Δεν είναι ακριβώς τα ίδια. Ο καπνιστής είναι εξαρτημένος από την νικοτίνη και θα καπνίσει ακόμα και στο ασανσέρ. Δεν έχει δηλαδή και μεγάλο περιθόριο επιλογής και μπορεί μόνο να αναβάλει το κάπνισμα του επόμενου τσιγάρου μόνο για λίγα λεπτά όταν βρίσκεται σε ακατάλληλο περιβάλλον.
Αυτός που κάνει κάτι βλαβερό για τους άλλους επίτηδες όμως είναι πράγματι ασυνείδητος.
ΣΧΕΤΙΚΟ - ΑΣΧΕΤΟ
ο κλιματισμός του αυτοκινήτου μου πλέον μυρίζει καμμένο.....
θα πρέπει λοιπόν να αλλάξω φίλτρα έτσι???
(δεν κάνω πλάκα, κουβαλάω και το μωρό μεσα στο αμάξι)
Διαμαρτύρομαι έντονα για μερικούς που ενώ κόπτονται από ευαισθησία και οικολογική συνείδηση γι αυτούς που επιβαρύνουν το περιβάλλον με την καύση ακατάλληλων υλών, ταυτόχρονα -και με το πρόσχημα της αποφυγής καταπίεσης μιας φυσικής βιολογικής λειτουργίας- δεν αισθάνονται ένοχοι να κλάνουν ανεμπόδιστα και ανερυθρίαστα σε κλειστούς και περιορισμένους χώρους μαζικής συνάθροισης, όπως λεωφορεία, Τράπεζες, προθάλαμοι ιατρείων, ασανσέρ κλπ.
Διαβάστε το κι αν μετά από αυτό κάποιοι πιστεύετε ότι η εμφάνιση αιθάλης από τα καυσόξυλα είναι λόγος να πέσει η τιμή του πετρελαίου..... τι να πω.
http://www.eglimatikotita.gr/2013/01/blog-post_571.html
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
ο καπνιστής είναι εξαρτημένος αλλά και αυτός που κρυώνει υποφέρει...
ο ένας έχει απέναντί του την εξάρτηση ενώ ο άλλος τον χειμώνα και το κρύο σπίτι.
μάντεψε ποιο από τα δύο ΔΕΝ μπορείς να το κερδίσεις...
είμαι κατά της χρήσης τζακιού αλλά ΔΕΝ ξεκίνησε ξαφνικά τόσος κόσμος να χρησιμοποιεί τζάκι -και να το κάνουμε εμείς θέμα εν έτει 2013- γιατί έχασε την συνείδησή του ή την κοινωνική του ευαισθησία.
Κατ' αρχήν πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα από τα τζάκια στην Αθήνα και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για όσους επέλεξαν την λύση αυτή.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος επίτηδες καίει ξύλα για να μολύνει την ατμόσφαιρα (περισσότερο από ότι είναι ήδη).
Τώρα που το πρόβλημα είναι γνωστό όμως, πρέπει να αναθεωρήσουν τις επιλογές τους.
Το τσιγάρο είναι πάρα πολύ γνωστό ότι βλάπτει και όσοι καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται και εκεί που δεν απαγορεύεται τυπικά αλλά βλάπτει έτσι κι αλλοιώς κάποιους άλλους, ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Η εξάρτηση δεν είναι δικαιολογία γιατί μπορείς πάντα να βγεις έξω και να καπνίσεις. Να σημειώσω ότι είμαι πρώην καπνιστής.
Επί την ευκαιρία, βρήκα και αυτό. Μάλλον σκέφτηκαν ότι τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης θα ξεπεράσουν το έσοδα από τον φόρο του πετρελαίου και αποφάσισαν κάτι να κάνουν!Δεν νοιάστηκαν ξαφνικά για την υγεία μας, εννοείται.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231228984
I will take the mountains!
Αυτό που βλέπω εγώ είναι την υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας να βαθαίνει. Πάντα αντίδραση στο πρόβλημα και ποτέ πρόληψη του προβλήματος...σε όλα τα επίπεδα.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.