Σελίδα 20 από 36 ΠρώτοΠρώτο ... 10151617181920212223242530 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 535

Θέμα: VStrom SERVICE (και κοστολόγιο...)

ναι! για λεγε-για λεγε! παντως εγω στο παρελθον εχω δωσει εξουσιοδωτημενο αντιπροσωπο εδω! οποτε δεν υπαρχει λογος να μην το λες! ...μονο καλο θα κανεις!

Αρχικά δημιουργήθηκε από low__rider
    ναι! για λεγε-για λεγε! παντως εγω στο παρελθον εχω δωσει εξουσιοδωτημενο αντιπροσωπο εδω! οποτε δεν υπαρχει λογος να μην το λες! ...μονο καλο θα κανεις!
    O Μαντης ειναι. Επαναλαμβανω οτι εχω ακουσει και απο αλλους παραπονα.
    FATES WARNING

9-5-08 service 1000km.

ΛΑΔΙΑ 3 Χ 15,64 = 46,92

ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ 12,07 = 12.07

ΕΡΓΑΣΙΑ 6,01 = 6,01

ΣΥΝΟΛΟ 65 ΕΥΡΩ

ΣΦΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ

ΤΟ SERVICE ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΕΡΖΗ

Παλαιό μέλος
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΩΝ 1000KM ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ 50 ΕΥΡΩ ΜΕ ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΛΑΔΙΑ ΗΜΙΣΥΝΘ AGIP

Αρχικά δημιουργήθηκε από necromayhem
    O Μαντης ειναι. Επαναλαμβανω οτι εχω ακουσει και απο αλλους παραπονα.

Δεν το πιστεύω! Το 1992 είχα πάρει το GN250 και το πήγα για το πρώτο service μετά τα 1000km κι εγώ εκεί γιατί ήταν κοντά στο σπίτι μου. Όταν πηγα να το πάρω πίσω είχε +18km και γδαρμένη την Givi που μόλις είχα περάσει. Η μηχανή ούτε που είχε αγγιχθεί για το service (στα καπάκια των βαλβίδων η σκόνη ήταν εκει). Αμφιβάλλω και αν μου άλλαξε λάδια. Ακόμα και τώρα που το ξανασκέφτομαι μου ανεβάινει το αίμα στο κεφάλι. Έγινα turbo! Μετά από 16 χρόνια συνεχίζει να κάνει τα ίδια!!! ΜΑΚΡΙΑ!!!

Παλαιό μέλος
    γεια σας παιδια,εκανα και εγω το πρωτο σερβις στα 1000,και μου εβαλε το εξης λαδι,SAE 15-50 SUPER COMPETITION 100%SYNTHETIK SUZUKI BY MOTUL,,3 λιτρα, τα πληρωσα 45ευρω και φιλτρο λαδιου μαμισιο 15ευρω, συνολο 60ερω,αλλα νομιζω οτι το λαδακι αυτο δεν μου πολυαρεσει,και μου ξαναλεει αλαγη στα 6000 χλμ,εσεις τι γνωμη εχετε?

Παλαιό μέλος
    ΜΑΝΤΗΣ .........ΑΠΛΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ
    ειχα παει και ειχα αλλαξει τακακια πισω και φαγωθηκαν σε 1500χλμ χωρισ να αλλξω τροπο οδηγησησ οταν τα πρωτα αντεξαν 7000χλμ . οταν πηγε να βαλει τα καινουργια με ρωτησε που τα εβαλλα αυτα γιατι δεν ειναι τα σωστα και φανταστητε του ειχα δωσει 45 ευρο για τακακια, και μου ειχε βαλλει μουφα οποτε
    ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ
    ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΕΙΧΑ παει εκει το μηχανακι για φτιαξιμο οταν το τελειωσε καιτο οδογησα τομηχανακι τραβαγε δεξια πηγα 10 φορεσ το προβλημα δε λυθηκε και τα βαλαμε ολα καινουργια μπροστινη ζαντα τιμονοπλακεσ και αλλα πολλα που δε θυμαμε

Παίδες!

Είχα καιρό να γράψω στο forum μας. Προετοιμάζομαι για το service των 12.000Km και χρειάζομαι γνώσεις και ότι άλλο εφόδιο μπορεί να μου δωθεί από το χρήσιμο forum μας. Διαβάζοντας προσεκτικά όλες σχεδόν τις απαντήσεις των αγαπητών φίλων υπάρχουν διάφορες παραλείψεις και ερωτήματα που μου έχουν μείνει αναπάντητα. Εν συντομία να υπενθυμίσω ότι μένω Χανιά και θα ταξιδεψω μέχρι το Ηράκλειο για να κάνω αυτό το service μόνο και μόνο επειδή δεν είχα σωστή αντιμετώπιση στο παρελθόν από την αντιπροσωπεία Χανίων (βλέπε Σταυρουλάκης). Το πρώτο μου service το είχα κάνει στον Τριανταφυλλίδη και θα επαναληφθεί λογικά εκεί.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) Αναφέρθηκε η "ρύθμιση ισορροπίας σωμάτων" - να υποψιαστώ ότι εννοείτο σφίξιμο των βιδών???

