Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 40

Θέμα: Πεθάνετε ελεύθερα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Απ' οτι καταλαβα εκ των παραπανω οι ανθρωποι δε πληρωνονται, μερικοι παιρνουν κατι εξτρα "φιλοδωρηματα", στα νοσοκομεια θα γινεται ο χαμος με ανυπαρκτους υπαλληλους και προσωπικο και οτι αλλο επεται.

εχει σκεφτει ο καθενας σοβαρα οτι κατι αλλαξε και καιρος ειναι να μαθουμε να ζουμε με αυτα που εχουμε;

Αν μειναν 2 νοσοκομεια η κανενα, καιρος δεν ειναι να δημιουργηθουν υποδομες για κατι καλυτερο;

δλδ αν μια κοινωνια δεν εχει δυνατοτητες να περιθαλψει τους αδυνατους
    νομιζεις οτι ειναι ανθρωπινη;

Αυτο που τελικα και συμφωνω ειναι οτι αν δεν πληρωνουν το υπαρκτο προσωπικο ποιος θα παει να δουλεψει εθελοντικα ;
    ego 8a doulepso e8elontika den exo provlima ke na tous enxirizo me pensa ke katsavidi ke na tous kano ke montes na sindeo ta nefra me to kolon....
    masame re edo ine elada
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    το συστημα υγειας οπως ειναι δομημενο(δομημενο?χαχαχαχαχαχαχ καλο ε?) μονο ανθρωπινο δεν ειναι

οι απιστευτες σπαταλες που γινονται,ο ανεπαρκης εως ανυπαρκτος ελεγχος,η ελλειψη προσωπικου,η μη σωστη διαχειριση των προσωπικων πριν καν φθασουν στο νοσοκομειο,η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια και πολλες φορες και η λανθασμενη αντιληψη του ιδιου του εξεταζομενου-ασθενους οτι το δικο του προβλημα-οποιο και ναναι αυτο-ειναι πιο σημαντικο εναντι των υπολοιπων και οτι οσα περισσοτερα φαρμακα μου γραψει/δωσει ο γιατρος τοσο πιο καλος ειναι μας οδηγησαν εδω φιλτατε

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    ελα μου που μια και ολοι λενε το ιδιο και παντα ιδιο ειναι. τελικα παλι τα κοροιδα θα δουλεψουν κατα γενικη εκτιμηση. ακομα δε καταλαβε κανενας οτι εχουμε κατοχη.

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
    ego 8a doulepso e8elontika den exo provlima ke na tous enxirizo me pensa ke katsavidi ke na tous kano ke montes na sindeo ta nefra me to kolon....
    masame re edo ine elada
    δε σε θελουν εσενα ! τους τρομαζεις !

Προσοχή ακολουθεί τερατώδες ποστ!!!!!!Αν θέλετε να δείτε πραγματικά τι γίνετε διαβάστε το!

Μερικοί μάλλον δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

Να πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή να δείτε γιατί φωνάζουμε και κάνουμε ότι κάνουμε εμείς οι "προνομιούχοι" ιατροί.

Πριν περίπου 2 χρόνια και κάτι ενεργοποιήθηκε μετά από πολλές αναβολές το ΠΔ88/1999 που λέει για το μέγιστο χρόνο απασχόλησης όχι μόνο των ιατρών αλλά για κάθε εργαζόμενο.
    Το ΠΔ λοιπόν αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία Ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να δουλεύει παραπάνω από 56 ώρες την εβδομάδα αν ο ίδιος δεν το θέλει.
    Ο μέσος ιατρός στην Ελλάδα δουλεύει από 72 ως 100φεύγα ώρες την εβδομάδα.
    Η τότε κυβέρνηση θεώρησε σωστό λοιπόν, αντί να κάνει κάτι για να μειωθούν οι ώρες απασχόλησης , να μη καταβάλει στους ιατρούς που υπερέβαιναν αυτό το χρονικό όριο την αμοιβή τους και τότε πάλι είχαμε το θεματάκι με τις 4 εφημερίες.Τότε λοιπόν είχαμε βγει στους δρόμους και πλέναμε τζάμια.Εκτός αυτού τα τελευταία χρόνια το κράτος αυτό έχει κάμει σύστημα να καταβάλει το κόστος των εφημεριών ετεροχρονισμένα.Δηλαδή δουλεύεις τώρα και εγώ σε πληρώνω σε 3-4 μήνες και βλέπουμε.
    Τον Δεκέμβρη του 2009 αφού είχαν στριμωχτεί οι κυβερνώντες πήραμε μία αύξηση περίπου 150? τον μήνα μετά από σχεδόν 19 χρόνιας απόλυτης στασιμότητας των μισθών.Μαζί με αυτή την αύξηση συμφωνήσαμε ότι θα εκτελούνται όσες εφημερίες είναι αναγκαίες για την ασφάλεια των πολιτών τις οποίες θα πληρωνόμαστε αφού πλέων η υπεραπασχόληση ήταν και καλά επιλογή μας.Το μόνο που ζητάγαμε ως αντισταθμιστικό όφελος ήταν μετά από ενεργό εφημερία να έχουμε ρεπό.Δηλαδή μετά από 24 ώρες συνεχόμενης δουλειάς να πάμε σπίτι μας.Τα παραπάνω ώμος είχαν ένα χρονικό όριο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις.Το χρονικό όριο ήταν μέχρι τον Ιούλιο του 2009 όπου και έπρεπε να είχαν γίνει προσλήψεις 2000 ιατρών και 3000 νοσηλευτών οπότε και από τον Ιούλιο θα κάναμε 6-7 εφημερίες τον μήνα.Επίσης για φέτος έπρεπε να γίνουν ακόμα 2500 προσλήψεις ιατρών και 2000 περίπου νοσηλευτών οπότε και θα καταλήγαμε στις 4 εφημερίες τον μήνα.
    Το παραπάνω βαφτίστηκε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ιατρών ΕΣΥ για να μή καταδικαστεί η Ελλάδα ακόμα μία φορά στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Μέχρι σήμερα λοιπόν όχι απλά δεν έγινε καμία απολύτως πρόσληψη αλλά αρχίζουν και κόβουν λεφτά από τις εφημερίες με διάφορες δικαιολογίες.Την μία ότι υπερβαίνουμε τον μισθό του αρεοπαγίτη, την άλλη ότι ξεπερνάμε τις αποδοχές της οργανικής μας θέσης ,την τρίτη ότι δεν υπογράφουν οι ελεγκτές κλπ.
    Τώρα λοιπόν αφού όλα τα προηγούμενα αποτύγχανε γιατί πάντα δικαιωνόμασταν στα δικαστήρια κόβουν 100 εκατ.? από τον προϋπολογισμό των εφημεριών.Με λίγα λόγια πέρυσι θέλαμε 480 εκατ.? για εφημερίες και φέτος με κάποιο μαγικό τρόπο φτάνουν τα 380 εκάτ.?.Σαν να μήν έφτανε αυτό κάνουν ακόμα 20% μείωση αυτών των χρημάτων.
    Τώρα πια τα χρήματα που έμειναν φτάνουν για το πολύ 18 με 22 ημέρες εφημερίας τον μήνα.Παράλληλα στις 11/3/2010 έληξε και η συλλογική σύμβαση οπότε απαγορεύεται πλέον να κάνει κάποιος πάνω από 4 εφημερίες τον μήνα.
    Στο μεταξύ μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο "ξέχασαν" να πληρώσουν τις εφημερίες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου του 2010.

Από ότι καταλαβαίνεται το πρόβλημα δεν το ανακαλύψαμε ξαφνικά και λέμε στην τύχη ότι από εδώ και πέρα δεν εφημερεύουμε και ότι κάνουμε επισχέσεις έτσι για την πλάκα μας.
    Εδώ και 2 χρόνια μας δουλεύουν πιο χοντρά από ότι δουλεύουν κάθε άλλο Έλληνα.

Ναι υπάρχουν και φακελάκιδες και άσχετοι και , και ,και....... Αλλά όλοι αυτοί είναι δημιουργήματα του συστήματος.
    Όταν ο άλλος έχει 2 δάνεια στο κεφάλι του και έχει κάνει τον υπολογισμό του και εσύ δεν τον πληρώνεις και του κόβεις από πάνω και λεφτά που έχει δουλέψει τότε τον σπρώχνεις να κάνει ότι κάνει.

Φυσικά και δεν υποστηρίζω ούτε επικροτώ πρακτικές εκβιασμού και εκμετάλλευσης γιατί οι περισσότεροι που τα παίρνουν δεν το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους αλλά από απληστία.

Και τώρα παράδειγμα:
    Προσωπικά έχω στην πλάτη μου 6 χρόνια σπουδών 2 μεταπτυχιακά(το 1 στο εξωτερικό) έχω ξεκινήσει το διδακτορικό μου και έχω μπροστά μου και 5 χρόνια ειδικότητας την οποία ξεκινάω σχεδόν 5 χρόνια από τότε που πήρα το πτυχίο μου.Δουλεύω 80-100 ώρες την εβδομάδα, άυπνος για 32 ώρες σερί τις περισσότερες φορές ,δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω ποτέ φακελάκι και οι αποδοχές μου είναι 1350? τον μήνα συν 800-1000 από τις εφημερίες.
    Τώρα θα μου πείτε, καλά ρε μαλάκα καθαρίζεις 2100-2300 τον μήνα και μιλάς.
    Έλα που δεν είναι έτσι όμως.Τις εφημερίες για να τις πάρω θα περάσουν 3,4 ή και 5 μήνες και αν τις δώσουν χωρίς περικοπές.Για τις εφημερίες παίρνω 40% λιγότερα από κάθε άλλο δημόσιο υπάλληλο και με φορολογεί μετά με 20% σε ότι μένει.Ναι αλλά με φορολογεί σε λεφτά που δεν πήρα και δεν ξέρω πότε και αν θα τα πάρω και μετά με φορολογεί και στο σύνολο με ακόμα ένα 25% πάλι για λεφτά που δεν ξέρω πότε και αν θα τα πάρω.
    Και ναι, εγώ το διάλεξα αυτό που κάνω και δεν κλαίγομαι αλλά ποτέ δεν διάλεξα να δουλεύω τσάμπα και να αναγκάζομαι 31 χρονών άνθρωπος να λέω στην μάνα μου να τσοντάρει γιατί έχω να πληρωθώ 3 μήνες.

Τώρα λοιπόν απλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι, γιατί άντε εγώ τα βολεύω και με 2000? λιγότερα πάλι θα ζήσω αλλά τώρα ,που μου απαγορεύουν ουσιαστικά να δουλεύω παραπάνω ,το όλο θέμα γίνεται επικίνδυνο για τους ασθενείς.Τώρα όταν κάνω τις 4 εφημερίες δεν μπορώ να καλύψω τις τρύπες του συστήματος ούτε και φυσικά θα δουλέψω δωρεάν γιατί έτσι είμαι και νομικά εκτεθειμένος.

Για τα φακελάκια δεν το συζητώ καν.Χειροπέδες και στον εισαγγελέα.
    Αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους 300 που μας τα μασάνε και μετά μα ζητάνε να πληρώσουμε και τα σπασμένα

Το να λέμε διάφορες ατάκες όταν δεν έχουμε ιδέα του προβλήματος είναι εύκολο αλλά για ελάτε από κοντά να δείτε τί γίνεται.

