Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 69

Θέμα: v-strom650 vs tenere660 vs f800gs

Αρχικά δημιουργήθηκε από wihfue
    Φίλε road spirit τώρα που σε βρήκα και είσαι και κάτοχος, πιστεύεις ότι παρόλο το βάρος είναι καλοζυγισμένή?
    Να πω την αλήθεια δεν με τρομάζει το ύψος της γιατί πατάνε και τα 2 μου πόδια κάτω και μάλιστα με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Γενικά θα το χαρακτήριζες εύκολο ''μηχανάκι''?
    έχω αλλαξει αρκετές μοτό, αλλά σε ον-οφφ η εμπειρία μου περιοριζεται στο απρίλια πέγκασο που είχα πριν το 800. Συγκριτικά με αυτό λοιπόν θα σου πω ότι μέσα στη Αθήνα ελίσομαι πιο εύκολα και πιο παιχνιδιάρικα με το 800! Σου λέει κάτι αυτό?

Κάτι τελευταίο, έχω την εντύπωση ότι απ'όσο έχω ψάξει δεν με καλύπτει καμία ζελατίνα της αγοράς οπότε αν το πάρω τελικά λέω να την αφήσω με την μαμά και να ξοδέψω χρήματα σε άλλα περιφερειακά (κάγκελα, χούφτες, ποδιά,διπλό στάντ). Ταξιδεύοντας σε επαρχιακούς δρόμους κατά κύριο λόγο και λιγότερο σε εθνικές οδούς θα την παλεύω με ταχύτητες 120-130 ?
    Σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω. Είμαι 1.75 και με την ψηλή ζελατίνα δεν έχω αντιμετωπισει θέμα με τον αέρα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAG/FMX
    Εμενα παντως πηρε φιλος μου το Vstorm k μου ειπε οτι ειναι πολυ ανετο για πολη κ κινηση πιο ανετο
    απο το Transalp που ειχε κ οτι δεν του ταχα πει καλα......
    πς Δε μου τα πατε καλα μου φενεται.........
    Παντως το Vstorm , krataei μεγαλη τιμη μεταχειρα , πιστευω καλητερα , καινουργιο......
    love will save the planet,hate is a good start.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Φίλε road spirit τώρα που σε βρήκα και είσαι και κάτοχος, πιστεύεις ότι παρόλο το βάρος είναι καλοζυγισμένή?
    Να πω την αλήθεια δεν με τρομάζει το ύψος της γιατί πατάνε και τα 2 μου πόδια κάτω και μάλιστα με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Γενικά θα το χαρακτήριζες εύκολο ''μηχανάκι''?

Κάτι τελευταίο, έχω την εντύπωση ότι απ'όσο έχω ψάξει δεν με καλύπτει καμία ζελατίνα της αγοράς οπότε αν το πάρω τελικά λέω να την αφήσω με την μαμά και να ξοδέψω χρήματα σε άλλα περιφερειακά (κάγκελα, χούφτες, ποδιά,διπλό στάντ). Ταξιδεύοντας σε επαρχιακούς δρόμους κατά κύριο λόγο και λιγότερο σε εθνικές οδούς θα την παλεύω με ταχύτητες 120-130 ?
    Το θεμα αερα ειναι πολυ προσωπικο, εχει να κανει με το που σε βαραει η τυρβωδης ροη, αναλογα με το υψος και σταση σωματος. Για να πηγαινεις μονο μεχρι 130, το πιθανοτερο ειναι να σε βολεψει η χαμηλοτερη ζελατινα του 650, η και καθολου ζελατινα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Μα ο μοναδικος ανταγωνισμος του ειναι το ΚΤΜ. Δεν υπαρχει αλλο μεγαλο δικυλινδρο με 21 τροχο μπροστα, το 800 και τα ΚΤΜ μονο.