2) Υπήρξε μία σύγχυση με τα λάδια γενικώς, κάποιοι προτείνουν ημισυνθετικά 10-40W άλλοι 15-50W ενώ κάποιοι άλλοι full συνθετικά. Ο κατασκευαστής γράφει 10-40W αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί συνθετικού ή ημισυνθετικού, τελικά ποιο είναι το συνιστώμενο?

3) Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή λαδιών κάθε 6.000Km, διάβασα ότι κάποιοι κάνουν αλλαγές νωρίτερα - τελικά τι ισχύει? O καθένας κάνει του κεφαλιού του βέβαια και ότι νομίζει ότι είναι ποιο καλό όμως πρέπει να γνωρίζουμε τελικά τι ΔΕΝ είναι περιττό.

4) Είναι απαραίτητη η ρύθμιση βαλβίδων? Πως καταλαβαίνει κάποιος ότι χρειάζεται μία τέτοια ρύθμιση?

5) Είναι απαραίτητη η αλλαγή φίλτρου αέρα ή αρκεί απλά ο καθαρισμός του?

6) Πόσο λάδι παίρνει τελικά ο κινητήρας? Διάβασα για 3lt όμως εάν είναι οι συσκευασίες του 1lt τότε πως περίσσεψε σε κάποιον και του το επέστρεψε πίσω?

7) Τελικά τι πληρώνουμε με 200-250 Ευρώ για τα 12.000Κμ ? α) Λάδια, β)Φίλτρα (Λαδιού+Αέρα) γ) Ρύθμιση σε Βαλβίδες δ) Μπουζιά ε) Σφύξιμο αλυσίδας στ) Εργασία??

8) Η απόδειξη μπαίνει στην εφορία?? :a16:

Παλαιό μέλος
    στην εφορια μπαινουν μονο οι αποδειξησ παροχησ υπηρεσιων
    βαλβιδεσ δε θελει στα 12000χλμ
    λαδια αναλογα ποσο το σκιζεισ θα τα αλλαζεισ εγω επειδη το λιωνω τα αλλαζω λιγο πιο νωρισ(κανονικα καθε 6000χλμ) μπουζι θα αλλαξεισ φιλτρο λαδιου, φιλτρο αερα δε χρειαζετε. εγω οταν αλλαζω λαδια δε του ζηταω ναμου δωσει αυτο που περισσευει επειδη παω συχνα να μου συμπληρωσει και δε μου παιρνει φραγκο
    και σιγουρα θα στοιχησει κατω απο 200 ευρο

Αρχικά δημιουργήθηκε από VforVSTrom
    Παίδες!

Είχα καιρό να γράψω στο forum μας. Προετοιμάζομαι για το service των 12.000Km και χρειάζομαι γνώσεις και ότι άλλο εφόδιο μπορεί να μου δωθεί από το χρήσιμο forum μας. Διαβάζοντας προσεκτικά όλες σχεδόν τις απαντήσεις των αγαπητών φίλων υπάρχουν διάφορες παραλείψεις και ερωτήματα που μου έχουν μείνει αναπάντητα. Εν συντομία να υπενθυμίσω ότι μένω Χανιά και θα ταξιδεψω μέχρι το Ηράκλειο για να κάνω αυτό το service μόνο και μόνο επειδή δεν είχα σωστή αντιμετώπιση στο παρελθόν από την αντιπροσωπεία Χανίων (βλέπε Σταυρουλάκης). Το πρώτο μου service το είχα κάνει στον Τριανταφυλλίδη και θα επαναληφθεί λογικά εκεί.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) Αναφέρθηκε η "ρύθμιση ισορροπίας σωμάτων" - να υποψιαστώ ότι εννοείτο σφίξιμο των βιδών???
    Συνγχρονισμός
    Πεταλούδων στισ χοανες αέρα

ΣΥΝΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΕΡΑ.

2) Υπήρξε μία σύγχυση με τα λάδια γενικώς, κάποιοι προτείνουν ημισυνθετικά 10-40W άλλοι 15-50W ενώ κάποιοι άλλοι full συνθετικά. Ο κατασκευαστής γράφει 10-40W αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί συνθετικού ή ημισυνθετικού, τελικά ποιο είναι το συνιστώμενο?

10-50W ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ 6000 ΚΜ .

3) Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή λαδιών κάθε 6.000Km, διάβασα ότι κάποιοι κάνουν αλλαγές νωρίτερα - τελικά τι ισχύει? O καθένας κάνει του κεφαλιού του βέβαια και ότι νομίζει ότι είναι ποιο καλό όμως πρέπει να γνωρίζουμε τελικά τι ΔΕΝ είναι περιττό.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ 6000 ΚΜ
    ΟΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ [ΜΑ] ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ [ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΦΟΥΛ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΠΑΤΙΝΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ.

4) Είναι απαραίτητη η ρύθμιση βαλβίδων? Πως καταλαβαίνει κάποιος ότι χρειάζεται μία τέτοια ρύθμιση?

