Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: Enduro: Carbs or Injection?

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    αν διαβασεις το τεφτερι του γκουρου, η μαμα ρυθμιση δεν ξεπερναει το 10% του γκαζιου, συνεπως πας σε ενα piggy back συστημα ή επαναπρογραμματισμο της ecu αλλα με τι χαρτογράφηση; Με map λουτρακι, χορτιατη ή αρτα με γιαννενα το 50% του γκαζιου και βαρδουσια το υπόλοιπο; ...

μωρε και γω με την τεχνολογία ειμαι αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση που οι μεταβλητες ειναι ιδιαιτερα μεταβαλομενες οπως και τα τεραιν (εντουρα και τετοια δηλ/δη) και ο ψεκασμός δυσκολος στην προσαρμογή, γι αυτο προτιμαται ενα καρμπυλατερ και πιο φτηνο ειναι και πιο ευκολο...

Γιατι αραγε εχει αργησει τοσο να μπει ο ψεκασμος στα χωματερα ;
    Ban 'em all

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
    Μάλλον είναι ηλεκτρικό το θέμα.
    Έχει λυθεί πλέον.Μέχρι τώρα χρειαζόταν αρκετά μεγάλη μπαταρία, και δεν είναι και τόσο καθαρόαιμο αυτό.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    αν διαβασεις το τεφτερι του γκουρου, η μαμα ρυθμιση δεν ξεπερναει το 10% του γκαζιου, συνεπως πας σε ενα piggy back συστημα ή επαναπρογραμματισμο της ecu αλλα με τι χαρτογράφηση; Με map λουτρακι, χορτιατη ή αρτα με γιαννενα το 50% του γκαζιου και βαρδουσια το υπόλοιπο; ...

μωρε και γω με την τεχνολογία ειμαι αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση που οι μεταβλητες ειναι ιδιαιτερα μεταβαλομενες οπως και τα τεραιν (εντουρα και τετοια δηλ/δη) και ο ψεκασμός δυσκολος στην προσαρμογή, γι αυτο προτιμαται ενα καρμπυλατερ και πιο φτηνο ειναι και πιο ευκολο...

Στο πρωτο μερος, επετρεψε μου να πω οτι εχεις αδικο. Το ιντζεκτιον αναπροσαρμοζεται ωραιοτατα στις συνθηκες που ανεφερες, ενω τα καρμπ πολυ λιγοτερο, ως προβληματικα, ειδικα στο υψομετρο.

Στο δευτερο μερος η απαντηση ειναι απλη, μεχρι τωρα δεν ηταν υποχρεωμενοι, οποτε δεν ηθελαν να ξοδεψουν σε R&D.

Το παρον και μελλον ειναι ψεκαστο.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Ρε man

Τα χεις λίγο μπερδέψει στο μυαλό σου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    ...

Οσο η μοτοσυκλεττα λειτουργει με ανοιγματα γκαζιου εως περιπου 10%( το ποσοστο αλλαζει λιγο μεταξυ κατασκευαστων) ,το mode που λειτουργει ο εγκεφαλος ειναι το delta-n,το mode δηλαδη στο οποιο ο εγκεφαλος ρυθμιζει με βαση την πιεση-υποπιεση αερα εισαγωγης και τις στροφες του κινητηρα...βολταδικα με απλα λογια,cruising κατα τ’αμερικανακια...

Μολις ανοιξετε την πεταλουδα ψεκασμου(γκαζι εν συντομια),παραπανω απο 10%(+-),παλι αυτοματως,ο εγκεφαλος μπαινει σε alpha-n mode και ρυθμιζει κυριως με βαση ανοιγμα γκαζιου και στροφες κινητηρα...
    σε αυτο το σταδιο λειτουργιας αρχιζει να παιρνει δεδομενα και απο το gps(gear position sensor)*,τα οποια συνδυαζει με τα υπολοιπα δεδομενα του alpha mode…δηλαδη,συνδυαζει default χαρτες,παντα φυσικα με την δυνατοτητα αναπροσαρμογης τους στα εκαστοτε δεδομενα που παιρνει απο τους υπολοιπους αισθητηρες...

