to 30+ ton anthropws psifizane pasok tosa xronia
ti su leei auto gia tis epiloges tu kosmu?
:smilea:
to 30+ ton anthropws psifizane pasok tosa xronia
ti su leei auto gia tis epiloges tu kosmu?
:smilea:
pera apo tin plaka pados...
to papi kanei treles poliseis edw kai polla xronia giati einai poli ftino stin agora tu kai den fovizei tus goneis i tus asxetus gia na xekinisun...
kai egw me papi xekinisa (c50 auta pu otan patages freno to brostino adi na simbiezete ektinotan...)
kai ta sinxrona papia einai poli asfali alla...
to provlima omws an thelete tin gnomi mu einai pws exei periorismena oria.
su petaxa ta matia exw e?
![]()
plaka kanw file idi..min to parexigiseis .
Αγαπητέ DrLo...
μπορεί να μην έχω ax-1 αλλά έχω nx το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο (με εξαίρεση τα 10cc παραπάνω και το δισκόφρενο πίσω και τις ζάντες!)
Σου προτείνω να ψάξεις να βρείς κάποιο, χωρίς καμία αμφιβολία.
Είναι μηχανή και όχι παπί [άρα μπορείς να πηγαίνεις πιο άνετα αρκετά μεγάλες διαδρομές (όσο αντέχεις...) απ'ότι με το πάπι].
posa metra xriazete ena astrea na stamatisei apo ta 90 xiliometra?
Χρειάζεται σαφώς λιγότερα χλμ για να σταματήσει από ένα παπί!
Είναι οικονομικό και στα καύσιμα, αλλά και όταν πέφτει ..... δεν παθαίνει σχεδόν τίποτα!!!! (Εξαρτάται βέβαια από τις συνθήκες... αλλά στα απλά καθημερινά ... άμα είναι καλά ο αναβάτης.. το πάιρνει και φεύγει εύκολα όμως!!!![]()
![]()
Είναι μικρούλι και χωράει σχεδόν παντού!
Και είναι και όμορφο!
Εγώ πάντως το δικό μου θα σκεφτώ πάρα πολύ για να το αλλάξω.. εκτός κι αν το σκεφτεί πρώτο αυτό!!![]()
Αυτά και Αντίο!
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikou
Αγαπητέ DrLo...
μπορεί να μην έχω ax-1 αλλά έχω nx το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο (με εξαίρεση τα 10cc παραπάνω και το δισκόφρενο πίσω και τις ζάντες!)
Σου προτείνω να ψάξεις να βρείς κάποιο, χωρίς καμία αμφιβολία.
Είναι μηχανή και όχι παπί [άρα μπορείς να πηγαίνεις πιο άνετα αρκετά μεγάλες διαδρομές (όσο αντέχεις...) απ'ότι με το πάπι].
posa metra xriazete ena astrea na stamatisei apo ta 90 xiliometra?
Χρειάζεται σαφώς λιγότερα χλμ για να σταματήσει από ένα παπί!
Είναι οικονομικό και στα καύσιμα, αλλά και όταν πέφτει ..... δεν παθαίνει σχεδόν τίποτα!!!! (Εξαρτάται βέβαια από τις συνθήκες... αλλά στα απλά καθημερινά ... άμα είναι καλά ο αναβάτης.. το πάιρνει και φεύγει εύκολα όμως!!!![]()
![]()
Είναι μικρούλι και χωράει σχεδόν παντού!
Και είναι και όμορφο!
Εγώ πάντως το δικό μου θα σκεφτώ πάρα πολύ για να το αλλάξω.. εκτός κι αν το σκεφτεί πρώτο αυτό!!![]()
Αυτά και Αντίο!
![]()
Θα συμφωνήσω...
Το XR που είχα 1 χρόνο μετά το παπί (στα 18 μου) ήταν το καλύτερο "μικρό" (250 cc) μεταφορικό μέσο που θα μπορούσα να είχα πάρει ποτέ! Και πολύ πιο γρήγορο και ασφαλές από το παπί.
