω μέσα στον δρυμό, έτσι δεν πετάω σκουπίδια και για τον ίδιο λόγο δεν πάω για προπόνηση στα μονοπάτια της Πάρνηθας (τα τελευταία χρόνια) και του Υμηττού (ουδέποτε). Όταν θέλω να κάνω βόλτα βγαίνω ποιο έξω επιλέγοντας μέρος που δεν έχει υποστεί ότι τα γύρο βουνά, δίνοντας την ευκαιρία στο οικοσύστημα να ανακάμψει (έστω από το 0,05% που επιβαρύνω εγώ).
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Εντουράδα ΟΧΙ στον Υμηττό (πολύ γέλιο)
    από naked στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2009, 09:46
  2. Εντουράδα στον Υμηττό 5/12/09
    από kordix στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2009, 17:58
  3. On-offάδικη βόλτα στον Υμηττό, άυριο 27-04-07
    από dimzab στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2007, 19:40
  4. Απαντήσεις: 13