ΜΟΝΟ ΣΤΑ 24.000ΚΜ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΡΥΘΜΗΣΗ. [ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ 650 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ]

5) Είναι απαραίτητη η αλλαγή φίλτρου αέρα ή αρκεί απλά ο καθαρισμός του?

ΣΤΑ 12,000ΚΜ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ [ΦΥΣΙΜΑ ] ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ 18,000ΚΜ.-

6) Πόσο λάδι παίρνει τελικά ο κινητήρας? Διάβασα για 3lt όμως εάν είναι οι συσκευασίες του 1lt τότε πως περίσσεψε σε κάποιον και του το επέστρεψε πίσω?

ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΑ 3ΛΙΤΡΑ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΓΡΑΜΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΛΑΔΙΟΥ. [ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΛΑΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΣΙΜΟΥΧΕΣ ΚΑΙ ΦΛΑΝΤΖΕΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ.

7) Τελικά τι πληρώνουμε με 200-250 Ευρώ για τα 12.000Κμ ? α) Λάδια, β)Φίλτρα (Λαδιού+Αέρα) γ) Ρύθμιση σε Βαλβίδες δ) Μπουζιά ε) Σφύξιμο αλυσίδας στ) Εργασία??

ΣΤΑ 12,000 ΚΜ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣΤΟΡΑ .
    ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ +ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΕΡΟΣ + ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ .

8) Η απόδειξη μπαίνει στην εφορία?? :a16:
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ............

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ
    http://www.db0anf.de/app/aprs/statio...lemap-SV1DPF-8

ΦΩΤΟ ΜΟΤΟΤΕΕΜ
    http://agrinion-moto-team.blogspot.com/

----- ΓΙΩΡΓΟΣ-----

Παλαιό μέλος
    γεια σας παιδια,εχω μια απορια,πηγα την μοτο για το πρωτο σερβις,ο μαστορας μου αλαξε λαδια, φιλτρο, και μου σημπληρωνει μετα 2500 λιτρα λαδι,αντι για 2300,οκ μεχρι εδω,παω σπιτι ριχνω μια ματια στο ματακι των λαδιων και η σταθμη ειταν λιγο πιο πανω απο την ενδειξη low,τα πηρα στο κρανιο και αμεσως σημπληρωσα γηρω στα 300λιτρα λαδι,δλδ καλα που το κοιταξα,τελικα ποσα λιτρα παιρνει με την αλαγη του φιλτρου ?

Κοίτα να δεις για να βάλει 300 λίτρα λάδι όπως γράφεις το στρομ πρέπει να έχει μοτέρ σαν της φωτογραφίας ...που και πάλι 300 λίτρα δεν τα παίρνει γιατί είναι ξηρού κάρτερ και έχει ξεχωριστή δεξαμενή για το λάδι

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	diesel_engine_6s70me-c.jpg 
Προβολές:	403 
Μέγεθος:	85,6 KB 
ID:	133619

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
    Κοίτα να δεις για να βάλει 300 λίτρα λάδι όπως γράφεις το στρομ πρέπει να έχει μοτέρ σαν της φωτογραφίας ...που και πάλι 300 λίτρα δεν τα παίρνει γιατί είναι ξηρού κάρτερ και έχει ξεχωριστή δεξαμενή για το λάδι
    xaxaxa πολυ καλο,δλδ ποσα λιτρα χρειαζεται με την αλαγη του φιλτρου μαζι?

Engine oil, oil change ................2 300 ml ή 2.3 λίτρα
    with filter change ......................2 700 ml ή 2.7 λίτρα

Σύμφωνα πάντα με το service manual.Ιξώδες 10W-40 προτείνει η Suzuki και αυτό να βάζεις είτε ημισυνθετικό είτε συνθετικό...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
    Engine oil, oil change ................2 300 ml ή 2.3 λίτρα
    with filter change ......................2 700 ml ή 2.7 λίτρα

Σύμφωνα πάντα με το service manual.Ιξώδες 10W-40 προτείνει η Suzuki και αυτό να βάζεις είτε ημισυνθετικό είτε συνθετικό...
    κι αυτος ο τριμ@λ@κ@ς μου εβαλε 2 500 λιτρα με το φιλτρο μαζι,σην της αλης δεν ηθελε να μου δωσει τα 500λιτρα που ειχαν περισεψει απο το τελευταιο μπουκαλι που ειχε ανοιξει,για να μου τα σημπληρωσει λεει στις 6000χλμ,και του απαντω,,,δωσμου τα γιατι μπορει του λεω να εχω απολιες λαδιου,,και μου απαντα,,οχιιιιι δεν υπαρχει περιπτωση να σου ζητησει σημπληρωμα το στρωμα μεχρι το σερβις των 6000

Παρόμοια θέματα

1. vstrom στρωσιμο και βολτα
    από cosini στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2009, 20:08
  2. πρωτο service και πρωτα αξεσουαρ
    από table920 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2008, 23:59
  3. Service και radio arvyla
    από Ταξιδευτής στο forum Ducati
    Απαντήσεις: 115