Η αγορά μόνο ήταν λίγο πιο ακριβή. Στα σέρβις μικρές διαφορές αλλά στο δρόμο μεγάλες.
![]()
kawasaki street warriors
"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
One more dies one more lives
One baby cries one mother grieves
For all the sins you will commit
You'll beg forgiveness and none I'll give
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!
kati akoma...
ena cbr 900 exei poli megaliteri katanalwsi apo opiodipote autokinito mexri 2000 cc se kathimerini odigisi!
giati?
psaxte pu apodidei tin ropi tu to kathe oxima (rpm)
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Ρε Καρελι, αυτο ειναι το παπι του θειου σου ?
![]()
oh yes!!!!!![]()
![]()
lefkadaaaara gia panta reeee
καταρχας δεν εχω ιδεα που κολαει αυτο που λες με το υπολοιπο θεμα...Αρχικά δημιουργήθηκε από soni22
kati akoma...
ena cbr 900 exei poli megaliteri katanalwsi apo opiodipote autokinito mexri 2000 cc se kathimerini odigisi!
giati?
psaxte pu apodidei tin ropi tu to kathe oxima (rpm)
Μετα μαλον τα λες λαθος γιατι η ροπη ειναι αναλογη των κυβικων (100Nm η 10kg ροπης ανα λιτρο) οποτε λογικα το αμαξι εχει διπλασια ροπη. Οποτε μαλον εννοεις ιπποδυναμη οχι ροπη.
Αφετερου το ενα ειναι διλιτρο και το αλλο 900αρι και αποδιδουν ιδια ισχυ, το ενα πολυ ψηλα και το αλλο πολυ χαμηλα, απολυτως λογικο, αφου ο μικρος κινητηρας πρεπει να βγαλει ιδια αποδοση με εναν μεγαλο οποτε στρεφεται και ψηλοτερα. Αλλα αυτο εχει σχεση καθαρα με τον σκοπο για τον οποιο φτιαχνονται (το ενα πρεπει να ναι στενο και ελαφρυ με υψηλη αποδοση, το αλλο πιο οικονομικο με μεγαλυτερη ροπη και χαμηλοστροφο) και οχι με κατι που να κολαει στο ΑΧ1 και στο astrea.
τελος παντων και γω προτεινω ΑΧ1 οχι επειδη ειναι ομορφο (?!?!) αλλα λογω αποδοσης και οτι ειναι μηχανη κι οχι υποκαταστατο. (Εντουρο δεν ειναι σιγουρα παντως το ΑΧ1) Επισης εχει αποδοση που ουτε τα πιο κολοφτιαγμενα μπορουν να φανταστουν (μου φαινεται 25 ιππους) οποτε δεν υπαρχε νοημα συγκρισης (εκτος της τιμης). Επισης η καταναλωση ειναι μεγαλυτερη λογω βαρους και αεροσυναμικης και η περισσοτερη δυναμη καταναλωνεται σε εκκινησεις οποτε ειναι ακομα πιο αντικοινομικο στην πολη απο το παπι. Παρολα αυτα το παπι θα θες ναταλλαξεις σε λιγο διαστημα η να τι φτιαξεις οποτε και ολα τα πλεονεκτηματα του πανε περιπατο.. Απο την αλλη το ΑΧ1 ειναι παλιο και βγαζει βλαβες και μπορει να σου κοστισει ΠΑΡΑ πολλα σε επισκευες, οποτε καταληγουμε τελικα (ξανα) σε...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
CBF 250!![]()
![]()
O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.
lipon tha ta pw analitika gia na min iparxun parexigiseis... (file reze)
o kivismos enos oximatos exei amesi sxesi me tin ropi tu se oli tin klimaka twn strofwn...
kai gia na eimai pio swstos auto pu exei simasia einai i paroxi tu aera. dld poso kausimo migma (venzini aera) borei na mpei se kathe kilindro. gia auto kai otan vazume megalitero carbirater exume auxisi tis ropis (logo megaliteris paroxis kai ligoterwn apoliwn apo trivi)
to thema einai pu apodidete auti i ropi!