*υπαρχουν default χαρτες καυσιμου και αναφλεξης ,με βαση την καθε σχεση κιβωτιου*
    Αλλά και αυτό το 10% να δεχτούμε, είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι άλλους χάρτες. Ουσιαστικά οι παράμετροι που μεταβάλλονται είναι η θερμοκρασία και η πίεση του αέρα. Και οι θερμοκρασιακές μεταβολές (σε φυσιολογικά όρια που στην Ελλάδα δεν ξεπερνάμε) έχουν προβλεφθεί στους χάρτες και οι διαφορές υψομέτρου (που επίσης στην Ελλάδα δεν είναι υπερβολικές).

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι βολικότερο να ρυθμίζει ο ψεκασμός όσο μπορεί να ρυθμίσει από το να έχεις μια μόνο ρύθμιση του καρμπυρατέρ.

Και στα μεγάλα κυβικά μπορεί να μην βλέπεις το πρόβλημα με το καρμπυρατέρ. Τα μικρά κυβικά όμως χάνουν αρκετή από την δύναμή τους στα ψηλά.

Το πρόβλημα με τον ψεκασμό και την χρήση του είναι άλλο και άργησε να επικρατήσει στα off road. Δεν είχε εξελιχτεί μέχρι πρόσφατα η τεχνολογία ώστε η απόκρισή του να είναι το ίδιο προοδευτική όπως τα καρμπς και αυτό προκαλεί προβλήματα ευστάθειας της μοτοσυκλέτας. Στις μηχανές δρόμου λόγω των 2 ή ακόμη περισσότερο των 4 κυλίνδρων το πρόβλημα αυτό αμβλύνεται αλλά στα μονοκύλινδρα είναι έντονο. Αυτό πια έχει λυθεί και γι αυτό όπως βλέπεις ο ψεκασμός έχει επικρατήσει και στα 4Τ και στα ΜΧ αλλά μπαίνει πια και στα 2Τ. Σε λίγο καιρό το καρμπυρατέρ θα έχει πεθάνει οριστικά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Στο δευτερο μερος η απαντηση ειναι απλη, μεχρι τωρα δεν ηταν υποχρεωμενοι, οποτε δεν ηθελαν να ξοδεψουν σε R&D.

Το παρον και μελλον ειναι ψεκαστο.
    Η ΚΤΜ το 690 το πουλάει ψεκαστό αλλά το τρέχει με fcr.
    Στο μέλλον με άλλους ψεκασμούς σίγουρα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Η ΚΤΜ το 690 το πουλάει ψεκαστό αλλά το τρέχει με fcr.
    Στο μέλλον με άλλους ψεκασμούς σίγουρα.
    H κτμ εχει θεματακι με τους ψεκασμους, αγνωστο (σε μενα) γιατι.
    Αλλα το οτι σε αγωνες τρεχουν με καρμπ δε λεει τιποτε, και τα bmw που εχουν πολυ καλο ψεκασμο, στο dakar με καρμπ τρεχανε. Θεμα απλοτητας σε πολυ σκληρες συνθηκες.

συγνωμη ρε σεις παιδες αλλα μου λετε :

οτι ο ψεκασμος σε ενα μονοκυλινδρο ειναι δυσκολος και περιπλοκος για λογους αποκρισης καθως και συμπεριφοράς χαμηλά υπο φορτίο κλπ και συμφωνω απόλυτα....

και υστερα μου λετε οτι με τον αισθητηρα λαμδα διορθωνει ο συγχρονος ψεκασμος ολο το φασμα του γκαζιου και των στροφων (δηλαδη δεν χρειαζεται επέμβαση στην ecu ή κάποιο άλλο συστημα παρεμβολής) οτι και να εχεις κανει στο μηχανακι αρκει να εχει λαμδα;

και ακόμα πιο υστερα μου λετε οτι αμα χρειαστει σωνει και καλα επέμβαση ενας φιλανδικός χάρτης ή αγγλικός ή τσεχικος θα κάνει μια χαρά για το ταδε μηχανάκι μας με την δεινα εξάτμιση/λαμδα
    στη βαρυμπόμπη;

τόσο λάθος ειμαι;
    Ban 'em all

Παλι κόλλησες ρε man και δεν έχω καταλάβει γιατί.

