Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 43

Θέμα: Ελληνικές Πόλεις : Πόλεις να μη ζεις

1. Δουλειά
    2. Σπίτι
    3. Σχολεία
    4. Διασκέδαση

Ας τα πάρουμε ανάποδα...

Απο τα λιγότερο "σοβαρά"

4. Διασκέδαση:
    Σαφώς και δεν υπάρχει αν ανέβεις σε χωριό... Μπορείς να μένεις 10 λεπτά έξω απο πρωτεύουσα νομού (μιλάμε για 6-10 klm) και να έχεις όλη την διασκέδαση της πόλης με τις ευκολίες του χωριού. Ακόμα και στα λεγόμενα προάστια πόλεων οπου είναι τίγκα στις μονοκατοικίες και στις μεζονέτες κλπ μένεις άνετα, οικονομικά και σε μικρή απόσταση απο κέντρο.
    Σαφώς και ξεχνάς τα μεγάλα club καθημερινά θέατρα και μουσικές σκηνές. Μπορείς όμως σε 10 λεπτά να είσαι απο το σπίτι σου σε παραλία με το φρέντο στο χέρι ή να μαζεύεστε σε σπίτια φίλοι άνετα ανά πάσα ώρα και στιγμή και χωρίς ραντεβού 5 ημερών νωρίτερα.. Αλλάζει ο τρόπος που διασκεδάζεις και που περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο, καλύτερα ή χειρότερα δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός..

3. Σχολεία...
    Ιδιωτικά υπάρχουν σχεδόν παντού πια, σε κάθε νομό 2-3 τουλάχιστον. Σαφώς και φθηνότερα...
    Δημόσια. Σίγουρα πιο ασφαλή απο οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο στην Αθήνα, μικρές κοινωνίες, πιο ελεγχόμενες, ειδικά στα σχολεία είναι προνόμιο η μικρή κοινωνία. Επίπεδο συνήθως χαμηλότερο... Αλλά και μικρότερες τάξεις, καλύτερη επαφή με δασκάλους κλπ

2.Σπίτι...
    Οποιοδήποτε ξεφεύγει απο το εκάστοτε "κέντρο" της πόλης έχει 2-3 φορές καλύτερες συνθήκες διαβίωσης απο την Αθήνα και ίσως 20-30% φθηνότερα ενοίκια. Σιγουρα φθηνότερο κόστος διαβίωσης. Σίγουρα ευκολότερες μεταφορές από και προς δουλειά-σχολείο...

1. Δουλειά:
    Σκούρα τα πράγματα... ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν ευκαιρίες αλλά σε καμία περίπτωση δε προσφέρουν την ίδια εξέλιξη ή τις ίδιες αμοιβές με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μην ξεχνάμε όμως ότι και το κόστος ζωής είναι συνήθως 20-30% όμως...
    Για επαγγελματίες ή wannabe επαγγελματίες υπάρχει το "ΜΕΤΟΙΚΩ 2009" google it... 50% ανεξαρτήτου επένδυσης για μεταφορά εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Ήδη φίλος έφυγε απο Αθήνα και ήρθε Κόρινθο, άνοιξε κατάστημα και περιμένει και την επιδότηση σύντομα... Είναι πολύ δυνατό εργαλείο...

Γενικά για ΔημόΥπαλλ η επαρχία είναι μια μεγάλη ευκαιρία που μπορούν να ακολουθήσουν και μακάρι τα ίδια τα υπουργεία να΄έσπρωχναν υπαλλήλους εκτός...

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    ...να μαζεύεστε σε σπίτια φίλοι άνετα ανά πάσα ώρα και στιγμή και χωρίς ραντεβού 5 ημερών νωρίτερα..