Φιλε wihfue, υπαρχουν δυο ειδων αναβατες, οι ηρεμοι και αυτοι που εχουν φαγουρα στο δεξιο καρπο. Αυτο που λεω για το 800 ειναι οτι στο χωμα δεν ειναι για να εχεις φαγουρα, εκτος κι αν το λεει πολυ η καρδια σου. Το μπροστινο του δεν ρυθμιζεται και παρ'ολο που ειναι αναποδο, δεν ειναι καν cartridge type. Το αμορτισερ πισω ειναι μια χαρα στην ασφαλτο, αλλα στο χωμα δεν ειναι για γρηγορους ρυθμους. Την πρωτη φορα που το πηρα στο χωμα πηγαινα σα κοτα, ενω την πρωτη φορα που πηρα ΚΤΜ εσκαβα. Οι περισσοτεροι ελληνες αναβατες, που πηραν το 800 δεν το πηραν για να πηγαινουνε χωμα, οποτε δεν ειναι οτι καλλιτερο για να πληροφορηθεις. Στο αμερικα ομως το πηραν σαν εναλλακτικη λυση του ΚΤΜ και κατεληξαν να αλλαζουν πισω αμπρτισερ και μπροστα πηρουνια.
    Μην νομιζεις οτι υπαινισομαι οτι δεν ειναι καλη μηχανη, καθε αλλο, ειναι πολυ καλη, αλλα εκει που το κτμ το οδηγεις ΚΑΙ στο χωμα αθλητικα, το 800 το πηγαινεις με πολυ λιγοτερο γκουστο. Οτι παει, παει, ολα πανε μεχρι και τσοπερ, το θεμα ειναι ποσο το διασκεδαζεις.
    Σε γενικες γραμμές θα συμφωνήσω, απευθύνεται σε διαφορετικούς αναβάτες.

Αλλά και για αυτό ακριβώς το λόγο θεωρώ ότι μόνο η πρώτη πρόταση απο το ποστ σου δεν με βρίσκει σύμφωνο... Η άποψη μου είναι οτι η BMW ποτέ δεν έβγαλε το 800 βλέποντας το ως ανταγωνιστή του ΚΤΜ... το ένα είναι ένα εξαιρετικό πολιτικο ον-οφφ, το άλλο είναι ο ινδιάνος με το mohawk οπλισμένο που δεν παίζεται σε κανένα τεραίν.

εχω παει αρκετες πολεμικες βολτες με το 800 και στο χωμα ειναι μια χαρα...
    Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουμε χάσει

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Σε γενικες γραμμές θα συμφωνήσω, απευθύνεται σε διαφορετικούς αναβάτες.

Αλλά και για αυτό ακριβώς το λόγο θεωρώ ότι μόνο η πρώτη πρόταση απο το ποστ σου δεν με βρίσκει σύμφωνο... Η άποψη μου είναι οτι η BMW ποτέ δεν έβγαλε το 800 βλέποντας το ως ανταγωνιστή του ΚΤΜ... το ένα είναι ένα εξαιρετικό πολιτικο ον-οφφ, το άλλο είναι ο ινδιάνος με το mohawk οπλισμένο που δεν παίζεται σε κανένα τεραίν.
    Δεν επιμενω. Νομιζω παντως οτι οι αγοραστες τα συγκρινουν, καλως η κακως, γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Δεν επιμενω. Νομιζω παντως οτι οι αγοραστες τα συγκρινουν, καλως η κακως, γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο.
    Μα ναι, απο τη σκοπιά του αγοραστικού κοινού, προβαλονται ως ανταγωνιστές. Απλά δε νομίζω όταν η BMW κάθισε στα σχεδιαστήρια της και είπε "ας βγάλουμε τώρα ένα ανταγωνιστή του ΚΤΜ"

Ουσιαστικά πάντως δεν διαφωνούμε κάπου, έτσι? εννοείται πως το ΚΤΜ είναι μπροστά

(εκτός απο την κατανάλωση, εκεί σου παίρνω και τα σώβρακα, και το σπίτι και όλα :rotflmao: )

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Μα ναι, απο τη σκοπιά του αγοραστικού κοινού, προβαλονται ως ανταγωνιστές. Απλά δε νομίζω όταν η BMW κάθισε στα σχεδιαστήρια της και είπε "ας βγάλουμε τώρα ένα ανταγωνιστή του ΚΤΜ"

Ουσιαστικά πάντως δεν διαφωνούμε κάπου, έτσι? εννοείται πως το ΚΤΜ είναι μπροστά

(εκτός απο την κατανάλωση, εκεί σου παίρνω και τα σώβρακα, και το σπίτι και όλα :rotflmao: )
    Ου κ'αν λαβεις παρα του μη εχοντος!
    Οταν ανεβαινω στο ΚΤΜ φροντιζω να μη φοραω σωβρακο, γιατι θα το λερωσω ετσι κι αλλιως.
    Και ναι, δηλαδη οχι, δεν διαφωνουμε, ουτε ανταγωνιζομαστε ποιος εχει το καλλιτερο παιχνιδι, παπαρες καταναλωτες ειμαστε που μας επεισε ο μεν περισσοτερο απο τον δε...

Άντε να πω κι εγώ , μιας και έχω μια μηχανή απ αυτές που συγκρίνει ο φίλος (ΧΤ660Ζ) και έχω και το ίδιο ύψος με το δικό του και γουστάρω και την κατηγορία..

Το ΤΕΝΕΡΕ το γουστάρω γιατί
    Είναι παπί (για εμένα) μέσα στην κίνηση.
    Έχει τεράστια αυτονομία
    Γουστάρει να πηγαίνει στα όρη στα άγρια βουνά που γουστάρω κι εγώ.
    Είναι πολύ απλή κατασκευή, χωρίς πολλά μπιχλιμπίδια κάτι που εμένα μου αρέσει γιατί δεν με αγχώνει.
    το ΓΟΥΣΤΑΡΩ εμφανισιακά...
    Το ΜΕΓΑΛΟ του ΑΡΝΗΤΙΚΟ είναι ο ψόφιος κινητήρας και οι κραδασμοί σε ψηλές στροφές …. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ καθόλου την εθνική οδό , και ο χρόνος που θα αναγκαστείς να περάσεις σε αυτή , θα σε βασανίσει.
    Επίσης , το θεωρώ λίγο ακριβό…
    Γενικά , είναι ένα μηχανάκι που μου εμπνέει εμπιστοσύνη να το πάρω να πάω στην δουλειά μου ή στην άλλη άκρη του κόσμου.

Το VSTROM
    Το θεωρώ ότι καλύτερο υπάρχει σε μηχανή σε σχέση απόδοσης / τιμής.
    Είναι , ίσως ότι πιο ολοκληρωμένο στα 7000-7500 € .
    Επειδή το εχω οδηγήσει , είναι θαυμάσιο αλλά εμένα ΔΕΝ με βόλεψε καθόλου η θέση οδήγησης . επίσης , δεν μου αρέσει και εμφανισιακά ..(κάτι υποκειμενικό)

Το F800GS
    Για εμένα είναι ίσως το μοναδικό σημερινό μηχανάκι μαζι με τα ΚΤΜ 950-990 που είναι ο συνεχιστής των θρύλων της on-off κατηγορίας όπως τα ΑΦΡΙΚΑ , ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΝΕΡΕ,CAGIVA ELEPHANT.
    Δεν το έχω οδηγήσει , μόνο το έχω καβαλήσει.
    Η τιμή του όμως , σε κάνει να έχεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις μιας και στην κατηγορία 11000+ υπάρχουν πολλοί πειρασμοί…
    Επίσης , ήταν (όταν το κοίταγα) πολύ φρέσκο , και ο φόβος παιδικών ασθενειών ήταν μεγάλος…

Αυτιά…

ΥΓ
    Όσο αφορά την κάλυψη από αέρα , στο ύψος που έχουμε ΔΕΝ υπάρχει ζελατίνα να μας καλύπτει ….
    Οπότε , αφήνεις την μαμά και παίρνεις ένα καλό κράνος

Νέο μέλος
    Έτσι φίλε ggs την ίδια εντύπωση έχω πάνω-κάτω και εγώ και για τα τρία μηχανάκια.