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Φίλε drspeed ξέχασες κάτι σημαντικό :Οταν τελειωσει η ειδικότητά σου βγαίνεις στην κοινωνία σαν ένας ωραίος άνεργος!!!!
    Εγω δεν είμαι Γιατρός αλλά Νοσηλευτής που κάνει μάλιστα 2 δουλειές σε 2 νοσοκομεία(δημοσιο και ιδωτικό)και τα βλέπω απο μέσα τα πράγματα και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και σε δημόσια.
    Το κακό με τον κλάδο σου το ξέρεις πιο είναι? Οι χειρουργοί και οι διευθυντές που πέρνουν τα χοντρά πακέτα απο τις φαρμακευτικές και τα φακελάκια απο τον κόσμο. Αυτο και μόνο θα κάνει τον κόσμο να μην σε λυπηθεί σαν κλάδο όσο και αν προσπαθείς να τους πείσεις το πόσο τρέχεις και πόσο δουλεύεις(εγώ το ξέρω πόσο τρέχεις σαν ειδικευόμενος και σε καταλαβαίνω). Αν φτιάξετε αυτον τον τομέα τότε ο κόσμος θα ακούσει και τα δικά σας προβλήματα.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
    Φίλε drspeed ξέχασες κάτι σημαντικό :Οταν τελειωσει η ειδικότητά σου βγαίνεις στην κοινωνία σαν ένας ωραίος άνεργος!!!!
    Εγω δεν είμαι Γιατρός αλλά Νοσηλευτής που κάνει μάλιστα 2 δουλειές σε 2 νοσοκομεία(δημοσιο και ιδωτικό)και τα βλέπω απο μέσα τα πράγματα και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και σε δημόσια.
    Το κακό με τον κλάδο σου το ξέρεις πιο είναι? Οι χειρουργοί και οι διευθυντές που πέρνουν τα χοντρά πακέτα απο τις φαρμακευτικές και τα φακελάκια απο τον κόσμο. Αυτο και μόνο θα κάνει τον κόσμο να μην σε λυπηθεί σαν κλάδο όσο και αν προσπαθείς να τους πείσεις το πόσο τρέχεις και πόσο δουλεύεις(εγώ το ξέρω πόσο τρέχεις σαν ειδικευόμενος και σε καταλαβαίνω). Αν φτιάξετε αυτον τον τομέα τότε ο κόσμος θα ακούσει και τα δικά σας προβλήματα.
    Συμφωνώ ότι από εκεί επάνω ξεκινάει το κακό και για αυτό φωνάζουμε όλοι.Μπάς και μας ακούσει κανένας και πάρει χαμπάρι τι γίνεται τόσα χρόνια.
    Δεν περιμένω να με λυπηθεί κανένας.Δεν ζήτησα ούτε την λύπηση κανενός ούτε την βοήθειά του.Εγώ δεν παίζω το κεφάλι μου κορώνα γράμματα για 1000?.
    Να καταλάβουν επιτέλους, τι και για ποιον λόγο γίνονται αυτά που ακούνε στα κανάλια, θέλω!

Ο κόσμος νομίζει ότι άμα δώσει το φακελάκι θα έχει και τον καλύτερο γιατρό, και όσο πιο πολλά ζητάει το λαμόγιο τόσο καλύτερος ιατρός είναι.Σκατά είναι.Άμα μία ζωή την κοστολογεί 1000? και αν αυτά τα 1000? αξίζουν για να διακινδυνεύσει να γίνει ρόμπα, σκατά ιατρός είναι.
    Μη δώσετε ρε σε αυτόν που ζητάει φακελάκι.Υπάρχουν 20 καλύτεροι από αυτόν που δεν θα πάρουν μία.
    Αυτοί που ζητάνε είναι συνήθως οι χειρότεροι ιατροί και όχι οι καλύτεροι.
    Αλλά μου θέλουνε όλοι τους καθηγητάδες να τους κουράρουν.Πόσοι ξέρουν ότι και τίποτα να μη δώσεις στον κάθε καθηγητή και στο κάθε λαμόγιο και 10.000 να του δώσεις πάλι εγώ ρε θα σε χειρουργήσω, εγώ ρε θα σου δώσω την θεραπεία , εγώ ρε θα σε ράψω και εγώ θα τρέξω μέσα στην νύχτα αν στραβώσει κάτι, που μου θες και καθηγητή.Ούτε περιμένω ούτε θέλω φακελάκι ρε.Να με δεις στον δρόμο και να μου πεις καλημέρα και ένα ευχαριστώ θέλω ρε,τίποτα άλλο.Δεν είμαι εγώ το τσιράκι του καθηγηταρά που σου τα τσίμπησε ούτε και τρώω από αυτά ούτε και θέλω να φάω.Την αξιοπρέπειά μου εγώ ρε δεν την πουλάω για αυτά που έχεις στην τσέπη σου.
    Όπου εγώ =ειδικευόμενος και επιμελητής Β

Χειροπέδες και εισαγγελέα θέλουν ρεεεεεεεε.

Ξέρετε σε ποιους πάτε και τα σκάτε???????Σε αυτούς που έχουν να πιάσουν νυστέρι και λαβίδα 10 χρόνια!!!!!!!!!

ΥΓ.το δεύτερο ενικό πρόσωπο δεν πάει σε εσένα Paramedic

Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
    Δεν ζήτησα ούτε την λύπηση κανενός ούτε την βοήθειά του.Εγώ δεν παίζω το κεφάλι μου κορώνα γράμματα για 1000?.

Αλλά μου θέλουνε όλοι τους καθηγητάδες να τους κουράρουν.Πόσοι ξέρουν ότι και τίποτα να μη δώσεις στον κάθε καθηγητή και στο κάθε λαμόγιο και 10.000 να του δώσεις πάλι εγώ ρε θα σε χειρουργήσω, εγώ ρε θα σου δώσω την θεραπεία , εγώ ρε θα σε ράψω και εγώ θα τρέξω μέσα στην νύχτα αν στραβώσει κάτι, που μου θες και καθηγητή.Ούτε περιμένω ούτε θέλω φακελάκι ρε.Να με δεις στον δρόμο και να μου πεις καλημέρα και ένα ευχαριστώ θέλω ρε,τίποτα άλλο.Δεν είμαι εγώ το τσιράκι του καθηγηταρά που σου τα τσίμπησε ούτε και τρώω από αυτά ούτε και θέλω να φάω.Την αξιοπρέπειά μου εγώ ρε δεν την πουλάω για αυτά που έχεις στην τσέπη σου.

Χειροπέδες και εισαγγελέα θέλουν ρεεεεεεεε.

Ξέρετε σε ποιους πάτε και τα σκάτε???????Σε αυτούς που έχουν να πιάσουν νυστέρι και λαβίδα 10 χρόνια!!!!!!!!!

ΥΓ.το δεύτερο ενικό πρόσωπο δεν πάει σε εσένα Paramedic
    Το καταλαβα σε πιον απευθύνεσαι φίλε μου μην φοβάσαι.
    Σε καταλαβαίνω μιας και δουλεύω σε ΜΕΘ(δημόσια και ιδιωτική) και ξέρω το ζόρι που τραβάει ο γιατρός στην ΜΕΘ και όπως ξέρεις ο γιατρός της μονάδας δεν παίρνει ούτε τσάι σε φακελάκι απο τον συγγενή παρόλο που τρώει όλο το παλούκι να βγάλει ζωντανό το περιστατικό που ο χειρουργός(είδες δεν λέω χειρούργος που κάνει ρίμα με το κακούργος) καθηγητής σκάτωσε. Ο κόσμος πιστεύει οτι οι καθηγητές σώζουν κόσμο αλλα δεν έιναι έτσι τα πράγματα παίδες.
    Αν επιτρέπεται τι ειδικότητα κάνεις φίλε μου και σε ποιο νοσοκομείο?

Δεν δουλεύω στον χώρο της υγείας , άλλα, δυστυχώς , για πολλά χρόνια χρησιμοποίησα το ΕΣΥ λόγο προβλημάτων υγείας των γονιών μου.

Το ότι οι υποδομές στο ΕΣΥ είναι μπουρδ€λο , δεν χρειάζεται να το πω εγώ…
    Μέσα , όμως , σε συνθήκες τριτοκοσμικού χάους , υπάρχουν τα «γιατρουδακια» , οι νέοι αυτοί επιστήμονες που είναι οι σύγχρονοι ΗΡΩΕΣ της κοινωνίας μας ….
    Με μάτια κόκκινα από την αϋπνία , με δεκάδες περιστατικά που χρίζουν αποφάσεων ζωής-θανατου , με γραφεία – τουαλέτες , με εφημερία εξωτερικών ιατρείων που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη ,με έλλειψη στοιχειωδών μέσων ,παλεύουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται…
    Κανένας ΔΕΝ μου ζήτησε τίποτα ….
    Σε όσους ΕΓΩ πήγα να δώσω , ντραπήκαν (και ντράπηκα) για την ξεφτιλα του κράτους μας …
    Ένα κουτί γλυκά , προς όλο το προσωπικό και ένα από καρδιάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ήταν τελικά το καλύτερο «φακελάκι» ...
    Οι περισσότεροι γιατροί ΔΕΝ είναι αυτοί που δείχνει ο Τριανταφυλλόπουλος…
    οι περισσότεροι γιατροί είναι ΗΡΩΕΣ…

είναι ΝΤΡΟΠΗ να συγκρίνουμε το ΥΨΙΣΤΟ λειτούργημα του γιατρού με οτιδήποτε άλλο….
    Ακόμα και με τους …αρεοπαγίτες (μην χεσω)

ΥΓ: για τους νοσηλευτές έχω την ιδα άποψη….
    Παρ όλο που τρώνε ΟΛΑ τα σκατα (στην κυριολεξία) , παρ όλο που είναι 1-2 για 20 θαλάμους , παρ όλο που επάνω τους ξεσπα ο κάθε πονεμένος συγγενής , αυτοί βρίσκουν το κουραγειο ….