Αυτό τα λέει όλα.Στην επαρχία (ευτυχώς) υπάρχει ακόμα η ανθρώπινη επαφή.Πράγματα απλά,καθημερινά.Μία καλημέρα με τον γείτονα,ένα αστείο με τον περιπτερά όταν πας να πάρεις τσιγάρα,2-3 γνωστοί που θα συναντήσεις στο δρόμο να πεις μια κουβέντα,περπάτημα για να πας οπουδήποτε ή ποδήλατο...Θεωρώ μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες των μεγαλουπόλεων την αποξένωση η οποία αλυσιδωτά δημιουργεί πολλά προβλήματα σε πολλές πτυχές της ζωής των ανθρώπων.Ευτυχώς στην επαρχία δεν υπάρχει ακόμα αποξένωση
    Fortis Fortuna Adiuvat

Παλαιό μέλος

κυπαρισσια

κυπαρισσια απο 2001 εως 2007 στα πατρια εδαφη για καλητερα και να μεγαλωσουν τα παιδια σε καθαροτερο περιβαλον και με τροφες φυσικες.δεν το μετανοιωσα καλα περασα αν και εκανα σε 10 λεπτα τα 24 χιλιομετρα μεχρι την δουλεια μου και ηθελα 5 ευρω για βενζινα καθε μερα.
    νοικιο δεν ειχα.κοτοπουλα δικα μου και κρεατα και καλοκαιρι τα παντα απο τον κηπο μου.οτι ομως γλειτωνα απο σουπερ μαρκετ τα πληρωνα σε τροφες και εξοπλισμο αφου δεν υπηρχε εκ των προτερων προηγουμενη υποδομη.
    καλοκαιρι μπανια ανετα χωρις να κανεις 2 ωρες ως την θαλασσα κλπ.
    στο χωριο δεν εχεις περιθωρια επιλογων παρεας και τον παραλυτο (τρόπος του λέγειν) θα του μιλησεις.νοσοκομειο κυπαρισσιας αν σου τυχει κατι σοβαρο την εβαψες αφου λειτουργει ως πρωτες βοηθειες.ασθενοφορο εξαρταται την τυχη σου...σχολειο παιδιων και φροντηστηρια αγγλικων απαραδεχτα και λογω παιδιων αλλοδαπων πανε πολλη πισω!
    ρολοι δεν χρεισειμοποιουσα αφου οι ρυθμοι αργοι...προβλημα με παιδια κανενα αφου ηξερα ανα πασα στιγμη που και με ποιους ειναι.
    εργασια για συζηγο δεν υπηρχε και λογω κρυου χειμωνα παλαιοτητας οικιας καυσιμα ρευμα σε χρηματα παρα πολλα!
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ειναι καλα για συνταξιουχους και μικρα παιδια....συνεμα οχι θεατρο οχι αγορα αθηνα για ρουχα παπουτσια κλπ.....επιλογες διασκεδασεις ελαχιστες και ατομα αξιολογα για οικογενοιακη παρεα μηδαμινες.....
    αν εισαι και λιγο μπερμπατακος το εκατσες το καραβι.....ολοι σε ξερουν απο την πρωτη μερα και η ρουφιανια παει και ερχετε...
    καλαματιανος

Re: κυπαρισσια

Αρχικά δημιουργήθηκε από gs 500 f

στο χωριο δεν εχεις περιθωρια επιλογων παρεας και τον παραλυτο (τροπος του λεγειν) θα του μιλησεις.
    Eνώ στη πόλη ποιος τον γα$#ει τον παράλυτο

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: κυπαρισσια

Αρχικά δημιουργήθηκε από gs 500 f
    ......στο χωριο δεν εχεις περιθωρια επιλογων παρεας και τον παραλυτο (τροπος του λεγειν) θα του μιλησεις....
    βρηκαμε τα ρνητικα της επαρχιας!!!

:a04:
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Από το 2006 που επέστρεψα Αθήνα, από Ρέθυμνο, είμαι μέσα στην κατάθλιψη.
    Μια μόνιμη δουλειά να υπήρχε, και όχι νύχτα, δεν έφευγα απο το νησί no matter what!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
    σε δημοσιο πηγαμε και εγω και η αδερφη μου και αν γυρνουσαμε πισω τον χρονο παλι σε δημοσιο θα πηγαινα.
    οχι μονο εσυ αλλα κι εγω και ο αδερφος μου και η αδερφη μου αλλα και χιλιαδες αλλοι οι οποιοι σημερα ειναι απο 20 και πανω. σημερα ομως τα σχολεια τα εχουν κατακλισει τα αλβανακια και τα ρωσσοποντιακια χωρις να ακουστω ρατσιστης. εχουν γινει πιο σκληρα τα πραγματα και συτυχως η ευτυχως εγω δεν θα ηθελα τετοιο σχολικο περιβαλλον για το παιδι μου. ετσι επιλεγουμε τα ιδιωτικα οπου γινεται καλυτερη δουλεια
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Μιχαήλο, πήγες ένα Βρότσλαβ, ένα Σαν Σεμπαστιάν και ενα Βερολίνο και μας έχει κάνει τα @@ πλανήτες ρε μλκ...

μάζευ' τα και πήγαινε αλλού, άντε

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Μιχαήλο, πήγες ένα Βρότσλαβ, ένα Σαν Σεμπαστιάν και ενα Βερολίνο και μας έχει κάνει τα @@ πλανήτες ρε μλκ...

μάζευ' τα και πήγαινε αλλού, άντε

Ρε π@π@ρ@, εγώ απλά δίνω τροφή για σκέψη να'ουμε!
    Με 2000 είμαι κομπλέ και στην Αθήνα πάντως!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

+ τώρα έχω και στόχο και δε μπορώ να φύγω!!!

Παλαιό μέλος

Re: Re: κυπαρισσια

Αρχικά δημιουργήθηκε από spiridaus
    Eνώ στη πόλη ποιος τον γα$#ει τον παράλυτο

παραλυτο σε παραθεση μεγαλε και οχι καθολοκληρια που πιαστηκες αμεσως για να σχολιασεις,τροποσ του λεγειν αν εχεις ακουστα αυτον που σε διαφορετικες συνθηκεσ δεν εισαι αναγκασμενος να καθησει μαζι σου ειτε γιατι δεν ταιρειαζεις ειτε γιατι ειναι παλιοπαιδο και θαρθει να καθισει στην παρεα σου γιατι ξερει καποιον απο την παρεα ειτε για αλλους λογους......

γκεκε?
    καλαματιανος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panagiotis dim
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Όσο μέναμε Αθήνα στο βόθρο στα Κ.Πατήσια σε ένα γκαρσονιεροδυάρι η γυναίκα μου και εγώ δουλειές βρίσκαμε. Του κώλου, συνήθως, αλλά από δουλειά δε μείναμε.
    Τη κάνουμε για Χανιά για να κάνουμε οικογένεια και μας έχει γ. η ανεργία. 7 χρονάκια έκανα να βρω δουλειά που να πληρώνει πάνω από 750 ευρώ+ασφάλιση. 7 χρονάκια!
    Τα νοίκια ακριβότερα από Αθήνα, το σούπερμάρκετ επίσης, η βενζίνη επίσης...Μόνο παρήγορο το βουνό και η θάλασσα που είναι 10 λεπτά το ένα από το άλλο. Αλλά τι να το κάνω όταν δουλεύω 10 ώρες, 6 ή και 7 μέρες την εβδομάδα για το παραπάνω των 750 ευρώ...Οσάν τον πούστη έτρεχα να προλάβω στην Αθήνα, οσάν τον πούστη τρέχω και εδώ...
    Ναι, ίσως η λύση να είναι κάτι πιο απομονωμένο, όπως το γυναικοχώρι στη ορεινή Αχαία. Αλλά εκεί έτσι και πάθεις κάτι την γ. Κοντινότερο νοσοκομείο 1 ώρα, κοντινότερο σχολείο 45 λεπτά και από δουλειές είτε κάτι δικό σου που να είναι απολύτως αναγκαίο εκεί (για να έχεις πελατεία να ζεις) είτε πρόβατα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο...
    Τελευταία είμαι (είμαστε) κοντά στη σκέψη του δικαίως ταπηροκρανιωμένου Μιχάλη...να τα σκοτώσουμε όλα εδώ και τον πούλο για Αχαία. Πρόβατα, γιατί όχι; 32 δουλειές έχω αλλάξει, να δω και κάτι άλλο! Γιατί εδώ με τη ζωή που ζούμε δεν ζούμε! Και ας λένε τα Χανιά και τα Χανιά...Και γ. τους προορισμούς για διακοπές αλλά ώς εκεί. Καλοπερνάς μόνο αν είσαι δημόσιος υπάλληλος.
    οχι αλλα πρόβατααααα.. σε παρακαλώ οχι πρόβατα..!!!σηκω ξημερώματα για αρμεγμα μετά αντε ανεβοκατέβα τα βουνά για βοσκή μετα αντε να τα κουρέψεις αντε να τα εμβολιάσεις αντε να τα σφάξεις αντε να τα καθαρίσεις αντε να ξεφορτώσεις τροφές αντε να τους βάλεις νερό .. οχι ΠΡΟΒΑΤΑΑΑΑΑ
    ενας γαιδαρος δεμενος, το χορταρι του βοσκούσε και ηταν τρισευτυχισμένος ...ο ΄καυμένος!!!τιποτα αλλο δεν ζητούσε ...μόνο να μην είναι ...δεμένος...ο καυμένος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από panagiotis dim
    οχι αλλα πρόβατααααα.. σε παρακαλώ οχι πρόβατα..!!!σηκω ξημερώματα για αρμεγμα μετά αντε ανεβοκατέβα τα βουνά για βοσκή μετα αντε να τα κουρέψεις αντε να τα εμβολιάσεις αντε να τα σφάξεις αντε να τα καθαρίσεις αντε να ξεφορτώσεις τροφές αντε να τους βάλεις νερό .. οχι ΠΡΟΒΑΤΑΑΑΑΑ
    Παναγιώτη μου, έλα μια ημέρα εδώ που είμαι και μετά τα ξαναλέμε...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panagiotis dim
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Παναγιώτη μου, έλα μια ημέρα εδώ που είμαι και μετά τα ξαναλέμε...
    Mωρέ σε καταλαβαίνω και μαζί σου είμαι . Να σου πω μερικές δικές μου σκέψεις για εργασία οταν ημουν εκτός αθήνας.

Σκέφτηκα λοιπόν το εκτροφείο κροκοδείλων. Δηλάδη εκμετάλευση κρέατος ( οτι τρωγεται τέλος πάντων ... ) και κυρίως εκμετάλευση του τομαριού τους ( δέρμα κορκοδείλου ..ακριβό εε???)

χώρο είχα νερό είχα... ( δυο πηγάδια να φανταστείς ... 3 ιντσες νερό κάθε σωλήνας ) εκείνο που με κόλαγε ηταν τι διάολο τροφή θέλανε τα ζωντανά αυτά ...(??????)

αλλοι μου λέγανε για κότες...., αλλοι για κονσέρβες ..( μαλακίες ...) αλλοι μου λέγανε για ..ξηρά τροφή ...(σαν σκυλοτροφή ....ενα πράγμα ..) τέλος πάντων οπου το έλεγα ακουγα και το μακρύ και το κοντό του καθενός ..
    (ΑΣΕ που μερικοί ...χασκογελάγανε ...)

ετσι το γύρισα και έψαχνα για στρουθοκαμήλους που πουλανε το κ΄ρεας τους τα πουπουλά τους και το τομάρι τους ...( εκτός .... της ευκολίας που σου παρείχαν ,οταν σε εβλεπαν με τη μαχαίρα να πηγαίνεις κοντά τους.... εχωναν το κεφάλι στις λάσπες να μην ..φοβούνται !!!

τέλος πάντων αναμνήσεις μακρινές .. ωσπου στο τέλος την κοπάνησα και ηρθα αθήνα και ηρέμησα και παω καπου κάπου στο da cappo για καφέ ... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑΑΑ!!!
    ενας γαιδαρος δεμενος, το χορταρι του βοσκούσε και ηταν τρισευτυχισμένος ...ο ΄καυμένος!!!τιποτα αλλο δεν ζητούσε ...μόνο να μην είναι ...δεμένος...ο καυμένος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από panagiotis dim
    Σκέφτηκα λοιπόν το εκτροφείο κροκοδείλων.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος

Re: Re: κυπαρισσια

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    βρηκαμε τα ρνητικα της επαρχιας!!!

:a04:

και οτι ισως ασθενοφορο δεν υπαρχει οταν το χρειασθεις!!!!και το νοσοκομειο οτι λειτουργει σαν πρωτες βοηθειες!!!!!!.......εχει πολλα καλα η επαρχια και κακα.υποκειμενικο ειναι το θεμα και πως το βλεπει και με τι δυνατοτητες ο καθενας!!!!
    καλαματιανος

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Για να μη χαλάσουμε το άλλο ποστ....
    από periklisk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2004, 08:19
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2004, 11:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε