Εάν μιλάμε για μια λωρίδα, ο οδηγός της μηχανής προσπερνά παράνομα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που είχε στοπ, σταμάτησε, του δόθηκε η προτεραιότητα και ξεκίνησε. Πώς θα μπορούσε να υπολογίσει ότι κάποιος θα πέσει επάνω του επειδή προσπερνά παράνομα;Αρχικά δημιουργήθηκε από mreth
Δεν καταλβαίνω γιατί να φταίει ο μοτοσυκλετιστής που περνάει ακόμα και προσπερνώντας το αυτοκίνητο είτε έχει μία λωρίδα είτε είναι μονόδρομος. Εφόσον έχει προτεραιότητα το όχημα που κινείται μπροστά (ή πλάι) από τη μοτοσυκλέτα και ο οδηγός βλέπει ότι αυτός που έρχεται από τον κάθετο δρόμο έχει στοπ γιατί να σταματήσει; Και πού ξέρει ο μοτοσυκλετιστής ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου μπροστά ή πλάι του δε σταματάει π.χ. για να αποβιβάσει κάποιον (χωρίς να βγάλει αλάρμ) ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο; Δηλαδή αν σταματήσει και μπροστά από γκαράζ ή πυλωτή για να βγει κάποιος φταίει η μοτοσυκλέτα που τον προσπέρασε αν πέσει πάνω στο αυτοκίνητο που βγαίνει απο το γκαράζ;
Ο οδηγός της μηχανής όμως, αφού ο μπροστά σταμάτησε, πρέπει να ελέγξει πριν προσπεράσει γιατί σταμάτησε ο άλλος.
Δηλαδή αν ο μπροστά δώσει προτεραιότητα σε ηλικωμένο πεζό και στη συνέχεια τον παρασύρει μηχανή που προσπερνά το σταματημένο αυτοκίνητο ποιός φταίει;
Ή αν εγώ έχω στοπ και ο άλλος σταματήσει να ξεφορτώσει και κατέβει και από το αυτοκίνητο, πότε πρέπει να ξεκινήσω; θα ξεκινήσω σαν να είχα προτεραιότητα και η μηχανή που τυχόν προσπερνά σε δρόμο με ένα ρεύμα, πρέπει να ελέγξει αν περνά κάποιος άλλος. Για το αυτοκίνητο που είναι στο στοπ, ο δρόμος είναι κλειστός ή του έχει παραχωρηθεί προτεραιότητα από αυτόν που την είχε. Δεν νομίζω να υπάρχει συνυπαιτιότητα.