Οι βασικοί χάρτες για φυσιολογικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας για ενα μηχανάκι που έρχεται Ελλάδα επαρκούν για να ρυθμίσουν σε αποδεκτά πλαίσια τον ψεκασμό της μηχανής σου ώστε να μην σέρνεται.

Πάρε παράδειγμα ενα μηχανάκι touring για να το καταλάβεις. Ξεκινάς ενα ταξίδι από Ελλάδα, περνάς Ιταλία, ανεβαίνεις Άλπεις, κατεβαίνεις στην Ολλανδία και καταλήγεις τελικά στο Οσλο.

Εσύ τι πιστεύεις? Τι θα αποδώσει καλύτερα? Ο ψεκασμός ή το καρμπυρατέρ?

Μα η αυτορύθμιση και η πιο καλή λειτουργεία σε διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης είναι το ένα από τα δύο ΒΑΣΙΚΑ πλεονεκτήματα του ψεκασμού. Το άλλο είναι η οικονομία καυσίμου.

οτι ο ψεκασμος σε ενα μονοκυλινδρο ειναι δυσκολος και περιπλοκος για λογους αποκρισης καθως και συμπεριφοράς χαμηλά υπο φορτίο κλπ και συμφωνω απόλυτα....

και υστερα μου λετε οτι με τον αισθητηρα λαμδα διορθωνει ο συγχρονος ψεκασμος ολο το φασμα του γκαζιου και των στροφων (δηλαδη δεν χρειαζεται επέμβαση στην ecu ή κάποιο άλλο συστημα παρεμβολής) οτι και να εχεις κανει στο μηχανακι αρκει να εχει λαμδα;

και ακόμα πιο υστερα μου λετε οτι αμα χρειαστει σωνει και καλα επέμβαση ενας φιλανδικός χάρτης ή αγγλικός ή τσεχικος θα κάνει μια χαρά για το ταδε μηχανάκι μας με την δεινα εξάτμιση/λαμδα
    στη βαρυμπόμπη;

τόσο λάθος ειμαι;
    Δεν μιλάμε για πειράγματα αν και για τα καθαρά απ ότι φαίνεται θα δίνεται aftermarket και δυνατότητα επαναπρογραμματισμού.

στη βαρυμπόμπη;

τόσο λάθος ειμαι;

Το προβλημα δεν ειναι ο ψεκασμος, αλλα οι προδιαγραφες ρυπων. Δεν υπαρχει κατι που κανει το καρμπ και ο ψεκασμος δεν το κανει, το αντιστροφο ομως δεν ισχυει.

Ακομα, ο λαμδα δουλευει παρτ ταϊμ στον ψεκασμο, οπως σωστα ειπες, η αναπροσαρμογη στις συνθηκες σε ολες τις αλλες περιπτωσεις γινεται απο τους αισθητηρες πιεσης, θερμοκρασιας και ανοιγματος γκαζιου κυριως. Ο λαμδα δεν ειναι διολου απαραιτητος και υπαρχει μονο λογω προδιαγραφων ρυπων και οικονομιας καυσιμου.

Τα μονοκυλινδρα δεν εχουν ιδιαιτερο προβλημα σε σχεση με αλλες μηχανες. Πανε μια βολτα ενα f650 και θα το διαπιστωσεις, δουλευει αψογα παντου. Ισα ισα που ο ψεκασμος στα μονοκυλινδρα επιτρεπει στον κινιτηρα να δουλεψει πιο ομαλα χαμηλα απ'οτι τα καρμπ.

Δεν μίλησα γενικά για τον ψεκασμό αλλά για το απότομο άρπαγμα όταν ξεκινάς να ανοίξεις το γκάζι. Στα καρμπ αυτό είναι πιο ομαλό ενώ στον ψεκασμό πιο απότομο. Έχει βελτιωθεί βέβαια αρκετά και κάποιοι ψεκασμοί το έχουν πια σχεδόν εξαλείψει. Ήταν θέμα με την ECU και την ταχύτητά της, τις τρόμπες βενζίνης, τα μπεκ και τον συνδιασμό όλων αυτών. Τα συστήματα βελτιώθηκαν και η απόκριση στο γκάζι βελτιώθηκε. Λόγω μονοκύλινδρου απλά αυτό ήταν πιο έντονο και χαλούσε την ισορροπία στην στροφή και την πρόσφυση. Εδώ άρχισαν να βάζουν ψεκασμό στα 2Τ. Νομίζω η ΚΤΜ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Δεν μίλησα γενικά για τον ψεκασμό αλλά για το απότομο άρπαγμα όταν ξεκινάς να ανοίξεις το γκάζι. Στα καρμπ αυτό είναι πιο ομαλό ενώ στον ψεκασμό πιο απότομο. Έχει βελτιωθεί βέβαια αρκετά και κάποιοι ψεκασμοί το έχουν πια σχεδόν εξαλείψει. Ήταν θέμα με την ECU και την ταχύτητά της, τις τρόμπες βενζίνης, τα μπεκ και τον συνδιασμό όλων αυτών. Τα συστήματα βελτιώθηκαν και η απόκριση στο γκάζι βελτιώθηκε. Λόγω μονοκύλινδρου απλά αυτό ήταν πιο έντονο και χαλούσε την ισορροπία στην στροφή και την πρόσφυση.
    Νομιζω εχεις δικιο. Στο f650 παντως που ειναι 10ετιας δεν παρατηρησα κατι τετοιο...

λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη... Εχω ενα εντουρο μηχανακι μονοκυλινδρο που εχει αρχικώς ρυθμιστει για λογους ρυπων να ειναι φτωχό στο 10% αρα και να κομπιαζει/να ειναι αποτομος ο ψεκασμος και οπως θελετε το λέτε... με τα λαμδα του με τους αισθητηρες του και τον καταλληλο firmware στον εγκεφαλο στο να φτιαχνει χάρτες και να αυτορυθμίζεται συμφωνα με τις θερμοκρασίες πιεσεις ως και μετατροπες σε εξατμισεις κλπ κλπ... ;

ετσι ωστε εγω να μην χρειάζεται να κανω τιποτε και να μου δουλευει τελεια παντου και παντα;

Γι' αυτο το μηχανάκι μιλατε;

γιατι ειχα ενα χτχ 660 και δεν εκανε τιποτε απο όλα αυτα
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Ban 'em all

Ε, καλά. Και πιο ΧΤ δούλευε καλά? Το προσόν του ήταν όμως ότι ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕ. Καλά ή χάλια, αλλά δεν σε άφηνε ποτέ.

Έχω μια αγάπη με τα ΧΤ από το '88 που κυκλοφορούσα με ενα ΧΤ250.

:wacko: :wacko: :wacko:

λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη... Εχω ενα εντουρο μηχανακι μονοκυλινδρο που εχει αρχικώς ρυθμιστει για λογους ρυπων να ειναι φτωχό στο 10% αρα και να κομπιαζει/να ειναι αποτομος ο ψεκασμος και οπως θελετε το λέτε... με τα λαμδα του με τους αισθητηρες του και τον καταλληλο firmware στον εγκεφαλο στο να φτιαχνει χάρτες και να αυτορυθμίζεται συμφωνα με τις θερμοκρασίες πιεσεις ως και μετατροπες σε εξατμισεις κλπ κλπ... ;

ετσι ωστε εγω να μην χρειάζεται να κανω τιποτε και να μου δουλευει τελεια παντου και παντα;

Γι' αυτο το μηχανάκι μιλατε;

γιατι ειχα ενα χτχ 660 και δεν εκανε τιποτε απο όλα αυτα
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Το χτχ ειχε θεμα με το TPS, τα επομενα μοντελα εφτιαξαν. Το τενερε για παραδειγμα εχει αψογο ψεκασμο. Οπως αψογο εχουν και τα husqvarna.

Με αλλαγες σε φιλτρα και εξατμιση, κανενα δε δουλευει σωστα, ουτε τα καρμπυρατερατα ουτε τα ψεκαστα. Αμφοτερα θελουν ρυθμιση, πραγμα το οποιο ειναι φτηνοτερο στα καρμπυρατερατα.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Boh8eia gia agora enduro! (confused)
    από xalaros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 18:44
  3. Pls Help 4 Enduro