Το tenere το βρίσκω κουκλί και θα το γούσταρα πολύ αν το είχα για τους ίδιους λόγους που το κάνεις και εσύ. Ναι, έχει πράγματι αδύναμο κινητήρα αλλά το παίρνεις για εκδρομούλα και σου δίνει την αίσθηση ότι θα σε πάει παντού απροβλημάτιστα. Λίγα μηχανάκια μπορούν να συνδιάσουν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά τόσο καλά. Επίσης ένας τομέας που υπερέχει έναντι του 800gs είναι η σέλα. Πρέπει να είναι πολύ πιο ξεκούραστη σε μεγάλη διαδρομή.

Τελικά νομίζω ότι θα καταλήξω στο 800gs. Είναι σίγουρα ακριβό αλλά είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε αυτά που θέλω. Κακά τα ψέμματα την έχω πατήσει με αυτό το μηχανάκι από τη μέρα που βγήκε. Τώρα που τελείωσαν (ελπίζω ) και οι παιδικές ασθένειες θεωρώ ότι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για κάποιον μπορεί να είναι η τιμή. Είναι και αυτό το πορτοκαλί-μαύρο που σκοτώνει..

P.S. Με δεδομένο ότι λόγω ύψους δεν έχουμε καμία προστασία από αέρα αν αντί για full face πάρω το shoei hornet ds καθώς το μηχανάκι το θέλω για μεικτή χρήση πιστεύεις θα την παλεύω? Υπενθυμίζω ότι αναφέρομαι κυρίως για χρήση σε επαρχιακούς - πατημένο χώμα και λιγότερο σε εθνικές με ταχύτητες 120 - 130χλμ.

Κακά τα ψέμματα την έχω πατήσει με αυτό το μηχανάκι από τη μέρα που βγήκε.
    ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ λόγος για να διαλέξεις μηχανη...

ξεχνα κριτικες , επιδοσεις, νούμερα....

αμα υπάρχει έρωτας,καλά...στεφανα και βιο ανθόσπαρτο

P.S. Με δεδομένο ότι λόγω ύψους δεν έχουμε καμία προστασία από αέρα αν αντί για full face πάρω το shoei hornet ds καθώς το μηχανάκι το θέλω για μεικτή χρήση πιστεύεις θα την παλεύω? Υπενθυμίζω ότι αναφέρομαι κυρίως για χρήση σε επαρχιακούς - πατημένο χώμα και λιγότερο σε εθνικές με ταχύτητες 120 - 130χλμ.
    Θα είμαι ειλικρινής ….
    Και εμένα μου αρέσουν ΠΟΛΥ τα εντουρο κράνη με ζελατίνα …
    Έχω ένα AIROH S4..
    Μέσα στην Αθήνα , που οι ταχύτητες είναι χαμηλές , είναι μια χαρά εκτος από τις μερες που κανει πολύ κρυο , μιας και περνά πολύς αέρας από το σαγόνι.
    Επίσης , το γείσο τις ηλιόλουστες μέρες σου παρέχει μια ευχάριστη σκιά.
    Όταν όμως οι ταχύτητες ανέβουν , το γείσο λειτούργει σαν κόντρα για τον αέρα που τρως.
    Οι στροβιλισμοί καθώς και το μεγάλο άνοιγμα στο σαγόνι δημιουργούν φασαρία και κούνημα…

Για το συγκεκριμένο κράνος που λες , εχω ακουσει πολύ καλα λογια όμως , νομιζω , ότι και αυτό λογο της μορφης του θα εχει αντίστοιχα προβλήματα.
    Όμως ΚΑΙ στο το κρανος (από την στιγμη που καλυπτει τις προδιαγρφες ασφαλειας ) ισχυει ο κανονας ότι αμα το ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ , μπορεις να του συγχωρεις και καποιες «αδυναμιες»

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    ΜΙλωντας ως Αντι-BMWακιας.. (οχι δεν τις γουσταρω , τις φοβαμαι) ...ΤΟ 800ari ειναι BMW χωρις Paralever και χωρις Boxer... οποτε ειναι καλη επιλογη και περα απο το συνηθισμενο Vstrom και το ανεπαρκες TEnere
    Accipere quam facere praestat injuriam

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αν τα οικονομικά σου σε πέρνουν για το 800, τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα άλλα 2 που αναφέρεις.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    γιατί το κουράζετε ?Αν στην μέση παίζει γυναίκα το Στρομ θα πάρει.....!!!

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF