Θα αναφέρω σε συντομία ένα τεστ από βενζίνες που είχε κανει πέρυσι νομίζω ή προπερσι κάποιο από τα ελληνικά περιοδικά με μετρήσεις πάνω σε δυναμόμετρο.
Τα αποτελέσματα έλεγαν ότι συγκριτικά με την 95αρα και την 100αρα υπάρχει μια πολύ μικρή αύξηση της ιπποδύναμης η οποία όμως είναι πολύ μικρή και μόνο σε 1000αρια μπορεί να γίνει κάπως αντιληπτη. Νομίζω <1Hp. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην 95άρα και την Νέα Super. Η δεύτερη αποδίδει καλύτερα. Πάλι οι διαφορές είναι μικρές (λίγο μεγαλύτερες από την προηγούμενη σύγκριση) και πάλι ελάχιστα αντιληπτές από τον αναβάτη μόνο των 1000αριων. Αυτή την διαφορά όμως μπορείς να την κερδίσεις και σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό +2Hp απλά και μόνο με μια καλολαδωμένη αλυσίδα.
Το μόνο κέρδος με τις νέες 100άρες τελικά είναι ότι ακόμη κι αν είναι κάπως κατώτερης ποιότητας δεν θα είναι εντελώς χάλια. Συν ότι έχουν κάποια πρόσθετα που καθαρίζουν τον κινητήρα από κατάλοιπα. Αυτό νομίζω ότι είναι κέρδος στην μακροζωία του μοτερ τουλάχιστον.
Θα βρω το τεύχος και θα σας το πω.
Υ.Γ. Αν βάλετε σε καταλυτικό Νέα Σούπερ, τοτε αφενός θα γαμήσετε τον καταλύτη σας (οπότε βγάλτε τον από πριν για να ανασάνει λίγο και η εξάτμηση) αφετέρου θα δημιουργείτε από τα πιο βλαβερά καυσαέρια (περισσότερα και χειρότερα από τα αυτοκίνητα 30ετίας και βάλε). Οπότε ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ Please!!!!