Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: Μειώθηκε το ελληνικό Internet traffic πάνω από 50%

Sorry αν δεν προσεξα κατι που εγραψες απο πριν και κακολογησα.
    Εχω σπουδασει τεχνικος δικτυων οποτε μπορω ευκολα να καταβω τιεενοεις, μονο που θα αφησω την τεχνικη πλευρα του θεματος, και θα σε ξαναρωτησω σε τι πειραζουν τα τορενταδικα 24/7 την στιγμη που χιλιαδες κοσμος μοιραζεται δεδομενα?
    Το traffic, αυξημενο ή μειωμενο, δεν επηρεαζει αμεσα τον μεσο χρηστη, και σιγουρα αν εχεις προσεξει, οσοι περισσοτερο seedαρουν τοσο πιο γρηγορο το download, απο εναν συγκεκριμμενο tracker.
    Με την λογικη του traffic σκεψου τι γινεται οταν ολοι ψαχνουν ενα συγκεκριμμενο βιντεο στο utube ή μπαινουν ολοι σε ενα blog καθημερινα.
    Καταληγω οτι το traffic δεν επηραζει κανεναν, αλλωστε ολο το internet βασιζεται στην αυξηση και την αναπτυξη.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    εφόσον είσαι τεχνικός κατανοείς οτι οι πόροι ενός δικτύου είναι συγκεκριμένοι, οπως και οι υποδομές αυτού.

Όταν λοιπόν όλο και περισσότεροι , υπερφορτώνουν αυτούς τους πόρους και τους μέσους χρήστες επηρρεάζουν και το συνολικό traffic... ακόμα και στα torrent πολλές φορές μπορεις να παρατηρήσεις πως όταν ενας πόρος μοιράζεται σε πολλαπλά σημεία , τότε "σέρνεται"... όταν μάλιστα αυτό γίνεται 24/7 μπορεί να επέρθει και DoS κατάρευση του server...

Και το ερώτημα είναι γιατί;... μηπως όλα αυτά θα τα δούν/ακούσουν/παίξουν;... οχι ... απλά για να λένε οτι έχουν αυτό και εκείνο χωρίς να το χρησιμοποιούν όμως.

Αυτό λέω.. αυτό θίγω.. τίποτα παραπάνω , τίποτα παρακάτω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Περαστικό μέλος Το avatar του/της perastikos
    Gandalf αφήνω το ηθικό - νομικό κομμάτι και απλά κάνω ένα σχόλιο στο καθαρά τεχνικό.

Τους Ελληνικούς ISP τους συμφέρει με τα 1000 να υπάρχει traffic μεταξύ τους παρά traffic με το εξωτερικό... Γιατί πολύ απλά το Ελληνικό traffic (αυτό που έπεσε 50%) είναι ΔΩΡΕΑΝ!
    Επίσης το traffic που μπορεί να σηκώσει το GR-IX είναι τέτοιο ώστε αν αντί για μείωση 50% είχαμε αύξηση 100% δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα...

Τέλος ο κάθε χρήστης δεν κλέβει από πουθενά το bandwidth και τους πόρους, την 24αρα που έχει σπίτι (προσωπικά έχω 6αρα και μου είναι υπεραρκετή) την πληρώνει κανονικά κάθε μήνα

Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos

Τους Ελληνικούς ISP τους συμφέρει με τα 1000 να υπάρχει traffic μεταξύ τους παρά traffic με το εξωτερικό... Γιατί πολύ απλά το Ελληνικό traffic (αυτό που έπεσε 50%) είναι ΔΩΡΕΑΝ!
    Επίσης το traffic που μπορεί να σηκώσει το GR-IX είναι τέτοιο ώστε αν αντί για μείωση 50% είχαμε αύξηση 100% δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα...