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Δεν δουλεύω στον χώρο της υγείας , άλλα, δυστυχώς , για πολλά χρόνια χρησιμοποίησα το ΕΣΥ λόγο προβλημάτων υγείας των γονιών μου.

Μέσα , όμως , σε συνθήκες τριτοκοσμικού χάους , υπάρχουν τα «γιατρουδακια» , οι νέοι αυτοί επιστήμονες που είναι οι σύγχρονοι ΗΡΩΕΣ της κοινωνίας μας ….
    Με μάτια κόκκινα από την αϋπνία , με δεκάδες περιστατικά που χρίζουν αποφάσεων ζωής-θανατου , με γραφεία – τουαλέτες , με εφημερία εξωτερικών ιατρείων που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη ,με έλλειψη στοιχειωδών μέσων ,παλεύουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται…
    Σε όσους ΕΓΩ πήγα να δώσω , ντραπήκαν (και ντράπηκα) για την ξεφτιλα του κράτους μας …
    Ένα κουτί γλυκά , προς όλο το προσωπικό και ένα από καρδιάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ήταν τελικά το καλύτερο «φακελάκι» ...

είναι ΝΤΡΟΠΗ να συγκρίνουμε το ΥΨΙΣΤΟ λειτούργημα του γιατρού με οτιδήποτε άλλο….

Παρ όλο που τρώνε ΟΛΑ τα σκατα (στην κυριολεξία) , παρ όλο που είναι 1-2 για 20 θαλάμους , παρ όλο που επάνω τους ξεσπα ο κάθε πονεμένος συγγενής , αυτοί βρίσκουν το κουραγειο ….
    Φίλε μου σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για το ποστ αυτό...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

+1000 !
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Για αυτά τα λόγια λοιπόν διάλεξα και εγώ και άλλοι πολλοί να κάνουμε ότι κάνουμε.
    Να ξενυχτάμε για ψίχουλα, να τρώμε 10 και χρόνια μέσα στα βιβλία ,να ακούμε τα πάντα από τους πάντες.
    Αυτά τα λόγια των ανθρώπων που καταλαβαίνουν τι γίνετε σε μία εφημερία και γενικότερα μέσα στα νοσοκομεία μας, φτάνουν να σβήσουν όλα τα χάλια που έχεις περάσει και σε κάνουν να πιστεύεις ότι τελικά δεν κάνεις θυσίες για το τίποτα.
    Φτάνουν να καταλάβεις ότι τελικά μπορείς να αλλάξεις κάτι.Αυτό το ευχαριστώ των ανθρώπων που κατάφερες να βοηθήσεις είναι πολύτιμο για να συνεχίσεις!!!!!!!!

Ευχαριστώ

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
    Συμφωνώ ότι από εκεί επάνω ξεκινάει το κακό και για αυτό φωνάζουμε όλοι.Μπάς και μας ακούσει κανένας και πάρει χαμπάρι τι γίνεται τόσα χρόνια.
    Δεν περιμένω να με λυπηθεί κανένας.Δεν ζήτησα ούτε την λύπηση κανενός ούτε την βοήθειά του.Εγώ δεν παίζω το κεφάλι μου κορώνα γράμματα για 1000?.
    Να καταλάβουν επιτέλους, τι και για ποιον λόγο γίνονται αυτά που ακούνε στα κανάλια, θέλω!

Ο κόσμος νομίζει ότι άμα δώσει το φακελάκι θα έχει και τον καλύτερο γιατρό, και όσο πιο πολλά ζητάει το λαμόγιο τόσο καλύτερος ιατρός είναι.Σκατά είναι.Άμα μία ζωή την κοστολογεί 1000? και αν αυτά τα 1000? αξίζουν για να διακινδυνεύσει να γίνει ρόμπα, σκατά ιατρός είναι.
    Μη δώσετε ρε σε αυτόν που ζητάει φακελάκι.Υπάρχουν 20 καλύτεροι από αυτόν που δεν θα πάρουν μία.
    Αυτοί που ζητάνε είναι συνήθως οι χειρότεροι ιατροί και όχι οι καλύτεροι.
    Αυτο και το post του Γιωργου παραπάνω δείχνουν γιατί τα "γιατρουδάκια" βγάζουν