oso pio psila (rpm) toso megaliteri einai i katanalwsi, logo tu oti rufaei o kinitiras perisotero migma.
twra sto thema mas..
otan peiraxeis ena papi kai valeis memegalitero carbirater, agrio ekedroforo, exatmisi kai ilektroniki i katanalwsi auxanete dramatika... logo kai kakwn rithmisewn (mines twra psaxnw zigler kai den vriskw)
twra an valume auto to papi na anevei tin sigru tha tin anevei terma gazi, swsta? ara peripu 90-100 xilometra (as pume esto)
to ax-1 tha enevei me 6i taxitita kai gia ta 90-100xiliometra tha duleuei stis xamiles strofes
fisika diskola tha exun estw kai tin idia katanalwsi ta dio oximata afu i diafora sta kivika einai 2,5 fores .
auto pu lew omws, einai pws i diafora stin katanalwsi me auta ta dedomena einai mikroteri apo auti pu fenete kai pados sigura den einai xaotiki!
fisika gia na ta lew ola opws einai kaneis den prokite na anevei tin sigrou me 6i kai liges strofes. tha anevei me 6i kai 6000 rpm i telos padon opu apodidei tin megisti ropi tu to oxima...
alla tha pigenei me 120+
oso gia to varos ok simfwnw alla gia tis aerodinamikes adistaseis gia ta idia pada xiliometra nomizw pws exei elaxisti simasia mias kai stis dio periptwseis o anavatis kathete ortios (ektos kai an anevenete tin sigru psarwmenoi)
Πάντως από τη cbf πιο όμορφο είναι!Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
τελος παντων και γω προτεινω ΑΧ1 οχι επειδη ειναι ομορφο (?!?!)
![]()
enduro kai xero psomi!!!
(me tosa leuta pu kanun ta eduro mono auto su menei na tros)
γνωστα ολα αυτα και δεν διαφωνουμε πουθενα...απλα πως σου ηρθε να συγκρινεις κινητηρα αμαξιου με κινητηρα μοτοσυκλετας για να δειξεις την διαφορα ενος 250αριου και ενος 125αριου...τεσπα.Αρχικά δημιουργήθηκε από soni22
Και δεν εννοουσα την αεροδυναμικη, εννοουσα το βαρος και την αεροδυναμικη, που αν τα υπολογισεις στην πολη που γινονται συχνα στασεις-εκκινησεις εχει μεγαλη η διαφορα της καταναλωσης. Καις πολυ παραπανω βενζινη αν ειναι να ξεκινας συνεχεια με μεγαλυτερο βαρος. Επισης αυτο με τις ψηλες στροφες δεν με διαφωτιζει. Παρε για παραδειγμα δυο ιδιους κινητηρες απλα ο ενας 125 και ο αλλος 250, ιδιας αρχιτεκτονικης και με ιδια υλικα και μεοπδους φτιαγμενος, μονοκυλινδροι και οι δυο. Αν ο ενας αποδιδει 20 ιππους και ο αλλος 10 και οι δυο στις 8000rpm τοτε οταν ο μεγαλος κινητηρας θα βγαζει 10 ιππους ο αλλος θα βγαζει επισης 10 αλλα στις διπλασιες στροφες (αν υποθεσουμε οτι ο μεγαλος φτανει τους 10 ιππους στις 4000rpm) και ετσι θεωρητικα θα κατανλωνουνε την ιδια βενζινη για να παραγουνε το ιδια ισχυ μονο που το ενα ειναι πιο βαρυ και ετσι για να κινηθει στα ιδια χλμ/ω πρεπει να ανεβασει την ισχυ του ας πουμε στους 12 ιππους οποτε θα καταναλωνει περισσοτερη βενζινη.
Θεωρητικα βεβαια ολα αυτα, και δεν ειμαι καν σιγουρος απλα επειδη κατι ξερεις γιαυτο ρωταω.
τιπες ρε??? ακομα και τρακαρισμενη ειναι πιο ομορφη η cbf!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από nikou
Πάντως από τη cbf πιο όμορφο είναι!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()