Τέλος ο κάθε χρήστης δεν κλέβει από πουθενά το bandwidth και τους πόρους, την 24αρα που έχει σπίτι (προσωπικά έχω 6αρα και μου είναι υπεραρκετή) την πληρώνει κανονικά κάθε μήνα
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Τέλος ο κάθε χρήστης δεν κλέβει από πουθενά το bandwidth και τους πόρους
    Είσαι σίγουρος;.... γιατί εγώ οχι.. ιδιαίτερα αν στο DSLAM που πέφτω εγώ πέφτουν και άλλοι 10 με "κατεβαστήρια". Εκεί γίνεται άλλωστε η "υποδιαίρεση" και οχι στο backbone... που όντως αντέχει άλλο 100% πάνω!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Περαστικό μέλος Το avatar του/της perastikos
    Εσύ μίλησες για το traffic, δεν μίλησες για το πιταρισμένο dslam.... Που πιταρισμένο dslam και αυτό ευθύνη του παροχου είναι.
    Επίσης σε πιταρισμένο dslam δεν χρειάζεται να υπάρχουν 10 κατεβαστήρια για να γίνει φουτάνα το πράγμα... και σε γειτονιά με online gamers να έχεις πέσει αρκεί....

Πάντως αν μπούμε και σε άλλες τεχνικές λεπτομέρεις σε moto-φορουμ, μιας και αυτό δεν μπορεί να μεταφερθεί στα (εδώ) τεχνικά παίζει να μας μπανάρουν για spam

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    τι γλωσσα ειναι αυτη που μιλατε ρε παιδια?? σουαχιλι??

Αρχικά δημιουργήθηκε από mike.giann
    τι γλωσσα ειναι αυτη που μιλατε ρε παιδια?? σουαχιλι??
    XAXAXAX....γεμισαμε με bot
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Παντως...το gamato is up and running....

Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
    Παντως...το gamato is up and running....

σσσστττ,θα σε ψαλιδισουν:rotflmao:
    Route 66 R & B Band "Zefiry" (Rolling Stones με Brian Jones'version)

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Είσαι σίγουρος;.... γιατί εγώ οχι.. ιδιαίτερα αν στο DSLAM που πέφτω εγώ πέφτουν και άλλοι 10 με "κατεβαστήρια". Εκεί γίνεται άλλωστε η "υποδιαίρεση" και οχι στο backbone... που όντως αντέχει άλλο 100% πάνω!

Gandalf

To DSLAM ειναι προβλημα του παρόχου. Αν εσυ εχεις προβλημα με τη συνδεση σου θα κανεις παραπονα στον πάροχο διότι αυτος ευθυνεται κι οχι στους γειτονες σου για να βαλουνε κανενα limiter.
    Εγώ πληρώνω για να έχω συνδεση στο διαδικτυο 24/7, με συγκεκριμενη ταχύτητα και χωρις ογκοχρέωση. Το να μην την χρησιμοποιω στο 100% της, καποιες ωρες - μερες ειναι δικαιωμα μου, αλλά οχι υποχρέωση.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx

Εγώ πληρώνω για να έχω συνδεση στο διαδικτυο 24/7, με συγκεκριμενη ταχύτητα και χωρις ογκοχρέωση. Το να μην την χρησιμοποιω στο 100% της, καποιες ωρες - μερες ειναι δικαιωμα μου, αλλά οχι υποχρέωση.
    Δυστυχώς όμως για μας η υποδομή δεν σχεδιάστηκε με αυτό υπ'όψιν...
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος
    Μιας και πήγε η κουβέντα εκεί, θα κάνω μια παρέμβαση και θα πω πως ο πάροχος δεν έχει την υποχρέωση, ηθική ή νομική, να μας παρέχει τα πχ 24Mbit οικιακού adsl που πληρώνουμε αν πιάσουν όλοι οι Έλληνες και κατεβάζουν torrents ταυτόχρονα.

Για 100% εγγύηση διαθεσιμότητας υπάρχουν και οι -πανάκριβες- μισθωμένες γραμμές.

Όλα τα δίκτυα, νερού, ηλ. ρεύματος, τηλεφωνίας αναπτύσσονται πάνω στην λογική της αναμενόμενης χρήσης και αυτό εν τέλει υποτίθεται πως περνάει και στην τιμή που πληρώνουμε

Τωρα που ξανανοιξε το γνωστο torrentαδικο ας δουμε ποσοι θα ξανασχοληθουν με το traffic.

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    είπαμε , don't believe the hype ....

Modenas Kriss 125

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2006, 08:13
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2005, 23:35
  3. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2005, 20:04

Κανόνες δημοσιεύσεων