το φίδι απ την τρύπα στην Μπανανία μας

Λειτούργημα ... ίσως το μόνο επάγγελμα μαζί με του δασκάλου που ΑΞΙΖΕΙ

να λέγεται ετσι
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω τον φίλο νοσηλευτή ούτε τον φίλο ιατρό οι οποιοι προφανώς και ανήκουν στο υγιές τμήμα του χώρου τους.
    Πλην όμως....
    Η προσωπική εμπειρία που δυστυχώς απέκτησα τα τελευταία χρόνια λόγω ανάγκης νοσηλείας σε κρατικά μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας , άλλα μου έδειξαν...
    Η πεθερά μου μετά ο πεθερός και αργότερα η μητέρα μου χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο "φινάλε" μιας Ζωής και αφού είχαν συνεισφέρει τα δέοντα και πολύ περισσότερα... σ'αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό σύνολο .
    Οταν όμως χρειάστηκαν την ελάχιστη ανταπόδωση για μία και μοναδική φορά προς το τέλος της ζωής τους, αν δεν είχα μια μικρή δυνατότητα ... (οικονομική εννοώ) , θα είχαν στερηθεί μαζί με την υγεία και την αξιοπρέπειά τους.
    Μην διανοηθείτε να αφήσετε τον ανθρωπο σας χωρίς αποκλειστική νοσοκόμα, ακόμη και αν υπάρχουν αρκετές νοσηλεύτριες στο γραφείο της προισταμένης ..κουβεντιάζοντας.. αποκλείεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ανάγκης, (ξέρετε .. αυτο το κουδουνάκι πάνω απο τα κρεβάτια)
    Βέβαια μετά απο κάποιο ..."δωράκι" όλες γίνονται πολύ πιο πρόθυμες...
    Δεν γνωρίζω αν οι του ΕΚΑΒ υπάγονται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή όχι , πάντως κατά την έξοδο απο το νοσοκομείο και αφού ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί σπίτι του με φορείο ,άρα ασθενοφόρο, η ταρίφα είναι 50ευρώ.
    Στους γιατρούς που "συναναστράφηκα" , όχι καθηγητές ... πήραν όλοι φακελλάκι.... (οι καθηγητές πήραν φάκελλο...) . Ντρέπομαι!! Αλλά έτσι έγινε ... και... Κανείς δεν το αρνήθηκε...
    Λόγω επαγγελματικής διαστροφής θα ήθελα να ξέρω πόσους γιατρούς και πόσους νοσηλευτές έχει μία δυτική χώρα (δημόσιους εννοώ) παρόμοιου μεγέθους με τη δική μας.
    Οσον αφορά στα χρόνια σπουδών.. Πιστεψέ με (φίλε ιατρέ), έχω περισσότερα , και οι 70 ώρες εργασίας τη βδομάδα είναι η καθημερινότητά μου . Ασε που θεωρώ τον εαυτό μου "δια βίου σπουδαστή" . Αυτό είναι μια προσφορά απο μένα σε μένα , και δεν προσδοκώ σε εξαργύρωση..
    Επίσης κολυμπώ στην ίδια "θάλασσα" χωρίς σωσίβιο! (κρατική μονιμότητα) .
    Σε ένα σάπιο Σύστημα , που εμείς επιτρέψαμε να σαπίσει (πρώτος φταίχτης εγώ), ας αναλογιστούμε κάποτε εκτός αυτών που μας προσφέρονται... και αυτά που προσφέρουμε...
    Και επιτέλους η Ιατρική δεν είναι επάγγελμα .. αλλά.. λειτούργημα!! Και επειδή (είμαι σίγουρος ) οι νοητικές σου δυνατότητες είναι υπερεπαρκείς , κάλλιστα θα μπορούσες να επιλέξεις κάποιο άλλο επάγγελμα ... Του χρηματιστή ίσως .
    Δεν θέλω να απλοποιώ ούτε να γενικεύω. Σίγουρα υπάρχουν άξιοι ιατροί και νοσηλευτές που τιμούν τον όρκο τους και τους σέβομαι απεριόριστα , αρκεί να τους συναντήσω και εύχομαι αγαπητοί συνφορουμίτες (ιατρέ και νοσηλευτή) κάπου κάποτε να συναντηθούμε ώστε να έχω τη χαρά να σας εκφράσω τον θαυμασμό και την εκτίμηση στο δύσκολο έργο που επιτελείτε.
    Με αγάπη.
    Τάκης Κ.

