Ρε παιδιά σόρυ κιόλας, αλλά έχω επισκεφτεί εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αττική (ΕΚΑΝ) που έχει και δεύτερο δίπλα με ανακύκλωση ψυγείων.
Μια χαρά δουλεύουν στην Ελλάδα και έχουν και προσωπικό και πολύ δουλειά.
Μήπως είστε υπερβολικοί?
Ρε παιδιά σόρυ κιόλας, αλλά έχω επισκεφτεί εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αττική (ΕΚΑΝ) που έχει και δεύτερο δίπλα με ανακύκλωση ψυγείων.
Μήπως είστε υπερβολικοί?
Γεια σου Ερμή. Άν αναφέρεσαι στα προηγούμενα 2 μνμ, τότε κατά την άποψή μου η μόλυνση που παράγεται από την παραγωγή των καταναλωτικών αγαθών, είναι μεγαλύτερη από τα οπωσδήποτε σημαντικά ωφέλη της ανακύκλωσης. Άρα ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης βοηθάει πολύ. Για μια χώρα όμως που κινείται στα όρια της χρεωκοπίας ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης θα γίνει έτσι κι αλλιώς.Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Μήπως είστε υπερβολικοί?
Βρες το ψηφιακα νεκροταφια του Εξαντα και θα δεις τον υπευθυνο της ανακυκλωσεις στην Ελλαδα να δηλωνει οτι ενα μερος των υλικων παει στο εξωτερικο για περεταιρω επεξεργασια δλδ. σε ενα κινεζικο ποταμι.Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Μήπως είστε υπερβολικοί?
Δηλωνουν κιολας οτι ειναι προτιμοτερο να τα στελνεις στην Κινα παρα να τα ανακυκλωνεις.
Το ντοκυμαντερ ειναι συγκλονιστικο ,οι πολεις-ανθρωποι που κανουν την υποτιθεμενη ανακυκλωση ειναι κατα 90% καρκινοπαθεις και οσοι δεν εινα ,θα ειναι στο αμμεσο μελλον.
Δεν μιλαμε για την μολυνση του περιβαλοντος.
Συμφωνώ ότι για τα απόβλητα οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό ο υπερκαταναλωτισμός.
Αλλά έχετε μια ηλεκτρική συσκευή που για τον οποιοδήποτε λόγω σταμάτησε να λειτουργεί και η επισκευή της είναι ασύμφορη, άρα άχρηστη. Προτιμάτε να την πετάξετε στα σκουπίδια από το να την δώσετε για ανακύκλωση επειδή λέει θα βγάλει κέρδος κάποιος άλλος;
Υιοθετώντας και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να ανακυκλωθεί από το να κάθεται στην αποθήκη ή να πεταχτεί σε κάποια χωματερή;
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό...
και ως γνωστό θέλουμε καπιταλισμό για την πάρτη μας , αλλά τις εταιρείες τις θέλουμε να δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους....
![]()
![]()
επειδη δεν εχω πολυ χρονο να σας εξηγω αυτην την στιγμη το πως ειναι ο κυκλος της ανακυκλωσης ( μιας και δουλευω στον χωρο), θα σας τα πω περιλιπτικα και στο μελλον θα σας το αναλυσω...
το λοιπον :
Καθε μα καθε ηλεκτρικη συσκευη που κυκλοφορει στην αγορα και πουλιεται στο εμποριο απο το 2005 και μετα "οφειλει" να ανακυκλωθει βασει των κοινοτικων οδηγιων....σε μια τηλεοραση λοιπον που βγαινει στην αγορα, ανακυκλωνονται τα παντα....απο το κουτι, τις ζελατινες που εχει μεσα, μεχρι και η ιδια η τηλεοραση...ολα αυτα φερουν πανω τους το ειδικο σηματακι της ανακυκλωσης ( τα χαρτινα μερη πχ τον καδο, τα ηλεκτρικα το στρογγυλο συμβολακι κτλ)....
Η εταιρεια λοιπον που φερνει τις τηλεορασεις στην Ελλαδα ( η SONY px), πληρωνει ενα ειδος φορου στο κρατος με το οποιο πιστοποιει στο κρατος οτι η συσκευη και η συσκευασια της θα ανακυκλωθει.....προ-πληρωνει λοιπον το προιον για να ανακυκλωθει οταν αυτο κλεισει τον κυκλο της ζωης του....
εκει εμπλεκονται διαφορα συστηματα τα οποια και παιρνουν αυτα τα λεφτα αυτα απο τις εταιρειες....αυτα τα συστηματα ειναι τα λεγομενα Εναλλακτικα συστηματα ( ενα τετοιο ειναι και η εταιρεια Ανακυκλωση Συσκευων ΑΕ, ΑΦΗΣ ΑΕ για τις μπαταριες κτλ )....
ειναι Ανωνυμες εταιρειες οι οποιες υπαγονται στο ΥΠΕΧΩΔΕ .
Αυτες οι εταιρειες "επιβλεπουν" και κατα καποιο τροπο καθοδηγουν τις υπολοιπες εταιρειες του χωρου στον να συλλεξουν τα αποβλητα....
οι υπολοιπες εταιρειες λοιπον πληρωνονται για την συλλογη, για την μεταφορα, για την αποθηκευση και για την επεξεργασια των αποβλητων απο το εναλλακτικο συστημα...
καποιος μπορει να πληρωνεται μονο για την μεταφορα, καποιος αλλος μονο για την αποθηκευση και οχι απαραιτητα για ολη την σειρα διαδικασιων που σας ειπα.....
Στα αποβλητα Ηλεκτρικων και Ηλεκτρονικων συσκευων που γνωριζω, η επεξεργασια αυτην την στιγμη γινεται σε 5-6 χωρους της Ελλαδας. Οι χωροι αυτοι ανηκουν στην Ανακυκλωση Συσκευων ΑΕ και σε ιδιωτες...
η Ανακυκλωση Συσκευων ΑΕ λοιπον, πληρωνει τους ιδιωτες, απο τα λεφτα που παιρνει απο τους "προμηθευτες των Ηλεκτρικων συσκευων"....
και καπως ετσι κλεινει ο κυκλος......σκοπος ειναι να ανακυκλωνονται τα παντα.....
Αμα δειτε καποιες καινουργιες μοναδες που φτιαχνονται στον χωρο, ειναι πραγματικα απιστευτες.....μπαινουν σε μια αλυσιδα πχ ενα ψυγειο και βγαινουν 5 σακουλες ..πλαστικο, χαλκος, γυαλι, σιδηρος κτλ...
τα οποια βεβαια μετα οι ιδιωτες που τα παραγουν μπορουν να τα μεταπουλησουν σαν πρωτη υλη σε καποιον αλλο.......(μαλιστα για να παρεις αδεια επεξεργασιας Ηλεκτρικων Αποβλητων οφειλεις μεσα στον φακελο που θα καταθεσεις, να εχεις βεβαιωση οτι υπαρχει καποιος ο οποιος θα σου αγοραζει σαν πρωτη υλη δικη του τα "αποβλητα" της επεξεργασιας της δικης σου.....)....
η Χαλυβουργικη πχ ειναι μια εταιρεια που προμηθευεται τον σιδηρο, χαλκο ή μεταλλικα αποβλητα που βγαινουν απο καποιον που κανει επεξεργασια !!
αυτα προς το παρον γιατι βιαζομαι.....
«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»
Τώρα αν βγω και πω πως το ορθόν είναι ανακύκλυση και όχι ανακύκλωση ίσως και να φάω καμιά ζάρπα αλλά...
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Θα κάνεις και πάλι λάθος.Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Τώρα αν βγω και πω πως το ορθόν είναι ανακύκλυση και όχι ανακύκλωση![]()
![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Πείσε μεΑρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Θα κάνεις και πάλι λάθος.![]()
...και πάλι ; Ε;
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Αν έλεγες 'ανακύκληση' θα πηγαινα πάσο, αλλά 'ανακύκλυση' δεν παίζει.Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Πείσε με
...και πάλι ; Ε;![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Βρε και με "ι" το έχω δει αλλά δε μου πάει ηχητικά και τόσο...Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Αν έλεγες 'ανακύκληση' θα πηγαινα πάσο, αλλά 'ανακύκλυση' δεν παίζει.![]()
Το "ι" παραείναι βραχύ, το "η" πολύ τραχή λεκτικά...
Το "υ" έχει μια ιδιόμορφη οπτική και γλωττική γλυκάδα. Καθαρά προσωπική άποψη
![]()
Είσαι αλλού εσύ !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Βρε και με "ι" το έχω δει αλλά δε μου πάει ηχητικά και τόσο...
![]()
![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Oh dear!Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Βρε και με "ι" το έχω δει αλλά δε μου πάει ηχητικά και τόσο...
![]()
Το σωστό είναι ανακύκληση.
Και να γιατί (για όσους θέλουν - και καλά κάνουν - επιχειρήματα):
Η λέξη "ανακύκλωση" προέρχεται από το συνηρημένο ανακυκλόω/ανακυκλώ που σημαίνει ξανακυκλώνω/ περικυκλώνω εκ νέου.
Η λέξη "ανακύκληση" προέρχεται από το συνηρημένο ανακυκλέω/ανακυκλώ που σημαίνει επαναφέρω στην προτέρα κατάσταση.
Στην περίπτωσή μας λοιπόν σωστό είναι το ανακύκληση. (Με "υ" δεν παίζει, εννοείται).
Τώρα η απάντηση στο γιατί έχει καθιερωθεί ο όρος "ανακύκλωση" (που σημαίνει εκ νέου περικύκλωση) αντί του ετυμολογικά ορθού ανακύκληση (= επαναφορά στην αρχική κατάσταση) βρίσκεται στο γνωστό απόφθεγμα περί "ημιμάθειας" που τυγχάνει ευρείας εφαρμογής στους νεοέλληνες....
![]()
Dura lex, sed lex.
Θες να πείς ότι όοοοολοι αυτοί που συνέταξαν τα παρακάτω είναι ημιμαθείς;Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Το σωστό είναι ανακύκληση.
Και να γιατί (για όσους θέλουν - και καλά κάνουν - επιχειρήματα):
Η λέξη "ανακύκλωση" προέρχεται από το συνηρημένο ανακυκλόω/ανακυκλώ που σημαίνει ξανακυκλώνω/ περικυκλώνω εκ νέου.
Η λέξη "ανακύκληση" προέρχεται από το συνηρημένο ανακυκλέω/ανακυκλώ που σημαίνει επαναφέρω στην προτέρα κατάσταση.
Στην περίπτωσή μας λοιπόν σωστό είναι το ανακύκληση. (Με "υ" δεν παίζει, εννοείται).
Τώρα η απάντηση στο γιατί έχει καθιερωθεί ο όρος "ανακύκλωση" (που σημαίνει εκ νέου περικύκλωση) αντί του ετυμολογικά ορθού ανακύκληση (= επαναφορά στην αρχική κατάσταση) βρίσκεται στο γνωστό απόφθεγμα περί "ημιμάθειας" που τυγχάνει ευρείας εφαρμογής στους νεοέλληνες....
![]()
http://www.electrocycle.gr/documents/117-2004.pdf
http://www.electrocycle.gr/documents/2002-96-EK.pdf
Δεν το πιστεύω!!!!![]()