Ούτε εγώ ούτε κανένας αμφισβητεί αυτά που λές αλλά έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις

1.Όταν αυτό το κράτος έχει 1 νοσηλευτή ανά 30-40 ασθενείς την ημέρα και 1 /70 το βράδυ ενώ κανονικά πρέπει να είναι 1/7 την ημέρα και 1/15 την νύχτα τι περιμένεις???
    Για αυτό φωνάζουμε.

2.Το ΕΚΑΒ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό και υποτίθεται ότι εξυπηρετεί μόνο τα περιστατικά από σπίτι προς νοσοκομείο και από νοσοκομείο προς νοσοκομείο.Για την διαδρομή από το νοσοκομείο στο σπίτι δεν υπάρχει το συστατικό του επείγοντος και κανονικά θα πρέπει αν θέλει κάποιος ασθενοφόρο να απευθυνθεί σε ιδιώτη αν δεν χρειάζεται συνοδεία ιατρού ή στο ΕΚΑΒ μόνο αν χρειάζεται συνοδεία ιατρού ή αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης.Κακώς σου ζήτησαν 50? και εσύ κακώς χρησιμοποίησες το ΕΚΑΒ για κάτι που δεν προβλέπετε όταν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς.

3.Αν πηγαίνεις από γραφείο σε γραφείο και μοιράζεις λεφτά όλο και κάποιος θα τα πάρει.
    Μη το κάνετε αυτό.Θέλετε να ευχαριστήσετε κάποιον? πάρτε ένα κουτί γλυκά ή καμία πίτσα.Αν ξεκινήσεις να μοιράζεις λεφτά κάποιος θα τα πάρει.
    Αν πάλι κάποιος σου τα ζήτησε επιτακτικά τότε κακώς που δεν έκανες καταγγελία

4.Δεν ζητάω περισσότερα από αυτά που κερδίζω νόμιμα με την δουλειά μου και ούτε περιμένω να εξαργυρώσω τα όσα χρόνια σπουδών εκβιάζοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη.Δόξα τον Θεό δεν έχω ανάγκη την ιατρική για να κάνω λεφτά.Η ιατρική είναι η αγάπη μου και έτσι θα έπρεπε να είναι για όλους.Το θέμα είναι ότι δεν είναι πάντα έτσι και δεν μπορείς να απασχολείς έναν ιατρό με λιγότερα από 5?/ώρα.Η γυναίκα που μου καθαρίζει το σπίτι παίρνει 10?/ώρα.

5.Όπως ξαναείπα προσωπικά την ιατρική την διάλεξα γιατί μου αρέσει.Καλός ή κακός βρήκα κάτι από τους δικούς μου και δεν έχω ανάγκη ούτε τα 50 ούτε τα 100? για να φροντίσω έναν άνθρωπο όπως πρέπει.Δεν περιμένω να πλουτίσω από αυτή.Βγάζω αρκετά και χωρίς να ξημεροβραδιάζομαι στο νοσοκομείο, από το γραφειάκι μου, χωρίς να ακούω το βρισίδι και χωρίς να πιάνομαι στα χέρια με τον κάθε μεθυσμένο και τον κάθε "αδικημένο".

6.Αναλογικά με της χώρες που έχουν κανονικό δημόσιο σύστημα υγείας, μας λείπουν περίπου 4.500-5.000 ιατροί από το ΕΣΥ και περίπου 6.000 νοσηλευτές.Τώρα κατάλαβες ότι πληρώνουμε όλοι μας την ανεπάρκεια του κράτους είτε με την μορφή αποκλειστικών είτε με την μορφή φακέλου.Όταν σου λένε ότι υπάρχει λίστα για τα χειρουργεία και πρέπει να περιμένεις 2 εβδομάδες ώς 2 μήνες για τα τακτικά περιστατικά γιατί ουσιαστικά λείπουν χειρουργοί ,αναισθησιολόγοι, κρεβάτια κλπ όλοι ψάχνουν τρόπο να κάνουν την λίστα αυτή συντομότερη.

Αν δεν θέλετε να γίνονται όλα τα παραπάνω φωνάξτε και εσείς μαζί μας και βάλτε και εσείς ένα τέλος στο γαμωφακελάκι.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF